şimdiye dek hiçbir ünlü bisikletçiyi kondüsyon bisikleti tepesinde görmedim, ama roller ve trainer üzerinde çok gördüm. sporcuların müsabakalardan önce trainer ile ısındığını da biliyorum, videolarda sıkça görebilirsiniz..
amatör bisiketçilerin de evinde ya trainer ya roller vardır. bunun sebebi de, kış aylarında bisiklete ara vermemektir (büyük ölçüde sebep bu)
bisikletine aşık hiçbir insan, kondüzyon bisikletinden keyif almaz diye düşünüyorum. yerini asla tutamaz. spor salonunda kondüsyon bisikleti kullanıyorum sık sık, terleme amaçlı bir alet olarak bakıyorum ona.. oturuş açısı bile ters geliyor artık bana..
rollerde ve trainerde ses problemi tabiki varmış, bunu da aletin altına serilen matlarla gidermeye çalışıyorlar genellikle. özel matlar var bunun için. tacx'in falan görmüştüm. bu sesi tabiki kesmez de, doğrudan alt kata inmesini baya engeller diye düşünüyorum. yabancı elemanlar roller ve traineri genelde evin önünde veya bahçede kullanıyor. bizde o imkan yok tabi

ne bahçesi arkadaş, yürüyecek kaldırım bulunca seviniyoruz istanbulda..
roller yada trainer almadım, muhtemelen almicam. tek engel ses.. komşuları geçtim, evdekiler sorun edecek sesi. biliyorum..
kondüsyon bisikleti asla almam zaten.. ben "pedal çevirmeyi" sevmiyorum ki, ben "kendi bisikletimin pedalını çevirmeyi" seviyorum
yerde kar, asfaltta buz olmadığı sürece bisikletle çıkarım. sorun yok benim için

kışlık formalar mevcut, termal giysiler, rüzgar kesici yelekler, polar bereler, eldivenler, su geçirmez (nanoflex diye geçiyor sanırım) giysiler mevcut..
şu videoyu izledikten sonra daha bi gaza geldim kış antrenmanına, öneririm