Scudo Sports

Kış için soğuğa karşı giysi önerisi

@Sefa peki sinüzit ve kulak enfeksiyonundan nasıl korunucaz ?

Scudo
@Birtan Kolburan

Buff, bere vb.bir şeyle anlınızı ve kulakları kapatın, ben öyle yapıyorum, ağzı ve burnu kapatmıyorum.

Yüz maskesi bence sıfırın çok altına inene kadar gerekli değil, o zaman da nefesin buharlaşmasına engel olacağından yine de problem olur. - 3, - 5 veya eksiye yakın derecelerde dudaklara ve yanaklara vazelin sürmek cildi koruyor.

Genelde de çok da sıcak giyinmemek lazım bence. Benim ayarım şöyle: ilk çıktığımda soğu hissedebilmeliyim ama titreyecek kadar üşümemeliyim. Pedallayınca zaten ısınıyorum. Soğu hissetmekle üşümek arasında büyük fark var, bence bu ikisi çok sık karıştırılıyor, soğu hisseden üşüdüğünü sanıyor. Ellerdeyse ben hep sorun yaşıyorum, eksi derecede binersem genellikle 40. Km'den sonra parmaklarda sorun başlıyor, kışlık eldiven de tam tutmuyor.

Atıyorum üstüme bir ceket altada uzun eşofman eee Alanyada yaşamanın bir farkı olsun :)

Peki bu dediğimiz kıyafetler ulaşım için mi kullanılmalı yoksa performans sürüşleri için mi ? Ulaşım için daha yavaş bisiklet sürdüğümüz için vücudumuz daha soğuk kalabilir fakat daha hızlı sürüşlerde daha sıcak olur ve aynı zamanda hava soğuk olduğu zaman nasıl giyinilmeli ? Havanın 10-15 derece olduğu zamanlarda termal ürünler gerekli midir ? Yoksa sadece uzun kollu forma belki rüzgarlık yada kol ısıtıcısı yeter mi ?

@Birtan Kolburan

geçen sene 7 tane iğne yedim sinüzitten,aklım başıma geldi,termal maske aldım kafamı komle kapatıyor.

Sinüzit kişiden kişiye değişen bir hastalık kimi insan rüzgara çok hassas olur kimisi daha dirençli ama soğuksa hava kulaklık , ince bere şart bence. Birde Ankara,Eskişehir gibi yerlerde sürülüyorsa ağız burunda kapatılmalı .

termal kar maskesi, termal içlik, termal mont, (çok soğuk havalarda) bisiklet rüzgarlık ve yağmurluk rain pantolon (yağmurlu havalarda) uzun pedli askılı tayt, kışlık eldiven, gözlük ve kask her hava koşulunda mecbur. termaller için sıcak sayılır tabi bandana da bu havalarda idare eder sanırım.

@Muhammed Dursun

Arkadaşım bu açıklamalardada belirtildiği gibi sonbahar ve ilk bahar için olanı

Birde altda belirttiğim kış için olanı var onda rüzgar ve su geçirmediğide yazıyor takım ve tek alabilirsiniz

ben takım aldım test ettim rüzgar ve su geçirmiyor içi polarlı ama ıslanma yapmıyor sadece sırt kısmına gelen askı bölümü delikli olan kısım terden ıslanıyor. Zaten bi normal kıyafetin bir bölümüne bardakla su döktük ve hemen alta geçdi birde buna denedik su öylece duruyor içine sızmıyor içindeki polarlı bölümde o anda yine kup kuru oluyor

(link)

@Murat B.
Murat kış için bisikletçilik farklıdır, kışın yol bisikletçiliği farklıdır diye düşünüyorum. Efor sabrediyoruz,terliyoruz üstüne hasta olmak daha kötü, uzun tayt , bere tamam fakat boyunluk yada içi polar ürünler kullanılmalı mı ? Özellikle yol bisikletçiliği için söylüyorum? Trabzon gibi ılık iklimli ayazı,buzu olmayan bi yerde nasıl giyinebilirim?

@Hasan SAYLIK

İstanbul kışı için konuşuyorum ama Trabzon'un da çok farklı olmadığını düşünüyorum. En önemli şey rüzgarı kesmek, çünkü yeri geliyor 170 nabızla, 10-15km/h hızla çıktabildiğiniz rampayı sadece yerçekimi ile 60'la iniyorsunuz. Çıkarken teri atan, inerken rüzgarı kesen birşeyler giymezseniz zatürre bile olabilirsiniz. Ayrıca yağmurda binecekseniz suyun giysilerin içine geçmesini engellemek ya da en azından geciktirmek gerekiyor. Windstopper tarzı kumaştan yapılan "softshell" ceketler o yüzden çok faydalılar, bunların içleri polara benzer bir materyalden oluyor dışları ise rüzgar korumalu kışlık formalar gibi. Ben bunları içlik üzerine giyip 3-4 dereceye kadar olan soğuk havalarda rahat edebiliyorum. Tamamen su geçirmez değiller ama suya karşı da gayet iyi koruma sağlıyorlar, kışın yağmur genelde bardaktan boşalırcasına yağmadığı için yetersiz kalması ile karşılaşmadım.

Bunun alternatifi içlik + kışlık forma üzerine rüzgarlık veya ikinci bir forma giymek. Hava koşulları çok değişiyorsa katların birini çıkarma alternatifi sunduğu için daha kullanışlı olabilir belki, ama üçüncü kat olarak yelek şeklindeki rüzgarlığımı giydiğimde bile terim birikmeye başlıyabiliyor benim. Rüzgarlığımın kalitesizliğinden midir, yoksa 3 kat giymek nefes alabilirliği bu kadar çok mu azaltıyor tam olarak bilmiyorum açıkcası.

Boyunluk, kişisel tercih meselesi, rahat etmenizi sağlıyorsa takın; ben hiç kullanmadım ama soğuk havalarda ince bir kar maskesi takıyorum. Sıcak tutma adına pek bir etkisi yok ama rüzgarı kesiyor. Bazı softshell ceketlerin yakası oldukça yüksek oluyor bu arada, boynunuzun üşümesi gibi bir sorun yaşıyorsanız o tür modelle yönelmek mantıklı olabilir.

Murat bey bende kış için mont arayışı içindeyim
Vermiş oldugum linkler hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim

(link)

(link)

@celikeren

Anladığım kadarıyla bu ürünler dış katman olarak tasarlanmışlar; yani sizi yağmurdan ve rüzgardan tamamen korurlar ancak ısı yalıtımı sağlamazlar. O yüzden her gün giymekten ziyade, yağmurlu havalar için daha uygunlar. Özellikle oxygen modeli, cebinizde taşıyıp yağmur yağdığında çıkartıp giymeniz için...

Serin havalarda bisiklet forması veya termal içlik üzerine giyerek bisiklet sürebilirsiniz, ancak hava sıcaklığı belli bir seviyenin altına inince bir de orta katman giymeniz gerekecek; bu da benim tecrübeme göre çok terletiyor ve sonrasında üşütüyor. İzmir'de böyle günler sınırlı olduğu için, ya da az terleyen birisi olduğunuz için gene de iyi bir seçenek olabilir.

@Murat B.
Teşekkür ederim, exm ürünlerine bakmaya başladım 5 derece seviyelerine düştügünde yeterli olmayacağı kanısındayım . Uygun bir model arıyorum

Benim istediğim şu Trabzon çok soğuğu olmayan bir yer şubatta bile buz gibi hava yok, bu yüzden üzerimde ki giysi beni soğuktan korumalı fakat yokuşlarda yada hızlandığımda terletmemeli, çünkü terleyince 10 dakika sonra tükenmeye başlıyorum ve yavaşlıyorum. Terlemediğim de ise performansım azalmadan devam ediyor.

diğer aldıklarım 25 30 liralık termaller bir kaç yıkama sonra çöp oldu

bunu 2 senedir kullanıyorum geçen kış neredeyse her gun kullandım belki 100 defa yıkanmıştır ne uzadı ne kısaldı aynı

(link)

(link)

Şunu almayı düşünüyorum. Pantalonu padli, kalitesini bilmiyorum ama o kadar kötü değildir herhalde :) Tayt sevmiyorum ve fazla kilolar varken kötü duracak zaten :utn:

Geri