Scudo Sports

'' kış sezonu başlıyor biz kapatmayız açarız sezonu, kasım -aralık-ocak-şubat-mart-''

kudret abi bahtiyar abiyle bostancıya geldik gelmez olaydık yolları kapamışlar miting mi ne var anlamadım trafik bir yandan bostancıya gelmişken kudret abimizi görelim dedik
evin oraya 5:30 da vardık bahtiyar abi zile bastı yok bide bağırdı gene yoktun ne yapalım kısmet değilmiş

Scudo
@Erkan Közen

o saatte dışarıya çıktım alışverişe gittim markete, tam o esnada gelmiş olmalısınız aşağıdaki zillerin hiç bir bana ait değil neyse kısmet değilmiş önceden mesaj atsa idiniz evde olurdum...

@Kudret Kurtcebe
Biraz önce döndüm o o yüzden foruma bakamadım. Öneriniz için teşekkür ederim. Belirttiğiniz rotada dudullu üzevli ulupelit ve teke rotasını devam ettim kalanı aynı şekilde yine 157 km yazdı. Akşamı kefkende geçirdim 50 TL kahvaltı dahil sahibinin demesine göre bisikletçiler geliyormuş oraya. Otel idare eder. Bu sabah sapancaya gitmeyi planlıyordum ancak sol bacağımda dün oluşan sızı bugunde devam etti o yüzden kefkenden izmit otogarına geldim 60 km tutuyor. Oradan bisikletimi çayırovaya kadar gelen yarım otobüslerden birine koydum ve oradan tekrar devam ettim. Bugünde toplam 110 km yol almışım. Dünkü ortalama hız 21.5 km bugun 19 km. tuttu.
Arka arkaya 2 gün yorucu oluyor. Devamlı binebilen turcuları tebrik etmek lazım yorucu gerçekten. Yol genel olarak problemsizdi üvezliden yeşilvadi çıkışına kadar yeni yol yapmışlar çok temizdi. Sonrasında tekeye kadar yokuşu bol fazla iyi olmayan asfalt var. Jant tellerim karbon olmasına rağmen fazla zorlanmadım. Tekeden kandıra ve kefken arası daha düzgündü. Kefken izmit arası yoğun olmayan otoban zaten. Genel olarak harikabir doğa vardı. Herkese tavsiye etmek lazım ama belirli standartları sağlamak gerekir kendi sağlığımız için. İyi akşamlar..

bilgiler için teşekkür ederim ..evet iki günde toplam km yi alırsak oldukça fazla km yapmışsınız yorulmanız doğal ....
267 km iki günde ama bu 267 sayılmaz daha fazla yaptınız rampalarda harcanan kalorinin km si var 300 km ye yakın bir yorgunluk üzerinizde oldu .....bu da az sayılır bir durum değildir...

(link)

accuya göre kasım ın 4 ü güneşli ve ct hava yağmursuz yalnız accu sabıkalı olduğundan wunder ile karşılaştırmayı önümüzdeki hafta yapacağım ortalama bi sonuç çıkacak ..evet 4 kasım teke olabilir ...ayda bir ağır tur demiştik 4 pazardan biri 4 kasım gibi görünüyor ama kesin durum cuma günü belli olur.....
evet ilk 60 km ye eşdeğer etapta durmak yok yani dudullu ve şile benzinci tüm şile rampalarını durmadan yutacağız daha önce çok yaptık zati bize yabancı değil bu durum.....

@Kudret Kurtcebe
inşallah güneşli olur 4 kasım

@Kudret Kurtcebe
kudret abi yarın sende gel istersen 3 lü grup yapalım yarın 10 da bostancı iskelede buluşmaca

@Erkan Közen

erkan eski şampiyon murat suyabatmaz ile hasret gidereceğim bu sene bisikletliler derneği ile yakın tur temasları olacak tabi ayda bir ağır turlar etkilenmeyecek ,zati ayda bir kere ağır yapacağız aralıkta ulupelit yaparız ocakta bıçkıdereye döneriz şubatta tekrar teke olur martta ulupelit ile noktalarız...

@Kudret Kurtcebe
ayda bir tur bize yetecek mi yetmeyecek havalar musait ederse pedallarız

@Erkan Közen

erkan alt yapı var biliyorsun durmadıkki....şimdi mekanların yabancısı değiliz özellikle en ağır durum tüm şile rampalarını alma durumu zati yaptık bunları ..ama ekibin tarzı biliyorsun cyclo cross tarz çünki çizdiğim rotalar hem tam ring olmakta hemde yolların durumu toprak ve stabilize ,şimdi tekeye dikkat edeceğiz senin teker ince oralara ilk kez gideceğiz bu yüzden özellikle tekeden sonra darlık arasında yolların durumu uydudan kötü görünüyor asfalt gibi durmuyor teke köyü çıkışı birlikte olacağız teke köyde duracağız ondan sonra yollar oldukça karışık harita ile uydu resimler çok farklı ben not aldım tek tek uygulama yapacağız birlikte olacağız teke çıkışı...evet bu hafta karşılaştırma yaparak hareket etme durumu accu ve wunder i..

(link)

şimdi durum değişiyor tabi...3 günde bir...3 kasım yağmur yalnız saat başı topiği var oraya tıklayınca bir şey yazmıyor o durum cuma belli olur 2-3 saatlik yağmur geçişi ct olursa ertesi güne çamur ile boğuşma olmaz ama bütün gün yağan yağmur ertesi gün yani pazar günü tekede çile olur.....

(link)

wunderde durum aynı ct yağmur pazar rüzgar 25-30 km ve kuzey doğu darlık a gelirken arkadan itecek ve mundarlı ovacıkta yandan vuracak göçbeyli yoluna gelirken önden vuracak giderken şile rampalarında yandan 20 km ile vuracak bıçkıdere turunda takdik olacak yani ip gibi fren mesafesinde durmadan tüm şile rampalarını alarak şile benzincide mola olacak dudullu çıkış saat 08.00 ve 43 km -60 km ye eşdeğer etapta durmadan gideceğiz..

(link)

dediğim güzergah budur senin çizdiğin yer d 20 olarak geçer risk vardır orada ve oldukça fazla dolanır ayrıca dardır bu ise eşdeğeri olan yerdir

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/319083_344771032286282_883612356_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/22514_344771415619577_242769391_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395150_344770532286332_641137000_n.jpg
bugünden nadide karelerde benden :)

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
engin teşekkür ederim evet yukardaki linge bakacağım orayı mercek altına alalım ...

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 20C. Rüzgar Hızı: 15-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 15C. Rüzgar Hızı: 10-25 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

4 kasım pazar...saat 08.00 dudullu çıkış.............

disiplin -kask-eldiven kışlık kıyafetler..iç lastik-pompa,rüzgar 25 km ye düştü atmosfer olayları sürekli değişiyor..rüzgar ,25 km fazla değil..
sabah 15 km bu da sabah şile rampalarını çabuk alacağız demek..43 km pedal basmaca...ilk mola şile benzinci 15 dakika hemen hareket teke köyde mola 15 dakika ...
ve ta formula kasap a kadar pedal 15 dakika son mola aydos cafe mola uzun olabilir dönüş ya kayış dağı ya da tem karar veririz...ct günü yağmur var cumada var bu yağmurların bütün gün süreceğini zannetmem şu anda yukardaki hava durumu bizim için müsait

(link)

ağva için accu tahmin 4 kasım güneşli.....gideceğimiz güzergah tarafları,,

erkan ,dün sana söylemiştim burada yineleyeceğim, ogün son derece önden iyi bir şekilde, 26 ile bize tempo veriyor idi bunun faydasını tavşanlı-boyalıca etabında gördük ..giderken hatırla ogün önden çekti 40 km boyunca gebze taraflarında hafif eğimlerde güzel bi tempo tutturduk zati araya feribot girdiğinden haldır haldır basıp sonra 45 dakika feribotta soğuyacak ve hemen akabinde gelen tavşanlı rampalarında soğumuş vücud ile dik rampaları almak bizi yoracaktı...nitekim tam kıvamında girdik tavşanlıdan ,ekip dağılmış olabilir ama sonunda boyalıcada herkez toplandı...dönüşü boyalıcadan ekip beraber o 3 km yi rampaları bir solukta aldı oralarda 25 eğimi gördük bunlar hep artılarımıza yazılmıştır 3 km yi bir solukta geçti ekip , boyalıca yolu alındı çeşmede yakaladım sizi kendi tempomda sürdüm dönüşte ama altın ovaya doğru murat ile bayağı atak yaptık ve altın ovadaki çeşmede durduk ekip toplandı arada 1 saat bile fark olmadı ve hatırlarsan yalovaya ekip ip gibi döndü kimse kopmadı ..şile -teke de ogün gelirse önden tempo gene bize verirse çok iyi olacak ama gelmez ise seni öne koyduğum vakit biliyorsun bazen ayarı kaçırıyorsun ben öne geçince ben kaçırıyorum bunun ortasını bulacağız başka çare yok....ortası senle nöbetleşe önden 25 km yi korumak çıkışta 27.7 olmayacak bıçkıdere deki gibi hatırlarsan haziranda ilk 60 km de 27.7 oldu sen daha fazla 30 a yakın olacaktın tekerin patladı...şimdi bu pazar şileye kadar ortalama 25 de kalırsak ekipçe iyi olacak sonda atağa geçmek istiyorsak , şile benzinciye vardığımızda 15 dakika mola yaparak sonra durmadan teke buradaki ortalama 25- 28 km olabilir ,teke 15 dakika mola esas hıza teke formula kasap arası geçeceğiz ...formulada mola 15 dakika ,ve ordan aydos cafeye kadar oldukça iyi bi sürat olmalı,,,,finali aydos cafe dersek son 14 km yi düşersen 150 -14=136 km olur bu etap.. rampalar ile 160 a denk olur gene ıronman turu olur biz zamana karşı 136 km de ama 160 a eşdeğer etapta var olursak iyi olur bu pazar hava bozmaz ise molalar hariç hesaplama yaparız zati 15 dakikayı geçmeyecek 136 km boyunca ,hesabı rampalarıda dahil ederek 160 km den zamanı hesaplayacağız ...bu 160 km ye eşdeğer etapta 3 mola var ve her biri 15 dakika yani toplam 45 dakika bunları hariç tutacağız ,aydos cafe turun bittiği yer olacak..eve dönüşler zamana dahil edilmeyecek ..eve dönüşler serbest sürüş ......bu teke antreman tablosu bundan ibaret yani 160 km üzerinden antreman ..

Rüzgar11 km/h DKD9 km/h DKD18 km/h DKD13 km/h Doğu

pazar rüzgarın durumu ideal.....

ekip günaydın....
erkan ,bahtiyar son durum nedir.pazar için saat 08.00 dudullu çıkış ,hava şartları iyi...4 kasım
...

(link)

(link)

etabı hatırlayalım..
şile teke köyü..(yalıköy)

gidiş...

(link)

dönüş..

(link)

göçbeyli yolu aydos cafe etabı..

http://goo.gl/maps/jO6vc

@Kudret Kurtcebe
kudert abi bana uyar bahtiyar abiye bakıyoruz

bahtiyar gelir ,,,,,,bu hava iyi..rüzgar iyi ısı iyi hafta sonu bozmaz ise...

@bahtiyar közen

şu an için iyi bahtiyar ct sabah kesinlik kazanır...

Geri