Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

Rica ederim hocam. Kestiginiz eski ic lastik esnek olduğundan gerdirerek sararsaniz daha ince ama daha fazla titresim emici olur.
Sanırım deneyeceğim.
Peki hocam iç lastiği gidona ne ile yapıştırmamı önerirsiniz?

Scudo
Sanırım deneyeceğim.
Peki hocam iç lastiği gidona ne ile yapıştırmamı önerirsiniz?
Yapistirmaya gerek yok hocam başlangıçta iki tur çevirip elektrik bandiyla cevirirseniz bitiste de ayni islemi yapmanız yeterli

Sabahta bir başlıkta yazmıştım ama o başlığı bulamadım. Bir arkadaşım için kelebek gidon bakınıyoruz ama Satori zone bulamadık, piyasada yok. Bu yüzden ne alsak iyidir ?

Bir de benim bisikletim bana bi tık ufak. 76cm iç bacak boyum ve177 boy ile S kadro Giant Escape r3 kullanıyorum. Gidonu aparat ile yükseldim. Kelebek gidon taksam bana olumsuz bir etkisi olur mu ? Arkadaş benim de aklımı çeldi de 😜

@Taygun Kon kelebek gidonlar açılı gidon boğazı ile en verimli şekilde kullanılıyor. Ben Satori kullandım ve öyle abartılacak bir artısını görmedim. Uygun ayarlarla hepsi aynı işi yapacaktır.

@Taygun Kon hocam iki gün önce gittiğim bisikletçi artık parça satışı zor olur dedi. Üretim durdu. Bisikletlere takacak iç lastik zor bulunuyor, herkes stoklarındaki iç lastikleri tüketiyor falan dedi. 3 4 gün önce ilanlarda 200 küsür liradan mevcuttu oysa ki. Şimdi baktım stoklar tükendi demişler. Bende gidon bakıyordum kyk kredisinin yatmasını bekliyordum. O zaman alacaktım maalesef alamam bu fiyatlara.

• İnanılmaz
Tepkiler: Taygun Kon
@celilyafes geçen hafta Satori Zone Kelebek Gidon ve gidon bandını birlikte 200e sattım. Dediğiniz gibi parça bulma çok zor bu dönemde, temiz ikinci ele yöneldi çoğu kişi.

@Anonim esnaf artık ürün satmak istemiyor, sattığı zaman zarara giriyor çünkü. Her geçen gün hem kurun artması ve üretimin çok azalması yedek parçalara talebin fazla olmasına sebep oluyor. Talep fazla ise fiyat yükselir mantığından fiyatlar sürekli artıyor.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
@celilyafes Aklıma çok korkunç senaryolar geldi stoklar bitiyor denince.
Bir çok ürün var piyasada Vona, Uno, Xlc, zozo (zozo konusunda önyargı sahibiyim) ve adını hatırlamadığım bir iki marka daha. Şahsen bütçem de çok yüksek değil bu yüzden deneme yanılma yapamıyorum.
@Anonim Çok teşekkür ederim. Peki ben bunu takınca sanki bir tık daha vücuda yakın bir tutuş pozisyonum olacak gibi. Bu olumsuz bir etki yaratıyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
@Taygun Kon hocam piyasada açılı gidon bir tek satoride var. Ondan dolayı satışları durdurmuş olabilirler.

Satori aramaktan umudu kestim zaten.
Arkadaşta kesti keza

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
@Taygun Kon eğer kelebek gidon size çok yakın olursa açılı olması avantaj değil dezavantaja dönüşüyor. Gidon almadan önce mevcut bisiklette deneme yapın. Gidonu tutacağınız kısımda bilekler çok fazla bükülüyor mu bi bakın. Satori açılı, çok yakın olursa size hem açı hemde yakınlıktan dolayı bükülme olacak bu sefer uzun süremeden bilekler ağrır.
@celilyafes şahsen çoğu esnafa uzun zamandır güvenmiyorum. Buradaki satıcı satmayarak kendi zarar ediyor. Aynı ürünü aynı fiyata yurtdışından alabiliyoruz. Yurtdışında üretim konusunda sıkıntı varsa yapacak bişey yok maalesef. Şimdi avrupada ve bazı Asya ülkelerinde 2.dalga başladı deniliyor. Fabrikalar yine kapanırsa satıcılar ne yapabilir ki. Shimano ve sram ürün üretmese sanırım bisikletler piyasadan kalkar 😂

Aslında tam olarak istediğim cevabı alamadım. Halen daha merak etmekteyim. Acaba sadece barendli elcik alıp kelebek gidondan vaz mı geçsem. Halen daha bu yakınlık konusunda çok çok endişeliyim.

