Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@Cem Unden bisiklet veya koşuda bileklerim ya da bacaklarım ağrımıyor. Taekwondoya ilk başladığımda sağ bileğimde ağrı olmuştu ama geçti. alışma dönemi olur yani hani öyle.

Ama bisikleti için anladım ki biraz daha özel çözümlere ihtiyacımız var. Ve paraya

siz fitting yaptırdınız mı? düşünüyor musunuz

düzenleme : de bitişik olmalı...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@Onur Ali İmren, mutlaka bir ayak tabanı analizi yaptırın derim. Gerekiyorsa ki her insanda gerekiyor, size özel yapılacak tabanlığı mutlaka kullanmaya çalışın. Ben maalesef her ayakkabıya uymadığı için kullanmada sıkıntı çekiyorum.

• Beğen
@MuratHan günlük hayat için değil ama performans yapılıyor ise bir sporda gerekiyor sanırım.

yani koşu için bile ayağıma göre bir ayakkabı var. Neden bisiklet için de olmasın? Evet aklıma yattı. Bu işin de üzerine düşeceğim.

bana kalırsa sizlerinde kaslarında bir zayıflık yok.

@Cem Unden fıtık sorunu bana kalırsa kişi "zaten"sorunlu ise olan bir şey. Hemen her hastalık gibi. Tamam bazı şeyler tetikler ama.. bilemedim
Aktif pedal.. hmm fiyatlar 100 dolar mıydı?

@Onur Ali İmren tetiklemiş olabilir. 100 $ ekstralarda çıkabilir. Ayardan bir ay sonra tekrar kontrol ediyorlar

@Onur Ali İmren ben bi özel tabanlık yaptırayım ilk etapta. Foot ortopediyi tavsiye ediyorlar izmirde . Maya orthopedi nasıl acaba . İst da varmış.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
orayı bilmiyorum,bana biraz zaman verin gidip bakayım ben. birde bacak güç testi var. spor hekimi bir test yap demişti bakalım ne var ne yok bacağında diye.

bu hafta biraz koşturayım şunların peşinden. geri dönüş yapayım yine

• Beğen
konuyu ister istemez sürekli takip ediyorum çünkü benim de dizlerde sıkıntı var. bisiklet sporuna başlamadan önce oturduğum yerden kalkınca üç adım atmadan ayağımın üstüne rahat basamazdım, bisikletten sonra bu sorun ortadan kalktı. yine son 3-4 senedir iki dizimde de kütürdeme mevcut, bisiklet kullanmakla bu sorunda artma ya da azalma olmadı. son birkaç aydır sağ dizin ön kısmında daha doğrusu ön iç kısmında bir acı oluşuyor. bunun da güzergah değişikliğinden olduğunu düşünüyorum. daha kısa ama çok daha dik bir güzergah (sefaköy rampası). hastaneye gitmeyi doktorlarla uğraşmayı zaten sevmiyordum, buradaki yorumları okuyunca iyice soğudum.yaşımız malum, çok da fazla bir ilerleme kaydedeceğimi sanmıyorum, işin kötüsü yol bisikleti kullanamadan maceramız sona ererse çok üzülürüm.

artık hızı ve süreyi hiç önemsemiyorum, yeter ki dizlere yük binmesin diye aynakolda en küçük dişliyi bile kullanmaya başladım.

ilave olarak ister istemez aklıma bir soru takılmaya başladı. bisiklet sporu her halükarda dizlere zarar veriyor mu? yoksa bizim fiziksel altyapımız ya da kullanma tekniğimiz mi sorunlu?

• Beğen
Öncelikle herkese geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz.
Ben de merdiven çıkarken nadiren de olsa sanki dizimin içine biri iğne sokmuş gibi keskin bir acı hissediyorum. Acı ile dizimi zorlayamıyorum ve düşecek gibi oluyorum. Bunun neden olduğunu bilmiyordum ve pek önem de vermiyordum açıkçassı. Demek ki önem vermem gerekiyormuş.

