Merhabalar Arkadaslar.
Bu son gunlerde elim bir turlu bilgisayara gitmek istemedi, neden mi?
Su anda son 2 haftadir cektigim butun resimler viruslu bilgisayarlar sayesinde ucup gitmek uzere. Bakalim bir foto laboratuarina verdim 2 saat sonra durum belli olacak umarim operasyon olumlu gecer?
Su anda muthis bir yerdeyim. Kerem'in dedigi Varanasi'ye dun geldim. Burasi Hindularin Mekkesi. Butun Hindularin tek istedigi olumden sonra yakilip Ganj sularina kullerinin savrulmasi.
Bu sabah tavsiye uzerine hafif bir kahvalti, sonrasi kotu olmasin diye, sonra altin mabede gittim. Ufacik sokaklardan gecilip en az 10 kere uzerinizin arandigi bir yer, kamerayida almadilar. Bisiklet ayyakkabilarimi da cikarmak zorunda kaldim geri dondugumde tekrar bulunca bayagi bir sevindim. Guvenlik onlemleri cok fazla zira bu dinlerin birlesimi bir ulkede ne zaman bir karisiklik olacagi kestirilebilir gibi degil. Dun yilbasi kutlamalarinda asiri Hindular kiliseleri basip, yakmislar 1 olu ve cok yarali var.
Sonra Ganj kenarina o meshur torenlerin yapildigi yere geldim. Cok mistik bir havasi var. Hemen etrafina sozde rehberler takiliyor. Birisi beni icinde ihtiyarlarin olumu bekledigi bir yerin ucuncu katina cikardi, oradan hersey gorulebiliyordu ancak yardim istekleri dozunu kacirdi hatta yardimimi bile az buldu. Bugune kadar bu kadar israrci ve hircin turist rehberlerine az rastladim.
Neyse sabah biraz erken oldugu icin yolunacak turist az di galiba. Once bir kayik kiralayip 2 saat kiyi boyu gezdim. Bu arada olulerin yakildigi yerde fotograf cekmek kesinlikle yasak. Donuste turistler cogalmisti. Bir yerlerden seyredebilmek daha bir rahatti.
Tam bir saat bir balkondan yakilma islemlerini sayrettim. Oyle bekledigim gibi asiri bir sok olmadi ben de, herhalde hayat beni cok sertlestirmis

. Duman harici oyle goruntulerden, kokulardan falan pek etkilenmedim diyebilirim ama gordugum manzaralar omur boyu unutulacak gibi degildi.
Hele genc birisi vardi ki onlari yakmadan kayiktan direk Ganj'a atiyorlar.
Neyse arkadaslar fazlasiyla olumsuz seylerden bahsettim kusura bakmayin.
Aksam uzeri de Ganj kiyisinda atesler altinda muhtesem bir ayin toreni vardi. Hindular sanki o anda Ganj ana ile kucaklasiyorlardi. Yaklasik 1 saat muzikli, dansli bayagi iyiydi.
Bugunluk Varansi bitti bakalim yarin yeni yerlere.
Turkiyeye Selamlar
Ahmet