Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

@tarkanaslan Ben size kışın giyim şeklimi yazayım;
Üst uzun kol içlik,
Üst uzun kol forma,
Alt uzun tayt(Bazen alt içlik üstüne kısa yazlık tayt),
Ayakkabı kılıfı,
Uzun parmak eldiven,
Kafa ve ense için buff veya balaklava,
Hava durumuna göre yanıma yağmurluk/rüzgarlık alıyorum.
Ben bu şekilde ya da buna benzer katmanlar ile soğuk abartmadığı sürece bir sıkıntı yaşamıyorum. Dediğiniz gibi hiç bir giyim katmanının pamuklu olmaması gerekiyor. Pamuklu bir çorap dahi sürüşü mahvedebiliyor.
Bir de eldiven alırken gerçekten paraya acımamak gerekiyor. Sürekli sabit durduğundan, bu bölgeyi soğuk ve rüzgardan korumak lazım.
Önerebileceğiniz eldiven var mı?

Scudo
İncelediğimiz kadariyla decathlon un kislik eldivenleri is gorur diye dusunuyorum. Ben gecen kis wiggle dan geipgrab in jelli ve telefon kullanamaya da izin veren reflektorlu bir eldivenini almistim. Ondan da cok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Şuan ben de arayıştayım, geçen kış Btwin marka eldivenlerle idare ettim ama daha kaliteli bir şey bakmam gerekiyor. Decathlon'a gidince dalış eldivenlerine bakmayı düşünüyorum. Bir kaç kişiden duydum, ama acaba uzun sürüşlerde eller sırılsıklam olur mu?

Başlığı okumaya vakit bulamadim ancak bir sorum olucak, sora tekstilin kısa taytının altına sadece bacağa takılan zımbırtılar ankarada kışı kurtarmaz değil mi? Önerisi olan var mı acaba

Kis ve soğuk icin en iyi tabsiye bence trainer olabilir😆
Camı biraz actik mi terleme de olmaz mis gibi. Termal iclik yagmurluk tayt eldiven ruzgarlik vs parasina uygun bir trainer alinir rahatlikla.

Kis ve soğuk icin en iyi tabsiye bence trainer olabilir😆
Camı biraz actik mi terleme de olmaz mis gibi. Termal iclik yagmurluk tayt eldiven ruzgarlik vs parasina uygun bir trainer alinir rahatlikla.
Yok hocam dışarıda iki tur atınca öyle bir kendime geliyorum ki deme gitsin. Trainer iyi de can sıkıntısı ya. Ayaz yemeden zevki çıkmıyor.
@Meret06 240549 dosyayı görüntüleAnkara kışında bunları giydikten sonra üzerine tayt giyerim ben olsam.😂
Tayt yok ama bu model içliğe devam. :koptum:

@trainspotting35 aman hocam ankaranın kışında çıkabilmek için giyilen ekipmanla pedal çevrilmez diye tahmin ediyorum zaten :D ekim sabahları nisan mayıs öğlenlerinden falan bahsediyorum ben :D

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Şuan ben de arayıştayım, geçen kış Btwin marka eldivenlerle idare ettim ama daha kaliteli bir şey bakmam gerekiyor. Decathlon'a gidince dalış eldivenlerine bakmayı düşünüyorum. Bir kaç kişiden duydum, ama acaba uzun sürüşlerde eller sırılsıklam olur mu?

Çoğu neopren malzemeden üretilir . Uzun sürüşlerde çok sıkıntı çıkartır. Örnek vermek gerekirse velotoze ayakkabı kılıfını eline taktığını farzet. Hem soğuktan korusun hem yağmur geçirmesin nefeste alsın dersen shimanonun rain glove model eldivenleri işine yarar.

@Ceyhun Özkan şaldır şaldır yağmurda bisiklet sürmeyecekseniz Decathlon'da Forclaz marka eldiven işe yarıyor. Tecrübe edildi.
Gerçi ben çok üşümeyen biriyim, dikkate alınması gereken bir durum. Vücut direnciniz ne kadar?

• Beğen
Tepkiler: emrogz
Çoğu neopren malzemeden üretilir . Uzun sürüşlerde çok sıkıntı çıkartır. Örnek vermek gerekirse velotoze ayakkabı kılıfını eline taktığını farzet. Hem soğuktan korusun hem yağmur geçirmesin nefeste alsın dersen shimanonun rain glove model eldivenleri işine yarar.
Evet neopren malzemeden kullanıldığını biliyorum, hatta termal mestten ayakkabı kılıfı konusu vardı. Ben de yapmıştım ve sonuç çok başarılı olmuştu. Ama 4-5 saatlik sürüşlerde ayak ıslanmaya başlıyordu. Onda da neopren kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Shimano modellerine baktım da o bütçeyi maalesef ayıramam şuan, ama eminim parasının hakkını veriyordur tabi. Teşekkürler.

