Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Ama ayıp ediyorsunuz öyle bir şey olmaz bir daha ben gereken açıklamayı Sayın; @cazci 'ya yaptığımı belirtmek istiyorum. Sadece sosyal deney diyelim ayrıca bakın kimseyi bilmeden yargılama yapmayın lütfen Polat Alemdar vs. Ne gerek var artık işimize bakabileceğimizi düşünüyorum. Siz ne dersiniz 😊 beni tanısanız çok seversiniz mesela özür mahiyetinde size piyano çalabilirim.

Şimdi diğer yerdeki mesajlarınızı gördüm benim için dil dökmenize gerek yok. Ayrıca eğer 50 yaşında iseniz (bilemiyorum) büyüğüm olarak uzatılmamasını siz söylemiştiniz. Adım Aybar* Yaşım 34 belirteyim bunu da. Yani lütfen gerek yok bisiklet forumunu kötüye kullanan bendim hatamı anlayıp gereken mevkii lere konuştum. Bundan sonra sizin üzerinize düşen beni büyüğünüz olarak sanki hiç yaşanmamış gibi yönlendirmek. Neyse ben sizi çok sevdim yalnız.
Simdi bu mesajindan sonra seni sevmeye basladim, hep böyle ol canimi ye. Bende bundan sonra böyle dürüstce yazdigin icin elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim.
Yalniz rica ediyorum ismini ve yasini profilinde düzenle ve gercekleri yaz. Benim adim Murat ve 50 yasindayim (Kesin profilimdeki adim soyadim ve yasim dogrudur), tanisdigimiza memnun oldum.

• Muhteşem
Tepkiler: Orhanpaşa
Scudo
Simdi bu mesajindan sonra seni sevmeye basladim, hep böyle ol canimi ye. Bende bundan sonra böyle dürüstce yazdigin icin elimden geldigince yardimci olmaya calisacagim.
Yalniz rica ediyorum ismini ve yasini profilinde düzenle ve gercekleri yaz. Benim adim Murat ve 50 yasindayim (Kesin profilimdeki adim soyadim ve yasim dogrudur), tanisdigimiza memnun oldum.
Çok memnun oldum Murat Abi😊
Canım şimdi size piyano çalmak istedi numara veya mail adresi verir misiniz?
Hadi ben size piyano çalacağım.

Son düzenleme:
Krom kaplama yapılmış. Miche pedalları var ve üstünde "Made in Italy" yazıyor. Bu da onu 35,000 tl'lik bir klasik yapar. Fiyat çok iyi, kaçırmayın derim.

fsdf.jpg

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Krom kaplama yapılmış. Miche pedalları var ve üstünde "Made in Italy" yazıyor. Bu da onu 35,000 tl'lik bir klasik yapar. Fiyat çok iyi, kaçırmayın derim.

309989 dosyayı görüntüle

(link)
Bence 35000Tl az yazmis, markasi belli olmayan, donanimi birseye yaramayan, celigi hi-ten olan bir bisikletin degeri en az 50000 - 60000TL olmasi gerekiyor. Arti üzerindeki nostalji sele ile antika arka aktariciyi da sayarsak degeri bicilmez bir hale geliyor.

IMG_20231006_151009_208.jpgIMG_20231006_151046_352.jpgIMG_20231006_151102_275.jpgIMG_20231006_151111_340.jpgIMG_20231006_151116_352.jpgIMG_20231006_151132_972.jpgIMG_20231006_151213_764.jpg
Yakın zamanda aldığım bisiklet için bazı sorularım var. Öncelikle markasını aldığım kişi de bilmiyordu rekord olması lazım dedi alman olan ancak 7. resimde ki yazıda ki marka olması lazım, belki bilen olabilir pek görünmüyor ama. Bir de 4, 5 ve 6. resimde ki kadroda ki eklentiler nedir bunları bilmiyor ve merak ediyorum.

4 dinamo için
5 pompa için
6 zincir koruma kapağı yada metal muhafazası için

Bisiklette Diskus marka sanırım
Google'da aratırsanız, bu parçaların takılı halleri görsellerde çıkıyor

Dosyalar

• 8af18dcf-9951-4de8-8500-2afaf8d44758.jpeg.jpg
    8af18dcf-9951-4de8-8500-2afaf8d44758.jpeg.jpg
    143,4 KB · Okunma: 37
Maşadaki dinamo bağlantısı, alt borudaki pompa, çekideki göbekten vites tek klavuzu olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
4 dinamo için
5 pompa için
6 zincir koruma kapağı yada metal muhafazası için

Bisiklette Diskus marka sanırım
Google'da aratırsanız, bu parçaların takılı halleri görsellerde çıkıyor
Markasina kadar tüm verilen bilgiler dogrudur. 👍
8af18dcf-9951-4de8-8500-2afaf8d44758.jpeg.jpg

O kadar kötü tahminlerde bulunmuşum ki, kendimden utandım. Bilmeden yorum yaptığım için özür diliyorum :)

Baktığıma göre alman markası. Nasıldır diskus markası bilir misin @Murat Cömez abi?
Evet Diskus eski bir Alman markasi ve Frankfurt sehirinde üretilen bir markaydi. Simdi üretimi varmi yokmu bilmiyorum, ben sahsen ne yolda nede satista hic görmedim. Sadece 80 ve öncesi yillara ait olanlari ikinci elde görüyorum. Markayi sadece ilanlarda gördügüm icin yorum yapmak istemiyorum ama 30-40€ fiyatlari oldugu halde yinede satilmiyorlar.

