Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

@Kerim A.

evet özellikle muzaffere verelim derim
şimdi tavşanlı rotasını sana özelden link olarak göndereyim sonra onu printle ve tur zamanı muzaffere verirsin son derece kolay olur, haritadan okur yolları,
biliyorsun cbs sistemi var ama pahalı bisiklete bağlanıyor ve uydudan anında senin nerede olduğunu gösteriyor
erkan ile boyalıcadan dönüşte kafa karışmıştı, karamürsel tabelasında,
biz sola girdik meğersem sağ yan yolmuş evet orada kaybolmadık erkannın cebi nete bağlanıyor ,
bu tavşanlı etabına daha çok var acelemiz yok ben sana yolun lingini özelden sonra yollarım muzaffer yolu bilmiyor harita sayesinde çözer durumu,
şimdi gelelim sinana ,
sinanın son turda gene şekerinin düşmesi artık bence kırmızı alarm demekte
iki neden var
birincisi hafta içi yaptığı fitnes olayı ikincisi ise hafta içi sele yapamıyor
ben bu gün kartala minibüs yolundan gittim hafif eğimleri aldım dönüşü sahilden yaptım bisiklet yolunda bastım hava harika idi rüzgar hiç yoktu ,,

Scudo
Kudret abi; Bu sefer hep beraber aynı anda cıkarsak abı kopma olmaz. kondüsyonsuz geldiğim için , mataram olmadıgı ıcın vakıt kaybettım, Bu tur farklı olacak bugunden bisikletimle antrenman yapmaya basladım :)

tamamdır abi ben print ederim sen atınca,, hava gerçekten on numara idi bugün iş yerinde dışarı bakıp durdum, dedim tam bike lik hava :)

@Muzaffer K.

muzaffer olayı baştan anlatayım ,,
1 nisan 2014 de bisiklet forumda topik açacağım
bu topiğin adı perfomans turu tavşanlı boyalıca hattı diye bu topikte tarih olmayacak bu topik 3 aylık, bunun nedeni havalara bakacağız,evet bu 3 aylık topikte dudullu-göçbeyli hazırlık antremanları kesin olacak ,sonra tavşanlıyı geberteceğiz
tavşanlıda bekleme yok herkes ekip ile basacak, rampalarda geri kalan olabilir ama sonuçta dediğim gibi elinde harita olacak tavşanlı ve boyalıca yolunun haritaları, onu sana tur zamanı kerim verecek tavşanlı sözün bittiği yer olacak orada kimse kimseyi beklemeyecek baştan bunları yazıyorum sonra bastınızda gittinizde demeler olmasın,
sen daha çok çalışacan dudullu-göçbeyli hattında ,acacağım nisan topiği tam 3 aylık olacak nisan-mayıs-haziran,
sonunda tavşanlı etabı tek olacak ama 3 ayda biz bayağı dudullu-göçbeyli hattı yapacağız tabi sende artık orada pişecek duruma geleceksin ,
evet kerim seni beklemeyecek artık bi dahaki dudullu-göçbeyli antremanında tek başına basacaksın ,şimdi ocak-şubat güme gidebilir bu aralar koşu yapılabilinir ,ve martta bura devam edecek mart ayına kadar dudullu-göçbeyli bekler şubatta hava iyi olur ise yaparız ama accudan anladığım kadarıyle şubatın ilk haftası yağmur ve kar ,

@Muzaffer K.

bi dahaki dudullu- göçbeyl anca havaya bakar ocak ayı kötü şubat kötü marta kadar sarkabilir 2 ay boşlama yapan aynen serilir ,seleye binemez isek aynen koşacağız ,,evet çıkış aynı anda olacak bi dahaki dudullu-göçbeyli antremanı biliyorsun biz zor adamlarız ve zor etapları severiz,

