Yalnız herkes bilir ki aç karınla düzgün egzersiz olmaz. Kaslarınız vücut doğru düzgün beslenmeden tam performansını gösteremiyorlar. Midenizde yakılan gıdadan alınan energi kana vücudunuzdaki halihazırdaki yağ hücrelerinden çok daha hızlı karışıyor. Örneğin haşlanmış yumurta kana 15-20 dakikada karışır, bir yumurtada 6gram civarı protein vardır 2 haşlanmış yumurtada, biraz lor peyniri bir muz yiyip egzersize yarım saat sonra başlarsanız bunlardan aldığınız protein ve karbonhidrat sayesinde güç seviyeniz çok daha yüksek olur, antrenmanınızı daha uzun süre yapabilirsiniz. Aksi taktirde aç karınla spor yaparsanız güç ve verim düşük olacağı gibi, vücut karbonhidrat bulamadığından, yağdan önce kaslarınızdan yakarsınız. 20 dakikadan önce kas yakımı başlamıyor, bu aşamaya gelene kadar da karbonhidrat bulamazsa porteininizi yani kasınızı yersiniz. Benim şimdiye kadarki kendi tecrübelerim ve yıllarca vücut geliştirme konusunda okuduğum bilgiler bu şekildedir. O yüzden ben aç karnına spor yapmaya kesinlikle karşıyım. Amaca uygun yiyip yarım saat-45 dakika sonra yapılan çalışma bence en iyisidir.
Yemek var yemek var, akşam 3 lahmacun yiyip spora giderseniz o iş olmaz tabi. Zaten deneydede adamlara gereksiz kalori aldırılmış, bana göre günlük almaları gereken ve amacına göre diyele beslenilseler, spor öncesi yiyenler hem sporda hem kilo vermede daha başarılı olacaklardı.