Tüm söylenenler doğru, hepsine katılırım ve özellikle ustam Gürsel Beyin samimi tavsiyeleri için teşekkürler ederim.
Size birkaç bilgi daha.
Köpeklerin bölgeleri vardır. Onların bölgesine(sahasına) girerseniz size kızarlar. Bu saha bir besi çiftliği olabilir, bir ev olabilir, dağ başında bir tarla olabilir vs.. O bölgeden çıkıp başka bölgeye girdiğinizde bu seferde yeni bölgenin yeni köpeği size kızmaya başlar. Neyse yani dünyayı sadece insanlar değil köpekler de bölüşmüşler. Bu bölüşme işini kim kimden öğrenmiş Allah bilir. Ancak insanların bölüşmeyi hala köpekler kadar beceremedikleri malum -süregiden savaşları kastediyorum-.
Konu başka yere kaymadan hemen direksiyonu toparlayıp konuyu köpeklere doğru tekrar çeviriyorum.
Eğer köpeğin bölgesinden çıkmadan köpeğe karşı kendinizin bir dost ve arkadaş olduğunuzu ısbatlayabilmişseniz yada bir şekilde köpek sizin bir düşman olduğunuz fikrinden vazgeçmişse yani köpek artık size zarar vermeyecekse şu hareketlerden birini yapar.
1. esner (öyle güzel esner ki sizin bile esneyesiniz gelir)
2. sakince yere oturur ( saldırıdan önce pusuya yatma oturuşunu kastetmiyorum)
3. idrarını yapar. (herhangi bir taş yada ota çiş yapar ki bölgesinin sınırı belli olsun diye)
4. başka şeylerle meşgul olmaya başlar. (örneğin yanındaki arkadaşlarıyla yada otla çöple vs. )
bu hareketlerin manası kesinlikle bölgeme girmene artık izin veriyorum demek değildir. sadece sen artık bölgemden çıktın haydi yolun açık olsun bas git demektir.

Yani size gitmeniz için vakit tanımıştır. Durmayın pedallara basın artık..