Fatih Koçak
Üye
- Tepki
- 62
- Bisiklet
- Salcano
Anlatılan çoğu şeyi zaten herkes yapıyor. Kafası az çok çalışan daha bisiklet sürmeyi yeni öğrenmiş çocuk bile kontra tekniğini kullanıyor. Amerikayi yeniden keşfetmiş havalarında olmamak lazım. İnsanlara cahil, kendinize bilgin muamelesi yapmaya gerek yok bence. Bir sürü şey okudum bir sürü video izledim bunun yanında kendi tecrübelerimi de kattım. Benim bildiğim kontra tekniği ağırlığı (bizi yönlendirecek olan kuvvetleri) en kolay en hassas en hızlı en güvenli şekilde yönlendirmek icin kullanılır. Mantıklı olanı budur. 2 teker üstünden konuşuyoruz ama motorsiklet ve bisikletin kendi ağırlıklarının sürücünün ağırlıklarına oranları arasında çok fark var. Lakin teknik değişmez sadece bisiklette ağırlığı yönlendirmek daha kolaydır toplam ağırlık daha az olduğu için. Ellerimizi bıraktık dönmek istiyoruz diyelim gidona müdahale etmeden dönemez miyiz döneriz, ağırlığımizi dönmek istediğimiz yöne veririz ve döneriz. Çünkü biz ağırlığı verince gidon mudahale olmadan açı değiştirdi (kontra tekniğini uygulasak hangi yönde değişecekse o şekilde değiştirdi). Demem o ki (yanlışım varsa düzeltin lütfen) kontra tekniği (adı üstünde teknik, fizik kuralı değil. Doğada kurallar geçerlidir) bizim dönmemiz için oluşması gereken fiziki altyapının oluşturulması için kullanılan en mantıklı tekniktir.