Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@Cem Unden işte hocam biz bunları bilmeden atlıyoruz. Ben aynı zamanda koşuyorum. Ve dediğim gbi bisiklet olmadığı zaman koşu ile rahatladım. Bu nedenle koşuyu bırakmak istemiyorum. Derecelerimi geliştrdim,çok şey okudum öğrendim. Bisiklet artık muamma geliyor bana. Aynı şeyi ileri yaşlarda yaşamak değil düşünmek dahi istemiyorum. Sevdiğim bir şeyin beni yıpratmasına göz yummak istemem. en azından bisiklet için bu böyle. Zaten ülkede biiskletin durumu piyasası belli.

Koşu,boks,taekwondo ve yüzme ile devam. Zaten ne başka antrenmana gücüm,zamanım,param var.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
Bisiklet sakatlar gibi yazmışsınız da olay düzgün binmekte benim sakatlığım benim bilinçsiz binmemden oldu aynı şey koşu için de geçerli düzgün şekilde koşmazsanız gene sakatlanırsınız

@Onur Ali İmren

Zaten ne kalmış ki bi heptatlonla biathlon kalmış. Bu bile fazla. İkiye indir. Yüzme + bir spor . Olmadı evlendirelim seni. Bu kadar enerji fazla :)

@Hakan Beşikçi ne kadar düzgün yapsanızda aşırı spor sakatlık çıkarır. Çok iyi fztler , doktorlar , uzmanlar eşliğinde yapmak içinde ne para yeter ne de zaman.

Ben haftada 14 saat bisiklete bindiğimi bilirim. Kalp doktorları 8 saatten fazla kardiyo yapmayın diyor.

Bisiklete keyif için binmek lazım da bunu bi öğrenemedim :) hep bi hızlı binme isteği oluyor

Mesela bazı turlarda tecrübeli bisikletçileri görüp diyordum bu kadar mı gidebiliyorlar falan :) belki de bu yüzdendir, artık işi çözmüşler keyif almaya bakıyorlar

• Beğen
@Cem Unden hahaha güldüm :D
@Hakan Beşikçi yok canım bilinçsizce yapılan iş sakatlar bisiklet demek istemedim.

ama evet bir performans manyaklığı var milletin içinde. herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor bilerek bilmeyerek. Bende öyleydim mtb bisikletim ile. kendimce parkurlar oluşturdum,zaman ölçtüm vites seti aldım,elektronik aletler aldım.. dikkatli olmak gerek.

öğretmedilerki beden derslerinde adam gibi bir şey. Gidin top oynayın dersen olacağı bu.

15 yıldan bu yana bisiklet sporuyla uğraşıyorum tabiki kendi halinde bir amatör olarak.en fazla şehir içinde işim olduğu yerlere gittiğimde en çok haftada 40-50 km yol yapıyorum kendimi fazla zorlamadan.şimdiye dek şükür böyle bir sorunum olmadı.1.5 yıl ara verdikten sonra yaklaşık 15 gün önce bu spora yeniden başladım.sol dizimde bir ağrı ve ağırlık vardı hatta hafiften şişlikte vardı.ama şükür bir haftadır bu sorunumda düzeldi.bisiklet sporunda 15 yıl sonunda şunu anladım : bisiklete binmek istediğiniz zaman binin.bisiklete iş olsun beni bisiklet üzerinde görsünler diyerek binmeyin.işiniz olmadığı ve mecbura kalmadığınız zamanlarda ya da yorgun olduğunuz anlarda uzun km ler yapmayın sadece kendinizi enerjik hissettiğiniz anlarda sadece bisikletten keyif almak için ve bisikletten keyif alarak eğlenmek için binin.

@Cem Unden

Yoga yapın. Kıkırdak oluşmaz ama mevcudu daha iyi kullanmanızı sağlar bisiklte de binersiniz.

@Cem Unden Hocam bende şöyle bir sorun var. Koltukta, dizler 90 derece bükülü vaziyette oturuyorum. Elimi dizimin üzerine koyuyorum, diz kapağımı avucumun içine alıyorum diyim. Bu pozisyonda ayak bileğimi hafifçe aşağı yukarı oynatıyorum. Bunu yaptığımda diz kapağının altında çok net bir sürtünme oluyor. Sanki kıkırdak falan kalmamış, kemikler birbirine değiyor gibi. Sizde de oluyor mu bu?