Bu konuda o kadar bilgisizdim ki konu başlığını gördüğümde aklımda ilk canlanan şey; İtalyanlar bisiklet işinde iyilerdi aslında, nasıl bu kontra pedal işini beceremediler oldu.:D Ilk mesajdaki chondroMALASİA patella'yı görünce heee tamam Malezya işiymiş, normal o zaman dedim.:koptum: Bunun tıbbi bir durum olduğunu görünce ise hönk, bu ne laa. :eek:
Ne cahilmişim.:krktm:

• Beğen
@Abdllh hocam siz olayı çok yanlış anlamışsınız :D hahaha güldüm

@Ahmet Ayaz yanlış yapacağınız en küçük şey bile herhangi organınıza zarar verebilir. dediğim gibi koşu mesela.. balistik spor,sürekli darbe alırsın ama bende sorun olmuyor. bisiklet ise sorun yapıyor.

yani suçu başka yere atmaktan ise kendimizde aramamız gerek. çünkü bu aletler zaten bizim kullanımımıza uygun halde. Kimi insan biraz daha özel ayar isteyebiliyor demek. Ve sadece bisiklete binmek ile de olmuyor. üzerine çalışmak gerek.

ben ilk kez yol bisikleti kullanıyorum. ilk kez kullananlarda sırt bilek dirsek arka kol boyun ağrısı olur ve bacak. 35 barfiks,150 şınav 200 squat yapabiliyorum ve ağrım yok. demek istediğim antrenmanı bisiklet dışında da yapın ki kötü olasılıkları minimuma indirin.

@Onur Ali İmren yok abi direkt onu iddia etmedim dikkat edersen. bizim kullanma şeklimizde de bir sorun olabilir. Yalnız şu kesin, eğer doğru vitesleri kullanmazsak, kalkışları gücümüze güvenip yüksek viteslerle yaparsak bisikletin dizlere zarar vermesi kaçınılmaz. daha bu sabah bir arkadaşı yokuşta gördüm, çok ağır pedal çevirip bir o kadar da zorlanıyordu. o tarz sürüşün soruna yol açması kaçınılmaz.

@Cem Unden Hocam zaten Trek'teki Retül sistemi kullanıyormuş. Aktif pedaldaki Specialized Bike Fit olarak geçiyormuş. Sizin arkadaş hangisinde fıtık oldu?

• Beğen
@Ender A. bende her ikisi de vardı.
egzersizleri özellikle yazmadım, herkese uygun gelmeyebilir.
benim uyguladığım egzersizleri uzman önerisi ve gözetimi haricinde uygulamayın. eğer kas ağrısı harici ağrı hissederseniz hemen bırakın. genel olarak google a bisikletçi anatomisi ve bacak kaslarının geliştirilmesi yazarsanız bir sürü yararlı egzersiz bulabilirsiniz. bunların içinde kesinlikle yapmamanız gereken hareketler var: squat/çömelme-kalkma veya bunları simule eden hiç bir hareketi yapmayın.

@Onur Ali İmren Squat benim bildiğim dizlere en fazla yük bindiren hareket. Tamam kasları geliştiriyor ama ekleme aşırı derecede yük bindiriyor.

• Beğen
@Onur Ali İmren
Ne profesyonel sporcuyum ne de bu alanda herhangi bir ihtisasim var ama bu güne kadar araştırdığım ve gorus aldığım uzmanların (Dr ve antranorler) hepsi bunu söyledi sebebini bilimsel olarak aciklayamayacagim. Yalnız ilk defa sizden zararsız olduğunu duyduğumu belirtmem gerek.

Ayrıca ben squat ve benzeri hareketleri uygulamadan istediğim gelişmeyi elde ettim. Yapsaydim zararı olur muydu? Yine cevap veremem

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
@Cem Unden
Benim dizler sorunlu olduğu için yapmıyorum.. Her iki Menuskus yüzeyi tahrisli bir capraz bağ zedeli. Sağlıklı insanlar yapsın tabii [emoji4]

• Beğen
Geri