Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

2014 takvimi şaka gibi

istanbul ve izmiri es geçmişler...

http://u1312.hizliresim.com/1j/s/vuxxy.jpg

aydos, çekmeköy, şile de bir tane mtb yarışı olmazmı yahu

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
@İsa İhsan Akdoğan

çekmeköyde olmuş idi ,ve hatta ümraniye izci kampında olmuş idi ama bu sene yok herhalde ,

@Kudret Kurtcebe

abi bence 50 km 13 eğimlerin olduğu etap 100 km düz yola bedeldir. arabada bile yol bilgisayarı yokuş çıkarken anlık tüketimi 20 - 30 litre arası gösterirken düz yolda şehir dışı 7-8 litrenin altına iniyor arada dehşet fark var.

sahil yolunda dümdüz yolda 100 km gidilse atıyorum 1000 kalori yakılsa

50 km 8-10-13 eğimli yollarda çok daha fazla kalori yakılır bence, düz yolda zorlamasanda gidiyorsun ama rampada bir efor sarf etmek gerekiyor gitmek için...

• Beğen
bence bu ölçüm watt harcamasına göre yapılmalı. ki bu da bisikletçiden bisikletçiye göre değişecek bişey. çünkü yokuşta cidden watt artıyor. diyelim dudullu-göçbeylide ortalama 200 watt harcadınız, 25 ortalama yaptınız. sahilde 200 watt harcarsanız ortalamanız daha yüksek çıkar çünkü yokuş yoktur düz yolda aynı güçle daha hızlı gidersiniz. bence watt hızı daha net cevap verebilir bu tip hesaplarda. kaloriden filan daha net. kalori daha kişisel bişey. bünye hızlı veya yavaş yakabiliyor. ama watt ona göre daha objektif. tabii onun da bedensel farklılıkları da var. zayıf olan daha düşük watt harcayarak aynı mesafeyi aynı hızda kat edebilyor. o yüzden bu hesap da kişi kişi özel olarak yapılmalı.

• Beğen
@M.atay

Doğru abi işin temeli orda yatıyo zaten her alanda eğitim zihniyeti yerlerde bir tane hakkını vererek yaptığımız yaptırdığımız spor dalı yok şu ülkede tabi bunun sebebide şimdiye kadar gelen giden herkezin kendini düşünmesi milletin hiç bi önemi yok herşey sözde, gelecektede ümidim yok çünkü milletimizin zihniyetide körleşmiş artık...

• Beğen
dostlarım fikirleriniz ve düşünceleriniz güzel watt açıklamasını anlayabilmek için adam başı 200 lira vereceğiz buna gerek yok eski sistem devam edecek bura 50 .3 km ortalama hızları aşağıda verdim bence mantıklı, matematiksel olarak bu bize yeterli biz burada yarışlara felan hazırlanmıyoruz biz burada amatörce çalışma yapıyoruz herkes buraya bi gelecek ondan sonra olayı görecek ,,,

evet son kriterler -ekibin en iyi dereceleri baz alınmıştır,

dudullu- göçbeyli
50 .3 km
6-7-10-13 eğimler
sürat yapıldı asla pedal kesilmedi,

1- kerim -26 jant
2 saat 3 dakika

2+3/60=2.05
50.3/2.05=24 .53 ortalama hız,

2- erkan közen -yol bisikleti
2 saat 5 dakika
2+5/60=2.083
50.3/2.083=24.14 ortalama hız

kudret-28 hibrit,
2 saat 10 dakika
50.3 /2.16 =23.28 ,,,ortalama hız

sinan -26 jant

2 saat 15 dakika
2 +15/60=2.25
50.3/2.25=22.35 ortalama hız

muzaffer mtb 26 jant
2 saat 35 dakika
2+35/60=2.583
50.3/2.583=19.47 ortalama hız

dikkat edilirse burada ikinci olan erkan 2 dakika gecikme ile ikinci oluyor bu anlayışı yarışlara indirgersek adam saniye farkı ile ikinci olur ,burada kim zamana karşı iyi tempo yapar ise o kazanır bizim en önemli kriterimiz burada tuttuğumuz saattir ,

@Muzaffer K.

