Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bizzat denedim bisikletden inmek gerçekten işe yarıyo. Korkulara hakim olabilirseniz köpek direk arazi oluyor.

Scudo
bi keresinde gece 12 de 2 tarlanın ortasından geçiyordum.sağımda 2,solumda,2 arkamda 1 köpek belirdi.durmak hiç aklıma gelmedi.daha doğrusu riske girmek istemedim.sanırım 40km hıza ulaştım ve köpeğin biri arka lastiği ısırdı ama tutunamadı.sonra da yetişemediler zaten.bence en iyi kurtulma yolu,vücudun verdiği reasksiyon:D

Genelde köpek karşımıza çıkıyor, köpeği arkaya aldıktan sonra pek de problem olmuyorlar; ama salyaları akar vaziyette bisiklet ön tekerinin 5 metre ilerisinde hiddetle havlarsa "sağa mı kırayım sola mı kırayım, direk geri mi döneyim, Allah- u Ekber diyip üstüne mi süreyim, bisikleti durdurup onun neler yapacağını mı izleyeyim, son çağre beylik tabancamı mı çıkarayım" ikilem, üçlem, beşlem arasında gidip-gelir bir halde kalmak gerçekten çok kötü bir duygu. Tek korkum çoban köpekleri, birde iriyarı köpekler. Yoksa pitbull çıksa bile pek tırsmam. Anladığım kadarıyla bendeki tüm korku ve kaygılar psikolojik.

Abi o dediğiniz aleti bi turda kullandık hiç bi işe yaramıyor :D

En iyi taktik köpek gördünüzmü ön kaldırın kaçıyorlar ben whelly yapıyorum direk kaçıp gidiyorlar :D

Bizim köyde adamlar köpek gördünmü baya doğal bi' şekilde elleri sopa alıyorlar ve köpeğe atarak''Ha...r ordan .....'':D diye bağırıyorlar bi bakıoz köpek topuk uçurtma kaçıyo.:D:D:D

iki kangal kovaladı sonuc 0-10-120 km :) oldu biraktıgımda zincirin baklası açılmıstı hg-50

bisikletten inip bisikleti yaratıkla kendi aranan alırsan sorun olmaz köpek bisiklet yüzünden sana yanaşamaz yürüye yürüye devam edip hayvanın bölgesinden çıkarsın binip devam edersin.

@kayhan

tabi köpeğin gözünde seninde 1yaratık olduğunu unutmamak gerek

konunun açılış tarihi 2005 :)
vay be..

En iyisi yanınısda iyi bi cop bulundurmak :D

SU . Üzerine azcık su sıçratın kaçıolar. ama ters etki yapıp sinirlenip daha çok kovalarsa sorumluluk kabul etmiyorum ama benm kullandığım yöntem bu ve hep işe yaradı bugüne kadar.

konunun açılış tarihi benimde ilgimi çekti.bazı arkadaşların teknolojik yöntemlere başvurması ne güzel ama unutmayın ki teknolojiye hükmeden de insan.alet bozulur mozulur allahın dağında bi sen bide karşında 2 metre çoban köpeği ben teknolojiye fazla güvenmeyin derim.boş vakitlerinizde düz yolda drag felan yapın.biz radar a çıktığımızda sürü yolumuzu kesmişti dağılır dağılmaz yanıbaşımızda çoban köpeklerini gördük ve yanlış hatırlamıyosam 10 sn kadar bi kısa sürede yine yanlış hatırlamıyosam 60 km mi ne yapmıştık.adrenalin arayışı içinde olan bisikletçilere birebir.insana koyan antrenörün bir çoban köpeği olması:D

Antreman için arasıra köpeklere çatıyorum zaten :D.. Aman ha siz denemeyin!!!

anten coplar var
hani su amerikan filmlerinde karizma polislerin elinde olur
yere dogru sallayınca şak diye acilir, celikten
2 ayaklıyada 4 ayaklıyada birebir

bu dazer denilen alet, kimi yariyor kimi yaramiyor demis. ben de gordum aldim (ucuz da degil 37,50ytl). daha tam anlamiyla denemedim. yani pisirik kopekte ise yaradi ama coban kopeginde ne yapar-yani yasamak istemiyorum ama bilmek de istiyorum.
cok buyuk degil, eski cep telefonlari kadar, bir de mandali var kemere takabiliyorsun. su sicratmak, bagirmak, tekme atmak vs mumkun de, sehir icinde bazen bunlari yapinca garip olunmuyor mu?

gözlerinin içlerine bakmayın yeter

bisikleti bırakıp amuda kalkın, ehueheuheuheu,belki kaçar o zaman, bu güne kadar her yolu denedim:p olmuyoo

:D :D Abi hani şu şahin doğan murat marka arabalarda delikanlı abilerimizin koltuğun altına saklayarak taşıdıkları keser sapına benzeyen ondan daha kalın ve uzun bir sopa var ya hani kavga ederken aniden çıkartıp noluyo lan deyip çat diye adamın kafasının ortasına yerleştirdikleri hani namı diğer "HAYDAR" denilen. :D bisiklette onu mu taşısak acaba diyorum.:D Onunla köpek kardeşin kafasının orta yerine çotak diye geçiriyosun ve bir rahatlama doğayla buluşma ve gerilime son veriyorsun.:D Bunlar şaka tabiki canlılara karşı şiddete hayır diyerek mesajımı bitiriyorum.

en iyisi çok aşırı ses çıkaracak bişey mesela kurusıkı tabancalar olabilir
yada köpeğin derisini geçmeyecek ama çok pis derecede canını yakacak havalı tabancalar kullanılabilir(plastik mermili olursa tabi)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri