Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Mercier markasını nasıl bilirsin @Murat Cömez abi? İnstagramda gördüğüm bir sayfada fiyatı diğer markalara göre çok fazla, iki katı veya daha fazla.
Bu arada, yol bisikleti yapılacaksa ve hafif olması isteniyorsa Fransız BB'ye sahip bisiklet alınmaz. FR dişe sahip Hollowtech göbek yapan firma yok. Koca internette FR dişe sahip tek orta göbek gördüm, ROI diye bi firmanın. 60 dolar fiyatı var kargo hariç. Ucuz diye aldığım bir bisiklet herşeyiyle fransız çıktı. Furş dişleri, orta göbek dişleri, vidalı ruble dişleri, bütün dişleri farklı. Üstündeki ruble çok kötüydü. Şimdi FR dişe sahip ruble arıyorum ona.

Scudo
Campagnolo o. Olsa bile servet değerindedir. Uygun sertlikte ve kalınlıkta plastik film bulursan kendin de yapabilirsin bu aero kabuklardan. Triathlon ve fixie tayfasında yapan çok:

@el Cezeri 27" için çok bi seçeneğin yok zaten. Bu setten ben de almıştım, güzel lastik. Fiyat da iyi. Ben direkt İnan Bisiklet'in dükkanından almıştım.
Merhaba hocam. İnternet mağazalarından lastik setini, ve yanında aynı mağazadan bike hand vidalı ruble sökme aparatını aldım. Rubleyi söktüm. Önce iç bakımını yapmak istiyorum, fakat üst kapağı açamadım. Ters diş olduğunu biliyorum, aparatı yerleştirip onu anahtarla tutarken ayni anda sıra ile iki delik noktaya da saat yonune dogru çivi çekiçledim ama açamadım. Nasıl acabilirim?
Aha tam yazdiktan sonra tekrar denedim açıldı 😀

Dosyalar

• 16993714794402286463946084576199.jpg
    16993714794402286463946084576199.jpg
    84,8 KB · Okunma: 16
En rahatı ruble göbeğe monteliyken açmak. Çiviyi dayayıp çekiçle sağlam vurunca kapak dönüyor. Kapağı hareket ettirdikten sonra rubleyi göbekten ayırıp işleme dışarda devam etmek lazım. Rublenin içi ile dışını birbirinden ayırırken altta bir kap olması önemli bilya kaybetmemek için.

Klasik vidalı rublelerin yapraklarını söküp takma ile ilgili bildiğiniz bir YouTube videosu varsa atabilir misiniz?

Kullanılmış rublede sökmek çok zor söyliyim. Çünkü küçük dişli bir somun ve sürdükçe ölümüne sıkışıyor. Zincir kamçısının sapı yamulabilir. Kullanılmak istenen en küçük dişli değilse, 3. dişliyi zincire sarıp zinciri mengeneyle tutuyorum, en küçüğe keski dayayarak çekiçle açıyorum.

Kullanılmış rublede sökmek çok zor söyliyim. Çünkü küçük dişli bir somun ve sürdükçe ölümüne sıkışıyor. Zincir kamçısının sapı yamulabilir. Kullanılmak istenen en küçük dişli değilse, 3. dişliyi zincire sarıp zinciri mengeneyle tutuyorum, en küçüğe keski dayayarak çekiçle açıyorum.

Teşekkürler

Merhaba, bu zımbırtının içini nasıl açabilirim ?

Dosyalar

• IMG_4890.jpeg
    IMG_4890.jpeg
    97,9 KB · Okunma: 30
  • IMG_4891.jpeg
    IMG_4891.jpeg
    103,6 KB · Okunma: 27
Freehub anahtarı lazım. Bende var, açabilirim. Veya kendine al bi tane.
(link)

Ben bir miktar ucuza geliyo diye AE'den almıştım. Ama bu da şu an pek ucuz değil.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Freehub anahtarı lazım. Bende var, açabilirim. Veya kendine al bi tane.
(link)

Ben bir miktar ucuza geliyo diye AE'den almıştım. Ama bu da şu an pek ucuz değil.
(link)

Şimdi biraz zorlayınca kapak açıldı videoda ki gibiymiş. Teşekkür ediyorum hocam sağolasın.

Dosyalar

• IMG_4893.jpeg
    IMG_4893.jpeg
    84,5 KB · Okunma: 15
  • IMG_4894.jpeg
    IMG_4894.jpeg
    137,2 KB · Okunma: 14
"İçini nasıl açarım" diyince ben komple açmaktan bahsediyosun sandım haliyle.

"İçini nasıl açarım" diyince ben komple açmaktan bahsediyosun sandım haliyle.

Sen doğru anlamışsın hocam, ben de komple açmayı kastettim aslında ama çentikleri görmeyince farklı hub zannettim. Sonra parmağımla biraz zorlayınca çıktı kapağı. Teşekkür ediyorum yardımın için. 👍
Detaya girdikçe yeni yeni işler çıkıyor. Bu mili de değiştireceğim bilyaların yatakları deforme olmuş. Shimano harici mil ve yatak kullanan arkadaş oldu mu ? 3/1 fiyatına markasız mil bulunabiliyor ama kalitesi nasıldır bilmiyorum.

Dosyalar

• IMG_4895.jpeg
    IMG_4895.jpeg
    88,8 KB · Okunma: 18
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
IMG_5094.jpegIMG_5093.jpeg
Arkadaşlar bu kapaktan bulabilir miyim ? İnterneti altını üstüne getirdim ama bulamadım.

Dosyalar

• IMG_5093.jpeg
    IMG_5093.jpeg
    68,4 KB · Okunma: 5
  • IMG_5094.jpeg
    IMG_5094.jpeg
    87,2 KB · Okunma: 5
Bu başlığın en başına "Göbeklerin toz kapaklarını yerinden çıkarmayın, üzülürsünüz" yazmak lazım. Acemiyken ben de yaptım aynı hatayı. O göbek kapaksız duruyor şimdi. Standart bir pul alıp tornada toz kapağının iç ve dış çap ölçülerine getirmek gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Bu başlığın en başına "Göbeklerin toz kapaklarını yerinden çıkarmayın, üzülürsünüz" yazmak lazım. Acemiyken ben de yaptım aynı hatayı. O göbek kapaksız duruyor şimdi. Standart bir pul alıp tornada toz kapağının iç ve dış çap ölçülerine getirmek gerekiyor.

Haklısınız hocam, benim kabahatim. Biraz acele ettim biraz da elimin ayarı yok derken sonuç bu. Ama hallettim çok şükür, eski bir göbekten çıkardım kazasız belasız. Teşekkürler yardımlarınız için.
Kendi kapagin ici ve dis capini ölc ve bu likdeki ölcüler tutuyorsa alabilirsin.
ic cap = 18mm
dis Cap = 30mm

(link)

Olmasa arastirmayi Shimano FH-HG20 üzerinden yapabilirsin

Abi göbek eski olduğu için bir kaç site haricinde hiç şey bulamamıştım. Neyseki hallettim çok sağol.

Şöyle de bir durum var, son zamanlarda yeterki esnafa işin düşmesin. Akbaba gibi bekliyorlar. Bisikletin boyaması için bir kaç yerle görüştüm, kimi hiç oralı olmadı kimi 7 bin ₺ istedi. Kafayı yemişler. Sorsan iş yok. Paramın delisi miyim, Kendim giriştim işe astarı attım, bakalım sonuç güzel olur inşallah.
IMG_5070.jpeg

Geri