Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

Abi sana tam donanımlı bir bisiklet gps şart.Rotadaki tüm detayları ne yaptığını bir sonraki tekrar eden rotada neler yapabildiğini görebilmen ve değerlendirebilmen açısından cok faydalı.Ben kullanıyorum ve cok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
@M.atay

atay doğru ,
şimdi zati saat tutuyorum örnek dudullu- göçbeyli hattında bu pazar 2 saat 28 dakika durmadan pedal basarak 5 adet şile rampasını sonra 10-13 eğimleri alarak 2 saat 28 dakikada aldım ama bana vakit kaybettirdi azgın köpek orada tahminen 4 dakika bekleme oldu, belki fazla, saate bakamadım, çünki hayvan resmen kudurmuş gibi idi ,
ağzından köpükler geliyor idi ,
beslediğimiz halde saldırı pozisyonunda idi ,
neyse orada çalışanlar geldi taş attılar kaçtı köpek ,,,
benim orada en iyi derece geçen sene haziran ayı idi ,2 saat 10 dakika
ama o gün murat cagligil var idi ve o beni motive etti tabi benden 2 yaş küçük murat ,
o bana 6 dakika fark atmış idi ,
evet bizim etapları biliyorsun atay,
ve biz buralarda daha 3 ay çalışma yapacağız ,ikinci oldukça zor olan etap ise dudullu-bıçkıdere -darlık-mundarlı-ovacık ve göçbeyli tam 70 km durmadan pedal basılacak bu işi yapacağız bu kış ,

Evet abi sizin etapları iyi biliyorum.O yüzden sana bir gps şart.Sadece km ve saat tutularak performans ölçümü ve analizi yapmak çok zor olur .Rotanın tüm detaylarını pc ye aktardığımızda analiz yapmak ve bir sonraki rota için artırılacak ornek vermek gerekırse hız,zaman,kadans vs değerleri önceden belirleyip rotayıda bu değerlere göre planlamak performans gelişimi için daha faydalı olacaktır.En yalın olarak bile sadece gps izi verebilen bir bısıklet gps bile cok faydalı olacaktır.Günün sonunda gps pc ye bağladığında o günkü rotanın tüm değerlerine ulaşmış olursun.)

• Beğen
@M.atay

atay sen buraya geldin biliyorsun ,şimdi dikkat ettin isen 50 km dudullu-göçbeyli etabı ama bu etap 50 km düz yol değil biliyorsun 6-7 eğimler şile rampaları sonra bıçkıdereden sonra gelen adamı perişan eden üst üste gelen 10-13 eğimler ,ve bitmiyor tabi ta göçbeyli köyünün sonuna kadar basıyoruz köy içinde zati kısa etkili eğimler mevcut esasında benim ulaşmak istediğim net bilgi şu ,
bu yol kaç km düz yola bedel ben tahminen diyorum ki 70 km düz yola bedel bura ,
50 km düz yolda basma olayı değil bizimki ,50 km boyunca 6-7-10-13 eğimler ile boğuşma etabı
evet bunun bi hesabı olmalı ,
şimdi düz yolda harcanan kalori ile basarak rampada harcanan kalori aynımı bunun cevabınıda bilimsel olarak vermek lazım bu konuda ben diyorumki herhalde rampada fazla kalori gidecek hemde üst üste olur ise ,
benim merak ettiğim konu dudullu-göçbeyli arası mesafe 50 km ama ne kadar düz yola bedel ora .

şimdi 2 saat 10 dakika idi burada en iyi derecem ,
bunun hesabını 50 km üzerinden yapar isek
ortalama ne olur ,

2 +10/60=2+0.16=2.16
50 /2.16 =23
ortalama 23 çıkar
ama bu 50 km düz yol değil 6-7-10-13 eğimler ,
şimdi tahmini düşünüyorum bura 70 km düz yola bedel olur ise o vakit ortalama 32 oluyor yani ben ortalama 32 ile düz yolda gitmiş oluyorum hemde pedal kesmeden ,
bunuda 44 dişte yapmış oluyoruz,,

Eğimli veya eğimsiz bir rotada performans kıyaslaması yapmak hangisi daha zordur veya performans ağrlıklıdır demek çok zor olsa gerek.Bu senin her iki rota için belirlemiş olduğun antreman programına göre değişir.Yeri gelir düz yol daha zor olur yeri gelir rampa çalışmalı rota zor olur.Bunların ikisini bence yani 50 km rampa etap 70 km lık düz yola bedeldir denemez diye düşüyorum.Birde şu açıdan bakmak lazım eğim dostu Mtbler bu anlamda daha şanslı gözüksede onların zorlandığı kısımda asfalt düzlükler.Ağır rampalarda ayna kol ve ruble avantajını kullanan bir Mtb düz yolda zorlanır, zira yol bisikleti olan biride gene dişli oranları yüzünden eğim açısı yüksek olan rampalarda zorlanabilir.O yüzden bu karşılaştırmaları yapmak elma armut kadar farklılık arz edebiliyor.

Örnek vermek gerekirse 53/39 aynakol ruble 11/25 diyelim benim rampada düşebildiğim oran max 1,56 olabiliyor ama bir Mtb bu oranı 1 'in altına çok rahat indirebiliyor.Yani ben 53/39 ile sizin Göçbeyli rampalarında kıçım çıkar )) daha fazla efor harcarım..))

• Beğen
@M.atay

evet şu durum ortaya çıkıyor ki hesaplamayı 50 km üzerinde yapacağız,
yani ortalama hesabı yukarda verdim o zaman 70 km üzerinden hesaplama yapmayacağız

şimdi 2 saat 10 dakika idi burada en iyi derecem ,
bunun hesabını 50 km üzerinden yapar isek
ortalama ne olur ,

2 +10/60=2+0.16=2.16
50 /2.16 =23
ortalama 23 çıkar

mtb ve yol karşılaştırması evet mantıklı,,

@M.atay

evet bundan sonra aynen hesaplamayı 50 km üzerinden yapayım
şimdi bu dudullu-bıçkıdere -darlık-mundarlı-ovacık-göçbeyli etabına goggle maps 'te 68 km diyor
tabi,3 km hata payı yapıyor bu goggle maps,
ben burayı 70 km den hesaplayacağım,
burada pedal kesmeden devam edeceğiz,
bakalım ne olacak iş bayağı zor tabi,,

@Sinan Çakır

eh işte sinan ,50.3 yani 300 metreyi es geçiyoruz :)

50.3 /2.16 =23.28 ortalama hız çıkar 2 saat 10 dakikada pedal kesmeden alınırsa ,
yani 24 e yakın

Mesela bu 70 km lik rotanın 10 km sini ısınma çalışması gibi şeklinde değerlendirirsek geriye kalan 60 km içinde ortalama her 10 km de bir bölüm gps kayıtı alır isek toplam 6 lap ta elde edilen değerler bir sonraki aynı rota için neleri daha iyileştirmemiz gerektıgını bıze pc basında verecek.En yüksek ortalama hız en iyi tur zamanını yakalayabilmek için toplam 60 km rotanın her km sini çok iyi analiz etmemiz gerekir.

@M.atay

valla atay çok doğru söylüyorsun tabide ,almak lazm gps 'de
ama şimdi mecburen idare etme durumu,
evet çok mantıklı ilk 10 km ısınma periyodu ,bura dudullu çıkış ve şile rampaları hafif tempoda alış akabinde ta bıçkıdereye kadar hafif sürüş ,bıçıdereden darlık ' a yaklaşırken tempo arttırmaca esas filim darlıktan sonra gelen duvar rampalar var ora felaket üst üste geliyor bir yerde toprak rampa var ki aman allah derim ,evet heyecanlı olacak tabi,,

(link)

ısınma 10 km evet zati rampalar başlıyor sonra

(link)

Şu anda en uygun fiyatlı gps bu cihaz .Yurtdışı siparişi ile alınıyor ve maliyetı 200 tl civarında diye biliyorum.Bu fiyata kalp monitörü dahil geliyor.

• Beğen
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/p206x206/485480_586066694759242_1053699869_n.jpg

evet toprak rampa darlık çıkışı,,

evet son kriterler -ekibin en iyi dereceleri baz alınmıştır,

dudullu- göçbeyli
50 .3 km
6-7-10-13 eğimler
sürat yapıldı asla pedal kesilmedi,

1- kerim -26 jant
2 saat 3 dakika

2+3/60=2.05
50.3/2.05=24 .53 ortalama hız,

2- erkan közen -yol bisikleti
2 saat 5 dakika
2+5/60=2.083
50.3/2.083=24.14 ortalama hız

kudret-28 hibrit,
2 saat 10 dakika
50.3 /2.16 =23.28 ,,,ortalama hız

sinan -26 jant

2 saat 15 dakika
2 +15/60=2.25
50.3/2.25=22.35 ortalama hız

muzaffer mtb 26 jant
2 saat 35 dakika
2+35/60=2.583
50.3/2.583=19.47 ortalama hız

anadolu performans ,,,

amaç nedir ?

1- amatör performans anlayışta olan insanların bir araya geldiği bir ekiptir ,
2- amaç daha sağlıklı bir bedene kavuşmaktır .
3- bunun için sigara ve içkiden uzak kalınmalı ,
4- erken yatıp kalkmak ,
5- ve doğru beslenme bu konuda ahmet aydının kitabı taş devri diyeti kitabı rehber olabilir ,
6- bizler ekip olarak sadece asfaltta kalan bir topluluk asla olmadık bundan sonrada olmayacağız ,
7- burada biz asla laf üretmedik ve sürekli çalıştık ,
8- klavyeden bisikletçi olmadık,
9- sahada nasıl olduğumuz belli olmuştur ,biz baştan kuralları koyduk ,ve burada önemle arz ettik
10- antreman sahası demirbaş olarak dudullu-göçbeyli hattı olarak kalmıştır
bu etap asla sabiha ve formula etaplarına benzemez
burada 13 eğimleri görürsünüz ,
11- anadolu performans ilklere imza atmıştır
bu foruma üye olur olmaz kartepe etaplarını başlattım ,
bura 21 km rampa idi bunun 14 km si asfalt 2 km si stabilize
ve 5 km si ise son derece sert zemin olan offroad yol idi biz burada çok tepindik ve karbonunda hakkını verdik,
12- altında 7000 yuroluk bisikletine acıyan başına bi şey gelecek diye korkarak binmeyenleride gördük
ama onlar burada değil onlar face' de
13- face bana göre lagara lugara edebiyatının olduğu yerdir
14- tavşanlı -boyalıca hattı 1535 rakım ile orada duracak ve istanbulda bisiklete biniyorum diyen o etabı muhakkak görecek bisikletçiliğin ne olduğunu orada anlayacak yoksa sahil yollarında değil ,
15- biz neden zor etaplara talibiz ,kerizmiyiz ,bize paramı veriyorlar hayır bu işten biz zevk alırız ,fanatik olarak zor etapları severiz ,
16- anadolu performans her zaman zor etapları dile getirecek ,millet sahil yollarında sürerken biz yüksek rakımlarda ve 13 eğimlerde var olacağız ,
17 - biz sabiha -formula yoluna yol demeyiz yol dudullu-göçbeylidir ,
ve dudullu-bıçkıdere-darlık -mundarlı-ovacık -ve göçbeylidir,
ve istanbul dışı tavşanlı-boyalıca hattıdır
18- avrupa yakada sahil yolları bizi kesmez oralarda vakit kaybetmeyiz
bizim için etap avrupa yakada belgrad toprak yollardır biz buraya 28 jant ile gireriz
ve anadolu yakada kurtdoğmuş offroada ve çekmeköye ve aydosa,
19- dudullu-göçbeyli etabında herkes tek oldu ,lastiği patlayan kendi değiştirecek ve ekibe dahil olacak idi bu sistem aynen devam edecektir ve hatta darlık içinde ve tavşanlı içinde,
20 -biz şunu biliyoruz süratli basan kişi durduğu an vücut soğur ve bi daha toparlanamaz
ve hatta hıza geçer ise kendini sakatlayabilir ,
21- her pazar bizim ekip dudullu-göçbeyli hattına antremana çıkar iken sahilciler her zaman 60 km düz yolda var oldular bunun adına bisiklet sporu deniyor ise densin ben demiyorum bu olsa olsa kendini aldatmaktan başka bi şey değil pahalı formaları giymek ile ve pahalı bisikletleri almak ile bisiklet sporcusu asla olamazsınız bu işin hakkını ya verirsiniz ya da yoldan çekilir gidersiniz ,nitekim yoldan çoktan çekildiler önümüzde bi tane yol bisikletçisi kalmadı nerede

dudullu-göçbeyli hattında
ve dudullu-bıçkıdere-darlık-mundarlı-ovacık -göçbeyli hattında
ve hatta tavşanlı-boyalıca hattında ,

tek adam tanırım yol bisikletinde benle kartepeye gelmiş ve tavşanlı yollarına ağır stabilizeye yolla dalmış
erkan közen başka yolcu tanımam ben,
ha birde ,
aytekin erzan varmı başka yok tabi,,

bu arada mtb de sağlam adamlar benim gözümde çoktan değerlidir,,

1- kerim
2- sinan
3- muzaffer

anadolu performans.....

^^21- her pazar bizim ekip dudullu-göçbeyli hattına antremana çıkar iken sahilciler her zaman 60 km düz yolda var oldular bunun adına bisiklet sporu deniyor ise densin ben demiyorum bu olsa olsa kendini aldatmaktan başka bi şey değil pahalı formaları giymek ile ve pahalı bisikletleri almak ile bisiklet sporcusu asla olamazsınız bu işin hakkını ya verirsiniz ya da yoldan çekilir gidersiniz ,nitekim yoldan çoktan çekildiler önümüzde bi tane yol bisikletçisi kalmadı nerede ^^

Abi herkes performans için bisiklete binmiyorki.) Gezi amaçlı olsun kafa dağıtmak olsun herşeyden önce spor olsun..diye binen çok insan var .Onlarda, sende, sizde, bende bir renk oluşturuyoruz bisiklet sevdalıları olarak.Bu kadar fevri olma bence ))

@M.atay

konu atay pahalı formaları giyip pahalı bisikletler ile 60 km düz yolda gitmeyi marifet sayan face deki abuk sabuk adamlara lafım,
ha anlarım adam kendini bilir nedir,
ben der performans sürücüsü değilim turcuyum der onlara asla lafım yok bu camiada en sevmediğim kişilik tipleri pahalı bisikletleri ve pahalı formaları ile performanscıyım diyenler her pazar 60 km düz yolda gidenler ,
kişi ne olduğunu bilecek ,

Abi olmazmı tabiki olur sırf görüntü olsun diye ultegramı dizenler hava basmak ıcın dura ace donanımlara bınlerce dolarmı doken..cook anlat anlat bitmez.İlk hevesle alınan binlerce dolarlık bısıkletlermı dersın..Telefon markası değiştirir gibi bisiklet alınıyor bu memlekette..

• Beğen
Avrupa yakasında tur'a çıktığımda bisikletçi grupları yolumu kesiyorlar, gel grubumuZa katıl filan diyorlar,, Bende soruyorum neler yapıyorsunuz diye, biri diyor eğleniyoruz laylaylom, birileri diyor içiyoruz filan diye, birileri gel sadece muhabbet yapalım diye ;-) kaç km? nerde kullanıcaz , sahil boyu sarıyer filan yapıyoruz diyorlar :) bu nedir yaaa sanki manita gezdiriyoruz B-)

Geri