Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

@Sefa.

yaklaşım doğru sefa,
yalnız biz cyclo cross anlayışa bi yenilik getirdik
bizim anlayışımızda sırta bisiklet alıp bayır yukarı koşmak yok etaplar ağır stabilize ,örnek tavşanlı- boyalıca hattı istanbul içinde düz toprak zeminler var buradan yeni bi etap çıkaracağım ,orası hekimbaşından çıktıktan sonra ümraniye izci kampından gireceğiz ama önce keşif yapacağım esasında yarın buranın keşfini yapmaya gitsem daha iyi olacak yeni bir etap çıkarmak için ümraniye izci kamp orman yollarına girerek oradan asfalta çıkan bir yol arayacağım ,
evet bizim anlayışımız düz toprak zeminlerden asfalta oradan ağır stabilizeye girmek sürat yapmak bunun için en ideal makine tabi cyclo cross 28 jant yarış gidonlu olanı ve yengeç fren sistemi ,bizim tarzımız galba biraz fitnes bisikletçiliğe giriyor,ama cyclo cross makineler ilgi alanımız..

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q80/s720x720/1374918_10151940055322660_514446682_n.jpg

bu arada bu foruma üye olan ihtiyar nikli dostum ,evet almanyada böyle yerlerde biniyor altta cyclo cross yarış gidonlu makine şimdi yukardaki mekanların keşfine bakacağım ora ümraniye izci kampı olabilir ,,,

evet erkan sinan kerim ,ekip ,yarın hekimbaşına doğru gidiyorum bu arada erkan sen biliyorsun orayıda , senle polinez dönüşünde hatırla sana gösterdim o yolu ama toprak idi,sana kalmış olay ,toprak zeminde zor yol bisikleti benim 700 x 32 gider orada şimdi kesin keşfe gidiyorum oradan daha önce girmiş idim epey gitmiş idik bayağı gidiyor toprak yol asfalt değil çok ağır değil kurtdoğmuş beter tabi,,evet yeni bi etaba ihtiyaç var önce bu toprak yolun nereden asfalta bağlandığını öğreneceğim ,haritada yok ora ,
anca kafama yazmam lazım orayı ,tam ring olması lazım tabi..

Scudo
Kudret abi sabah işe giderken çektim.Sazak çeşmeden sonra belli mesafe bu şekilde ve yolun en sağı çok kirli dikkat edin.

http://imageshack.com/a/img600/8908/d5pm.jpg
http://imageshack.com/a/img38/5484/arzx.jpg
http://imageshack.com/a/img31/16/vhvt.jpg

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Kudret abi sen gelmiyorsun o vakit
sabah 8:30 biz 3 adam göçbeyli yaparız

• Beğen
@Sinan Çakır

bensiz nereye hocam saat 08.30 da dudulludayım keşifi başka zaman yaparım ct gününe ayar çekerim ,,

teşekkürler ozan ,,

yarın saat tam 08.30 çıkış göçbeyliye ilk varan saatine baksın
şimdi yarın ben gene 2 saat 30 dakikadamı kalırım bilmiyorum ama yarın rüzgar az ,bakalım ne olacak ortalama 28 de sabitlendik ,,
32 den 28 ' e indik fena düştük ,,,,:eek:

Pazar
Çok Bulutlu. Yüksek: 18C. Rüzgar Hızı: 5-15 KM/S. Rüzgar Yönü: GGD.

Pazar Gecesi
Çok Bulutlu. Düşük: 12C. Rüzgar Hızı: 10-20 KM/S. Rüzgar Yönü: GGB. Chance of Precip. 40%.

rüzgar 15 km ..lodos arkadan itecek mükemmel,
bu yolda uçarız artık

http://imageshack.com/a/img600/8908/d5pm.jpg

sağ kirli ise sürat kesilecek sola kaçış ise ölüm kamyon altı ya da araç ..

@Sefa.

Bence dejavuya şöyle bir karşılık verilebilir "anı yanılsaması". Çünkü burada bu olayı yaşadığınızda onu daha önceden yaşamış gibi bir duyguya kapılmak söz konusu. Ayrıca hem yol hem de toprakta kullanılabilen "cycle cross" bisiklete "geçişken bisiklet" denebilir. Çünkü "cross" sadece melez anlamına gelmez. Hristiyanlığın simgesi haç, çapraz ve geçişken anlamlarını da taşır.

Cem Bey, Cyclocross'u "geçişken bisiklet" olarak adlandırırsak bu sefer de yalnızca bisikletin türünü Türkçeleştirmiş oluyoruz, oysa bir de bu bisikletle yapılan ve aynı ismi taşıyan bir spor branşı mevcut. Onun ismi ne olacak o durumda? :) Kaşı yaparken gözü çıkartıyoruz, göze pansuman uygularken başka bir maraza sebep oluyoruz. :)

Ben oradaki melez örneğini verirken sadece dağ ve yol bisikletlerinin belli başlı özelliklerinin sentezlenmesini, harmanlanmasını kast ederek melez bisiklet diye devam ettirdim, cross'tan yola çıkarak değil. Kaldı ki cyclocross'taki cross'un bahsettiğiniz anlamlarla zaten bir ilgisi yok. Oradaki cross sözcüğünün anlamı, Türkçeye "kros" olarak girmiş olan spor branşını vurgulamakta. :)

Her neyse, bu konu dallanıp budaklanmaya oldukça müsait ancak ben bunu sürdürebilecek düzeyde bilgi donanımına sahip değilim ya da TDK'da çalışmıyorum diyerek konuyu kendi açımdan noktalıyorum. :)

Dip not: Bu arada "deja vu" karşılığınız hoşuma gitti açıkçası. Umarım zamanla bu öneriniz halk tarafından benimsenir ve yaygınlaşmaya başlar.

@Cem Şentin

vayyyyyyyyyyyyy cemo hangi rüzgar attı seni bakalım bu topiğe...
:alkis::)

@Erkan Közen

ala ala bi hal oldu göçbeyliyi ,göçbeyli yolları eridi bitti ,yeni asfalt döküldü,
büyük şehir duydu herhalde bizim burada çok antreman yaptığımızı :)
bıçkıderede artık asfalt olmuştur ,,

Pazar
(link)Çok Bulutlu. Yüksek: 19C. Rüzgar Hızı: 5-15 KM/S. Rüzgar Yönü: GGD.

Pazar Gecesi
(link)Çok Bulutlu. Düşük: 12C. Rüzgar Hızı: 10-20 KM/S. Rüzgar Yönü: GGB. Chance of Precip. 40%.

evet kendime fark attım 1 dakika kısa günün karı
kerim 2 saat 03 dakika erkan 2 saat 05 dakika ve sinan 2 saat 16 dakika ben 2 saat 29 dakika
dostlarım bura sinanın cihazına göre 50 km ama burada beş adet şile rampasıki bi tanesi çok uzun sonra kömürlük yoluna girerken bi eğim akabinde bıçkıdereye gelene kadar in çıklar var köy içlerinde ,
en beteri bıçkıdereden sonra gelen 13 eğim rampa, 2 adet üst üste geliyor ve meşhur taşdelen rampası göçbeylinin son rampasınıda düşünürsek, yav bura 50 km değil tam 70 km düz yola bedel, hesapları ortalamaları ona göre yapar isek hepimizinki yüksek çıkar birde bizim prosedür dudullu- göçbeyli arası non stop pedal yani pedal kesmek yok evet bence herkes iyi idi..

şimdi kerim,,

2 + 3 /60= 2 + 0.05=2.05

70 km düz yoldan hesaplar isek

70 / 2.05=34 ortalama keriminki..
bunu 26 jantta başardı valla tebrikler,,
şimdi teknik alt yapıyı hazırlar ise o da spd pedal ve sululuk alacak bunlar önemli

erkan,,,

2 saat 5 dakika

2 + 5 / 60 =2 + 0.083
2.083
70 / 2. 083 =33 ortalama

geçen sefer erkan 2 saat 10 dakika idi şimdi 2 saat 5 dakikaya indirdi başarı tabi,,

evet sinan

2 saat 16 dakika

2 + 16 /60 =2 + 0.26 =2.26
70 / 2.26 = 30 ortalama mtb ye göre gene iyi derece

benimki,,

2 saat 29 dakika

2 + 29 /60=2 +0.483=2.483
70 /2.483=28 ortalama gene aynı,,

Abi limitleri iyi zorladık valla dönüşüde 2 saatte döndük ciddi yorulmuşuz eve gelince farkına vardım ama iyiydi güzel antreman oldu :)

• Beğen
@Kerim A.

bu gün çok güzel bi hava var idi sıfır rüzgar ne soğuk ne sıcak kuru soğuk bu havalar ah bi daha olsada bassak tavşanlıya:in: ,,

evet ortalamalar,
50 km de ,ama bura 70 km ye bedel onun için 70 km düz yola göre hesap yapınca ortalamalar yüksek çıkıyor bu ekip açıkça 70 km mola vermeden aynen basar

1- kerim 26 jant ,ortalama 34 ,
70 km düz yolda pedal kesmeden basacak durumda

2- erkan
yol bisikleti 70 km düz yolda pedal kesmeden ortalama 33 yapacak durumda

3- sinan 70 km düz yolda ortalama 30,ve mtb de pedal kesmeden devam edecek durumda

4 -benimki 28 ortalama 70 km basacak durumdayız evet hibrit karbon 28 jant ile .

şimdi kerim,,

2 saat 3 dakika

2 + 3 /60= 2 + 0.05=2.05

70 km düz yoldan hesaplar isek

70 / 2.05=34 ortalama keriminki..
bunu 26 jantta başardı valla tebrikler,,
şimdi teknik alt yapıyı hazırlar ise o da spd pedal ve sululuk alacak bunlar önemli

erkan,,,

2 saat 5 dakika

2 + 5 / 60 =2 + 0.083
2.083
70 / 2. 083 =33 ortalama

geçen sefer erkan 2 saat 10 dakika idi şimdi 2 saat 5 dakikaya indirdi başarı tabi,,

evet sinan

2 saat 16 dakika

2 + 16 /60 =2 + 0.26 =2.26
70 / 2.26 = 30 ortalama mtb ye göre gene iyi derece

benimki,,

2 saat 29 dakika

2 + 29 /60=2 +0.483=2.483
70 /2.483=28 ortalama gene aynı,,

Kudret abi Kartal yunus civarı sahil yolunda gördüm seni. Hatta geçerken selam verdim. Dur durak yok abi sen de, vallahi helal olsun. :D

@Erdal YILMAZ

erdal teşekkür ederim evet selamlaştık, dönüşte antreman sonrası dalıyorum o bisiklet yoluna sağdan asla dönmem cango çok ,
boş olunca bisiklet yolu basıyorum yalnız bu gün gene o kartalın vahim durumunu gördüm araçlar bisiklet yoluna park etmiş idi ,orada belediye aracı var idi ,durdum seyrettim, adamlar ilgilenmiyor bile denetim yok balıkçıların ora felaket ,

Abi çok haklısın ben dahil bir çok kişi o yolu zaten sağlıklı kullanamıyoruz. Mecburen yoldan gidiyorum çoğu yerde. İnşallah düzelir diyelim Kudret abi. :/

bugün ne bastık be bir dahakine 2 saatte alırız artık bu iş çalışmakla oluyor yatmakla olmuyor

• Beğen
Tepkiler: Kerim A.
Gene size yetişemedim( saat konusunda sıkıntı var..Sabah 10 dan sonra bende şile yaptım, bu havalar kaçmaz git gel 120 km guzel oldu.Şile rampaları uzun uzun iyi gidiyor ) şile limanı cok guzeldı bugun denız sakın ve huzurlu..ohh dedırtti valla..Bahara artık kısmetse karacaköy ağva olacak ..güzel rota..

http://img708.imageshack.us/img708/2680/t1m2.png

Ağva rotası şu şekilde olacak ama günlerin uzaması lazım ))Akşam dönüşleri sıkıntılı kamyonlar katil gibi gidiyor .(( 180 km yol alınacak..

http://img202.imageshack.us/img202/9691/a3ky.jpg

kışın günler kısa öğlen zamanı sıcak bir ter bastın mı birde o terle yokuşu indin mi aboo yandın mı ne yandın büyük bir titreme eşliğinde :) merhaba ahali :) ben geldim heheyt :D

@Erkan Közen

erkan 2 saatte aldınmı sana madalya ,,:in:

@M.atay

atay
saat 08.30 çıkış bence gerekli bu gün nitekim erken bitti dönüş göçbeyliden zati tempo olmuyor esas tempo dudullu- göçbeyli arası 50 km lik güzergah bura 70 km düz yola bedel,
şimdi bu prosedür gerekli şu açıdan güneyde bizi aynen tavşanlı-boyalıca hattı bekliyor ora bayağı zor sayılır artık kartepe yok onun yerine tavşanlı-boyalıca hattı var açıkçası ben artık trafiğe girmek istemiyorum,bu bakımdan kervansaraydan ta göçbeyliye kadar trafik yok bu rota çok yapılacak ve diğer rota tavşanlı-boyalıca hattıda , ora yol bisikletine göre değil ama şansını denemek istersen bence gel tabi erkan orada bayağı nasırlaştı ona hiç bi şey olmuyor altta yol var ,,

@engin güner

huş geldin babo,,:)

@M.atay

ağva rotası bu olacak ise aynı yerden dönülmesi bende motivasyonu bozar tam ring seviyorum daha önce hazırlamış idim,
ağva ,anca bahara ama ondan önce tavşanlı etapı gündeme gelecek

Geri