• Beğen
@Ender A. Zaten chondromalacia patella olanlar devamlı aynı sabit durumda kalırlarsa bu sorunları yaşıyorlar. Eskisi kadar olmasa da dediğiniz durum var. Bana en çok yürümek iyi geliyor. Bacağı kırdığınız son yirmi otuz derece içinde bu sorun ortaya çıkıuor zaten

Bana gelirsek son on gündür ağrılarım yüzde doksan azaldı. Kimi zaman yok bile. Pasif bir hayat yaşarsam pek sorun olmayacak gibi. Merdiven çıkmak , yürümek , yüzmek sorun yapmıyor. Ama bisiklete gelirsek eğer bacağımı pedal basar gibi çekersem sıkıntı olacak belli. Bacak yeterince güçlü değil . Birkaç aya belli olur ama benim bisiklet konusunda pek umudum yok.

İki senedir çektiğim sıkıntıdan dolayı sol bacağım hafif kısalmış gibi. Omurgada dengesizlik var. Karyopratik diye bir dal var. Omurgadaki dengesizlikleri düzeltiyorlarmış. Aslınds abd'de her sporcunun gittiği bir tedavi sistemi . Araştırıyorum.

Evet, bana da en çok yürümek iyi geliyor gibi görünüyor. 90 dereceden daha fazla bükünce ne oluyor olabilir? Diz kapağı femura sürtmeye başlıyor galiba?

• Beğen
@Ender A. Evet öyle olmalı. Hele pedal basarken bu hareketi çok sık yapacağımızı düşünürsek sıkıntılı durum .

Çok defalarda tekrarladığım gibi abd ve Avustralya da fzt ile tekrar yarış hayatına dönen bisikletçiler okudum. Ama eksersiz süreci uzun. Seleyi sürebildiğiniz maks düzeye çıkarın diyor. Böylece bacağı kırdığımız açıyı azaltacağız diyorlar.

Bunları defalarca yazıyorum diğer arkadaşlarda anlasın diye.

Bugün it bandı kontrol ettim iki bacakta . Sorunlu tarafta bir yumru var. Sağda yok. Onu açmak lazım herhalde. Pro bisikletçilerin masajlarını seyrettim. It banda bayağı sert müdahale ediyorlar. Son kuvvet asılıyor masör it banda

image.jpg Zaten en son gittiğim doktor dizini bükecek aktivitelerden kaçın demişti. Bisiklet, çömelme vs yapma dedi. Bunu da şu röntgenime bakarak söyledi. Orada diz kapağı arkasında sivrileşme görülüyor ya, ona gagalaşma gibi bir şey dedi işte. Glukozamin-kondroitin kullan bu arada, 6 ay sonra gel tekrar bakalım dedi ama oranın tekrar düzleşebilme ihtimalini kafam almıyor benim. Kıkırdak gitmişse gitmiştir yani. Neyine bakacaksın tekrar?

Senin bu açıdan çekilmiş röntgen var mı? Varsa bendeki gibi sivrileşme görünüyor mu?

Bende röntgen yok. Aslında kıkırdağın aşındığını anlamaları için mr'a gerek yok. Gittiğim doktorlardan birine hiç birşey söylemedim. Elle muayene ile çok şey söyledi. Bu konuda spor hekimlerine gitmek lazım

Yalnızca acı veren anlar gösteriliyor

Eating ginger
Ginger contains anti-inflammatory compounds and oils known as gingerols, which have pain-relieving effects. In one study on people who did exercises meant to induce muscle pain, those who ate two grams of ginger a day had a 25 percent reduction in exercise-induced muscle pain 24 hours after their workout, compared to those who took a placebo.(link) Researchers concluded:

evet zencefilin bazı etkileri varmış. Bende başlıyorum :)

(link)

@Cem Unden

ağrı kesici demişken ibuprofen içerikli jel kullanabilirsiniz dizlerdeki ağrılar için bilginize,bende kullanıyorum. bir sorun aile doktoruna

• Beğen
Geri