@Ceyhun Özkan şaldır şaldır yağmurda bisiklet sürmeyecekseniz Decathlon'da Forclaz marka eldiven işe yarıyor. Tecrübe edildi.
Gerçi ben çok üşümeyen biriyim, dikkate alınması gereken bir durum. Vücut direnciniz ne kadar?
Bazen sürpriz sağanaklara yakalanabiliyoruz, kış ayları malum hava çok değişken olabiliyor Bursa'da. Aslında su geçirmemesine çok takılmıyorum ama rüzgar konusunda taviz vermemek gerekiyor. Vücut direncim düşük değil, ama ellerim kışın çabuk üşüyor. Üstüne bir de gidonda sabit durması, bir yerden sonra sürekli ellerimi ovuşturma ihtiyacı hissediyorum. Decathlon'daki eldivenlerin hepsine baktım, bunlardan hangisini kastediyorsun Cemal Abi?
(link)
(link)
(link)

Evet neopren malzemeden kullanıldığını biliyorum, hatta termal mestten ayakkabı kılıfı konusu vardı. Ben de yapmıştım ve sonuç çok başarılı olmuştu. Ama 4-5 saatlik sürüşlerde ayak ıslanmaya başlıyordu. Onda da neopren kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Shimano modellerine baktım da o bütçeyi maalesef ayıramam şuan, ama eminim parasının hakkını veriyordur tabi. Teşekkürler.

Bazen sürpriz sağanaklara yakalanabiliyoruz, kış ayları malum hava çok değişken olabiliyor Bursa'da. Aslında su geçirmemesine çok takılmıyorum ama rüzgar konusunda taviz vermemek gerekiyor. Vücut direncim düşük değil, ama ellerim kışın çabuk üşüyor. Üstüne bir de gidonda sabit durması, bir yerden sonra sürekli ellerimi ovuşturma ihtiyacı hissediyorum. Decathlon'daki eldivenlerin hepsine baktım, bunlardan hangisini kastediyorsun Cemal Abi?
(link)
(link)
(link)
İlk koyduğunuz, yani
(link)
Benim kullandığım.
Eldiven içi ameliyat eldiveni kullanabilirsiniz. Dediğiniz anlık sağanakları atlatmak için.
Yalnız uzun süre kullanmanızı tavsiye etmem.

@trainspotting35 aman hocam ankaranın kışında çıkabilmek için giyilen ekipmanla pedal çevrilmez diye tahmin ediyorum zaten :D ekim sabahları nisan mayıs öğlenlerinden falan bahsediyorum ben :D
Hocam gecen kış Konya ayazinda kasimin ortasina kadar bisiklet tayti ustune decathlondan aldigim koşu ozel esofman alti ile surdum ve cok iyi oldu. Kosu esofman alti ortasi ve diz arkalari nefes alir oldugu icin asla terlemedim, uzerime yapistigi icin de ruzgardan olumsuz etkilenmedim. Bu seneyi de benzer kombinle geciririm, tavsiye ederim.

Alta kısa taytı giymeye devam etsem,üste de uzun kollu formayla eldiven alsam kışı geçirebilir miyim 😄 İyi kötü de bir rüzgarlığım var.Yağmurlu ve aşırı soğuk günlerde zaten sürüş yapmam.Soğuk direncim de baya yüksek,yılın her günü soğuk suyla yıkanıyorum.Kışın bile 5 dakika yürümeyle terlerim

• Muhteşem
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Blackspade termal içlik kullanan var mı?

@MrCheek seviye 2 nin hem kısa hem de uzunu hem de alti var. Maalesef sıkıntılı . Teri tutuyor. Migros ta satılan thermoform gri içlik daha iyi. Ustelik yari yari fiyat farkı var. Normal günlük kullanım da bile sirtim ıslak kalıyor. Urun zaten ağır . Yıkayıp makineden çıkarınca daha da ağır oluyor. Suyu çok tutuyor.

• Beğen
Tepkiler: MrCheek
@MrCheek seviye 2 nin hem kısa hem de uzunu hem de alti var. Maalesef sıkıntılı . Teri tutuyor. Migros ta satılan thermoform gri içlik daha iyi. Ustelik yari yari fiyat farkı var. Normal günlük kullanım da bile sirtim ıslak kalıyor. Urun zaten ağır . Yıkayıp makineden çıkarınca daha da ağır oluyor. Suyu çok tutuyor.
Harika bir yorum. Ben de tam olarak ürünün içeriğine bakıyordum, viskoz var alt içlikte anlam veremedim, dediğiniz markanın ürün içeriği daha uygun spor için.

@MrCheek kısa kollusunu yine sonbaharda giyiyorum. Uzerinde kisa yazlik forma varken nispeten kuru kalıyor.
Icerikleri soyle:

20200919_201814.jpg
Sağdaki termoform , soldaki blakspade . Iki ürün de yerli.

Geri