Scudo Sports

Köpek Kovalaması ve Kaza

Çok gemiş olsun.Bana göre köpekler sizi kovaladığında yada yanınızdan havlayarak koştuklarında korkmayıp aynı şekilde seyir ederseniz bir sıkıntı yaşanmayacaktır.Ben bisikletli bir kişiye seyir halindeyken bir köpeğin ne ısırdığını ne de zarar verdiğini gördüm yada duydum.Evet korkutucular biraz.Araçlara da havlayıp koşuyorlar.Fakat çok büyük olasılıkla seyir halindeki bir araca saldırmıyorlar.Binde bir belki olur.Genellikle korkup heyecan yaptığımız için kaza yapıyoruz.Tekrar çok geçmiş olsun.

Scudo
Geçmiş olsun diğer arkadaşlarda belirtmiş fakat tekrar belirteyim elektroşok cihazları çok işe yarıyor...

@Yetkin Benzinliğin orada yatanlar mı :D Bi tane siyah elebaşları var ona mı attın tekmeyi; o fena çünkü geçen gün beni de peşliyorlardı da neyse ki elektroşok cihazı vardı ;)

çok geçmiş olsun, izmir de şu sokak köpeği belasından kurtulamadık. bende sabah işe gelirken hızımı çok arttırarak kurtulmaya çalışıyorum. ço kgeçmiş olsun. Umarım arkadaşın biran önce iyileşir. yine beraber bisiklet sürersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Atahan Eker
İki gün önce ufak çaplı bir gezintiye çıktım bisikletimle Ataşehir-Pendik-Ataşehir şeklinde gece eve dönerken Ataşehirin göbeğinde 6-7 tane köpek yolun başında beni gördüklerinde havlamaya ve üzerime doğru koşmaya başladılar. Sakin kalmak ne mümkün bende onlara doğru hızlanarak sürdüm yaklaşık 100 metre kovaladılar ve birtanesi çok fazla yakınıma geldi hatta ısırmak için hamle bile yaptı. Yani köpek 1 tane olsa bisikletten inip köpek sakinleştirilebilir fakat böyle grup olduklarında epey vahşileşiyorlar.

• Beğen
@Anonim Merhaba, videolarınızdan zaten mahrum kaldık, konuyla da ilgili olduğu için ve arkadaşların da işine yarayabileceğini düşündüğüm için özelden mesaj atmak yerine bari buradan sorayım; kullandığınız elektroşok cihazına ait link varsa paylaşır mısınız? Çok teşekkürler, selamlar.

@Anonim Yok yok videolarım devam ediyor sadece burada yayımlamıyorıum :) öyle özel bişey değil bikaç sayfs geride bir arkadaş paylaşmış, şu 20 tl ye işportada da satılan elfeneri şeklinde olanlar :)

Gercekten su okuduklarima iananamiyorum. Guya iki tekere binen insan medeni olurmus. Peehh kulahima anlatin..
Birisi elektrosok cihazi der otekisi videosunu ister..

Arkadaslar, abiler, kardesler bakin; bizler nasil trafikte bisiklete bindigimiz icin ikinci sinif insan muamelesi goruyorsak hor goruluyorsak otomobil suruculeri tarafindan, sokak hayvanlari da sokakta hor goruluyor, itiliyor kakiliyor. Bunu yapanlar da sizlersiniz. O elektrosok cihazinizi kendi uzerinizde denediniz mi hic??
Bizler dogayi katlettik, yayildik, istimlak ettik. Bu hayvanlarin yasam alanlarini ellerinden aldik. Onlar da bizimle yasamaya ayak uydurmak durumunda kaliyorlar. Yoksa hic birisi asfalta basmaktan hosnut degil emin olun.

Bacak kadar hayvana sozunuzu geciremiyorsunuz da canini yakiyorsunuz ya, o hayvan ilk firsatta size de saldirir her gordugu bisikletliye de saldirir. Kendinizi o kopegin yerine koydunuz mu hic?

Bu arada bisikletinizin pesinden havlayarak kosan kopeklerin tek amaci kendi bolgesinde olmaniz ve havlayarak kovalayarak sizo korkutup kacirma cabalari. Tekrar ediyorum boyle bir durumun kesin cozumu daha hizli bisiklet surmek degil. Kac tane olursa olsun sakince bisikletinizi durdurun ve inin. Onlara zarar vermek istemediginizi sakin ve kararli bir ses tonuyla TURKCE soyleyin. Emin olun mimiklerinizden ve ses tonunuzdan sizi anlayacaktir. Onlara zarar vermeyeceginizi gordukleri zaman size havlayip sozi kovalamaktan vaz gececeklerdir.

Lutfen biraz insaniyet. Bacak kadar hayvana elektrosok nedir? Ayiptir ayip..

