Scudo Sports

La Vuelta 2023

• Hahaha
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Scudo
Sepp Kuss tırmanır, koşar, bi şekilde mayoya tutunur. Bence bu günden sonra artık turun galibini Jumbo Visma'nın takım içi dinamikleri belirleyecek.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Vuelta etaplarını yarıladık..Peleton hasret giderecek..
Minik tepeleri saymazsak finali zirve ile göreceğimiz düz ve hızlı bir gün..
Erken kopan kalabalık kaçışçılar için ideal bir rota.
Genel klasmancılar finale kadar birbirini kollayıp,yokuş yukarı bitişe renk katacak ..
profile-vueltaaespana2023stage11-64dc15ba178c1.png
Şenlikli zirve finişi:
e6f0c.png

Gene 15.30-19.00 arası yayın olacak..

26 kişilik müfreze aldı başını gitti.
Bir ara 6 dakika fark yaptılar.
Ganna acaip bir öncülükle yokuşun büyük kısmında grubu çekti.
Caicedo iki kez atağa kalktı, zirveye doğru kadansı düştü, Herrada ölümüne yüksek kadansla herkesi geride bıraktı. Perişan halde kendini yere bıraktığında Babası da oradaydı.Hem etabı hem de tırmanış mayosunu aldı..
Vurkaçoğulları'nın ardından finişe gelen genel klasmancılar ne şiş ne de kebap yakmadan günü bitirdi..

26 kişilik müfreze aldı başını gitti.
Bir ara 6 dakika fark yaptılar.
Ganna acaip bir öncülükle yokuşun büyük kısmında grubu çekti.
Caicedo iki kez atağa kalktı, zirveye doğru kadansı düştü, Herrada ölümüne yüksek kadansla herkesi geride bıraktı. Perişan halde kendini yere bıraktığında Babası da oradaydı.Hem etabı hem de tırmanış mayosunu aldı..
Vurkaçoğulları'nın ardından finişe gelen genel klasmancılar ne şiş ne de kebap yakmadan günü bitirdi..

Decathlon formatısına zam gelir mi abi?

Yazlık formaları kast ediyorsan sezon biterken indirim olur her zaman..
Şimdi sonbahar/kış hazırlığı başladı.
Ancak konu ile ilinti kurmakta zorlandım Adil..

Yazlık formaları kast ediyorsan sezon biterken indirim olur her zaman..
Şimdi sonbahar/kış hazırlığı başladı.
Ancak konu ile ilinti kurmakta zorlandım Adil..
Abi Decathlon Cofidis sponsoru. Bu performans sonrası mayoda fiyat artışı olur gibime geldi. Ondan öyle yazdım.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi ve cazci
Şu an fiyatı normal sayılır, ama döviz kuruna bağlı bir oynama olabilir:
Screenshot_20230906_233721.jpg

Takipteyim. 50 TL yapıştırmışlar abi. Hayırlı olsun.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Remco'nun sondaki kaçma teşebbüsü ve Kuss'un peşini bırakmaması süper olay :)

Twitter'da bi yorum gördüm, "Sepp Kuss'un en zayıf yanı onu dağlarda taşıyacak bi Sepp Kuss'u olmaması" diyor, daha doğru bi yorum görmedim şu ana kadar.

Remco'nun sondaki kaçma teşebbüsü ve Kuss'un peşini bırakmaması süper olay :)

Twitter'da bi yorum gördüm, "Sepp Kuss'un en zayıf yanı onu dağlarda taşıyacak bi Sepp Kuss'u olmaması" diyor, daha doğru bi yorum görmedim şu ana kadar.
Kuss geçtiğimiz haftaki 2 dağ etabında zayıflık göstermişti. Benim merak ettiğim cuma gün ki, yada sonraki dağlık etaplarda yine zayıflık gösterir Remco'da atak yaparsa Roglic ve Jonas yardım mı edecek yoksa, Kuss'ü kendi haline bırakıp Remco'nun atağına cevap verip takip mi edecekler. 😀

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Rogla ve Jonas'ın bulunduğu bir takımda mayoyu Sepp Kuss'a verme planı yapmaları çok gerçekçi değil. Bir yarış liderinin yokuş performansı dışındaki en önemli özelliği zamana karşı becerisi. Bu da Kuss'un zayıf olduğu nokta.

Şu an onu Remco'nun sonsuz egosuna karşı yem olarak kullandıklarını, belirleyici etaplara gelmeden mümkün olduğunca hırpalamaya çalıştıklarını düşünüyorum.

Kuss sezonun başından beri tüm büyük turlarda liderlerini yokuşlarda taşıyan kilit adam oldu. Artık biraz yorulmaya ve zayıflık göstermeye de hakkı var diye düşünüyorum.

Sıcak, rüzgârlı,hızlı ve toplu sprint finali olan bir gün bekliyoruz..
Eksi irtifa dolu bir etap.Şehir içinde son 1.3k. sprint trenleri için belirleyici olacak, yer kapma ve atak zamanlaması gibi..
profile-vueltaaespana2023stage12-64dc15c994607.png

Yayın aralığı 15.30-19.00..

Dümenden kaçış, sponsora bakış, Groves'un kalecinin golü yiyince- ayağım kaydı-demesi gibi demeci ve mükemmel zamanlama ile Molano'nun zaferi..
Roglic çaktırmadan 4 saniye aldı, peleton rahvan yorgunu...

Çok yalandan bi gün oldu, herkes bugünü bekliyor belli. Bugünkü etap çok vahşi, startı bile 3. kategoriden tırmanışla olacak. Kimin ne yapacağından ziyade böyle in-çık-in-çık şeklindeki etapları izlemek bile çok zevkli oluyor, heyecan yaptım saatler geçmiyor :)

Ve geldik bu yılın en zor etabına.
Jumbo ve Emirates taktiklerini çok merak ediyoruz.Yıpratıcı çıkış ve inişlerden sonra 2000m.yükseklikte finiş çetrefil bir günü vurguluyor..
profile-vueltaaespana2023stage13-64dc15da42646.png
Sırayla zirvelere bakalım:
afecb.png

4a61c.png
Ve efsanevi Tourmalet son durak:
dbcd1.png
Bugü 14.30 da canlı yayın başlayıp 19.00'a kadar sürecek.
Bu etap kaçmaz...

An itibariyle yarışın bitimine 87 km kala ve etabın ilk büyük tırmanışında Remco ve Almeida tükendi. Her yokuşta birer birer masadan ayrılıyor dostlar :)
Jumbo'nun kürsünün tamamını kapatma senaryosu giderek yaklaşıyor...

An itibariyle yarışın bitimine 87 km kala ve etabın ilk büyük tırmanışında Remco ve Almeida tükendi. Her yokuşta birer birer masadan ayrılıyor dostlar :)

Bana bu işin altından gene Covid çıkacak gibi geliyor. Çünkü her ikisi de son zirve finişi etabını sorunsuz çıkmıştı. Hatta Remco önden uzayıp giden Hugh Carty'e zaman kaptırmamak için atak yapmış, Kuss ise kuyruğuna yapışmıştı.

Eğer bu yarış burada biterse gerçekten yazık olur. Tek kale maça döner turun kalanı.

Bana bu işin altından gene Covid çıkacak gibi geliyor. Çünkü her ikisi de son zirve finişi etabını sorunsuz çıkmıştı. Hatta Remco önden uzayıp giden Hugh Carty'e zaman kaptırmamak için atak yapmış, Kuss ise kuyruğuna yapışmıştı.

Eğer bu yarış burada biterse gerçekten yazık olur. Tek kale maça döner turun kalanı.

Umarız ki herkes sağlıklı kalır ve biz de kıyasıya bir mücadele izleriz.
Ama şeytanın avukatlığını yapayım biraz :) Bence bu Covid olayı o turda güçsüz hisseden yarışçıların (özellikle hedefi kürsü olanların) kaçış bahanesi olmaya başladı gibi. Benzer bir senaryoyu yarın Remco için de yarıştan çekilme haberi ile duyabiliriz. Bu etapta fark 5 dakikayı geçti bile.

Tormalet'e kürsü tamamen Jumbo Visma'nın. Böyle senaryo yazsan bile hadi canım derler. Ama Vingegaard, Roglic ve Kuss olunca böyle senaryolar gerçek olabiliyor.

Vingegaard gibi bir süperstar Tourmalet gibi ikonik bir yarışı kazandı. Çok yakıştı.

Sepp Kuss kırmızı mayoya devam, bu yıl ki emeklerinin ödülü. Çok yakışıyor.

Roglic de dinlene dinlene geliyor. Zaten daha önce Vuelta'yı 3 defa kazandı. Bir şova ihtiyacı yok. Ama genel klasman için enerjisini korumaya devam.

Böylecd Tourmalet ve genel klasman kürsününü kapattı Jumbo. Harika senaryo! Buyrun 1,2,3 :)

IMG_20230908_185536.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Özcan ve Homer
Geri