@İsa İhsan Akdoğan
ilginç soru ,
şimdi ,politik bir amaç güdülmediği zaman ve sadece konu istanbulda bisiklet yolları için bir mücadele ise orada varım zati hep en başta ben oldum
dernek ile tabi bisikletliler derneğinin başkanı eski bisiklet şampiyonu murat suyabatmaz ,epey birincilikleri var yani murat dostumun mesleği bisiklet sporculuğu idi ,
ve istanbulda çok mücadele verdi bunları gördüm ve yaşadım ama dersenki yeterlimi evet değil ,
ama bisikletliler derneğinin netteki sayfasına bakar isen epey çalışmalar yapıldı ,
istanbulun en büyük sorunu insanların bir türlü bisiklete alışamaması
alışması lazım ,
yani bu millet artık kompleksini bi kenara bırakacak ,
o nedir ,
bisiklete biner isem mahalle ne der ,abuk sabuk korku bunlar ,
işine bisiklet ile gitmenin ne olduğunu bu istanbul halkı bir çözse gam yemiyeceğim
üşengeç tenbel bir millet bana neci ,
ama bir gün öyle bi nesil gelirki şaşar kalırız onada inanırım,
bisiklet yoluna sahip çıkmak derken o yol biliyorsun bağdat caddesinde sola yapılan yoldur
avrupada örneklerinin olduğunuda gördüm
netten araştırdım ,
solada bisiklet yolu yapılmakta ,ama bura türkiye tabi araya barikat konmalı bence
fakat bağdat caddesinin akıbeti malesef kötü oldu bisiklet logoları silindi
şimdi bisiklet kullanıcısı kadıköyde kaç kişi daha doğrusu kaç kişi kemikleşmiş bir biçimde bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmakta bu soruya verilecek cevap çokda iç açıcı değil tabi,
öyle istanbulda amsterdamdaki gibi 1 milyon insan bisiklete binmez, üstelik hollanda insanları yaz kış binerler
amsterdam düz bi ülke,en fazla eğim 2 felan ,istanbul öyle değil tabi eğimler sert ,ama istanbula bisiklet asansörleri yapılabilirde önce bisikletin kitleselleşmesi lazım
yani istanbul halkının ufku genişleyecek diyecekki arkadaş ben işime bisiklet ile gideceğim hah o vakit alt yapılarda gelir ,
3-5 kişi bisiklete binecek diye belediye çivi çakmaz ne kadar kitle o kadar hizmet ,
şimdi petrole alternatiftir bisiklet işine bisiklet ile giden bir toplum benzin yakmaz ,bu da birilerinin işine gelmez ,
bisiklet yolları evet olmalı ama bunun yanında bisikletin bu ülkede nasıl kitleselleşeceğinide düşünmeliyiz .