İnş biraz gelişme var ama yeni nesillinde zihniyet yerlerde ya çok üzücü, biraz işte bilinçli ailelerin arttığını görüyorum benimde tek ümidim onlar,,

@İsa İhsan Akdoğan

biz tahmin üzerinden değil 50.3 km ora bu km üzerinden artık hesap yapacağız 200 lira adam başı para vermek anlamsız bize yeterli olan ortalama hızdır bize bu yeter ,,

Sonucun km/saat çıkması için dakikaları da saate çevirmek lazım.
30 km, 2 saat 30 dakikada alınıyorsa hesap şu şekilde olmalı;

2 saat 30 dakika=2+30/60=2,5 saat
30/2,5=12 km/s

Eğer, atıyorum, 4 saat 23 dakikada alınmış olsaydı
4 saat 23 dakika=4+23/60=4,38 saat
30/4,38=6,84 km/saat

Eğer 30'u 2,30 a bölersen o şu anlama geliyor;
30 km'yi 2 saat 18 dakika gitmek. Çünkü 0,30 saat = 0,30*60=18dakika

İşlem sırası şu şekilde gider. Bir işlem sırasında ilk önce bölme ve çarpma sonra toplama ve çıkarma yapılır.
Bu yüzden 2 + 30/60 aslında 2 + (30/60) şeklinde çözülüyor. O da 2 + 0,5 = 2,5 oluyor.
Yani aslında yaptığımız orada "30 dakika kaç saat ediyor"a çevirmek. Dakikaları saate çevirmek için 60a bölmek gerekiyor.
Örneğin 1 dakika = 1/60 saat = 0,016 saat
2 dakika = 2/60 saat = 0,033 saat
10 dakika = 10/60 saat = 0,16 saat
.
.
.
.
60 dakika = 60/60 saat = 1 saat

Yani 2 saat 1 dakika = 2,016 saat oluyor.

son 15 km lik yolu 35 dakikada aldım ............
önce 35 /60= 0.583
15/0.583= 25.7 tempo

60 km ,2 saat 30 dakika..
2+30/60=2.5
60/2.5=24 ortalama...

@Ufuk Bal

ufuk dostum dedim ya 200 lira para sayacağız adam başı bu da bize pahalıya gelir matematiksel olarak yapacağız işi.evet biz burada çok fazla watt harcıyoruz 6-7-10-13 eğim var ve paso rampa,düz yol az burada ,benim ortlama 23 .28 çıktı burada
2 saat 10 dakikada 50.3 km yi bi solukta aldım ve 6-7-10-13 eğimleri
200 watt harcamadım daha az ,nedeni senin mantığına göre ortalama 25 hızda 200 watt gidiyor ben aşağıda oluyorum

@Muzaffer K.

ufuk arkadaşımın dediği doğru ama adam başı 200 lira para vereceğiz ve herkesin watt olayı ortaya çıkacak bu da gereksiz biz burada ortalamayı matematiksel olarak yapacağız sadece 50.3 km de senin ortalama 19.47 oldu 2 saat 35 dakika ölüm rampalarında bastın ve biri bitti biri geldi ve düz yol gitmedin muzaffer ,sahilden sarıyere lay lom lom da yapmadın ,:)

dünyada şöyle bi gerçek var,,

en iyi bisikletçi yoktur
en iyi güzergaha göre bisikletçi vardır
bu güzergah rampalı etap ise,
rampada en iyi bisikletçi vardır ama düz yolda hikayedir ,
ya da rampada zayıftır ama düz yolda iyidir,
son 10 metrede en iyi atağa geçen bisikletçi vardır 190 km in üstüne ,
aynı şekilde ,
güzergah toprak zemin ise en iyi rampacı vardır ve en iyide sert arazide sürat yapar ,ama düz yolda yol bisikletinde hikayedir ,
çok iyi mtb kullanan
çok iyi yol kullanan
çok iyi cyclo cross kullanan
dünyada nadirdir
her üçününde tekniğinin hakkını tam anlamı ile veren bence azdır ,
bi adamın 3 bisikleti vardır
1- yol
2- mtb
3- cyclo cross

etaba göre bisikletini seçer ve performans yapar
tabi ülkemizde bu iş bayağı masraflı
hele hele bisikletler 5000 yuronun üstünde ise,

@Muzaffer K.

burada daha çok çalışma yapacağız ki bayağı çalışma evvelden yapmış idik
şimdi esas yer biliyorsun tavşanlı-boyalıca hattı
senin saat 06.00 da bostancıda olabilmen için iki yol var
birincisi çok erken kalkacan karanlıkta yola çıkacan ya metrobüse binecen,yenikapıdan söğütlüçeşmeye gelecen
oradan bostancıya ,saat 06.00 ya yetişecen ikinci yol marmaray ile üsküdara oradan kadıköy ve oradan bostancı
nisan ayında tek topik açacağım tarihi açık tavşanlı-boyalıca hattı 1535 rakım 10-19 eğimler ağır stabilize yol

evet rakımları sinan hesaplamış idi,,

(link)

