Geçmiş olsun...
Geçen hafta Balıkesir'den Burhaniye'ye bisikletle giderken bölünmüş yolun diğer tarafından devasa bir kangal parçalayacak gibi havlayarak öyle hızlı koşuyor ki benimle, benim bulunduğum yola geçmeye çalışıyor, araçlardan geçemiyor... Sanırsın geçse parçalayacak beni... O kangal bana karşı havlayınca her ne kadar adrenalin yükselse de yavaşladım, köpek durakladı, şaşırdı bunu hissettim. Sonra güçlü bir şekilde ona bağırdım... Aramızda o sırada bir iletişim oluştu, yol boş olmasına rağmen geçmedi karşıya... Geçseydi yoldan ve saldırsaydı bu gibi durumlar için gidonda bulunan çantamdaki tabancayla (emniyet mensubuyum) havaya ateş açmayı, halada devam ederse o anki duruma göre ne yapardım bilemiyorum...
30 km sonra yine baktım yolumun kenarında 4-5 köpek yatıyor, dedim bu ne

Yine hızımı çok düşürdüm, bisikletten inmedim... Yanlarından geçerken içlerinden en büyüğü ile göz teması kurdum, hiç biri ne havladı, nede ayağa kalktılar..
Can kıymetli nihayetinde, tüm yapılması gerekenler yapılmasına rağmen hala saldırıyorsa o durumda insanın pekte şansı yok... o köpek çenelerinin kaç ton bastığı yada kangalın ne kadar hızlı göğüs vurduğunu duymuştum daha önce... Köpeğin fili saldırması durumunda insanın pek şansı olduğunu düşünmüyorum..
Onu yapmam bunu yapmam diyenler de gözlerini kapatıp empati yapsın, kendi çocuklarının yada kendilerinin böyle bir saldırıya uğradıklarını düşünsünler... Dünyadaki hiç bir hayvan benden yada ailemden önemli değil. nokta...