5 yıldız....***** MÜKEMMEL
BİZ MÜKEMMEL TUR YAPMIYORUZ
4 YILDIZ **** İYİ
BİZ İYİ TURDA YAPMIYORUZ...
3 YILDIZ *** NORMAL
BİZ NORMAL TURDA YAPMIYORUZ..
2 YILDIZ ** KÖTÜ
BİZ KÖTÜ TURDA YAPMIYORUZ...
1 YILDIZ *
BİZ TEK YILDIZLI ANTREMAN TURU YAPIYORUZ
YANİ,BERBAT AĞIR ANTREMANLAR YAPIYORUZ BU TOPİKLERİN TEK YILDIZDA KALMASI BİZE YAKIŞIR....

http://img687.imageshack.us/img687/8302/60254450418831488640476.jpg

bir zamanalar riva yolunda bi mola ,
semir karabulut sıkı mtb ci idi..

http://www.deportesgoyo.com/fotos/1image006.jpg

evet contador adı dopinge karışmış idi
bu canavar harbi canavar makine ..
ama sadece asfalt,,

http://www.mcipollini.com/images/uploads/collezioni/rb1000-04.jpg

vay vay zamana karşı cipolini,,

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/482981_424973987558828_308310332_n.jpg

sadık dedeoğlu 525 km yi 24 saatte aldı ,
mükemmel bi başarı tabi altta yol canavarı,,

@İsa İhsan Akdoğan

http://ebike.hu/kepek/qhs/cst-c1125-traveller-cross.jpg

bu olabilir ,,26 jantta ,,

link,,

(link)

1.50 olanları hiç takmayayım o zaman. 2.00 şu anda lastikler :D artık ocak ve şubat ayları havalar düzelene kadar başıbüyük de çalışmalara devam ederim, şile için kondusyonum çok zayıf şimdilik...

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@İsa İhsan Akdoğan

continental 1.80 felan idi ve kalın dişli idi ve asla düz asfaltta bana randıman vermedi esasında işin püf noktası kalın dişli ve kalın hacimli tekerlerden kaçmakta ,yalnız ,bisiklete gidecek tabi kadroya yakışacak .1.50 hacimli 26 jant teker benim bisiklette iyi durmuş idi ,tabi silik almış idim ama bu seferde düz toprakta gidemedim ,risk var idi 26 jant 1.50 teker vardır hem düz toprak zeminde giden hem ağır stabilizede giden ,hemde asfaltta randıman veren ,
2 hacimli teker kalın dişli ise adamı keser benden söylemesi gereksiz hammallıktır uzun etaplarda ,
ha kısa yaparsın eyvallah ama iş 150 km olursa aynen yorar seni,

Abi sizin etap agırlıklı bozuk asfalt kısmen toprak 29er mtb daha iyi olur gibime geliyor.

• Beğen
bendekiler 2.00 kalın dişli değil aynı resimdeki gibi. 2.20 kalın dişli vardı onları değiştirdim

• Beğen
@M.atay

evet aynen doğru atay tabi dişler kalın olmaması lazım küçük dişler yanda olabilir ve su oluklu olabilir çok kalın diş asfaltta resmen işkence idi bana
continental öyle idi asfaltta sıfır hız ,
arkadan har har ses gelir idi,bisiklet basmadığım zaman resmen durur idi ,
ama şimdi öyle değil yokuş aşağı bile hikaye idi asfaltta bu 700 x 32 su oluklu ve yandan hafif dişli teker yokuş aşağı resmen hızlanıyor .tabi işin rajonu 23 hacim silik o acaip hızlanır ama diyorum ya benim kafa hep 3 güzergahta,
yani ağır stabilizeye giremem 23 hacim silik ile ,orta nokta teker 700x32 maxxis over driver gerçekten bir numara toprak zeminde bile gidiyor ,tabi düz toprak zeminde,ve ağır stabilizede çok iş gördü yani tavşanlı yolunda ,,

@İsa İhsan Akdoğan

ha ,iyi o vakit sadece hacimden fark eder,,,,

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. En yüksek 10C. Rüzgâr KKD, 10 ila 15 km/sa.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası8 | 69 | 79 | 78 | 7
Rüzgar14 km/h KKD13 km/h KKD14 km/h KKD11 km/h Kuzey

pazar iyi inşallah bozmaz bu arada aralık ayı bize çok kıyak yaptı gerek hafta içi gerekse hafta sonu ama acısını çıkartacak 2014 ün ocak ayı ve hatta şubat ayında,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/404716_574523002580278_1810715399_n.jpg

kartepe otel 1300 rakım 16 km rampa bu yollar artık asfalt olmuştur herhalde
23 nisan 2013 turu
bakacağız durumada yalnız bu sefer temmuz -ağustosa ayar çekerim çıkış saati kesin 04.30 bostancı,

@M.atay

http://www.bikeandoutdoor.com/FB,5154,24,2014-scott-aspect-940-dag-bisikleti-sport-dag-bisikleti-scott-aspect.jpg

29 mtblerde 26 mtbden ağır 14,50 Kg şu resimdeki 29 jant 2014 model scott

bu diz ağrısı bileklere kadar geldi bende dizden aşağısı iptal :D başıbüyük- aydos iki gün üst üste yapmayacaktım :D pazara kadar dinlenip sele yapmam artık...

@Kudret Kurtcebe

kudret abi kartepe temmuz ayında olacaksa ben hazırlanırım temmuza kadar hem kondusyon hemde bisiklet olarak temmuza daha çok var. ben en az 2 bisiklet değiştiririm yaza kadar :evil:

• Beğen
isa ,,
kartepe ağır olaydır orada herkes tek olacak malesef,
yani basacak arkada biri kalır ise kimse beklemeyecek ,
biz erkan ile bu şekilde gittik ,onda yol var tempo yaptık, güney yolundan saat 09.00 da yalovada olduk ama çıkış çok geç idi
ve 12.30 da suadiye merkez camisine ulaştık 70 km sonra ,sabahtan 16 km pendik düz yol ve feribot olmuş idi..
86 km in üstüne 16 km rampa tırmanış oldu rampada önde erkan çıktı 10 km sonra onu beni bekler iken gördüm ,daha sonra
telefondan erkana rotayı gösterdim ,ben kesilir gibi oldum ama tempoyu yavaşlatarak yavaş yavaş çıktım erkan önden rampada koptu sağa giden bir yol var idi birde sola dönen yol soldan döndüm ve devam ettim ama 1300 rakıma ulaştığımda erkan yok idi bende cep yok idi erkan sağ yan yoldan aşağı inmiş, tabi zirveyi göremedi ,ama bu sefer aynı hataya asla düşmez ,
evet kartepe çıkış saat kesin saat 04.30 dur bana yazılı kağıt verecek herkes bir gün öncesinden yani diyecekki kartepeye kesin geliyorum saat 04.30 da ct günü kartepeye gidecekler ile sabah saat 10.00 da buluşacağız bostancıda ve imzaları alacağım herhangi bir kaza felanda asla sorumluluk kabul etmem ,evet erkan zati gelir onun içine ukte oldu zirveyi göremedi
evet plan şu 04.30 çıkış yavaş tempo 40 km sonra eskihisar ve 3.5 lira feribot karşı topçulara,45 dakika ,topçulardan 60 km sonra rampalar gelecek tam 16 km
dönüş ise 16 km iniş aynı yer ve 70 km sonra yalovada duracağız ,topçulardan bi daha geçiş olmayacak dönüş sakat gebze -tuzla arası emniyet şeridi yok,
ayrıca kartepe için kesin antreman yeri tavşanlı etabıdır ama aşama 3 dür
sen daha birinci aşamaya gelmedin ora dudullu-göçbeyli hattı 50 km boyunca basılıyor orada bi sürü eğim
2 inci aşama dudullu-bıçkıdere-darlık-mundarlı-ovacık-göçbeyli 70 km boyunca paso pedal basılacak
üçüncü aşama ve son aşama tavşanlı-boyalıca 44 km + 28 km boyunca basacağız 1083 irtifada ve boyalıcada 450 irtifada
isa ,
kartepe için senin çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk çalışman lazım
ayrıca ya yeni bisiklet alacaksın ya da modifiye,,

toplam
40 +60=100 km
16 km rampa +16 km iniş =32 km
dönüş yalova 70 km
genel toplam
132 + 70 = 202 km toplam yazar benim evden bostancı 3 km dönüşte 3 km etti 208 bana yazacak 215 i devirmiş idik buna hazırız ama çalışmam lazım ,,

bostancı eskihisar git gel hep düz yol oraları çok gittim geldim, ondan sonrası asıl mesele hazirana kadar hazır olurum diye düşünüyorum.

abi daha 1 ay öncesine kadar daha başıbüyük rampasını çıkamıyordum 3 bisikletle denemiştim çıkamamıştım.

bundan 1 ay öncesine kadar 2-3 senedir sahil yolunda günde 120 -130 km yaptığım zamanlar oluyordu ama düz yol olduğundan hiç kondüsyon yapamamıştım.

dudullu göçbeyli ve dudullu-bıçkıdere-darlık-mundarlı-ovacık-göçbeyli için daha 1 aydan fazla çalışma yapmam lazım, 50-70 km pedal kesmeden o rampalarda gitmem şu an için altımda 7 kilo bisiklet bile olsa imkansız :D

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

imkansız diye bi şey yoktur yeterki çalış ama bisikletinide modifiye etmeye çalış

(link)

bu haftasonu güzel 12 derece iyi sayılır

haftaya ararız bu havaları benden söylemesi

ocak ayı soğuk geçicek gibi

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

isa
saat 02.45 lere kadar oturur isen ve sabahın bilmem kaçında yatar isen sen performans felan yapamazsın benden söylemesi saat 02.45 de mesaj atmışsın sen dün akşam kaçta yattın 03.00 de mi
o saatten sonra yatmış isen o uykunun vücuda asla faydası yoktur
bunu adet haline getirir isen hepten kaybedersin
bizim cem şentinimiz var idi aynı sana benziyor idi
saat 03.00 lerde mesaj atıyor idi ,
senin attığın mesaj saatinde ben çoktan uykuda idim
uyku düzeni önemlidir
sigara artı içki artı yalnış beslenme artı uyku düzensizliği adamı sahada yere serer
benden sana ağbi tavsiyesi..

sağlıklı yaşamak istiyorsak ,,

1- sigara ve içki kullanmayacağız
2- doğru besleneceğiz
3- erken yatıp kalkacağız

önce bu üçünü adam akıllı uygulayacağız gerisi size sağlık olarak gelecek

dördüncü ise düzenli bisiklet antremanları yapacağız ,,

sağlıklı beslenmek,,

bi kere marketlere girdiğiniz zaman önce mamülün içindekilerine bakın orada sitrik asid yazısı olmayacak
e - numaralı katkı maddeleri olmayacak e-450 gibi,
e numaralı katkı maddeleri kanser yaymakta ,
tavuklar aşırı şişik ise bu tavuklar hormonludur 45 günde tavuk şişer
bu tavuklara verdikleri yemde kimyasal katkı vardır ,
aşırı şişik tavuklar yerine gramı düşük tavuklar bence mantıklı ,
domateslerin tadına baktığınızda şeker ağzına gelmiyor ise sadece su tadı veriyor ise o domates domates değildir,
göçbeyli sakinleri ile konuştum orada seralar var idi tohumlar yurt dışından geliyor
bu tohumların kimyasal katkılı olup olmadığı şüphelidir ,
et konusuna gelip bizim gibi adamlar aşırı et yiyemez bizim gibi adamlar aşırı karbonhidratı ağır tur öncesi alacak şahsen bana yaramıştır ,aşırı şeker bana yaramıyor aşırı tuz ve aşırı katı yağ
tereyağın iyisi itimat bayilerinde evet zeytinyağ sızma olacak
yemekler zetinyağlı olacak ve tereyağ ile
aşırı kavurma bize yasak öyle yok kokoreçti felan bunlar zararlı adet haline getirmeyeceğiz abur cubur yasak
kokoreç üstüne dondurma yiyenleri bilirim face de bisiklet gezisimi yoksa işkembe gezisimi belli değil
bu tip bisiklet gezilerinde yemeğe fazla yüklenilmesi doğru değil bi arkadaş karpuz yemiş idi üstüne ekmeğide yedi garipçe rampasında şişti ve bayıldı bunları gördük tabi,

Geri