(link)

@Muzaffer K.

kartepe nasıl olacak
şöyle çıkış saat 04.30 bostancı ama muzaffer sen bi gece anadolu yakada kalacan ya da 24 saat açık olması lazım metrobüsün ,ya da marmarayın
04.30 çıkış bostancı ve eskihisar 40 km sonra ve feribot 45 dakika 3.5 lira geçiş bisiklete para yok,
topçulardan -suadiye merkez cami 60 km
ve sonra ölüm rampaları tam 16 km eğim 7
akabinde 1300 rakım kartepe otel yol paso asfalt orada artık ,
evet hep asfalt gideceğiz ,
dönüş 16 km aynı yerden iniş ve güney yolundan direk yalova
ve feribot pendiğe geliş 14 lira feribot pahalı
ölüm rampaları 100 km in üstüne gelecek bu sefer rota farklı ,

@Muzaffer K.

kartepe için herşeye değer ora acaip o rampalar felaket 16 km ,
sadece bunun heyecanını yaşamak bile adamı acaip yapıyor sahada ,
evet muzaffer kafadan yazdım seni kartepe içinde ayrı topik açacağım ama önce şu tavşanlıyı yapalım,
yalnız tavşanlı ve kartepe için kurallar var ,
cepten haberleşme olacak erkanda cep olur ,
kartepe için yalova dönüşe kesin olarak feribot saatini yakalama durumu bunun için turun son 50 km de basma olacak ,
tavşanlıda durum şu herkes tek lastiği patlayan değiştirecek
kopma olacak rampalarda
şimdi hep beraber zati 40 km gideceğiz ve eskihisara varacağız oradan feribot ile karşı topçulara
topçulardan 800 metre sonra giriş var orayada beraber gideceğiz esas çıkış tavşanlı girişinde
oradan ta boyalıca köyüne kadar basacağız asla durulmayacak ve orada saatlere bakacağız gene ,
ağır stabilize,(44 km tempo )
yol dudullu- göçbeyliden son derece berbat zemin ,
pazar gittiğimiz yerler asfalt idi ama sadece bıçkıdereden göçbeyline asfalt yapılmamış idi,
evet boyalıcaya ilk varan ise en fazla 15 dakika duracak orada asla 1 saat durulmayacak yoksa karanlıklara kalırız ,
geçen tüm seferlerde bu sistem uygulandı erken bitti tavşanlı etabı,

watt işini strava gibi programlar tahminen bulabiliyor. tabii ki %100 doğru olmuyor ölçümler ama bi bilgi veriyor. en azından bir kişi düz yoldaki performansıyla yokuştaki performansını karşılaştırmak isterse bunu deneyebilir. ben öyle yapıyorum.

hadi abi artık lastik siparişi verdim, erken gelirse bi rivaya gidelim :D formalar da geliyor yolda :D

• Beğen
@Ufuk Bal

ufuk dostum
yav şimdi 200 lira paramı vereceğiz yahu ,,:)
bu pazar sende gel ufuk dostum saat 10.00 da hekimbaşı girişi orası üsküdardan sonra kandilli göksü caddesi sahilde harita koyacağım aşağıya ,,

(link)

a noktası üsküdar iskeleden geliş ve b noktası buluşma yeri saat 10.00 bu pazar ve riva,,

@Kudret Kurtcebe

ben de onu diyorum abi, 200 lira verilmez sonuçta profesyonel değiliz. ama ben strava'dan bakarak hallediyorum. o hesaplıyor. tam doğru değil ama yine de karşılaştırırken işe yarıyor.

abi benim lastikler çok kötü durumda. dün sipariş verdim cumartesine kadar gelirse lastikler pazar gelirim. ben buraya yazarım geleceksem.

• Beğen
@Kudret Kurtcebe

Kartepenin alternatifi Yalova - Teşvikiye - Erikli Şelalesi tırmanışı bilirsin abi orayı araç sayısı azdır Teşvikiyeye giderken yolun bir kısmı da stabilize

@Ufuk Bal

Lastiklerin gelir inş bekleriz seninle de tanışalım :)

Geri