Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

@Kudret Kurtcebe

abi accuya güven olmuyor ben mgm ve googla istanbul hava durumu yazıp en baştaki görselden bakıyorum
ikisinde de çok bulutlu diyor yagış yok

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
Pazar
(link)Çok Bulutlu. Yüksek: 18C. Rüzgar Hızı: 5-15 KM/S. Rüzgar Yönü: GGD.

Pazar Gecesi
(link)Çok Bulutlu. Düşük: 13C. Light Wind.

evet wunderde çok bulutlu diyor..

valla dostlarım şöyle bir şey hayal ediyorum kerim sinan ve çetin dostlarım bi adet cyclo cross bike aldıkları zaman valla aynen anadolu yakada cyclo cross takımı kurarız ve hatta forma yaptırırız cyclo cross team yazar amma hayallerim var ,,:)
gerçi forma olayına karşı idim ama istanbulda bi adet cyclo cross takımı kurmak bence iyi olur idi ve tabi avrupa yakadan adem dualının da rüyası o, yani cyclo cross ,benimde rüyam o ama şimdi bu hibrit ile idare edeceğiz, ilerde benim elime toplu para gerçer ise evet aynen cyclo cross focus almaca ,,ve tavşanlı etab sürekli gündeme gelir ve cyclo ları orada konuştururuz tabi erkan da ilerde bi adet cyclo alırsa kare aynen tamamlanır, ama erkan zati cyclo cross 'çu tavşanlıya kimse gelmez yolla,
ama o gelir aslada şikayet etmez ..

@Kudret Kurtcebe
Tavşanları bekliyorum abi 29 aralık güzel olur ise geliriz kesin :)

• Beğen
bu pazar Göçbeyli yapalım geçen haftanın acısını çıkartayım, hava şimdilik yağmurlu gözükmüyor

• Beğen
@Sinan Çakır
ulen ben yaşıyorum tabi her zaman takipteyim doğru zamanda burdayım sen uzaklarda kaldın :) hava kelek yapmaz ise yaparız göçbeyliyi çoşturalım :)

• Beğen
@Kerim A.

sınavlar devam ediyor cuma biter bisiklet akar, havalar böyleyken kaçırmam :)

• Beğen
@Sinan Çakır

evet bencede ,
saat yalnız 08.30 çıkış yapalım erken biter o vakit ,,

@Kerim A.

çoşmak zamanı sonra bi daha bulamayacağız böyle havaları,,

o.k
erkanda gelir asla kaçırmaz ,4 adam deviririz gene göçbeyliyi,artık göçbeyliler ile akraba olduk nasılsa ,,,,

@Erkan Közen

evet ayar çekeriz 29 aralığa

bu pazara bi göçbeyli patlatalım kerim o.k sinan o.k erkan o.k saat 08.30 dudullu çıkış,,

Pazar
(link)Çok Bulutlu. Yüksek: 17C. Rüzgar Hızı: 10-15 KM/S. Rüzgar Yönü: Güney.

Pazar Gecesi
(link)Çok Bulutlu. Düşük: 12C. Rüzgar Hızı: 10-20 KM/S. Rüzgar Yönü: Güney. Chance of Precip. 40%.

akşama yağmur 24.00 de

accunun hava tahmini bu gün tuttu ,,

(link)

Sunday
(link)Mostly cloudy. High of 18C. Winds from the SW at 10 to 15 km/h.

Sunday Night
(link)Overcast in the evening, then partly cloudy with a chance of rain. Low of 11C. Breezy. Winds from the SSE at 10 to 20 km/h.

hava iyi..saat 08.30 dudulluda olurum,,

1 aralıktan ta 22 aralığa kadar hava berbat gözükmekte ,-1 derecenin altında sürüş olur yeterki rüzgar 10-15 km lerde kalsın

@engin güner

almışımdır be yahu,,
gelesün be yahu bu taraflara ,,evdeyümdür yani..:)

(link)

saat başı pazar,
yağmur yok
sabah ısı 16 derece hissedilecek
hava iyi rüzgar önemsiz...

wunder,,

Sunday
(link)Partly cloudy in the morning, then overcast. High of 18C. Winds from the SW at 10 to 15 km/h.

Sunday Night
(link)Overcast with a chance of rain after midnight. Low of 11C. Breezy. Winds from the SSE at 10 to 20 km/h.

evet bu gün bi açılışa gideyim ,,
ayın 29 una ayar çektik ,tavşanlıda tavşanları kovalayacağız ama bu tavşanlar rampada fena kaçıyor yakalamak güç oluyor ,,:)
evet yol bisikleti her yola gelmez ama cyclo cross gelir diğer adı bisiklet krosu ,tavşanlı yol için değil mtb ve cyclo lar için ,evet orta kanaldan aytek ile haberleşiyoruz reis gelecek ,aynı güzergahta olacağızda ama focusa acımaz ise tabi ..altta focus yol var ,

Kudret abi, cyclocross'u "Bisiklet Krosu" olarak Türkçeleştirmek yeterli anlamı karşılamıyor.
Cyclocross denen ismin/kavramın 2 farklı anlamı var.
1) Yeri geldiğinde bisikletle, yeri geldiğinde de bisikletten inip onu sırtlayarak/kucaklayarak koşulan ve tozun/toprağın/çamurun içinde gerçekleşen spor faaliyeti.
2) Bu spor faaliyetinde en yüksek verimi alabilmek için tasarlanan ve biraz dağ bisikletinden biraz yol bisikletinden özellikler barındıran bisiklet türü.

Senin dediğin gibi bu bisikleti Bisiklet krosu olarak adlandırırsak yalnızca spor faaliyetinin adını Türkçeleştirmiş oluruz, bu spora vesile olan araca (yani bisiklete) yine bisiklet krosu demek anlamsız bir durum oluşturuyor. Türkiye'deki bisiklet kültüründe Hibrit bisikletler, "Melez Bisiklet" olarak adlandırılırken kalkıp cyclocross bisikletleri de melez olarak isimlendirmek, kategorize etmek kafa karışıklığından öteye gitmez çünkü hibritler ve cyclocrosslar birbirlerinden bıçak sırtı ile ayrılmış farklı türler. Ben de yabancı terimler/kavramlar yerine Türkçe karşılıklarını mümkün olduğunca kullanmaya çalışanlardanım ama her yabancı sözcüğü birebir olarak dilimize aktarmak da mümkün değil açıkçası (mesela ilk etapta aklıma gelen örnek; "deja vu"). Bu açıdan bakınca bazı şeyleri olduğu gibi bırakmak daha uygun olur diye düşünüyorum.

Geri