Scudo Sports

'' kış sezonu başlıyor biz kapatmayız açarız sezonu, kasım -aralık-ocak-şubat-mart-''

çok zor 24 saatte rekor kırmak

Scudo
@bahtiyar közen

şimdi internetten araştırma yapacağım 24 saatte 850 km yi deviren var mı devirdi ise nasıl devirdi kurallara uydumu bir de insan bu işi ne için yapar para için tabi gines rekorunu kırmak için avustralyalı paraşütçü uzaydan atladı dünyaya parayıda kaptı tabi...

24 satte 850 km. ye yaklasan bisikletci, 2009 yilinda 106 bin lisansli bisikletcisi olan ve federasyonu "200 bin lisansli bisikletci olagandir" diyen bir ülkenin bisikletcisi.( Bizdekinin 100 kati desem yanlis mi olur acaba?) Bizim federasyonun bu konuda yaklasimini bilmiyorum, ama yarislarin iptal edildigi, sayilarinin azaltildigini göze önüne alirsak, bu yaklasimdan fersah fersah uzak olduklari kanisi uyaniyor.
Ne zaman bizim ülkemizde de "bir kac" bin lisansli bisikletci olur, o zaman bu rekor tartismalari ortadan kalkar. Ayni parkuru deneyen yüzlerce insan olur. 800 km. ler de bize uzayli degerleri gibi gelmez.

ihtiyar....

yukardaki mesaj ihtiyar nikli dostumun onun bilgisi ışığında demekki 850 km ye yaklaşan olmuş...

[h=2]Rekorlar kitabına bir Türk daha... (Bisiklet Rekoru)Rekor Kitabı'na şu ana kadar 13 Türk kırdığı rekorla girebildi... 2005'te bu sayının 17'ye yükselmesi bekleniyor...

KONYA (İHA) - Eski milli bisikletçi Yusuf Ecevit, 51 saat 7 dakika 23 saniyeye bisikletin üstündekalarak, yeni bir dünya rekoru kırdı. Yusuf Ecevit'in, 23 Eylül Perşembe sabahı 06.36'da başladığı rekor denemesi mutlu sonla bitti. Birçok seyircinin alkışlarla desteklediği Yusuf Ecevit'in ailesi ve çocukları da yanındaydı. Şekerspor ve Milli takım Antrenörü Hüseyin Tırlı, rekor kırıldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Ecevit'in ailesi ve çocukları ise oldukça sakindi. Bisikletin üzerinde 51 saat 7 dakika 23 saniye kaldıktan sonra Türk bayrağının altından geçerek, rekorunu tamamlayan Ecevit'i ilk kutlayan Şekerspor Kulübü Başkanı Mehmet Kalem oldu. Rekorun tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Guiness Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof.Dr.Orhan Kural,

Guiness olarak rekoru, İngiltere'ye bildirdiklerini belirterek, "Şimdi bir dosya hazırlayacağız ve bu dosyayı en kısa zamanda İngiltere'ye ulaştıracağız. son karar mekanizması tabi ki İngiltere. Ben, kendisini Guiness adına bu güzel çalışmadan dolayı kutluyorum" dedi.

Rekortmen Yusuf Ecevit ise, rekor denemesine, Çumra Şeker Fabrikası'nın açılışı nedeniyle karar verdiklerini ifade ederek, "Başkanım bana teklifte bulundu. Rekoru kıracağımı biliyordum. 23 sene evvel aktif sporcuyken de 50 saat 30 dakika bisikletin üzerinde kalmıştım. Bir Antrenman yaptım. 27 saat kaldım, daha sonra tereddütsüz kararımızı verdik. Aslında amacım 60 saatti, devam da edebilirdim. Başkanım söz verdi, inşallah bir dahaki sefere bu rekoru 60, 65 saate çıkaracağız" şeklinde konuştu. Nasıl olduğunun sorulması üzerine, kendisini çok iyi hissetdiğini kaydeden Ecevit, yürüyebileceğini, hatta bisikletle eve gidebileceğini söyledi. NETHABER

@Onat GÜRSOY

video için attilla takımına teşekkürler bizim turumuz çok güzel oldu önümüzdeki yazı dört gözle bekliyoruz

