Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
ya bence bunun kedisi köpeği kuşu balığı farketmez canlılara zarar verilmemesi lazım iiiiiii yanlız av konusuna gelince işler değişir :)

• Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN
Scudo
hayvanları koruyalım diye baskı var heryerde. tamam, koruyalım da ben önce kendimi korurum. ille de koruyacağım, zarar vermeyeceğim diye kendimi hiçbirine ısıttırmam yada kaza yaptırmasına/düşürmesine izin vermem. kimse kusura bakmasın, benim canım daha kıymetli.

ben de köpek besliyorum, hayvanları sandığınızdan çok daha fazla severim ve onlarla anlaşmasını da iyi bilirim. göz temasları, salınan kokular falan... ama öyle durumlar oluyor ki kendinizi 15-20 köpek arasında bulabiliyorsunuz. etrafınızı sarıp diş gösteriyorlar ve sevecen yaklaşıma pek de tepki vermiyorlar. (şehir merkezlerindekilerden bahsetmiyorum, onlar genelde uysal oluyor. vahşi olanlardan bahsediyorum.) zarar vermeyeyim diye bi taraflarımı parçalatamam.

merhaba maosxs,

söylediklerinin bir kısmına katılmamak içten değil. mesela canımız. ben can acısını yaşamış biri olarak elbette çok içten bir şekilde okuyor ve hak veriyorum. kimsenin canı yanmasın.
ancak, doğayla iç içe bir spor yapıp, azgın köpek çıkarsa tekmeyi basarım fikri bana biraz uzak geliyor. burda köpek sevmek, bakmak bir yana, diğer hayvanlara da bakmak_en azından duyarlı olmak gibi,, doğaya bir borcumuz olduğu kanaatindeyim.
bu anlamda, en azından böyle riskli bölgelere çıkarken köpek kovucu vb cihazlarla korunmak, onları uzaklaştıracak her yolu denemek varken, en kötü olanını ve onlara zarar verecek olanının seçmemekten yanayım.

biz elimizden gelen zararsız yönetimleri seçmemize rağmen, böyle bir saldırı oluyorsa canımız tehlikeye atmak elbette bahsettiğim bir konu değil.

en son gezimizde başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum; (forumdan bazı arkadaşlar da şahittir :) )
köyün birinden geçerken bir bahçeden fırlayan köpek havlayarak üzerime gelmeye başladı. O anda köpekle göz göze geldim, sadece 1 metre falan uzağımdaydı ve tüm dişlerini gösteriyordu. inanın ne bir şey düşünebildim, ne de yapabildim. Yani ısırsa veya yeltense hiçbirşey yapamayacaktım. Böyle durumlarda herşey bir anda olup bitiveriyor bazen, yanınızda ne taşırsanız taşıyın, kitlenip kalıveriyorsunuz.

Köpeklerden kurtulmanın yolu yok. En iyisi onlarla birlikte yaşamayı öğrenmek. Köpeğe sahibi gibi davranmaya çalışın. Yani köpeğin sahibini taklit etmeye çalışın, bir taklitçi gibi değil, bir usta bir tiyatrocu gibi. Bunun için de önce köpek olayını gerçekten sahiplenip, sevmek gerekiyor. Köpeği severken tabiki onu her şeyiyle kabul edeceksiniz. Havlamasıyla, dişleriyle.... ve tabi gerekirse köpekle duygularınızı paylaştığınız gibi kaslarınızı da paylaşabilirsiniz. Bu sizin onu ne kadar sahiplendiğinize bağlı. Eğer siz köpeği ve duygularını paylaşmassanız o sizin kaslarınızı paylaşmak isteyecektir. Sevin onları, sevginizle utandırın... Madem ki köpeklerle dişlerimizi kullanarak başa çıkamıyacağız o zaman onları sevgiyle utandıralım. Bazen köpeğe karşı havlamayla cevap vermekte onları şaşırtıyor. Hatta bu duruma gülen köpekler gördüm.. Eğer köpekte espri duygusu yada utanma duygusu yoksa o zaman bana tekrar başvurun size başka bir çare düşüneyim..:D :D :D

@Mesut Girgiç

Sevgili Mesut yine kendine has nefis uslubunla ve fikirlerinle döktürmüşsün konuyu..
Ben de katılıyorum sana. Yazdığın yöntem genelde işe yarıyor. "Gel kuçu, sen ne tatlı şeysin öyle.." falan.(Karşınızda tam bir "dişli canavar" varken rol yapmak gerekiyor tabi.:) ) Bu işe yaramıyorsa kuvvetlice bağırmak onları yıldırıyor.. (Sahipleri de bağırdığı zaman çekinirler ya)..Bisiklet sürerken yanınızda koşuyorsa hafifçe (ve dikkatlice) onun yoluna çıkın. (tabi yeriniz varsa)Size çarpmamak için ya yavaşlar ya da bırakır kovalamayı..
Bir de köpekler "dönen" cisimlere gıcık oluyorlar nedense.. Bisikleti durdurunca sakinleşiyorlar.. Tabi tüm bu sorunlar onun koruma alanından çıktığınızda bitiyor aslında.. Bu da genelde 100-150 m.yi geçmiyor.. Bana "saldıran köpek olursa genelde ben onunla dalaşmak yerine yarışıyorum..(bakalım kim daha hızlıymış ha ha). Yokuş çıkıyorsam bu yöntemin geçerliliği tartışılır tabii:)
İflah olmaz köpeklere en etkili silah su. Evet, matarınızdaki suyu fışkırtın ona doğru her şeyi bırakır.. Ona zarar vermemiş de olursunuz..(Yaz ise iyilik bile yapmış olursunuz..:) )

bandırmadan izmire gideyim dedim ilk kez tırsmaya başladım yahu.ben böyle macera istemiyorum

ya ben yanlış anlatıyorum galiba... direk köpeği kovalamaya yada zarar vermeye başladığımı şimdiye kadar ben dahil kimse görmemiştir. azgın köpek çıkarsa tekme olayı löp diye yaptığım birşey değil. dediğim gibi, ben de köpek besliyorum ve "BAKIŞLARIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ", köpeğin ne zaman ne yapacağını iyi biliyorum. o, anlık ve duruma göre değişen bir karar. köpek beslediğimi hayvan sevgisi anlamından çok onların ne zaman ne yapacağını kestirebildiğim için yazmıştım.

hala önerim şu:

önce sevecen şekilde yaklaşmaya çalışın, olmazsa korkmadan üzerine yürüyün. çok hızlıysanız çarpmamaya dikkat ederek basıp gidin. onların bölgesinden çıkınca peşinizi bırakacaktır. bir de yavru köpeklerin olduğu yerlerde çok çok dikkat edin, anneeri yavruları korumak amacıyla ısırabilir. ısırmıyan dedikleri bir köpekse bile ısırabilir. mümkün oduğunca çabuk ve anne köpeği kızdırmadan uzaklaşın.

öncelik sırasına dikkat çekerim...

Tüm söylenenler doğru, hepsine katılırım ve özellikle ustam Gürsel Beyin samimi tavsiyeleri için teşekkürler ederim. :) :) :)

Size birkaç bilgi daha.
Köpeklerin bölgeleri vardır. Onların bölgesine(sahasına) girerseniz size kızarlar. Bu saha bir besi çiftliği olabilir, bir ev olabilir, dağ başında bir tarla olabilir vs.. O bölgeden çıkıp başka bölgeye girdiğinizde bu seferde yeni bölgenin yeni köpeği size kızmaya başlar. Neyse yani dünyayı sadece insanlar değil köpekler de bölüşmüşler. Bu bölüşme işini kim kimden öğrenmiş Allah bilir. Ancak insanların bölüşmeyi hala köpekler kadar beceremedikleri malum -süregiden savaşları kastediyorum-.

Konu başka yere kaymadan hemen direksiyonu toparlayıp konuyu köpeklere doğru tekrar çeviriyorum.
Eğer köpeğin bölgesinden çıkmadan köpeğe karşı kendinizin bir dost ve arkadaş olduğunuzu ısbatlayabilmişseniz yada bir şekilde köpek sizin bir düşman olduğunuz fikrinden vazgeçmişse yani köpek artık size zarar vermeyecekse şu hareketlerden birini yapar.

1. esner (öyle güzel esner ki sizin bile esneyesiniz gelir)
2. sakince yere oturur ( saldırıdan önce pusuya yatma oturuşunu kastetmiyorum)
3. idrarını yapar. (herhangi bir taş yada ota çiş yapar ki bölgesinin sınırı belli olsun diye)
4. başka şeylerle meşgul olmaya başlar. (örneğin yanındaki arkadaşlarıyla yada otla çöple vs. )

bu hareketlerin manası kesinlikle bölgeme girmene artık izin veriyorum demek değildir. sadece sen artık bölgemden çıktın haydi yolun açık olsun bas git demektir. :D :D :D Yani size gitmeniz için vakit tanımıştır. Durmayın pedallara basın artık..

:) Ya yalan bunlar Köpek gördünmü kaçacan klasik TÜRK mantığı işte:)

(Yanlış anlamayın hepsinin doğruluk payı vardır)

cobike slm,geçenlerde bir yazını okumuşitum,yolda giderken acemilik ve heyecan la bisikleti sürdüğünü söylemiştin,bugün saat 5 gibi orta köyden dönerken bir çift bisikletleriyle bizi geçti sanırım sendin yanılmış da olabılırım ama o seisen gerçekten güzel kullanıyordun..tbrklr

• Beğen
Tepkiler: Banu B.
@redeagle34

okudum okudum üzüldüm vallahi.o ben değildim:(:(:(:(

geçen hafta sadece polonezköy yapmayı becerebildim.:( o yüzden o gördüğünüz bayan sürücü olmayı çok isterdim.

ama alışırsam neden olmasın:)

çok iyi bakın kendinize...

slm mrb banu hanım.aaa valla siz sandım,hatta o yazınız aklıma geldi hemen ve gülümsedim bide,polonez köye bende gittim burdan giderken bol yokuş çıkıyorsunuz ama dönüş mükemmel inişlerle dolu,ama manzara süper gerçekten,oraları gördükten sonra istanbula dönmeyi hiç istemiyor insan,iiii gezmeler hoşçakalın..

ya heryerde aynı şeyi duyuyorum bu köpekler neden dönen-yuvarlanan şeylere saldırıyorlar arabaları kovalerken bikaç kez iiiice gözledim tekerlege doğru havlıyo ve diş gösteriyo artık ne yapmaya çalışıyosa kendinden hızlı diye kıskanıyomu acaba ???????................
:D:D

Düşünüyorumda acaba, dönen şeylere dalaşıp dalaşmadıkları düz renk jant kapağı takarak denense..

@redeagle34

hiç sormayın. hala tarfik konusunda sorunlar mevcut ve haftasonu beşiktaş belgrat turuna katılmayı düşünüyoruz:) ben bisikleti beşiktala kadar elde mi götürsem derdindeyim.

ah o neden ben değilim demiycem:):):) yinede hayali bile hoş:)

@cobike

slm mrb banu hanım.trafik herzaman için korkutucu gelebilir bize,ama çok sık olmasada onlarla bir bütün olamayı kabullenmelıyız sonuçta aynı yolu paylaşıyoruz,bize ait bir yol daha olmadığı için..bizimkiside sonçta bir araç olarak herkesın özellıkle trafiktekılerın dikkatini çekmek lazım.korkumuzu yenmemiz için onunla yaşamayı kabuletmek lazım diye düşünüyorum,hem bisikleti neden elde taşıyasınız kı ben ce binin öylle beşiktaşa kadar sürüş keyfini yaşayın,belgrad a bizde davetlıımiyiz:):) hem beşiktaşa kadarda yalnız inmemiş olursunuz kendinize iibakın iisürüşler,:):):)

eşlik edecek birileri çıkar umarım ama çıkmazsa da ağırdan ağırdan sağdan sağdan süre süre gelebilirsin;)@cobike

Son zamanlarda yolda seyrederken bir köpek/köpekler gördüğümde onlarla arama yoldan geçen bir aracı almaya çalışıyorum. Mesela uzaktan size havlayan köpişi gördünüz, yol ise aktif. Köpiş sizi rahatsız etmeden ordan geçmek için kamyon, TIR, otobüs gibi bir aracın gelmesini bekleyin. Araç köpeğin önünden geçerken size o anda köpekle aranıza aracı alarak hızla pedal çevirerek köpeğin bulunduğu yeri atlatın. Benim gibi korkusu olanlar için bu yöntem uygun olabilir.

@baymineral

kesinlikle katılıyorum, bu da güzel bir çözüm

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri