Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Scudo
İyi bir çift lastikle dağa, tepeye de tırmanırsınız bununla ama ben çamurdan, pislikten çıkmam, çok da sağlam inişler yaparım falan diyorsanız, karışmayayım. :) Hoş, 600 liralık dağ bisikletiyle iniş yapmanın da sınırı vardır, ilerisi için dikkatli olun derim.

Güle güle kullanın yeni bisikletinizi.

Ben kullaniyorum 270 sv yi 1 hafta oldu ama cok memnunum ve internetten 2 ay boyunca arastirip aldim hic bir sorun gormedim internette ise hatta 2. el piyasasi bile yok denecek kadar az.Acera sistem ve Suntour xcm gidondan kilitlemeli masa cok iyi.Arkadas sehirde kullanamazsin demis ama tekerlek degistirirsen 26x1.5larla mis gibi gidersin tabii sehir bisikleti kadar olmaz ama hem dagda hemde sehirde kullanma imkanin olur 40 liraya bile 1 cift rubena lastik alabiliyorsun

herkese bol pedallar.bilal abi bende kron tourer 20 inç kullanıyorum boyum 1.83, iç bacak boyum 86cm kullandığım bisiklet sizce boyuma uygunmu sele boy ayarlarını yapmama rağmen sol elimde yüksük parmağımda uyuşma oluyorda eldiven kullanmıyorum birde yazlık evdiven tavsiyesi rıca ediyorum.

arkadaşlar bu forumda yeniyim.bisikletimi yeni aldım ikinci el istanbuldan cuma günü geldi.temiz güzel ama maşanın nasıl kilitlendiğini bir türlü çözemedim.plastik düğmeyi kilit yönüne çeviriyorum ama tekrar eksi yerine geri dönüyor acaba bozukmu benmi beceremiyorum benim anladığım çevirdiğim zaman orda kalması gerekir veya kilitlendiğine dair bir işaret görmem lazım bir yardımcı olursanız sevinirim.cidden çok amatörüm yeniyim

Evet çevirdiğiniz zaman yerinde kalmalı ve üzerinde küçük bir gösterge olmalı kilitlediğiniz zaman kırmızıyı göstermeli. Eğer geri dönüyor ise kilitte problem var bir bisikletçiye gösterin.

sele üstündeyken veya gidona ağırlık verirken kilitlenmiyor.
xc500'de maşanın sol tarafı sertlik ayarı içindir. sağ tarafı maşayı kilitlemek içindir.

benim plastik düğmede kırmızı ve yeşil işaretler yok sadece yanında lockout okla gösterilen işaret var.orjinal kendi maşasında belirleyici bir durum söz konusu değil yani dediğiniz gibi kilitlendiğinde kırmızı gösterecek bir işaret peki sorunlu ise o parçayı nasıl bulabilirim. ?

teşekkürler güzel bilgi bunu bilmemde fayda var.

@Fatih Çetin

Merhaba sevgili dostlar!

Yaklaşık 2 yıl önce Kron xc750Hd modelini aldım. Çok sık binmiyorum. Gezi amaçlı kafa dağıtmak için 1 saat haftada 1 -3 gün (havalar güzelse tabi)...

1) Her neyse, aldığım günden beri şu ön aktarıcıyı bir türlü ayarlayamadım/ayarlatamadım. En sonra bir bisikletçiye götürdüm adam yaptı ama eğdi büktü ancak öyle. Böyle bir sorun yaşayan var mı ? Bu parçayı değişmek istiyorum shimano'nun önerebileceğiniz bir modeli nedir ?
2) Bu ön süspansiyon kilitlenmiyor tam olarak aynı sorun bende de var. Çok az da olsa içeri giriyor bastırınca. Önerebileceğiniz çok uçuk fiyatlı olmayan ancak bu bisiklete uygun bir maşa var mı ?
3) Diğer önerileriniz ?

Teşekkürler şimdiden

yazmiyor agirliklari
ayrica kron cin malimi?
ve cok sikayet aldigi dogrumu

salcano ve kron arasinda kalsam hangi markayi onerirdiniz

Kron'un siteside ve hiç bir sitede ağırlıkları yazmıyor. En güzeli eline tartıyı alıp tartmak :)

Bu arada Kron yurt dışından aldığı parçaları birleştirip satan yerli bir firma. Ben Kron'dan şikayetçi değilim, olanı da pek görmedim.

Bende KRON XC 250 var. Ağılığını bende merak ediyorum. Sitesinde ağırlık bilgisi yok. Akşam evde tartar XC250 nin ağırlığını söylerim. Bisikleti ilk elime aldığımda Salcano NG650 den biraz daha ağır gelmişti. Ancak KRON XC250 nin kullanılan malzeme açısından Salcano NG650 den daha kaliteli olduğu kesin. Markaları kıyaslamak yanlış olur modelleri kıyaslamak lazım. Mesela NG650 yi ancak XC150 ile kıyaslayabilirsiniz.

@Rıdvan SIĞAN

Dün unutmuşum bugün aklıma geldi hemen tarttım :) KRON XC 250 nin ağırlığı pedal vs. herşey dahil tam 15 kg.

Sagol rıdvan abi ilgilendigin icin
ng 650 ninde 14 kg sitesinde oyle yaziyor
bu 7005 kadro olayı hafif yonundemi iyi dayanıklılık yonundenmi alasim olayından anlamiyorum

Ya o değilde Kron'un sitesine girdim 2012 modelleri koymuşlar adamlar 2 sene geriye gitmiş. :D

Bildiğim kadarıyla 7005 alaşım yönünden farklılığı belirtiyor. 7005 alaşımı 6005'e nispeten daha iyi sanırım.

o modelleri hepsine bindim ağırlıkları aynı yaklaşık 15-16 kg civarı.

Bende aynı durum söz konusu maşa konusunda doğru düzgün yaylanmıyor kitlemesinde boşluk bile yok benim düşündüğüm maşa Rock Shox Tora 300 - 350 tl civari

Bu bisikleti almayı düşünüyorum. Yorumlarınız nelerdir?
http://www.kronbisiklet.com/images/TX500%20DISC%20SIYAH.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/923592/53b3f18b-c4fc-4c8a-aed2-0e426f6a08b5.PNG

Geri