• Beğen
Tepkiler: Onat GÜRSOY
@bahtiyar közen

valla bahtiyar önümüzdeki yaza yani mayısın ilk haftasına güneyden bi ayar kartepe otel artık senin bisiklette hazır olur..ora her zaman hedefimizde ..

evet bu topik canlı tutulacak...5 ay,,, mart sonu bitecek...bütün kış ne yapacağız anadolu yakada onlara bakacağız anadolu yakada 160 lar 180 ler 200 ler bizi beklemekte polinez revaçtan düşebilir kısa polinezde aynı yerden dönülünce trafiğe yakalanıyoruz bu kış trafikten kaçma durumu uzun polinezde de dönüşte ben trafiğe yakalanıyorum ..evet gittikçe doğuya doğru etapları genişletmece...bıçkıdere çok yapıldı 130 km ye eşdeğer etap teke -şile görülmeye değer evet enginin resimlerinde bu anlaşılmakta 17 eğimler ,,teke köyü dönüşü sadece viaporttan aydosa olan mesafede trafik olacak ama yollar geniş...aydostan sonra içerden kayışdağı istikametinede gidebiliriz kamyon olabilir ama sadece kayış dağı taraflarında teke dönüşü bu rotayı yapabiliriz..temde biliyorsunuz aşırı gürültü olmakta.....aydos cafede duruma karar verilir...evet bu kış tekeler var ve ağva gelecek....ikiside ağır sayılır biri 180 e eşdeğer diğeri 200 km ye eşdeğer..ağva sıkı olacak..ağva için kuru soğuk bi hava olması lazım ve rüzgarın km si az olmalı..evet birde 160 a eşdeğer şile ulupelit var o da olacak 3 adet şile etapları biz buyuz..yukarda her zaman hedefte dediğimiz kartepe dönüşü uygun bi rota olmadığından yani yoğun trafiğe girmeden bir güzergah olmadığı için sallantıda artık ve tavşanlıda öyle...risklerden kaçıyoruz..

bugün hava bulutlu az yağmurlu yağmurda uzun tur riskli

@bahtiyar közen

biz bu gün için bu topikte bir şey konuşmadık bahtiyar bu topik zati kasımda devreye girecek açıkçası babayiğit arıyorum uzun mesafe nereye şile tekeye ..yoksada bütün kış boyunca burada bekleyecek değilim zati isteyen gelir istemeyen gelmez bende tek başıma oralara gidecek kadar enayi değilim ,,,bu topik burada 5 ay niye duracak atılan mesajlara bakıyorum anadolu yakada oturanların hiç birinde uzun yol tribi yok engin dostuma helal olsun tek başına o teke köyüne sabahın köründe çıkmış ve gitmiş temposu yavaş olabilir ama engin ne ayazdan şikayet ediyor ne de başka bir şeyden bana sudan meseler ile kimse burada yok sabah ayaz olur saat sekize alalım demesin ne olur saat sekize alırsak teke işkenceye döner daha önce ne dedim ben herkes termalini giyecek ve kar maskesini takacak eldivenleri hazır olacak polar soğuk geçirmeyen pantolonunu alacak artık biz amatör değiliz pro olacak herkes takımları ile..evet takımlar artık tam olmalı kış takımları iç termal diyorum alt ve üst soğuk geçirmeyen bisiklet formaları uzun kollu olacak pamuklu giyinmek yok ..evet -0 demek çiğerlerin yanması demek süratli basılırsa ve durulursa şifayı kapmak demek bizim için bu kış + 5 derecenin altı olmayacak çok pahalı malzemeleri alırsak o zaman -10 larda da sürebiliriz...evet gelelim teke meselesine ekim ayına sığdıramaz isek aynen bu topiğe ışınlanır olay ,kasımda teke var....ama hangi pazar bilinmiyor çünki havaya bakıyor

beş aylık topik bu günden itibaren başladı,,,
evet erkan hazır değil bu hafta tekeye bahtiyardan ses yok bu pazar zati olmaz fırtına yağmur bütün gün ,,
diğer topik kapandı bu topiğin kurdelasını kestim...
4 pazar var 4- 11-18-25 havaların gayet iyi olması gerekecek ...............
kuru soğuk ve rüzgarın gücü az olacak..mesafeler uzun çünki....
evet teke şile ,,,şile ulupelit ..........ekip hazır olursa şile ağva...............
havaların berbat olması dahilinde ekip ferdi takılacak ve kendi güzergahlarında kısa mesafede olacak uzun mesafe için tek haberleşme yeri burasıdır beş ay boyunca bu topik durmayacak...
gördüğünüz gibi ses yok anadolu yakadan bu neyi gösterir bu forumda en az 6 ay 100 artılarda zamana karşı pedal basmış arkadaş yok ,,,bunları neden istedik çünki bizim turlarda mola kısa ve tempolu sürüş var kış sezonu boyunca gerek ferdi ve gerekse ekipçe bu anlayışımız devam edecek yani kısa mola tempolu sürüş....

şile teke köyü..(yalıköy)

gidiş...

(link)

dönüş..

(link)

göçbeyli aydos cafe etabı..

http://goo.gl/maps/jO6vc

bana toplam 152 km yazacak şile rampalarını hesaba katarsak ve teke köyünden darlık ve mundarlı ve ovacık köylerindeki rampalar da var 180 e eşdeğer

evet bu etap kasım ayından bir pazara 4-11-18-25 dört seçenek var dördünde havanın istediğimiz gibi olması gerekecek

çıkış saati saat 08.00 erkanın dediğine uyacağız 08.00 olursa 43 km durma yok ve 15 dakika mola şile benzinci sonra teke köyü ikinci mola ...formula kasap üçüncü mola...dördüncü ve son mola aydos cafe ..

bir pazar elbet gideceğiz kaçarı yok

@Erkan Közen

ne avrupa yakada nede anadolu yakada uzun mesafeleri kışın alacak yok biz alacağız ...bu mesafeler 160 ve 180 e eşdeğer olacak şile ulupelit ve şile teke.....şile ağvaya gelince erken çıkılmadığı müddetçe sorun olabilir saat 08.00 ağva için çok geç demektir...bu nedenle günlerin uzayacağı bi tarih olacak bu da nisana ya da mayısa sarkar artık kartepenin yerine gelecek şile ağva...bu kış 06.00 karanlık olmakta ..bir de benim başka handikapım var tek başına karanlıkta gelmek dudulluya hemde 9 km pek iç açıcı olmamakta aydınlatma olayı yok bende ,,,,,evet risklerden kaçıyoruz....gece kuşu olmadığımız için bisiklete far mar takmıyorum...evet bakalım 4 kasımda hava nasıl olacak..

(link)

4 kasım pazar yağmur gözüküyor............
11 kasım bulutlu 18 kasım bulutlu...

anadolu performans.....

disiplin anlayışı, ilk 60 km de durmak yoktur.....
bu prosedür şile teke ve şile ulupelit için geçerlidir,,,,,,
anadolu performansa dahil olmak isteyenlerin en az 100 artı etaplarda zamana karşı sürat yapmış olmaları mecburidir....
bizler asla sahilde kalmadık sahil bisikletçisi olarak var olmadık..etaplar 17 eğimler 23 eğimler arası değişti....
uzun etaplarda ilk 60 km basma olayında gücün kontrolü şarttır aksi takdirde dönüş cehennem olur 160 km ye eşdeğer olay şile ulupelitte ve 180 e eşdeğer olan şile tekede durum budur ...dudulludan çıkış ve tüm şile rampalarını alarak şile opec 'de benzincide mola verileceğinden ,bu mola 15 dakika ile sınırlı olacağından ,
son 100 metrede atak yapabilme gücün kalabilmesi önemlidir....şile ulupelitten önce şile teke olacak....yani 180 e eşdeğer ,,,,,bu kış anadolu yakada etaplar şile üzerinden yoğunluk kazanacak...şile merkez ile işimiz yok .....
avrupa yakada ise artık hiç işimiz yok tüm sahil şeridi trafik ile haşır neşir olduğundan bu kış artık sahiller bize yasak...polinez artık yok kısa ve uzun polinez...şile yolları kışın her zaman tenhadır kışın kimse şileye gitmez ....
poyrazda ,,,anadolu kavağı da yok,,,,,,tuzla hiç yok.......

ilk etap kasım ayı................

şile teke..........180 km ye eşdeğer.............hareket noktası dudullu saat 08.00

disiplin ilk 43 km, rampalar ile tüm şile rampaları ile 60 km ye eşdeğer yolda durmak yok opec benzincide ilk mola....15 dakika...

mola sonrası teke köyüne kadar durmak yok.......ikinci mola.....15 dakika....

tekeden sonra göçbeyli yoluna varış...oradan formula kasap a ve üçüncü mola.....15 dakika......

son mola.....aydos cafe .............mola süresi uzun olabilir hedefe 14 km kalıyor temden ,yukardan ise .. 16 km .................aydos cafede duruma karar verilir ya gürültülü tem yolu ki kavşak var gerçi az....ya da kamyon yolu kayış dağı.....

evet 4 kasım yağmur accuya göre hem accu hemde wunderi karşılaştırma durumu 4 üne hava değişirse gidilir ya da 11- 18 kasım şu an bulutlu hava ...

evet anadolu performansın emekçileri davetlidir.....

şile teke köyü..(yalıköy)

gidiş...

(link)

dönüş..

(link)

göçbeyli aydos cafe etabı..

http://goo.gl/maps/jO6vc

bana toplam 152 km yazacak şile rampalarını hesaba katarsak ve teke köyünden darlık ve mundarlı ve ovacık köylerindeki rampalar da var 180 e eşdeğer

üstat yarın nasipse üsküdar teke ağva kandıra kefkene gitmeyi planlıyorum bu rota için tavsiyeniz varmı. teşekkür ederim

@zekeriya usta
link..

http://goo.gl/maps/dJWme

şimdi sadece dudullu -ağva istikametten yararlanabilirsiniz sadece o istikametten.... üsküdardan ,ümraniyeden dudulluya çıkarsınız.......
bizim dönüş yolumuz teke olacak haritadan bakarsanız ağva yolundan teke de var yalnız kandıra yolu yok kefken yok

geceyi kefkende geçirip ertesi gün sapancaya geçmeyi planlıyorum ancak hava bulutlu görünüyor.

@zekeriya usta

bir rota çıkarmaya çalışayım o vakit.....

(link)

üsküdar -kefken arası ...157 km ...

dönüş aşağıda kefken -sapanca ..

(link)

mtb de düz yolda 60 km hız yapan arkadaşlar var ben bu arkadaşlara diyorumki 160 km boyunca hep 60 da gidemezsiniz ölürsünüz dünyada böyle bir insan var olmadı 160 km boyunca durmadan km si 60 olacak yok böyle bir şey ha ne var işin rajonu var o da ne dir bu ülkede 26 jant sadece orman arazide işe yarar 26 jant diye bi olay 70 lerde yoktu 60 larda yoktu bisikletin icadından bu yana o kadar sene geçmiş 26 icat edilmedi...80 lere gelince abd den bi amcamız dediki yav acaba dağ koşullarına göre bir bisiklet tasarlasam dedi bu tasarımını yola göre yapmadı dağa göre yaptı elalemin adamı niye buna mountain bike desin türkçesi ne bunun dağ bisikleti dağda işlevi var asfaltta değil uzun asfalt yollarda değil adama vakit kaybettirir....evet ülkemizin yolları delik deşik olduğu için bi bakıma evet 26 adama çekici gelebilir ama vakit kaybıdır uzun mesafelerde ,derdi uzun mesafe olmayanlar mtb kullanabilir istanbul içinde bolca kasisler var .....ama uzun yollara gitme derdi olanın tek seçeneği stabilize içinde geçerli olan cyclo cross dur bu bisiklet tam istanbul dışı için idealdır...hem asfalt hem stabilize,, tekerin son sınır hacmi ise 1.32 dir bu tekerlerin altı risktir ....1.23 ve altı olan tekerler ile stabilizede at koşturmak her babayiğidin harcı değildir..fizik bilenler bilir çap önemlidir çap büyürse hız gelir çap küçülürse hız düşer bu nedenle 26 ile 28 arasında hız açısından büyük farklar vardır zamana karşı sadece düz asfaltta giden bisikletlere bakın ,bir dağ bisikletçisi nasıl kapışacak onla düz yolda, adamın altında ferrari var ötekinin traktör ...zamana karşı bisiklet ile zamana karşı diğer bisiklet kapışır her işin bi rajonu vardır ...

Geri