Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@redeagle34

slmlar,

elbetteki herkes davetli. 11 mart başlığı altında, beşiktaş, rumeli kavağı- belgrat gezisi. biz katılmak niyetindeyiz. ne kadar kalabalık olursak o denli iyi olur.
ayrıca forumdaki birçok üyemizle biz ilk defa tanışacağız. onun mutluluğu da var:)

umarım görüşürüz:) hep beraber köfte yer döneriz. tabi bu biraz hayal benim<için. hala grupla birlikte o yokuşları çıkma becerisini ve performansını sergileyebilecek miyim tartışılır:):):)

Scudo
@cobike

mrb,geziden haberim var.ben de orda olcam,hem guruptan neden geri kalasın kı amaç yarış değil ki zaten,tanışan tanışmayan orda olcak ve bu güzel atmosferi birlikte paylaşmış olacağız,birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için diyorum,karamsarlığı bir tarafa atıp yarın kı güzel gezi için güzel hava olmasını dileyelim,görüşmek dileğiile hoşçakal

• Beğen
Tepkiler: gizer
@redeagle34

Hava şartları planlarımızı değil, elbiselerimizi değiştirir :)

@gizer

kesinlikle haklısın,şuda var kı hava nın güzel olması gezimizin de tadına doya doya varacağımızında bir göstergesi dir,hava nasıl olursa olsun bizim havamız güzel olsun,hem biz mtb ciyiz hava muhalefeti vızzzzz gelir hoşçakalın yarın görüşmek dile ğiiele

@redeagle34

Hava nasıl olursa olsun, Çayırbaşı-Bahçeköy arası, "köpeklerden nasıl kurtuluruz" un bir provasını yapmış ve ardından gelen rampada da, Rumeli Kavağı yolunun aslında dümdüz olduğunun farkına varmış olacağız:) :)
Yarın görüşmek üzere..

ya şimdi gerine gerine köpekler hakında yazı yadım o kadar. bu h.sonunu bir ısırıkla bitirmek istemiyorum.
lütfen gözümü korkutmayın ya :):):)

@cobike

Benim de o konuya yazdıklarım aklıma geldi. Ondan sonra bunları yazdım. Bir çeşit savunma mekanizması :)

Neyse, korkacak bir şey yok. Onlar bizim kuçular :)

http://img.photobucket.com/albums/v326/Tangonecla/minigun.jpg

Bunu gidona monteleyin olsun bitsin :Skull-175

Bu çözümü çok extreme bulduysanız köpek gördügünüzde arka freni sıkın, seleye oturun, hizinizi arttirmayın, hayvana bakmayın.. O öle takılır gider. 2007 senesine girdik, hala köpekten korkan birilerini görmek üzücü :p Iyı aksamlar

@maosxs

slm

köpek psikolojisi diye bir kitap okudum bir doçent yazmış adı hatırımda değil ama o kitapta köpeklerin gözünün içine bakılması köpeği kızdırır köpeği görmezden gelmek daha etkilidir diye yazıyordu yani köpeğin gözünün içine bakmak hayvanı tahrik edermiş. birde gözünün içine bakmadan deneyin isterseniz

@kayhan

Selamlar, paylaşımlar için teşekkürler. Ben, bu noktada bir katkı yapmak istiyorum.

Bence köpeğin gözünün içine hangi manada baktığınız önemli. Köpekler manaları ne bilsin demeyin, inanın onlar bizden daha manalı bakıyor aslında. Zira onların dili(lisanı) önce bakışlar sonra ses.

Köpeğin gözünün içine bakmasan köpek herhalde
- "bu benim gözlerimin içine bakamıyor, herhalde bir kabahat işledi yada işleyecek" diye düşünmez mi? Daha çok işgillenmez mi?

Ancak köpeğin gözlerinin içine bakarak hissettiğiniz korkuyu ele veriyorsanız tabii bu da sakıncalı..

Velhasılı kelam, bu duruma köpeğine ve duruma göre karar vermek daha faydalı olabilir belki.. Ancak severek bakmak en kızgın köpeği bile önce şaşırtıyor bazen de yumuşatıyor. Bazen de hiç bir işe yaramıyor..