Bir de merak ettiğim başka bir şey: Şu an gidonda mat vs.taşımak için bir aparat kullanıyorum, fren vites kablolarının olabildiğince altından geçirdim sistemi ama kablolarıma biraz baskı yapıyor. bu baskıyı azaltmak için nasıl bir yöntem kullanabilirim. Kelebek gidon sorunu tümden çözecek ama ondan da çok endişeliyim. Acaba daha dar elcikler kullansam veshifter'karı biraz daha açsam faydası olur mu?
Flat bar gidonda böyle sorunlar yaşsyan arkadaşlar ne yapıyor acaba ?

@Taygun Kon ben kelebek gidonu depoya kaldırdım. Kadro boyu 18 inç olan dağ bisikletine kelebek gidon takarak çok yakınlaşmasını sağladığım için bel ağrısı çektiğimi, 20 inç 28 jant tur bisikleti aldığımda anladım. Tavsiyem vücudunuzun uzunluklarına göre hareket edin. Sol kolumdaki tahminimce sinir sıkışması sebebiyle uzun süredir bisikletten uzağım. Kol el açılarına omuz genişliğine ve kullanım amacınıza bakarak gidon almanız benim naçizane tavsiyemdir. Ayrıca bu önerilenler herkeste aynı tepkiyi vermeyebilir. Bundan dolayı bendeki rahatsızlık bir başkasında olmayabilir. Yani biraz deneyim biraz araştırma biraz da şans

Şu an bisikletimin kadro ölçülerini kıyaslıyorum. İnternet sitesi üzerinden. Aslında aman aman çok büyük farklar yok gibi görünüyor. Yani neden bir boy büyük almadım derdine düşmüyorum Bir boy büyük alsam da kelebek gidon takınca sorun yaşayacakmışım. 64cm gidon uzunluğu varmış mesela. İyice kafan karıştı vallahi. Benim korkum d iyice yakınlığın olumsuz etkisi. Yine deneyiminize dikkat edeceğim. Teşekkürler.

• Beğen
Yabancı bir kaç site vardı. Şimdi hatırlayamadım. Ayrıntılı ölçülerinizi girerek kullanılması gereken en ideal ölçüleri veriyor. Bu ölçüler gidon boğazı uzunluğundan, sele yüksekliğine, gidon genişliğine kadar ayrıntılı. Kelebek gidon aldığınızda kullanışlılığı dolayısıyla bırakmak istemeyebilirsiniz. Ama oldu da rahatta edemediniz Bu durumda daha uzun gidon boğazı ile sorunu çözebilirsiniz. Tabi buda ek masraf doğuracaktır.

Böyle bir site buldum, işe yarayabilir.

competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp#fitcalc-main

• Beğen
Geçenlerde zozo kelebek gidon aldım. Normal gidona göre çok çok rahat geldi. Fakat belirli bir süre sonra elcik bölümü satori zone daki gibi içe doğru açılı olsa daha rahat ederdim diye düşündüm. Demek ki bilek yapım o açıya daha uygunmuş. Tabi satori zone kelebek gidon şuan için piyasada bulunmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
Ben de hala kararsızım. Acaba 55cm gidonumu 60 ya da 65 cm gidon ile değiştirip, barend elcikle mi kullansam; yoksa kelebrk gidon mu bakınsam çok çok kafam karışık bilemiyorum. Bekleyip göreceğim :D

@Taygun Kon

Eski nesil çelik kadrolu şehir bisikletimde xlc kelebek gidon kullanıyorum. Bisikletin kadrosu bana göre bir beden büyük. Uzun süreli sürüşlerde öne fazla eğilmekten ağrılar oluyordu haliyle. Düz gidonu kelebek gidon ile değiştirdim. Gidondaki tutma yeri 7-8 cm yaklaştı. Bu sayede bisikletin oturuş pozisyonu, sürüşü daha iyi oldu. 5-6 yıldan beridir kelebek gidon kullanıyorum, memnunum. Fakat sizin bisikletin kadrosu zaten küçükmüş, bir de kelebek gidon takınca daha da yakın olacak. Sürüş pozisyonunuz muhtemelen bozulacak ve rahat olmayacak. Deneme imkanınız varsa önce bir deneyin, size uyuyor mu bi bakın. Ya da ekonomik bir model alıp takıp deneyin. Beğenirseniz sonra daha iyisini alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kelebek gidonda '' Gidon Çantası '' kullanan arkadaşlardan kullandıkları marka ve modellerle ilgili önerilere açığım.

Xlc Kelebek Gidon Mat Siyah AL-069 25.4 - 585 MM Gidon kullanıyorum . Orta büyüklükte içine kah elektronik eşyalarımı koyabileceğim kah kum kosterlerimden gelen kumları müşterilerime nakliye edebileceğim bir model olursa çok makbule geçer.

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri