Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Balta limanını öneriyorum. En azından ilgileniyorlar canan doktor.

Tibio sorunu küçük bir sorun dedi.

Tabanlık gerek yok dedi. Ama sorunun ondan kaynaklanabilecegini de soyledi.
Yokuş çok çıkma dedi.( benim ağrılarım yokuş sonrası) röntgen istedi. Buz ve esnemeye devam.
Zaten squat koşu ve taekwondo sorun olmuyor ise bisiklet de sorun olmamalı gibi bir durum anladım

Bir doktora daha gidebilirim. Çeşitlilik için.

Scudo
@Onur Ali İmren sen çok farklı sporlar yapıyorsun . Sorun o. Omurgaya çok yük bindiriyorsun.

@Ender A. O microfracture yöntemi nerdeymiş.

Edit: nba falan diyor bu iş bizi aşar :)

Mikrokırık tedavi yöntemi

Edit : ucuz diyor

(link)

@Cem Unden forumda fitting ile ilgili şeyleri okuduktan sonra iştahım kalmadı açıkçası fittinge. netten araştırıp bir şeyler yapacağım.

sizin soruları soracağım :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Arkadaşlar tekrar merhaba. Arada yazan ne kadar kişi varsa, hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Daha önce yazdığım gibi, ben de 1 ay önce dizimi, karyolaya kötü bir şekilde çarptıktan sonra bağdaş kurmaya çalıştığımda, dizimin dış kısmında, gerginlikle oluşan bir ağrı olduğunu farkettim. Doktorun 5 dakikalık muayenesi sırasında herhangi bir ağrı oluşmadı. Doktor her şeyin normal olduğunu, hareket etmeye, bisiklet sürmeye hep devam etmem gerektiğini söyledi. Ağrılar devam ederse tekrar gel dedi ama travma sonrası oluşan ağrılar uzun sürebilir dedi. Bir haber geçeyim istedim.

@Cem Unden

Burada "Sınırlı ve 3cm2’den küçük kıkırdak yaralanmalarında uygulanan bir yöntemdir." diyor. Benimkisi pek sınırlı değil sanırım, genel olarak diz kapağının arka yüzeyinde kıkırdak kaybı var. Gerçi lateral bölgede daha fazla kayıp var gibi. Belki o bölgeden femur üzerinde bir kaç delik açtırırsak işe yarar.

Bu arada bende eklem içinde ağrılar başladı. Sanki eklemin içinde kanama varmış gibi ağrılar hissediyorum. 3-4 aydır bu tip ağrı olmuyordu ama 2 haftadır işe bisikletle gidip geliyordum ve 2 haftanın sonunda yavaş yavaş sinyaller verdikten sonra bu ağrıyla tekrar karşılaşmış oldum. Bu eklem içi enflamasyon dedikleri, artrit ağrı sınıfına giriyor sanırım. Ve bütün gün devam eden bir ağrı bu. Sonunda eklem içinde sıvı toplanması oluyor. Keşke hiç bulaşmasaydım bisiklet işine.

• Beğen
@Ender A. Bisikleti bırakın derim.

İki gündür toz zencefil içiyorum . Dün toplam beş çay kaşığı , bugün değişik zamanlarda beş çay kaşığı suyla beraber içtim. Ağrıyı kesiyor. Dizdeki katır kutur sesler bile gitti. İki sene sonra ilk defa böyle bir şey oldu. Belki de onlarca sene sonra ilk defa.

Benim kıkırdak tamiri ile ilgili umudum az. Ağrıları kesebiliyorsam ne ala . Alın yüz gram zencefil tozu deneyin . Ne kaybedersiniz.

Bu olayın beslenmeyle ilgili tarafıda var. Karbonhidrat ağrıyı artırırmış. Kola gazlı içecekler alkol ekmek azaltılmalıymış

Bunları okuyun ltf

weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=11620

@Cem Unden Ben de sürekli doğal çözümler arıyorum. Neredeyse her gün yoğurt ile zencefil, zerdeçal, flaxseed denen ottan (Türkçesini unuttum), dereotu karıştırıp yiyorum ama senin söylediğin dozaj kadar değil. Ben de arttırayım dozajı. Zaten bu yumurta kabuğu tozunu da o nedenle kullandım, doğal diye. Kola falan içmem zaten, glikozlu fruktozlu şeylerden uzak dururum hep.

Bu arada dizdeki katır kutur sesleri bir anda kesmesi çok ilginç. Yumurta şeysinde bana da olmuştu o. Nasıl oluyor anlamıyorum. Orada gerçekten kıkırdak kaybı olsa o sesin hiç kesilmemesi lazım. Birden orada kıkırdak oluşacak hali de yok. Yalnız şöyle bir durum var. Ağrı olduğunda kaslar da kasılarak o eklemi kullanmanı kısıtlıyormuş. Ağrıyı kesince kaslar da gevşeyerek eklemin daha rahat hareket etmesini sağlıyor.

@Ender A. Ben de ona şaştım. Yemin olsun kütürdüler kesildi. Kıkırdak düzelmedi ya. Zencefilin ağrı kestiğini okumuştum. Denedim. Zerdeçalde aynı etkiyi verebilir. Tadı nasıl acaba. Zencefilin zararı olmaz. Kansere birebir.

Acaba bizim durum psikolojik mi. Biraz önce pederle kavga ettim . Yine ağrımaya başladı hafiften. Acaba sinirlenince kaslar sıkışıyor ondan mı. Çözüm bulamadım. Ama vardığım tek karar ameliyat olmayacağım. Gerekirse sporu bırakırım on sene sonra tekerlekli sandalye ile gezmek istemem . Hastane de çok insan gördüm diz protezi taktırmaya gelen . Birde o işin fizik tedavi tarafı var.

Bence bizde stresle alakalı bir durum var. Kaslar gerginleşiyor ve eski durumuna gelemiyor. Mesela bana en faydalı gelen ilaç dorsilon du. Aynı zamanda kas gevşeticidir bilirsin . Bi sonuca ulaşıyor gibiyim.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Hmm stres bende de çok fazla var. Çok fazla içine kapanık ve depresif bir insanım. Ben de bununla ilgisi olabilir mi diye düşünüyorum bazen. Sürekli oraya odaklanarak ağrıyı arttırıyor olabiliriz. Benim kafam yeterince karışık, seninkini de iyice karıştırmak istemem ama bu konuyla ilgili sanırım fibromalgiya diye bir tanımlama var. Tamamen uydurma bir şey olduğunu da söyleyenler var ama tanım bana baya uygun.

• Beğen
@Ender A. Bizim sorun kassal ve sinirsel bence. Gevşemeyen kaslar eklemler birbirine yaklaştırıyor. Sürtünme vs oluyor. Kıkırdakla ilgili sorunu çözemeyiz zaten . Kasları gevşetmeli. Fakat bu IT bandın esnetilmesi de zor gibi gözüküyor:) Sizde boyun sıkışması falan da oluyor mu sinirlenince?

Bu arada bisikleti satmaya karar verdim. Ben işi biraz abartmıştım zaten.

• Beğen
Tepkiler: Aydogan
Ben birini sattım, iki tane daha var, kurtulamıyorum :)

Boyun sıkışması olmuyor hocam. Bir çay kaşığı zencefile limon sıkıp sıcak suyla içtim ben de bir saat içinde ağrıyı baya kesti şu anda. Bundan sonra dozajı arttırayım ben de.

it band gevşeyebilen bir yapı değil bu arada. İnternette kadavra üzerinde fotoğrafı vardı. Çok sık fiberlerden oluşan bir yapı. Bunun gerginliği daha çok ya da tamamen kalça kası zayıflığı ile ilgili sanırım. Özellikle abductor denen kaslar zayıf kalmış olabilir.

@Ender A. Bende de üç bisiklet vardı. Son bir tane kaldı. Bundan sonra bisiklet yarışı da izlemek yok. Nefsim kabarır:)

Sizlerle konuşmak iyi oldu. Dizlerim konusunda birtakım sonuçlara ulaştım. Kaslarımın esnekleği konusunda sorun var. Spor hekimliğinde diz muayenesinde bunu anlamalıydım. Kaslarını gevşek bırak diyordu doktor ama nafile

Ancak doktorlar beni çok yanlış yönlendirdiler. Şurda ulaştığım sonucu onlar bana söylemeliydi. Hiçbiri it bandı esnet vmo güçlendir kasların çok sert vs demedi . Forumlarda ve youtube daki çözümlerin hiçbirini önermediler.

Yazıklar olsun

@Cem Unden hocam daha önce de söyledik ya,stres gerginlik spor yapanlar için berbat bir şey. Ne performans kalır ne sağlık kalır.

Vmo kas çalışmalarını bende yapacağım,bu hafta başka bir doktora daha gideceğim. Sizlerin de sorunlarını ileteceğim.

@Ender A. hocam sizinde varsa merak ettiğiniz söyleyin lütfen,sorayım en azından

Geri