Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

herkeze iyi forumlar arkadaşlar aranızda yeniyim. Öğrenci olduğum için bütçem kısıtlı öncelikle boyum 1.84 olduğu için bisiklet alırken biraz kararsızım hangisi daha iyi gider daha rahat olur vs. vs. gibi konularda tereddütlüyüm. ilk bisikletimi KRON XC 150 almayı düşünüyorum bana uygun olur mu bilmiyorum bazı sorunlarla karşılaşılıyormuş KRON markasının bazı modellerinde alsamda düzeltilebilicek ufak sorunlarmı bu konularda aydınlatmanızı istiyorum.:rolleyes:

Scudo
Bahsettiğiniz bisiklet fiyatına göre makul diyebilirim. Ben daha önce XC1000 kullandım, şu anda da Kron Tourer kullanıyorum. XC150'nin maşasında bir dandiklik yaşayabilirsin, eğer hala maşaları düzeltmedilerse. Onun dışında ALU kadro, Shimano donanım, fena bisiklet değildir yani. Ne kadar para o kadar köfte.

Bu arada bütçenle daha üst seviye ama ikinci el bir bisiklet de bakabilirsin, tabi Mersin'de bulma şansın nedir bilemem.

İyi şanslar.

Bahsettiğiniz bisiklet fiyatına göre makul diyebilirim. Ben daha önce XC1000 kullandım, şu anda da Kron Tourer kullanıyorum. XC150'nin maşasında bir dandiklik yaşayabilirsin, eğer hala maşaları düzeltmedilerse. Onun dışında ALU kadro, Shimano donanım, fena bisiklet değildir yani. Ne kadar para o kadar köfte.

Bu arada bütçenle daha üst seviye ama ikinci el bir bisiklet de bakabilirsin, tabi Mersin'de bulma şansın nedir bilemem.

İyi şanslar.

Bilal bey Ben sahibinden.com da 2. El bisiklet getirtmeyi düşünüyorum gayet temiz bakan kişiler var ama 400 450 liraya KRON XC250 gibi bir bisiklet alırsam nasıl gider bilmiyorum bir arkadaşım pek farkı yok dedi

Mehmetcim, aralarındaki farkları bilmiyorum açıkçası. Ama ikinci elde dikkat etmen gereken şey bisikletin eskime durumu. Komponentler ne kadar yeni.
Bir de bisikletin sıfırının fiyatını da mutlaka bilmen gerekiyor. Bazıları mesela sıfırı pazarlıkla 500'e alınacak bisikleti 450'ye satmaya çalışıyor. Buna dikkat et.

• Beğen
Tepkiler: mehmet yüksel
Kron XC150 ve Kron XC250 arasında kadro farkı var sadece bildiğim kadarıyla.

Genel anlamda nerde kullanacaksınız peki dağ,tepe ova bayır orman felansa dağ bisikleti alın diyeceğim ama tur içinse en azından önden amortisörlü 28 jant bir bisiklete bakın kron'un bu konuda güzel bisikletleri var max bütceniz nedir.

fazla dağlık alanda kullanmayı düşünmüyorum genelde asfaltta kullanıcam boyuma uygun olarak güzel bir parça arıyorum sadece max. fiyat 450 TL

@mehmet yüksel

Mosso wildfire v var n11.com da 13.6kg bende onu almayı düşünüyorum bir bak istersen onun dışında mondial ardor var carraro cosmo var.Umit hacker var ng650 var.spx3700 var

peki fren tutuşu nasıl. güven veriyor mu. jantların akıcılığı ve durumu nasıl.?

arkadaşlar ruble konusunda pek bilgim yok.bisikletimin rublesi dağılmış durumda.pedal her iki yöne de boş dönüyor.bisikletimin rublesi ya dişli ya da kaset ruble sanırım.her iki durumdada bu ruble değişiyormu.yani sadece ruble değişimi ile problemi çözebiliyormuyum?yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Cassette, kaset, ruble, arka dişliler vs. hepsi aynı anlama gelir.

Ruble, arka jant göbeğinin üzerine, bisiklet komponent özelliğine göre (...8-9-10-11 gibi ölçülerde) monte edilir. Sizin sorun jant hub bölümün hasar görmesi (rulman veya dişli) dağılması veya janta monte edilen göbek (rublenin takıldığı) üzerindeki tırnakların hasar görmesinden meydana gelir.

Bu linki inceleyiniz: (link)

Merhaba
Ben 1.83 boyunda 75 kilo hafif gobekli bi arkadasinizim :)) gobekten kurtulmak ve yagsiz bir vucuda sahip olmak icin ve Bisikletin keyifli bi spor oldugunu bildigim icin bisiklet sporuna basliycam.
Nasil bir bisiklet onerirsiniz + ve - leriyle yazarsaniz ve fiyat olarak 600 tl ye kadar cikabilirim. Simdiden tesekkurler.

270 sv 669tl bu fiyata en iyi sistem var uzerinde 600 un uzerine cikamam dersen xc250 ye falan bakabilirsin (bkz:hepsiburada.com,n11.com)

270 sv arastirdim biraz guzel biseye benziyor sorun yasayan yada bildigin bi sorunu varmi bu modelin xc 250 hakkinda cok sikayet duydum ama

Şehir bisikleti öneririm. Kullanımı kolay, gereksiz ağırlıktan arınmış bisikletlerdir. Dağ bisikleti almanızı tavsiye etmiyorum, kullanış amacınızı göz önünde bulundurarak.

(link)

Geri