Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@İbrahim Akgül emin olun menisküsü ve c.p de aşınma olmayan 25 yaş üstü bir tane insan yoktur. Küçük yaşlarda ise kıkırdak çok esnek olduğu için zarar görmez. İlerki yaşlarda ise tek bir hareketle meniskleri sakatlayabilirsin. 1 snlik olay bu. O nedenle squat tavsiye etmem ben. Çok moda bir harekettir zaten.

Hareketleri vücut ağırlığı ile yapın en azından

Scudo
Beyler bir de topraklama mevzusu var. Bu konuyu daha önce araştırmadıysanız aşağıdaki yazıyı inceleyebilirsiniz:

(link)

Kıkırdak doku iyileşmesi çok zor olan bir yapı olduğu için öncelikle kan dolaşımının ideal seviyede olması gerekli, daha sonra da o bölgeye ulaşan kanın mümkün olduğunca kaliteli olması lazım. Denemek için evinizde ahşap zemin varsa çıplak ayakla bir yarım saat basın ve ayağınızı hiç çekmeyin. Ayak tabanlarınızın bir süre sonra acıdığını hissedeceksiniz. Basmadan önce zemini ıslak bir bezle silip hafif nemlendirirseniz daha iyi olur.

hocam benim oda ahşap parke,yazın hiç terlik kullanmam ama yaşamadım öyle bir şey. nedir bu iş biraz daha bilgi verir misiniz

kan yediklerimiz ve soluduğumuz hava ile iligli değil mi? kan gitmesini istiyor isek o noktaya yönelik çalışmalar yaparız ve kan oraya daha çok gider. olayı anlamadım

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Tabiki eklemi hareket halinde tutmak lazım en başta ama kanın temizlenmesine ve dolaşımın hızlanmasına yardımcı oluyor topraklama. Yazıyı okumanı tavsiye ederim. Yalnız başka bir arkadaşa sordum ahşap yüzeyde topraklama olmaz dedi ama ben çok fazla karıncalanma hissettim, acaba evlerdeki ahşap zemin kaplamaları topraklama sağlıyor mu? Ben ara sıra parka gidip çıplak ayakla çimlere de basıyorum ama orada bu kadar fazla karıncalanma hissetmemiştim.

• Beğen
Allah ölümden başka her derdin dermanını vermiştir. Bizdeki bu c.p. olayınında mutlaka bir dermanı vardır. Aramaya devam inşallah buluruz.

Ben pro sporcularda bu vakayı araştırıyorum. Ama bir türlü bir sonuca ulaşamadım . Kayakçılarda badmintoncularda ve koşucularda da bu olay çok. Hiç mi ünlü bir sporcu yok c.p olan

Platelet rich plasma
Karyopraktik
Proloterapi
Hiyalüranik asit enjeksiyonu

Yöntemlerini hiç duyanınız yok mu yada

Kinesotape yöntemini

Bunları da araştırıyorum

@Cem Unden hocam detay iyidir öğrenin paylaşın. Bende gidip soracağım nedir neyin nesidir. bir ivme kazanıp şu işi atalım başımızdan

@Cem Unden PRP tekniği bana iki üç defa önerildi doktorlar tarafından ama internette hiçbir işe yaramadığı ile ilgili bir dolu yazı var. Ticari bir oyun sanırım, aynı grip aşısı gibi. Karyopraktik olayını sürekli görüyorum internette ama tam olarak nasıl bir teknik olduğunu bilmiyorum. Proloterapi de PRP gibi bir şeydi sanırım. Kıkırdak hücresi oluşturmaya yönelik bir şey ama bunun da bilimsel olarak kanıtlanmış bir faydası sanırım yok. Zaten bu da çok maliyetli. Hyaluronik asit olayı da eklem sıvısında bulunan bir madde sanırım, kayganlığı sağlamak için bizim gibi hastalara uygulanıyor. Geçici bir rahatlama sağlıyor sanırım ama biomekanik bir problem varsa onu çözmek lazım en başta. Kinesiotape de bana uygulandı fizik tedavi sırasında. Bunun da bir faydası olduğuna hiç inanmıyorum. Pro bisikletçiler ve futbolcular da kullanıyor aslında ama bilmiyorum, bana plasebo etkisi gibi geliyor.