Ancak köpeğin gözlerinin içine öfkeyle bakılmaması konusunda hemfikirim.

Not: Tavsiyelerim, garanti kapsamına girmez. Sadece öneriden ibarettir.;) :)

selam ve sevgiler.

bence bu konu o kadar da ustunde konusulması gereken bır konu deıl bızım cıftlıgın orda da bır suru kopek var sarıyorlarda ama frenı sıkıp ındıgın zaman aptal oluyor gelmıyor ya da ole bakıyor
Ama zaten kopek senı ısırmaya nıyetlıyse bırsey yapamazsın sadece onu tahrık etmeden kendını savunman gerekır sonucta kopek cok buyuk olmadıkca cok rahat ustesınden gelınebılıyor dıe dusunuyorum kopeklere sıdette karsıyım ama senı ısrmna gıbı nıyetı warsa once tas sonrada tekme bence kopoekler ıcın fazlasıyle caydırıcı oluyor

@kayhan

köpekten kurtulacak gibiysem zaten oralı olmuyorum(biraz hızlıysam) yada sevecen tarzda seslenip çağırıyorum yanıma(yavaşsam). hatta iyice yanıma gelirse başını okşuyorum. bu daha iyi oluyor ve size bölgesinden çıkana kadar eşlik ediyor, hatta bazen korumaya çalışıyor.

ama saldıracağından eminsem iş değişiyor. gözünün içine bakarken köpeği tehdit edip ondan daha üstün olduğumu söylemeye çalışıyorum. doğal olarak kızıyor ama burada önemli olan salgıladığınız koku! korktuğunuzu hissederse üzerinize gelecektir. korkmamak ilk şart.

aslında böyle davrandığınızda bir şekilde "onun bölgesinde" onu tehdit ediyorsunuz. bu durumda her köpek kızar. bu önerdiğim bişey değil, benim yaptığım bişey. biraz riskli. ama saldıracağından emin olduğum taktirde kaçmaktan daha güvenli.

bir de ekliyeyim, sürü halindeki köpeklerin arasında kalırsanız hepsiyle uğraşmak yararsızdır. sürü lideri hangisiyse onu pes ettirmek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: nazz
Ben de size başıma sık gelen bir durumu sorayım :rolleyes:

Köyler arası asfalt yolda ilerliyorsunuz.150 metre ilerde yolun hemen kenarında bir sürü var diyelim.Sizi farkeden 3 çoban köpeği de yola çıkıp size doğru havlıyorlar :cool:
Böyle bir durumda
-sürü yoldan uzaklaşana kadar zorunlu mola mı vermek gerekir :rolleyes:
-çobanla iletişim kurmak mı gerekir (ki uzakta olabiliyor, mümkün olmayabiliyor)
-bisikletten inip size doğru havlayan 3 tane babayiğide karşı emin adımlarla ilerlemek mi gerekiyor :eek:
-yoksa hiçbieşy yapmadan aynen ilerlemek mi gerekiyor :cool:
bu senaryoyla çok karşılaşıyorum malesef.

@xCeyhunx

Peki siz ne yapıyorsunuz?:)

@kayhan

Bu konuda daha önce yazdıklarımdan bir paragraf alıntı;

"Köpekle göz göze geldiğinizde ve ona bakmaya devam ettiğinizde, karşınızdaki köpek, ona meydan okuduğunuzu düşünür. Bu durumda köpeğin iki seçeneği vardır. Birincisi; gözlerini sizden kaçırıp oradan uzaklaşmak ya da uzaklaşmadan uysal davranışlar göstermektir. İkincisi ise saldırmaktır. Eğer göz göze geldiğinizde köpek sizi daha üstün görürse, gözlerini kaçırıp pes eder. Sizi daha güçsüz görürse saldırır. Bu yüzden göz göze gelmemek daha yararlı olacaktır. Kendi köpeğinizle bile zaman zaman göz göze gelirseniz, ona gülümseyin ve hemen gözlerinizi ondan kaçırın. Fazla göz göze gelmemeye çalışın ki, sizi hep dost bilsin."

• Beğen
Tepkiler: nazz
@xCeyhunx

zorunlu mola genelde işe yaramaz. bu saatler sürebilir.

korkuyorsan yol değiştirmeni yada köpeklerle arana yoldan geçen başka bir aracı alıp hızla geçip gitmeni öneririm.

korkmuyorsan bunu onlar da biliyordur zaten, genelde birşey yapmazlar. kuyruklar da sallanıyorsa problem yoktur. bisikletten inmeden devam et, köpekler sana doğru gelmeye başlarsa bunun üzerine bir de sen çağır köpekleri. ıslık falan da çal... bu noktada ya şaşıracak ve duraksayacak yada insancıl bir köpekse bir süre peşine takılıp sana eşlik edecektir.

ama çobanın yanına yaklaşmamanı öneririm. sahibi olduğu için iş değişir ve saldırma ihtimali artar. :Skull-175

benim düşüncelerimi söyliyim ben iş ten eve gelince havada iyiyse ümraniyeden kadıkoy sahile iner sahilde turlarım sahildede bir sürü köpek oluyor benim izlenimlerim 2 köpek yanyana veya daha fazla köpek beraberse içinden bi tanesi hava atmak için üstüme doğru gelip havlıyo sonra diğerleri bende bisikleti durdurup bağırıyorum hoşt hadi hadi diye :D :D diye az bişey havladıktan sonra bakıyorlarki korkmuyorum sessiz bişekilde uzaklaşıyorlar. tek köpek çok zor havlaması veya saldırması ..zaten köpek sadırsada bende ona saldırırım korkmam abi yerim köpeği.:D :D

arkadaşla bu bisikletten inme olayını sakın pit bull a karşı denemeyin :) gürsel abinin adından bahsettiği dazer konusunda ise bende kendisiyle hem fikirim dazer kulakları çınlatıcak ve rahatsız edicek kadar ince bir ses çıkaran cihazdır fakat köpekleri kaçıracağını düşünmüyorum ama köpek eğitiminde kullanılan ve insanların kulak eşiklerinin çok altında ses çıkaran düdükler olduğunu biliyorum onuda kullanmayı bilmek lazım tabi siz en iyisi vites yükseltip pedala basın:):): iyi akşamlar

Arkadaşlar köpeklerin de karakterleri var önce bunu unutmayın.Köpeğim yok ama köpekleri çok sevdiğim için,köyde bol bol köpeklerle vakit geçirdim.Köpeklerle ilgili deneyimlerim var yani.Şunu söyleyebilirim her:Köpekten kurtulmak için kullandığınız yöntemler farklı köpeklerde farklı sonuçlar doğurabilir.Yani bazı durumlarda sadece kaçın demek istiyorum.Çünkü çok inatçı ve gururlu köpekler de olabiliyor.Tabi bazılarıda sadece gösteriş:Kaçarsan kovalar;kovalarsan kaçar.Stratejinizi iyi belirleyin.

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
Kırsal bölgelerde sürüsünü koruyan çoban köpeklerine,öyle üzerine git,korkmuyorsan bunu göster,yanına çağır gibi saçma sapan hareketler yapılmaz.Onlar sokak köpeklerine yapılır.Sürü koruma amaçlı kullanılan köpekler yani çoban köpekleri sorumlusu oldukları sürüyü ölümüne korurlar ve bu içgüdülerini öyle ben köpekten korkmam v.s gibi düşüncelerle bastıramassınız.
Yukarıdaki arkadaşın anlattığı gibi eğer 3 adet çoban köpeği yolunuzun önüne çıkmış size uzaktan havlıyorsa bunun Türkçe meali şudur;Arkadaşım bizim burada koruduğumuz bir sürü var ve senide potansiyel tehlike olarak değerlendirdik bir zahmet uzak duruver.Bunun üzerine ben korkmam köpekten,hadi size şirinlik yapayım gibi düşüncelerle hala üzerlerine doğru giderseniz bilemiyorum artık ne olur.
Ancak şöyle bir durumda var,
Mesela aynı durumda sürü ve çoban köpekleri yolun kenarında otluk arazideler sizde asfalt araziden yada toprak yol herneyse ilerliyorsunuz ve aynı uyarı tekrar geldi.Bu durumda sakin ve yavaş bir tempoyla o yöne bakmadan bölgeyi terketmek yani yola devam etmek en uygunu olur.

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri