Aslında köpeklerle aram her zaman iyi olmuştur. Ancak son dönemlerde bir komşumun sürekli başıboş bıraktığı 4 köpek yüzünden epey sıkıntı çekmiştim. Yürüyerek geçtiğimde tınmayan hayvanlar bisikletle geçtiğimde adeta çıldırıyordu.
Aslında bu 4 köpekten birisi (lider olan) tam saldırgan. Diğerleri de onun tavırlarını görünce saldırganlaşıyor.
Sonunda ben de sinirlenmeye başladım, öyle ki bu hayvanlara zarar vereceğimden bile korkar oldum. Ve bir adet köpeksavar cihazı almaya karar verdim.
Aldıktan 2-3 gün sonra hemen deneme imkanım oldu:
Bizim elebaşı bisikletle geldiğimi görünce yine koşa koşa geldi, ben durup indim.
Onun koştuğunu gören bir arkadaşı da onunla birlikte havlayarak yanıma geldi. Cihaz ne yazık ki çantada hem de en altta idi, köpeklerse yolu kapatmış geçmeme izin vermiyordu. Ben bi yandan çantamı kurcalıyor, diğer yandan "şimdi göstericem sana" falan diyordum. İki kafadardan birisi, çantamı kurcaladığımı görünce yemek falan vereceğim zannedip kuyruk sallamaya, sevimli sevimli hareketler yapmaya başladı. Asıl dert ise hala saldırgandı.
Sonunda aleti buldum, kutusundan çıkardım, bizim serseriye doğrulttum ve düğmesine bir kez tıkladım.
"Puf"
Bizimki arkasına bakmadan uçtu

Diğeri ise hala sevimli sevimli kuyruk sallamaya devam ediyordu.
Sonuç olarak gerçekten memnun kaldım aletten.
Yalnız kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta şu: Cihaz sadece direk doğrultursanız etkili. Hemen yanındaki köpek bile cihazdan rahatsız olmadı. Sanırım bu aletle ilgili işe yaramıyor şikayetlerinin çoğunluğu ya yeterince yakında kullanılmamasından, ya da "tam isabet" sağlanamamasından kaynaklı.