Bu arada doktorlara yönelik eleştirilerimizden dolayı fizyoterapist hocamız konuya uğramıyor. Kızdı sanırım bize.

bana 3 sene önce bu teşhis koyulmustu kışın inanılmaz ağrıyordu, bende çok araştırmalar yaptım acı çektim ama bisikleti bırakmayı hiç düşünmedim bu rahatsızlığın tedavisi yok maalesef.
yapacağın tek şey dizin etrafındaki kasları özellikle ön ve arka bacak kaslarını çok güçlü tutmak. bu şekilde çok daha mutlu ve ağrısız yaşarsın.

@Ender A. Ben gittiğim doktor hakkında konuştum . Diğerlerini bilemem . Çok ciddi bir sorun bu c.p. ama nezle muamelesi yapıyorlar. Ağrı kesici ver yolla.

@Onur Ali İmren dayanıklılık için kırmızı pancar suyu içeceksin. Wiggins internette pancar çorbası tarifi bile vermiş. Kış geliyor pancar zamanı

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@Cem Unden attım pancar suyunu kafaya,genel olarak kırmızı ürünler dayanıklılık katıyor. Kavun içinde bir şey okumuştum ama hatırlayamadım.

şu ağrılar için artık ne diyeceğimi bilmiyorum. Siz bacaklar için güç testi yaptırdınız mı?

• Beğen
@Cem Unden çapa da yapılıyor,spor doktoru git demişti bana. acıbadem de donanımlı ama fiyatlar hakkında bilgim yok,hatta oradan bir doktor önerilmişti. öğrencilik...

• Beğen
Daha öncede söylemiştim ben en büyük sorunu sabah kalkınca yaşıyorum . Gece kendimi kasıyorum herhalde yada çok yüzükoyun yattığım için diz kapağını eziyorum . Sabah sağlam kalkarsam sorun yok. İzmir'in bu sıcakları insanı rahat uyutmuyor zaten.

Aynı sorunlar oluyor mu sizde de? Stres ve fazla karbonhidrat alımı da ağrıyı arttırmış. İkiside var bende

bende sizdeki gibi bir durum yok ama özelden yazın bana neleri merak ediyorsunuz,gidince sizin yerinizede sorayım.

bende şuan yanma var. 2 sene önceki gibi.. geçecek umuyorum. engel olmuyor bisiklet dışı sporlara. stres biliyorsunuz kötü bir durum. ekstra kasılmalar,sürekli uyarma durumu vücudu.. karbonhidrat genel olarak çok yararlı bir şey değil :) hele basit alıyorsanız kesin.

• Beğen
Sabah kalktığımda benim de ağrılarım oluyordu bir iki ay önce. Bu tamamen kıkırdak kaybı ile ilgili bir durum sanırım ve hareketsiz geçen günlerden sonra daha fazla oluyor. Hatta çok hareketsiz kaldığım zaman diz kapağım atlama yapmaya başlıyor hareket ettirmeye başladığımda. Nemartro kullan hocam bir ay. Bence faydası oluyor.

@Ender A. glukozamin destekli bir ürün sanıyorum baktımda,her eklem sorunu için geçerli değildi ama bende denemeyi düşünüyorum.

Osteo-Bi flex önermişlerdi bana da

(link)

baktımda çok tırt duruyor,hardline msm ürünü vardı eklem destekleyici,belki bende denerim

@Onur Ali İmren nemartroyu deneceyim. Eczanelerde vardır inş. İnternetten alışveriş yapma adetim yok.

Osti bflex hakkında bilgim yok. Bana uc flx tavsiye etmişlerdi. Almadım çok ticari geldi.

Genel olarak hardline ürünleri almayın derim. Body forumlarda en dandik ürünler bu marka diyorlar

Ben solgar glukozamin chondritin msm kullandım sekiz hafta . Kilo aldırıyor . Faydasını da görmedim . Msm den dolayı ağrı kestiği iddiası var . Bence hava. 200 tl fiyatı var . Kimileri işe yarıyor diyor.

Hylöranik asit enjeksiyonu ise aklıma yatıyor. Bu madde özellikle dudak yanak estetiği için kullanılan bir dolgu maddesiymiş. Sanırım dize enjekte edip orda yastık vazifesi yapacak. 6 seanstan bahsediliyor.

Zaten bu kıkırdağı tedavi edecek birşey yok. Kaybı durdurmak lazım . Ama bu tip destekler sonrası kayıp durur mu. Bende kıkırdak dört mm den iki mm ye inmiş. Yeter mi ömürboyu?

Nemartro içinde de hylöranik asit varmış.

Hyaluronic asid doğal bir maddeymiş. Sperm yumurtayı döllediği zaman yumurta çevresinde diğer spermleri engelleyen bir duvar oluşurmuş. Bu yapıda hylöranik asid varmış.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Geri