Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

24-27-30 vites ve sram x3 ve shimono acera benim için fark etmiyor. Hiç bir parçayı değiştirmeyeceğini varsayarsam 721 veya 750. Kilitlenebilen maşa olmazsa olmaz özellik artık. Sedona'nın maşasını tercih ederdim, keşke 750 gibi gidondan kilitlemeli olsa. Vitesler arasında da pek bir fark yok. Sedona'nın işçiliğini biraz daha beğendim. Kron'un kadrosu daha ince ve zarif, Sedona biraz daha boru tipi ve kalın. Bir daha düşünsem belki 759 alırdım, 26"'de 751 yani, ama aradaki fiyat kadar pratikte aman aman bir fark yok. 751 daha iyidir, olur mu canım! diyen olursa 781 daha da iyi, bunun ucu bucağı yok yani. Bir yerde durmak lazım. Başlangıç ve orta seviye için bu aralık çok iyi. Fakat keşke 731'in 29" modelini yapsalardı. Bana kalırsa 731'i gözden geçirin derim. Çok ideal bir model. Daha sonra 721-750-711 derim.

Scudo
Yeni sezon ürünler raflarda yerini aldı. Bir çok ziyaretçi ve üye hangi modeli alacağına dair araştırma yapıyor. Kron'un 2013 kadroları hakkında bilgi sahibi olan var mı? Hala kadroyu Mosso'ya mı imal ettiriyorlar? Varsa taze bilgi bekliyoruz. :)

Ben bir ay evvel (link) aldım, alüminyum kadro olduğu ve gözüme güzel göründüğü için aldım. (Kron adını daha evvel duyduğum için sadece Kron modellerine baktım) gayet de memnunum bisikletimden.

Kron XC500 bisikletim elime geçtğinde aynı sorun bende de vardı.Maşayı kilitleyince bir boşluk kalıyordu.Bisikletçime danıştığımda bana her kilitli maşada bu sorunun olduğunu söyledi.O boşluk olmazsa kırılır dedi.Ne kadar doğru bilmiyorum.

Maşa durumu normal. Yani sorun değil.
Vitesin de muhtemelen ayarı bozuktur. Bir de ikinci çarkta sekizinci vites kullanımında ses alıyorum derseniz bu yine normaldir ama bu kullanılmaması gereken bir vites kombinasyonudur.

@Ekin C. ben Sedona 311'i sürdüm, maşa kilitlendi mi tam kilitleniyor. Hiçbir boşluk yok.

kron için kullanışlı aksesuar teklifleri olan varsa yazarsa sevinirim....tabi satanlar değil kullananlar lütfen....

Merhaba arkadaslar 28jant tur bisimkletim cam yarigi sonucu perte cikti yeni dis lastik ariyorum ne onerirsini
iyi biseyler almak istiyorum

her kezin bayramini kutlarim, , , ,

@ayhanminep

Ne oldu, dış lastik alabildiniz mi?

Ekonomik durumun yerindeyse al bi epicon air sende rahatla bisikletinde ;) bol pedalllaaarrr

Xc 150 ,xc 250 ,xc 500
agırlıklarını nereden ogrenebilirim.
veya butun modellerin agirlıkları
saygılar

arkadaşlar ben 2 ay önce 2103 model xc 500 v fren aldım ve bisiklete hidrolik fren sistemi takmayı düşünüyorum da nasıl olacak jant göbeklerimi yoksa sedece jantmı değişecek merkeze çok uzağım zaman bulupta herhangi bisikletciye gösteremedim. yani nasıl hidrolik fren takılır ? takayımmı yoksa takas falanmı yapayım hangisi mantıklı olur ( bursu olmayan bi öğrenciyim) :eek:

En başta hem kadronun hemde maşanın disk uyumlu olması gerekir. Eğer bunlar uyumlu ise tekerlek göbeklerini değiştirmen gerekir ilk olarak. Bu işlem için jantın sökülüp tekrardan örülmesi gerekir, bu işlem için işçilik ödersin daha sonra birde hidrolik fren seti alman gerekecek. Yani kısacası zor ve masraflı bir işlem. Ben olsam xc 500'ü satar üzerine para ekleyip yeni hidrolik disk frenli bir bisiklet alırdım yada bisikletimi bu şekilde kullanmaya devam ederdim.

maşa ve kadronun uyumu var tek sıkıntı göbekleri değiştirmek veya bisikleti satmak olacak sanırsam :(

Bende 2 yıldır kullanıyorum ,satma gayet idare ediyo..

zaten pek satma taraftarı değilim seviyorum keratayı v fren sıkıntı onu hidrolik disk yapmak istiyorum sadece

Ben anlamadimki v fren in neyini begenmiyorsunuz mantigi ayni aslinda bir aciklarsan sevinirim...

Bence öne baradine abs (kırmızı-siyah) Arkaya da 4 mevsim alıp , jant akordu yaptırıp düzgünce frenleri ayarlarsanız gayet iyi olur....

tozda çamurda gerçekten durmuyor v fren ıslanınca bile tam randıman alamadığım için soğudum

Kadro uyumlu deĞİlse kodro deĞİŞİr Ön amÖrtİsÖr uyumlu deĞİlse deĞİŞİr jant uyunlu deĞİlse deĞİŞİr bu jant konusunda pek emİn deĞİlİm tam jantmi deĞİŞİyor gÖbekmİ ondan sonra vİtes kollarin falan deĞİŞİyor hepsİ sorun dİrek sat kron xc500 dİsk al daha mantikli

Hidrolik frenlerin alt modelleri 250 civarı , jant göbekleride 100 civarı olsa 350 eder. Önemli konuda vites kollarınız entegre ise onlarıda değiştirmeniz gerekecek. Bisikletin fiyatının yarısını frene yatırmak bana cazip gelmiyor açıkçası. Ben satıp hd frenli daha iyi bir bisiklet almaya çalışırdım.

Geri