Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Dün bisiklet yolundan sasalıdan karşıyakaya doğru giderken izmirliler bilirler bu yolu 2 kurt köpeği arkamıza takıldı kapının açık olduğunu görünce pedallara kardeimle yüklendik km saatine baktığımızda 50 km olmuştu ve hala arkamızdan geliyordu bi süre bu hızda seyredince bırakmak zorunda kaldı bizi gidiş 40 dk sürrerken 25 dk da karşıyakaya girdik :D:D baya açtı bacaklarımızı köpekler

eski gırgırda bir muhlis beğy vardı; köpekten korkardı
bende muhlisgillerdenim; köpekten korkarım
karşıma bir köpek çıksa ilk olarak yanımdakini köpeğin önüne atmak olur
elimde değil
bu şuna benzer
şeftaliden korkan birine (hekim olarak söyleme hakkımvar);
bu birşey yapmaz diye tabağı burnuna tutmak

köpek korkusu genlerimizde var
oturunca ısırmaz mış
yüzüne bakınca kaçarmış
tamam biz de biliyoruz da
acaba köpek biliyormu kaçması gerektiğini
he ne ise
Bol pedallı günler:) :eek:

@Mustafa Volkan Koca

O yol çok sakat köpek açısından. Bende görüyorum arada 4 tane filan oluyorlar bir arada. Ama tek başıma gittiğimden heralde tek bisiklet diye çok kıllanmıyolar :) Gerçi ben köpeklerin yanından geçerken onlar yokmuş gibi davranıyorum. Bakmamak içinde gözlerimi ön lastiğime kilitleyip devam ediyorum. Yoksa göz teması kurduğunuz anda hayvan heralde korktuğumuzu anlayıp kovalamaya başlıyor.

Arkadaşımla karagöle gitmiştik geçen sene. Karagöle kamp yerine varan son yokuştan aşağı inmedik çünkü ordan tekrar yukarı çıkacak dermanı bulamadık kendimizde, daha da geri dönecektik. Neyse dönüş yoluna geçtik. Kamp yerine yakın yerler ufak ufak inişli çıkışlı olduğu için belli bir tempo tutturduğunuzda çıkışlarda fazla yavaşlamadan devam edebiliyorsunuz. Benim tempom arkadaşınkine göre biraz yüksekti aramız açıldı. Dik bir yokuşu zar zor tırmandıktan sonra biraz daha devam edip azıcık aşağı indim ve beklemeye karar verdim malum telefonda çekmiyor. Bekle bekle gelen yok artık geri dönüp bakmaya karar verdim ve azıcık indiğim yokuşu geri çıktım.

Birde ne göriyim?

Benim arkadaş az önce zar zor çıktığım yokuşu rahat 20 - 25 km/h ile çıkıyor. Tabi arkasında da bir köpek sürüsü :) Ben onu görünce tabi tepede olma avantajımı kullanıp pır yok aşağı kaçtım sonra arkadaşta yetişti durumu anlattı.

Ne yapsa olmamış. Su fırlatmış, yanımızda kek vardı onları atmış :) , taş atmış hayvanlar bana mısın dememiş ve kovalamaya başlamışlar. En son kamp çakıları var her yerinden birşey çıkan. Onun kesici tarafını açıp atmış tabi oda işe yaramamış. Birde köpekler gittikten sonra dönüp çakı arayıp bulmuştuk hey gidi :)

@Buğra Celayir

çok geçmiş olsun kardeşim.Askeri malzeme satan yerlere uğradığında nato onaylı biber gazı almanı tavsiye ederim.Eğer alabilirsen emniyet teşkilatının kullandığı büyük boy biber gazları var 3-5 metre tesirli olan .ama işte izin belgesi olmadan satmıyorlar.yazılı evrakla veya valilik yada emniyetten izin belgesi alıp yollarsan firmaya satarlar sanırım.türkiye'de emniyet bunu kural güvenlik şirketinde alıyor bu sprey köpekleri duman eder. yanına bile sokulamazlar.