Yahu klasikler çok güzel de çok fazla uğraş gerektiriyor. Klasik olmasa da 2000 - 2010 ların bazı dağ bisikletlerini çok seviyorum, 970 setli bir tane toplamak isterim fakat hem temiz parça bulmak zor hem de uğraş ve zaman gerektiriyor.

Geçenlerde aynakolun bir tane pulunu unuttum, 10 gün kargo beklerken sıkıldım. Bu işler sabır gerektiriyor. Birkaç sene önce bahsettiğim dönemin dağ bisikletlerinden birisini toplayayım dedim, aylarca sürdü ve bazı şeyleri bulamadığım için vazgeçtim. En son güncel şekilde devam etmeye karar verdim, güncel parça toplayıp geçiyorum. Klasik iyidir, güzeldir fakat emek ve zaman ister.

@BloodBela Beldesan - Cobra vardı, bu tip roadsterların taklidiydi. Orjinallerinde 28" ile 650B arasında bir çember ölçüsü var bunların. Uygun dış lastik bulunmuyor. Roadster olduğu için alın borusu ve arka boru çok yatık. Performans bisikleti olacaksa öne 26" maşası takıp 26" jant ile kullanırdım ben olsam. Orta göbeği muhtemelen dişsiz (Thompson).

x5_1097888725u95.jpg

Yahu klasikler çok güzel de çok fazla uğraş gerektiriyor. Klasik olmasa da 2000 - 2010 ların bazı dağ bisikletlerini çok seviyorum, 970 setli bir tane toplamak isterim fakat hem temiz parça bulmak zor hem de uğraş ve zaman gerektiriyor.

Geçenlerde aynakolun bir tane pulunu unuttum, 10 gün kargo beklerken sıkıldım. Bu işler sabır gerektiriyor. Birkaç sene önce bahsettiğim dönemin dağ bisikletlerinden birisini toplayayım dedim, aylarca sürdü ve bazı şeyleri bulamadığım için vazgeçtim. En son güncel şekilde devam etmeye karar verdim, güncel parça toplayıp geçiyorum. Klasik iyidir, güzeldir fakat emek ve zaman ister.
Peki 970 serisi tertemiz nerdeyse sifir durumunda bulsan alirmiydin?

Peki 970 serisi tertemiz nerdeyse sifir durumunda bulsan alirmiydin?
Tabiki hayır Murat abi. iyi bir klasik toplamaya ne zamanım, ne bilgim, ne de param var.

O tarz seriler değerlidir, temizini bulmak zordur. Değerini bilen insan azdır, bu da onu mantık dışına iter. Son iki senede güncel olmayan şeylere ilgim ciddi anlamda az, muhtemelen 970 li bir klasik yerine 8100 lü güncel bir modeli tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Tabiki hayır Murat abi. iyi bir klasik toplamaya ne zamanım, ne bilgim, ne de param var.

O tarz seriler değerlidir, temizini bulmak zordur. Değerini bilen insan azdır, bu da onu mantık dışına iter. Son iki senede güncel olmayan şeylere ilgim ciddi anlamda az, muhtemelen 970 li bir klasik yerine 8100 lü güncel bir modeli tercih ederim.
Anladim, bende 3 tane komple set vardi ondan sordum. Suraya yazayim belki baskasina lazim olur, 2 set HD frenli ve 1 set V-frenli.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Anladim, bende 3 tane komple set vardi ondan sordum. Suraya yazayim belki baskasina lazim olur, 2 set HD frenli ve 1 set V-frenli.
900 lerde hidrolik frenli var mıydı? Daha önce hiç görmedim, hep v ile karşılaştığım için öyle düşünüyorum muhtemelen. V frenlerdeki mekanizmaya bayılıyorum. Fren pabuçları erise bile jant yüzeyine düz basmaya devam ediyordu diye hatırlıyorum.

Temizini bulmak zor, bulursan da ciddi para istiyorlar. 4 - 5 sene önce toplarken 970 lere de göz atmıştım diye hatırlıyorum, o zaman için o parayı verecek bütçem yoktu. Ben de lx serisine yönelmiştim, zamanının t670 lx i için de tam bir takım bulamamıştım.

900 lerde hidrolik frenli var mıydı? Daha önce hiç görmedim, hep v ile karşılaştığım için öyle düşünüyorum muhtemelen. V frenlerdeki mekanizmaya bayılıyorum. Fren pabuçları erise bile jant yüzeyine düz basmaya devam ediyordu diye hatırlıyorum.

Temizini bulmak zor, bulursan da ciddi para istiyorlar. 4 - 5 sene önce toplarken 970 lere de göz atmıştım diye hatırlıyorum, o zaman için o parayı verecek bütçem yoktu. Ben de lx serisine yönelmiştim, zamanının t670 lx i için de tam bir takım bulamamıştım.

Hoppala, 900 serisi nereden çıktı şimdi? 3 yorumun var (ücünü de alitiladim) ve ikisinde hep 970 serisi diyorsun, bana o yorumlarda 900 serisi nerede yazdigini göstere bilirmisin? Ben 970 serisinden konusdugumuzu sandigim icin 970 serisi var elimde demek istemistim.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Geri