Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
konu biraz eski ama bi anı olsun diye anlatıyom
İçimizden birisi onlar dönen jantlara uyuz olur dedi , evet katılıyom fakat benim jantlarla beraber pedallarda dönüyo yani köpek iki jantı es geçip pedallara kafayı taktı,
ben hayatta öle köpek havlamısndan korkmam ama dikkatimi son derece bozar,
o gün hiç hızımı değiştirmedim ve yanımda haav hav hav gitmesine izin verdim ama köpek niyeti bozmuş benim dönen pedallara , bedne farkına vardığımda pedal çevirmeyi durdurmdum ve keşke durdurmaz olsaydım, köpek resmen ısırdı tam topuktan ama kopartmak için deil onu alıp mekanına götürmek için :D :D
ben ayakkabımı ondan kurtarmayamı çalışayım yoksa etrafta gülen milletemi bakayım derken kendimi şokda buldum.

durdurdum bisikleti ve o sıra durduğumu gören köpek bıraktı ayağımı ama yanımdan ayrılmadı ve ondan sonra tam çenesine doğru bir tekmeyi yerleştirdimki köpek ağlaya ağlaya (bilirsiniz köpek ağlayışını:D ) kaçtı.

EE tabi çizilen karizma biraz yerine geldi. Ama birdaha janta deilde pedala doğru yönelen köpek görüdüğümde onu giderken tekmelemeyi deniyorum.

Konunun açılma tarihine bakıyorumda bu konuyu tartışmamıza inanamıyorum
öhh 18-06-2005, 07:28 PM tarihinde açılmış

Konuyu iyiki açmışım, heralde en uzun süre güncel kalan konu olma yolunda rekora koşuyor :D Köpekcikler sağolsun.

kuzi afferin bea arada iyi şeyler yapıyosun :D:D:D:D şaka bi yana 2005 yazıyo lem gerçekmi ?

@tnt

Evet 2005'ten beri gündemde kalmayı başaran bir konu :) Hav hav hrrrr :p

@eYa

Merhaba Efrahim

Bence rekor senin elinde. Her an gündeöde olan bir konu. Bende burayı okuduktan sonra uzun zaman o eloktronik aleti aradım ve 1 ay önce İzmir'de bulup aldım.

Alet hakkında ilk izlenimlerim süper. Uyuyan yırtıcı bir köpeğin yanından geçerken alete bastım, köpek anında uyanıp aptal aptal kulaklarını dikti.
Dünde kedi kovalayan bir köpeğe uyguladım, kediyi bıraktığı gibi, köpek anında ortadan yok oldu. :D

TAbi bize saldırıya geçen bir köpeğe daha uygulayamadım. Bunu denemek için köy yollarına gitmemiz gerekiyor.

Bu aldığım aletin köpeklere yan bir etkisi yok. Hani discoya gidersiniz fazla açılmış müzük sesinden rahatsız olursunuz ya onun gibi birşey. Yoksa köpekler benimde sevdiğim canlı varlıklar. Eğer bir yan etkisi olsa kullanmam. ;)

Sevgi ve selamlarımla.

@Ender Alıcıoğlu

Abi sen köpeklerin olduğu yerden yine de uzak dur. Yani aleti deneyeceğim diye kendini feda etme :D

Ben artık iyice alıştım bu canlılara. Gerçekten hiç adrenalin salgılamaz oldu vücut. Çok sakin olunca ve hatta köpeğe karşı artizlenince yazık hayvancıklar alışkın olmadıklarına şaşkınlıktan birşey yapamıyorlar.

Evvelsi gün bizim kuzenin (tnt) bahçelerine uğradım. Ne onun ne içerde uyuyan abisinin haberi olmadı daha tabi :) Girişte efe bir köpek var. Bağlı. Tabi bahçe kapısından içeriye girerken epey kudurdu. Ben sus boşuna gürültü yapma diyorum sakin sakin geçtim. Zinciri kopartacak neredeyse :cool:

Sanırım zamanında kopartmışlığı da var dı :rolleyes: Fazla alışmışım bu hayvanlara, refleks yok, adrenalin yok. İyi oldu böyle herkese tavsiye ederim :D

Eğitimde bir terim vardı kademeli yaklaştırma diye sanırım. Korktuğu birşeye insanı yavaş yavaş yaklaştırarak alıştırıyorsunuz. Benimkisi o hesap oldu. Her gezide hayvanlarla mutlaka karşılaşınca. İstanbul gezimden sonra refleksler, korkular kurudu :)

Darısı tüm bisiklet severlerin başına...