Günlerdir okuyorum bu konuyu. Çok geçmiş olsun öncelikle, en kısa zamanda sağlına kavuşmadını dilerim arkadaşın. Konuda gerçekten şok cihazı kullanın ne marka alalım tarzı yorumları görünce şaşırdım açıkçası. Ama dün gece kardeşimin-kendisi 15 yaşında-başına bu şekilde bi olay geldi. Kardeşim bisiklette çok acemi, uzun uzadıya bisiklet kullanmışlığı yok. Dün gece eve dönerken karşısına bi köpek çıkmış ve o civarda bi sürü köpek var. Onların saldırma olasılığı da var yani. Yokuş aşağı indiği için süratliymişte panikle frenlere asılmış ve takla atmış. Dün geceyi hastanede geçirdik. Köprücük kemiğinde kırık var. Yüzülmeleri saymıyorum bile. Şok cizhazları, tekme atmalar, bıçak çekmeler elbet hoş değil bizim gibi çevreci bi hareketle spor yapmaya çalışan insanlar için ancak bu işin gerçek bi çözümü yok mudur? Ne yapmalı nasıl etmeli de kazasız belasız atlatmalı bu hayvanları? Bu arada durun, inin, sevin tarzı şeylerin de çözüm olduğunu düşünmüyorum. Ne düşündüğünü bilmediğiniz üstelik sizin cinsinizden bile olmayan bi canlının size zarar vermek istemediğinden nasıl emin olabilirsiniz? Köpeklerden oldum olası hoşlanmam, bu olaydan sonra iyice soğudum. Kendim de köylerde, patikalarda sürüş yapıyorum. Karşılaştığım zaman gerçekten neler yapmam gerektiğini bilmiyorum.

@altughansinan Merhaba, elektro şok cihazının markasını soran en son ben olduğum için bana söz hakkı doğuyor sanırım. Konuyu haftalardır okuduğunuzu söylüyorsunuz ancak şok cihazının çıkardığı ses için kullanıldığını anlamadınız sanırım, yakın temasla ilgili mesajlar en azından beni ilgilendirmiyor, çoğunluk kullanımı da böyle, yani sesi için, bununla ilgili videolarda var malum mecralarda. Köpekler bu aletin sesinden ürküyor ve uzaklaşıyor. Niyetimiz herhangi bir canlıya zarar vermek değil yani, böyle bir şey düşünülemez hatta. Umarım şaşkınlığınızı alabilecek yeterli bir açıklama olmuştur.
Bu konuyla ilgili asıl bir konu başlığı var forumda, ve orada detaylı olarak paylaşılan fikirler var ne yapmanız gerektiğiyle ilgili, benim de dahil düşüncelerimi o konu başlığından öğrenebilirsiniz.
Kardeşinize de çok geçmiş olsun ayrıca, en azından kullanan arkadaşların deneyimlerinden sonra bir şok cihazı da siz edinirsiniz, umarım.

@altughansinan
Oncelikle kardesimize buyuk gecmis olsun. Gercekten talihsiz bir kaza olmus, uzuldum acikcasi.

Ikinci olarak evet haklisiniz her insan kopekten haz edecek diye bir durum kesinlikle yok. Bu konuda da haklisiniz. Tavsiye ettigim inin yaklasin yontemini de uygulamak istemeyebilirsiniz su durumda. Ancak bisiklete binmeye devam edip hizlanip vs. Kacmaya calisirsaniz %100 sizi kovalayacaktir. Cok soguk kanli olmaniz gerekir. Yapabiliyorsaniz amenna.
Baska bir cozum yolu elektrosok cihazinin bizzzt sesi yerine kopek uzaklastiran elektronik ve mekanik dudukler var. insan kulaginin duyamadigi, kopeklerin duydugu frekansta ses cikartiyorlar ve kopekleri kaciriyorlar. Ancak bazi sokak kopeklerinin sagir oldugu gercegi var. o hayvanlar bundan veya elektrosok cihazinin sesinden etkilenmiyorlar. Bu durumda yine bisikletten inip merhaba demek en etkili yontem olur.

@Anonim Bey oncelikle elektrosok cihazinin sadece sesiyle hayvan urkutmeyi dusundugunuz icin bir nebze de olsa icim rahatldi. Ancak cikan ses hayvan tarafindan tehdit olarak algilanir eyvallah, sizin ona karsi bir hamlenizdir bu. Bir kisim cesaretli kopek sizin hamlenize saldirarak karsilik verebilir haberiniz olsun. Durduk yere elektrosok cihazi yuzunden isirtabilirsiniz kendinizi.

Ayrica dogayla ic ice olmayi seven, ruzgarin suratina vurmasindan hoslanan bisiklet sevdalisi arkadaslarima nacizhane tavsiyem. Sokak hayvanlariyla barisi , onlari sevin. Cunku bizim o cok sevdigimiz acik hava ve doga onlara da ait ve bu dogayi beraber paylasmaliyiz.

(link)

Olaya tersinden bakmak icin paylastigim linki okumanizi tavsiye edebilirim

• Beğen
Tepkiler: altughansinan
@DDŞ Merhaba, üstteki arkadaşa da belirttiğim gibi konuyla ilgili düşüncelerimi kişiye özel bu konu başlığında değil de forumda bulunan asıl konu başlığında bulabilirsiniz. Köpek konusu değişkenlik gösterebilen bir durum, hangi durumlarda nasıl bir yöntem izlemem gerektiği konusunda az çok fikrim var, içinizi bir nebze daha rahatlatma adına elektroşok sesi bile ilk sıralarda tercih ettiğim yöntem değil bilesiniz, tavsiyeniz için teşekkürler.

geçmiş olsun dikkati elden bırakmayın

• Beğen
Velhasil kelam anlatmak istedigim su; burda bu kadar insaniz. Hic birimiz de tutup beni isirdilar cig cig yediler diyemeyiz. %99 yapmazlar boyle birsey. Bunu dusunerek sakin kalmaya calismak en guzeli

@DDŞ Abicim sen iyi okudun mu emin misin? Köpeğe elektrik vermeyi nasıl düşündün??? Köpekler sesinden korkarlar bu yüzden elektroşok kullanıyorum herkese de tavsiye ediyorum aksi takdirde birilerinin canına mal olabilir! Bu yüzden bilip bilmeden boş yere eleştirmeyin okuyun anlayın ondan sonra eleştitirin hey güzel Allah ım ya bi de bu haftalardır konuyu takip edeni...

@Anonim

Evet bu kadar vahsi duygularin arasinda ben safim.

Tavsiye ediyorsunuz fakat babayigit kafasi kirik bir kopege denk gelirseniz bir gun hacamat ediverir elektrosok yuzunden sizi haberiniz olsun.

@Anonim Bey, amacım polemik yaratmak değil. Bulunduğum çok fazla forum yok, aktif olarak kullandığım tek forum burası ve hiçbirinde de amacım polemik yaratmak değil olmadı da. Bunu belirtmek istedim öncelikle çünkü malum sadece yazı diliyle anlaştığımız için bu şekilde anlayanlar çıkabiliyor. Bunun dışında söylediğiniz konuyu inceleyeceğim. Şok cihazı hakkında hiç bir fikre sahip değilim o bakımdan zarar verebilecek bir şey olduğunu düşünmüştüm ben. Ben biraz cahilmişim bu konuda, okuduklarımdan gereken bilgileri edinmiş oldum. Teşekkürlerimi sunuyorum.

Geçmiş olsun...

Geçen hafta Balıkesir'den Burhaniye'ye bisikletle giderken bölünmüş yolun diğer tarafından devasa bir kangal parçalayacak gibi havlayarak öyle hızlı koşuyor ki benimle, benim bulunduğum yola geçmeye çalışıyor, araçlardan geçemiyor... Sanırsın geçse parçalayacak beni... O kangal bana karşı havlayınca her ne kadar adrenalin yükselse de yavaşladım, köpek durakladı, şaşırdı bunu hissettim. Sonra güçlü bir şekilde ona bağırdım... Aramızda o sırada bir iletişim oluştu, yol boş olmasına rağmen geçmedi karşıya... Geçseydi yoldan ve saldırsaydı bu gibi durumlar için gidonda bulunan çantamdaki tabancayla (emniyet mensubuyum) havaya ateş açmayı, halada devam ederse o anki duruma göre ne yapardım bilemiyorum...
30 km sonra yine baktım yolumun kenarında 4-5 köpek yatıyor, dedim bu ne :) Yine hızımı çok düşürdüm, bisikletten inmedim... Yanlarından geçerken içlerinden en büyüğü ile göz teması kurdum, hiç biri ne havladı, nede ayağa kalktılar..
Can kıymetli nihayetinde, tüm yapılması gerekenler yapılmasına rağmen hala saldırıyorsa o durumda insanın pekte şansı yok... o köpek çenelerinin kaç ton bastığı yada kangalın ne kadar hızlı göğüs vurduğunu duymuştum daha önce... Köpeğin fili saldırması durumunda insanın pek şansı olduğunu düşünmüyorum..
Onu yapmam bunu yapmam diyenler de gözlerini kapatıp empati yapsın, kendi çocuklarının yada kendilerinin böyle bir saldırıya uğradıklarını düşünsünler... Dünyadaki hiç bir hayvan benden yada ailemden önemli değil. nokta...

• Beğen
Tepkiler: DDŞ
@Pelircer evet haklisiniz hicbir hayvan hicbir insanin sacinin telinden kiymetli degil. Ancak sizinde tatbik ettiginiz uzere hayvanlara onlardan korkmadiginizi ve zarar vermek istemediginizi anlattiginizda zaten size bir sey yapmiyor. Tabii ki de sizin de onlara bir sey yapmaniza gerek kalmiyor. Anlatmak istedigim buydu tamamen :)

@DDŞ Vahşi duygular? Yanılmıyorsam köpeğe elektroşok cihazıyla elektrik verdiğimizi düşünen sendin... Aslında benim hatam; altına yazacaktım neden ve ne için kullandığımı ama dedim yok artık böyle bişeyi düşünen kimse çıkmaz ama varmış maalesef... Hiçbişey insan hayatından kıymetli değil... Burada bu konuda başlığı açan arkadaşın arkadaşının durumu çok daha vahim olabilirdi... Anlatmaya çalıştığın şey evet aslında doğru tüm canlıların yaşamaya hakkı var ama benim can emniyetim tehlikeye giriyorsa kimse kusura bakmasın yemişim köpeğini kedisini...

Geri