Scudo Sports

La Vuelta 2023

Sepp Kuss: “Bu Vuelta'yı hediye olarak kazanmak istemiyorum, bu böyle bir spor değil. Onlar için ne yaptığımı biliyorlar ama aynı zamanda kazananlar da onlar. Jonas ve Rogla bugün de atakta olacaklar. Herkes kendi yarışını yapmakta özgürdür."

:harika:

Scudo
Sepp Kuss: “Bu Vuelta'yı hediye olarak kazanmak istemiyorum, bu böyle bir spor değil. Onlar için ne yaptığımı biliyorlar ama aynı zamanda kazananlar da onlar. Jonas ve Rogla bugün de atakta olacaklar. Herkes kendi yarışını yapmakta özgürdür."

:harika:
Kurumsal firma, görev bilinci diyebilir miyiz? :)

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Kuss nereye kadar be kardeşim. Onların takımdan gitme durumları olmayacak ve sen hep geride mi kalacaksın. Bu tur'a damga vurma vakti.

"Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol"

Kuss nereye kadar be kardeşim. Onların takımdan gitme durumları olmayacak ve sen hep geride mi kalacaksın. Bu tur'a damga vurma vakti.

"Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol
Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol"
Sepp Kuss çok iyi bir domestik ama genel klasmancı olma kapasitesi yok, olsaydı bu zamana kadar zaten olurdu. Şuan lider olmasının sebebi Jonas ve Roglic'in takım arkadaşlarına atak yapmamasından.

İrfan hoca yukarıda Sepp Kuss'un hediye olarak turu kazanmak istemediğini belirttiğini yazmış. Şayet öyleyse bugün yarın Jonas yada Roglic alır kırmızı mayoyu.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Son 3kmde 3lü bir Jumbo atağı gelirse şaşırmam. Kuss için de çok uygun bir yokuş bacakları hala sağlamsa.

Az önce Berkem Ceylan'ın da belirttiği gibi Vingegaard'nun atağını, Kuss'un problem yaşama ihtimaline karşı başta Ayuso olmak üzere diğer GC adaylarının önünü kesmek adına yapılmış bir operasyon olarak değerlendirmek mümkün.

Burası tamam da dünün ikincisi UAE'li Fisher-Black'i nereye koyacağız hakikaten?

Edit: Jumbo Visma'nın en cefakar yokuş domestiği de dahil olmak üzere mayoyu kimseye bırakmayacağını da görmüş olduk. Kuss'a bıraksalardı çok klas bir hareket olurdu ama belli ki o podyuma sadece en güçlü olan çıkabilir diye bir kuralları var.

Son düzenleme:
Az önce Berkem Ceylan'ın da belirttiği gibi Vingegaard'nun atağını, Kuss'un problem yaşama ihtimaline karşı başta Ayuso olmak üzere diğer GC adaylarının önünü kesmek adına yapılmış bir operasyon olarak değerlendirmek mümkün.

Burası tamam da dünün ikincisi UAE'li Fisher-Black'i nereye koyacağız hakikaten?

Edit: Jumbo Visma'nın en cefakar yokuş domestiği de dahil olmak üzere mayoyu kimseye bırakmayacağını da görmüş olduk. Kuss'a bıraksalardı çok klas bir hareket olurdu ama belli ki o podyuma sadece en güçlü olan çıkabilir diye bir kuralları var.
Bugün bitişten sonra verdikleri repörtajarında Kuss'ün kazanmasını istiyorlar gibi ama tabiiki perdenin arkasında olaylar nasıl bilemeyiz.

Roglic, Kuss radyondan son 2 km kala '' Go boys '' dediğinde , savaşmaya devam et falan demiş.

Jonasta, Kuss'ün kazanmasını çok isterim demiş.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Jumbo Sportif Direktöründen Sepp'e: "İşçisin sen işçi kal, giy dedi tulumları" 🙈🙈🙈

Kuss sene başında domestik olacağını bilerek takımda devam etti. Sepp lider değil, hiç olmadı. Soudal QS takımının kaçışı kontrol edemediği bir etapta Kuss önde yer alarak zaman farkı kazandı.

Duygusal açıdan bakarsak ben de Kuss kazansın çok isterim ama burası profesyonel arena, herkes işini yapıyor. Roglic ve Jonas'ın işi tur kazanmak ;) Takım aracından gelen direktife bağlılar hepsi

Uzun yıllar boyu hüküm sürme (Merckx, Indurain gibi, Texas'lı patronu saymıyorum artık) devri çoktan bitti, az zamanda çok tur kazanmaları lazım. Bernal TdF kazandığında bu çocuk çok iş yapar dediler neredeyse silindi, Pogacar 2 kez kazanınca 5'ler dediler 2'de kaldı. Şimdi Jonas için aynı şeyler söyleniyor, onu da yerler yakın zamanda, zemin kaygan, gençler sağlam geliyor alttan

Son düzenleme:
Eyyyy Jumbo Karidesleriiiii..
Sepp'i Kusturmayın, kırmızı ona çok yakışıyor..
Adam bir daha sittin yıl bu kadar avantajlı bir konumda olamaz.İspanyolları bırakıp onunla mı cebelleşiyorsunuz? Emekçi kardeşimizi bu Bizans oyunlarına yedirmeyiz...Üstelik doğum gününde..Unutmayın ki sap döner keser döner, gün gelir hesap döner...
Etabın sisli finali, adeta kafaların doğaya benzerliğini vurguluyordu...

Bazı yurtdışı sosyal medya sayfalarında yorumlara bakayım dedim,konuyla alakalı insanların fikirleri nedir diye,kussun tdf de ve önceki turlarda domestiklik görevini tam olarak yerine getirdiğini ve hazır öndeyken vueltayı kussa verilmesi gerektiğini savunanda vardı,burası kurtlar sofrası iyi olan turu alır diyende,hatta özetlere bakarken Sarper beyin Rogliçe son kmde atak çekti diye baya baya kızdığını görünce kahkaha attım,ne biçim takım bu falan diyordu,bir çok kişide uae ye gelsin pogaçarın domestiği olsun diye kussu etiketleyip gazlayanlarda var:komik:

Şuan lider olmasının sebebi Jonas ve Roglic'in takım arkadaşlarına atak yapmamasından.

Bunu diyebilmek için dünkü etabı beklemek gerekiyormuş ki iki arkadaşının da atağını gördük.
---
Eğer buraya kadar getirdiyse, buradan da kendi bacakları ile tur genel klasmanı almalı diye düşünüyorum. Haa sözleşmesinde takım emirlerine uymamanın bir yaptırımı varsa ayrı.

Sabahtan beri twitter da saydırıyorum. Lider mayoya atak çekmek nedir tüm tehdit unsurları dökülmüşken. Ne egoymuş arkadaş.

Dünden devamla gene zorlu ve yıpratıcı bir dağlık etap. Artık bugün ve cumartesi son sözler söylenip nihayete erilecek.Bugün Vuelta'nın en son ciddi tırmanışı üstelik iki kez farklı yamaçlardan çıkılıp finişe gelinecek.Yarın sprint finişi, cumartesi ise sürekli çık/in koşturması var.
Herkesin merakla beklediği şey; Kuss nasıl bir pozisyon alacak, takım kendi içinde bir konsensüs ile mi yoksa direktiflerle mi strateji belirleyecek?
Bu sporun acımasızlığı, nankörlüğü hep yaşadığımız bir olgu.Empatik ve romantik baktığımızda hoşumuza gitmeyen tutum ve davranışları da bolca yaşıyoruz.
Bugünün sonunda kırmızı mayo kimde olursa yarışı da kazanır gibi duruyor.

946a9.png

ea9fe.png

Ve duble zorluk:
78fce.png

Yayın 13.30-19.00 arası..

Sarper'in her ikisiyle yapılan ropörtaj sonrasında yaptığı yorum önemliydi aslında. Her ikisi de kazanmasını isteriz dediler ama kazanması için ona yardım edeceğiz demediler. Sepp'in telsizle takıma ne söylediğini tam olarak bilmiyoruz belki ama eğer takım Sepp'in kazanmasını istiyorsa diğerlerine temponuzu koruyun ve Sepp'i finish çizgisine kadar getirin diyebilirdi.

Yarısın son bir kaç yüzmetresine bakıldığında Jonas ve Roglic'in yardıra yardıra gelmesi de Sepp bizim canımız ciğerimiz ifadelerinin çokta doğru olmadığını hissettiriyor.
Bu spor yine yarış esnasında yapılan harika bir yorumla, fazlasıyla maçoluk içeriyor. Dolayısı ile bir sporcuya sen kazanma demek çok zor.

Yazılı olmayan bir kural olsa bile ben de Sepp'in kazanmasını çok isterim. Yarış izleyenler olarak olaya biraz duygusal yaklaşmamız normal yalnız görünen o ki yarış izleyicilerinde hem yurtiçi hem yurtdışı bir çok kişinin yorumu aynı. Takım bir müdahele ile duruma el atmazsa yarış sonrası takıma çok tepki geleceği aşikar...

Bugün koşulacak etabı beklemek lazım. Güçlü olan sazı ele alır Kuss cevap veremezse tüm bu sorular da yanıt bulmuş olur.

Sarper'in her ikisiyle yapılan ropörtaj sonrasında yaptığı yorum önemliydi aslında. Her ikisi de kazanmasını isteriz dediler ama kazanması için ona yardım edeceğiz demediler. Sepp'in telsizle takıma ne söylediğini tam olarak bilmiyoruz belki ama eğer takım Sepp'in kazanmasını istiyorsa diğerlerine temponuzu koruyun ve Sepp'i finish çizgisine kadar getirin diyebilirdi.

Yarısın son bir kaç yüzmetresine bakıldığında Jonas ve Roglic'in yardıra yardıra gelmesi de Sepp bizim canımız ciğerimiz ifadelerinin çokta doğru olmadığını hissettiriyor.
Bu spor yine yarış esnasında yapılan harika bir yorumla, fazlasıyla maçoluk içeriyor. Dolayısı ile bir sporcuya sen kazanma demek çok zor.

Yazılı olmayan bir kural olsa bile ben de Sepp'in kazanmasını çok isterim. Yarış izleyenler olarak olaya biraz duygusal yaklaşmamız normal yalnız görünen o ki yarış izleyicilerinde hem yurtiçi hem yurtdışı bir çok kişinin yorumu aynı. Takım bir müdahele ile duruma el atmazsa yarış sonrası takıma çok tepki geleceği aşikar...

Bugün koşulacak etabı beklemek lazım. Güçlü olan sazı ele alır Kuss cevap veremezse tüm bu sorular da yanıt bulmuş olur.
Telsizle ne söylediği JV Twitter hesabında yazıyor. " Go boys " demiş performansı düşmeye başladığı zaman. Yani kendi istememiş Roglic ve Jonas'ın beklememesini. Sanki onlarda bu anı bekliyormuşcasına basıp gittiler. Soft pedal yapıp gelmesini bekleyebilirdiler zaten açmışlar zaman farkını rakipleri ile, bu saatten sonra kaza vs olmazsa zaten ilk 3 olacak isimler belli, belki sıralaması değişir ama isimler değişmez kanaatimce

2020'de Kuss'un bitik vaziyetteki Roglic'i L'Angliru'nun zirvesine nasıl taşıdığının bi vidyo kesiti düştü twitterda önüme, gözlerim doldu.

Saf liderlerde, o şekilde yetiştirilmiş olan safkan yarışçılarda maalesef bu 'vefasızlık' var. Aynı sırtında taşıdığı akrebin soktuğu kurbağanın hikayesindeki gibi, akreplerin huyu bu, sonucunu düşünüp ölçüp biçip bilinçli bi şekilde hareket etmiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Geri