Not : Siz yine de korkmasanız da ısırmalara karşı elinizi ayağınızı kollayınız. Bazen tadına bakmak isteyen olabiliyor. :D

Aslında köpeklerle aram her zaman iyi olmuştur. Ancak son dönemlerde bir komşumun sürekli başıboş bıraktığı 4 köpek yüzünden epey sıkıntı çekmiştim. Yürüyerek geçtiğimde tınmayan hayvanlar bisikletle geçtiğimde adeta çıldırıyordu.
Aslında bu 4 köpekten birisi (lider olan) tam saldırgan. Diğerleri de onun tavırlarını görünce saldırganlaşıyor.
Sonunda ben de sinirlenmeye başladım, öyle ki bu hayvanlara zarar vereceğimden bile korkar oldum. Ve bir adet köpeksavar cihazı almaya karar verdim.
Aldıktan 2-3 gün sonra hemen deneme imkanım oldu:
Bizim elebaşı bisikletle geldiğimi görünce yine koşa koşa geldi, ben durup indim.
Onun koştuğunu gören bir arkadaşı da onunla birlikte havlayarak yanıma geldi. Cihaz ne yazık ki çantada hem de en altta idi, köpeklerse yolu kapatmış geçmeme izin vermiyordu. Ben bi yandan çantamı kurcalıyor, diğer yandan "şimdi göstericem sana" falan diyordum. İki kafadardan birisi, çantamı kurcaladığımı görünce yemek falan vereceğim zannedip kuyruk sallamaya, sevimli sevimli hareketler yapmaya başladı. Asıl dert ise hala saldırgandı.
Sonunda aleti buldum, kutusundan çıkardım, bizim serseriye doğrulttum ve düğmesine bir kez tıkladım.
"Puf"
Bizimki arkasına bakmadan uçtu :)
Diğeri ise hala sevimli sevimli kuyruk sallamaya devam ediyordu.

Sonuç olarak gerçekten memnun kaldım aletten.
Yalnız kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta şu: Cihaz sadece direk doğrultursanız etkili. Hemen yanındaki köpek bile cihazdan rahatsız olmadı. Sanırım bu aletle ilgili işe yaramıyor şikayetlerinin çoğunluğu ya yeterince yakında kullanılmamasından, ya da "tam isabet" sağlanamamasından kaynaklı.

• Beğen
Tepkiler: happy_feet
geçen gece vakti eymir yolunda gözleri parlayarak üzerime koşan çoban köpeğini görünce, inip '' ne var ne var'' diyerek, yaya devam ettim..tabi eleman şaşkın, geri döndü...

@Efrahim Yasin AKTAŞ

Özellikle köpeklerin çiftleşme mevsimi olan bahar aylarında çok dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü çiftleşme zamanında köpekler erkeğiyle dişisiyle toplu halde geziyorlar ve çok saldırgan oluyorlar. Toplu halde gezen köpekler birbirlerinden destek de aldıkları için insanın peşini kolay kolay bırakmıyorlar. Bunun dışında köpekler kuduz olmamaları halinde insanın peşine pek takılmazlar. Eğer bahar mevsiminde kırlarda bisikletle dolaşacaksan bahar aylarında artan kuduz vakalarına karşı da dikkatli olmalısın. 2004 yılında kış mevsimi yeni bitmişti 3 ay boyunca bisiklete doğru dürüst binememenin acısını çıkarıyordum. Şehir dışına çıkınca peşime 6 tane köpek takılmıştı. Altımdaki 17 kg lik bisikletle son gücümle pedale bastım, köpeklerden daha hızlı gidiyordum derken köpekler peşimi bıraktı. O günden sonra köpeklerin çiftleşme mevsiminde şehir dışındaki kırsal bölgelerde gezmedim.

• Beğen
Tepkiler: selcuktnt
biber gazı da fena olmazdı galiba.sadece bir fikir ne dersiniz..

Benim trafikte en çok korktuğum şey arabalardır, onun için emniyet şeridinin en sağından giderim ve sürekli arkamı kollarım. Nitekim önüme bir köpek çıkarsa veya havlama sesi duyarsam, anında, refleks olarak arkama bile bakmadan kendimi yolun sol tarafındaki emniyet şeridinde bulurum. Bu köpekler beni ısıramayacaklar ama birgün bir arabanın altında kalmama neden olacaklar. Acaba bu cihazdan alsam bu korkumu yenebilir miyim?

@happy_feet

daha öncede yazdım yine yazoyorum yolun durumuna göre durmak en iyi çözüm hayvanlar dönen lastiğe gıcık oluyorlar bizle bir sorunları yok.
bir keresinde küçük bir köpek geldi peşimden önemsemedim fazla fedallamaya devam ettim bir yandan arkama bakıyorum köpek aynen lastiklerime yöneliyor.

eger kaçma sansınız yoksa durun ve bisikletten inin.

bu sabah başıma ilginç bir olay geldi. beni yaklaşık 50 metre boyunca bir koyun kovaladı. önce güldüm, koşmaya devam ettikçe koyun kaybolur sonra sahibi bulamaz düşüncesiyle biraz daha hızlı pedalladım. arkama baktığımda hala bana doğru koşuyordu. koyunların hiç bukadar hızlı koştuğunu görmemişim. beni birine benzetti heralde. olay tam youtube'luktu..

İnşallah kimsenin ihtiyacı olmaz ama yine de yazayım. Köpeklerle işler çok kötü giderse ve hiç bir yöntem işe yaramazsa, kendinizi korumak için, bisikletin sele borususu ve selesini kullanabilirsiniz. Sele kelepçesini hemen açıp sele borusunundan tutarsanız, oldukça etkili bir silah haline gelebilir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri