''İnsanlar inanmak istedikleri şeylere inanır. Ötesini görmek istemezler bile.'' diye okumuştum. Kimdi söyleyen hatırlamıyorum bile.
Buraya çıkıp ''Bugün kilitli pedal kullanmaya başladım. Çok faydalıymış. Performansım %30, işte bilmem kaç arttı deseydim eminim kimse buna ses çıkarmazdı. Zaten yakın zaman önce böylesi bir iddia forumda ayniyle vaki yapıldı bile. Bu gazla veya kişinin kafasındaki inanmak istediği şeyden ötürü başka bir Adem oğlu gidip ''en iyinin'' peşine düşebilir, düşüyor zaten.
Google amcaya kilitli pedal yazdığınızda ilk sayfada bu konuyla ilgili bir yazı görürsünüz. Hiç linkini vermeyeceğim çünkü yıllardır ilk sayfada. Sayfanın yazarı kelamının hemen bitiminde ''Gördüğünüz gibi ayakkabı pedala böyle kilitleniyor ve size yokuşlarda % 30 avantaj sağlıyor.'' der ve kimse bunu sorgulamaz bile. Nereden biliyorsun, nasıl test ettin denmez. En ufak bir itiraz gelmez.
Bu tür örnekleri sadece bize mahsus değildir. Yabancı bir sitede aero bir bisiklet, aero kask, jant, giysi, ayakkabı vs kalem kalem sıralayıp tam 100 watt kazanılabileceğini iddia edenlere de rastlayabilirsiniz. İşte janttan 12 watt, lastikten 9 watt kalem kalem sıralar. Pinarello'nun yeni F8'inden şu kadar watt, Specinin aero kaskından bu kadar watt... uydurur gider fantezisini. Fanteziler aleminin sonu yok. 100 watt birden kazanır adamımız. Test mi? Ne testi?
Kilitli pedal faydasızdır diye yazdığımı her hangi bir yerde hatırlamıyorum. Öte yandan yazıyı hazırlayan bendenizin hiç araştırma yapmadığını düşünmüyorsunuzdur herhalde... Örneğin bir üstteki fotoğrafı daha önce defalarca inceledim. Doğru pedal çevirmeyle ilgili fotoğraf birazdan gelir. Onu da uzun zamandır uyguladım, uygulamaya çalıştım.
Faydalarını gayet tabi biliyorum ve kullanmaya devam edeceğim.
Ancak hala daha bu kulaktan duyma %30 şehir efsanesine inanmak istiyorsanız elbetteki siz bilirsiniz.
@Tolga Çelebi
Valla okuduğum en güzel bakış açısı bu oldu.
@mehmetsunu

Meti bilmene şaşırdım. Çok iyi oynardım onu. Ne günlerdi be...
Doğru söylüyorsun. Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş.
@epsilon91