• Beğen
Tepkiler: Buğra Celayir
ben tercih olarak inip hayvanın üstüne yürümeyi tercih ediyorum hiçte sorun yaşamadım çok etkili eğer korkmadığınızı gösterirseniz köpek sizi bırakıyor

Bende geçende Bir turumda 8 kangal tarafından kovalandım ve kaçmama rağmen 15 snye bile olmadan bpeşimi bıraktılar ..BUNUN GİBİ BİR OLAY KÜÇÜKLÜĞÜNDE BABAMIN BAŞINA GELMİŞ...DEDEMLE TARLAYA GİTMİŞLER İKİNDİ OLMUŞ HAVA KARARMAYA BAŞLARMIŞŞ...DEDEM GİTMİŞ NAMAZA ABAM KALMIŞ ORDA ..DEDEM SEN BEKLE GELİCEM BİRAZDAN DEMİŞ ÖNMLİ ŞEYLER FLN WRMIŞ...İŞTE HAVA KARARMIŞ DEDEM YOK ..BABAM KALMIŞ TARLADA KÖPEKLER SARMIŞ ETRAFINI TAŞ ALIRMIŞ GİBİ YAPMIŞ VE HEPSİ HEMEN DAĞİLMİŞ..SONRA DEDEM GELMİŞ VE GİTMİŞLER..DEDEM BİLE İNANMAMIŞ :)

Selamlar,
Geçtiğimiz pazar gunu sabah erken saatte arkadaşlar ile buluşmak için evden cıktım. Kahvaltı etmek için beşiktaşda durdum. Otobus anadurağının ordaki bufede bişeyler yedikten sonra , yeniden yola cıkıyordumki; kenarda oturan iki tinercinin uzerime yanlarında duran kopeği saldırtmaya calıştıklarını fark ettim. Ben yola doğru cıkarken kopekte uzerime doğru koştu. Kopeğin geldiğini gorunce bende hafifce onun uzerine doğru kırdım ve yavaşladım. Yanyana gelince tamamen durdum. Oyle cok zarar vericek bir kopeğe benzemiyordu. Ben durunca kopekte yavaşca arkasını dondu. Tehlikenin gectiğini duşunerek yeniden pedala bastım ( buyuk hata yapmışım ) . Arkamdan yeniden koşmuş ve bacağıma atlayıp ısırdı. Durup baktım kanayan acıyan bir yer yok. Sadece şortuma salyası surulmuş. Bagagımı sole bir inceledim arka kısında bir kırmızılık gordum hali ile korkup şişli etfala gittim. Oradki doktorda her iftimale karşı kuduz aşına başlayalım dedi. Şimdi aşıları oluyoruz ..:) Guzel bir tur yapmak için başlayan gunum zehir oldu. Kopek beni ısırdıktan sonra dolmabahce tarafından gelen bisikletli bir grubun peşine takıldı. Aklınızda bulunsun yolunuz duşerse dikkat edin. Aynı tinerciler ve aynı kopek oralarda dolaşıyordur.

@Hasan Akyürek

Geçmiş olsun.Uyarın için teşekkürler. Olayı emniyete de bildirebilirmisin.O bölgede görevli emniyet kuvvetlerinin daha dikketli olmalarını sağlamış olursun.
Tekrar geçmiş olsun.

@Hasan Akyürek
ah şu tinerciler...atıp atıp salıyorlar..bize de zararları dokunuyor...Bazı ülkelerde direk ölüm cezası veriliyormuş...Biz de mi yapsak arkadaş ya... Valla bazen osmanlı devletindeki sert kurallar gelsin diyorum bu tarz insanlara karşı..allah inşallah bizi beladan korusun..Böyle insanlarıda ıslah eder..

@Sabri Atalay

Beşiktaş Belediyesi nin şikayet bolumune mail attm . Henuz bir donuş olmadı ama bakalım belki ilgilenirler.

@Özgür_Aksoy

Bende Dazzer'in işe yaradığını biliyorum, ama köpek sağırsa yapabilecek hiçbirşey yokmuş :) Artık şansımıza :) takip eden linkte ürün %20 indirimli satılıyor (link)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri