Scudo Sports

Katmandu'ya Dogru

sevgili soner.
ne güzel yazmışsın, bu virüsler herkeze bulaşsın diye. Ben o kadar uğraştığım halde bana bulaşmıyor. bende herhalde virüsten korunma programı var. Selamlar..

Scudo
Arkadaslar,
Sizlerin destegini okudukca daha mutlu oluyorum ve yazmaya devam diyorum.
Bugun Agra'dan Tac Mahal'in oldugu yerden batiya dogru yol almaya basladim biraz gece usutmusum hafif kirginlik var. 40 km sonra Fatehpur Sikri denen tarihi bir yere geldim artik 10 tane camiden sonra herbirinin mimari yapisi ayni oldugu icin biraz baydi, aslinda bisklet turundayim ama ilk gunden beri turistik bir tura benzedi tarihi yerkere verdigim para otel ve restaurant masrafini gecti. Artik birazda bisiklete yoneleyim. Bugun 76 km'den sonra erkenden mola vermek zorunda kaldim zira gidecegim yere daha 80 km var ve orada akli dengesi bozuk olanlarin iyilestirdigi soyleniyor, didn inanclara gore bugun yollar cok tozluydu, yol kenarlari toz toprak arabalarin gecmesiyle toz bulutu kapliyor ve Soner dedigin gibi bir suru maymun surulerinihem sehir iclerinde hem de yollarda gormeye basladim. Su ana kadar 3 gunde yaklasik 300 km yaptim daha soyle uzun bisiklet binmeye tam konsantre olamadim., tabiiki rada bir tarihi yer gormek icin saatler harcanabiliyor.
Selamlar

Iste Tac Mahal Hatiralari:

http://img340.imageshack.us/img340/2782/img0409nh6.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/2338/img0405ww8.jpg

http://img413.imageshack.us/img413/4919/img0321id5.jpg

Aslinda benim daha cok begendigim muhtesem bir renk uyumu olan kucuk Tac Mahal:

http://img340.imageshack.us/img340/6782/img0418vq9.jpg

Sevgili Ahmet, açtığın bu konuyu açılış sayfam yaptığımı söyleyeyim.
Ne zorluklarla nete girdiğini ve fotoğraf yüklediğini biliyorum . Teşekkürler emeğin için.

Maymunlara dikkat et, açıkta yiyecek varsa çalıyorlar, çalması da problem değil, yiyeceği çalamaz ve ıssırıp kaçar veya pençelerse mikrop bulaşabilir demişlerdi bize.

Maske takmayı düşünebilirsin Ahmetcim. Eczaneden bulabilmiştik. Hele şimdi yağmur da yağmıyorsa ne kadar toz vardır acaba ?

Kolaylıklar diliyorum . Geçmiş olsun. Selamlar :)

Ahmet merhaba. Geçmiş olsun, dünyada herkesin bildiği fakat herkesin göremediği Tac Mahal,ı görmek nasıl bir duygu acaba. Herhalde hoştur. Birde merak ettimde, aradaki saat farkı nedir. Yani biz akşam bilgisayar başındayken sen ne yapıyosun, uyuyormusun, yoksa bisikletmi sürüyorsun. Fotolar harika, devamını bekliyoruz. kal sağlıcakla...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Mumcu
Ahmet abi fotograflar güzel, oralarin mistik havasi da ayri. Ne mutlu seni oralarda görmek.

Bu arada tur bisikletinden mtb'a geçecegim bakalim nasil olacak diyordun, nasil gidiyor yeni velespitle, alisabildin mi abi?

• Beğen
Vallahi harikasın dostum sana iyi eğlenceler dilerim bizim yerimizede gez ayrıca çektiğin fotoğraflar olağanüstü

• Beğen
ahmetciğim merhaba gene yollara düşmüşsün kalbim seninle sana sağlıklı ve zevkli geziler diliyorum arada internete uğramayı unutma senden daima iyi haberler beklerim hoşçakal görüşmek üzere kemal tecimen

Selam Ahmet,
Sen yollara düşmeden önce tanışabildiğimize çok sevindim. Bakalım yollarımız bir daha nerede kesişecek? Bir dahaki karşılaşmamızda çay içmene hayatta izin vermem, bu sefer şampanya patlatacağız! :)
Bizim de hazırlıklar devam ediyor. İyice heyecanlanmaya başladık, pedallarımızın altı kaşınıyor. Şimdilik seni takip ederek avunuyoruz...
Gizem

• Beğen
@aydin

Aydincigim MTB aslinda kalin lastikli oldugu icin biraz daha konforlu. Birde yuksek olmadigi icin bacagi kaldirip kadro uzerinden atip binmek kolay oluyor. Ancak su son gunlerde tespit ettigim, Mtb'nin gidonu yol bisikletine gore en az 10 cm daha geniz ve bu omuz ve kollara agri veriyor, kuvvet dogrudan iletilmiyor, birde ellerde cok uyusma oluyor halbuki gidonuda sardim sarmaladim. Herhalde bir daha Mtb'yi yaris gidonuyla deneyecegim.

Diger soru: saat farki sadece 3,5 saat evet yanlis duymadiniz dunyada karsilastigim bucuk saat farkli ilk ulke, yani burada gunes daha erken doguyor.

Kisaca yaziyorum bugun yine batiya dogru 110 km devam ettim. Dun bana anlatilan vucuttan ruh cikarma olayina kafayi takmistim, gittim kasabayi buldum ne o sadece ben yabanci birde mabete girme sirasi en az 3 saat surebilirdi. Donmeye karar verirken polise bisikleti nereye baglarim diye sordum mabedin onune bagladik. Adamlar once benle biraz muhabbet etti ne ariyorsun dediler bende anlattim beni arka dar koridorlardan baska bir ritualin yapildigi yere goturduler, urpertici bir koridordu bir elimde cebimdeki biber gazindaydi ne olur ne olmaz, cikinca aradigimin bu olmadigini soyledim baska bir adres verdiler. Gittim genis bir bahcenin ortasinda rahipler kafesle cevrili bir bolumde ates yakip tuyler urperten dualar okuyorlardi. Etraftada obek obek insanlar ve ortalarinda transa giren insanlar kendini yerden yere atiyorlardi. Yabanci birisi olarak insan cekiniyor acaba hoslarina gitmez de bir linc durumu olusabilirmi diye:)
Aslinda daha kotu sahneler bekliyordum belkide bilerek bana yerini tarif etmediler diye supheleniyorum:mad:
Sonra baktim rahipler tartisirken isi yumruklasmaya kadar goturduler dedimki daha bu gencler dinin hikmetine ulasamamis, aslinda asyada kavga eden insan gormek cok zor.
Benim soguk alginligi devam ediyor ve bisiklete binmek biraz izdirap veriyor. Hava sadece 12-15 arasi maksimum 20 dereceye cikiyor bu kis Hindistan gunlerinde.
Bugun Rajastanin baskenti Jaipur sehrindeyim. Yarin sehrin tarihi yerlerini gezip bir an evvel bu buyuk, kalabalik, pis, dilenci dolu sehri terkedip yola cikacagim.
Selamlar

@Ahmet Mumcu

Sevgili Ahmet,

Hergün ne kadar ilginç ve değişik şeyler ile karşılaşıyorsun kim bilir ?
bizde her gün nerde neyaptığını düşünüyoruz !
Gerçekten insan ne tarafa bakacağına ne yapacağına neyin fotoğrafını çekeceğine şaşırıyor değil mi ?:eek:

Ama senki ruh çıkarma seansını aramış bulmuşsun . Diyecek bir şey bulamıyorum.

Pembe ve mavi şehir e doğru gittiğini anlıyorum. Turist üçgeninin tam ortasındasın aman dikkat et kendine. Gerçi dediğin gibi kavga - döğüş hiç yok oralarda. belki de bu sebeple 3000 atlı ile Babür han , 100 000 kişi ile İngilizler yıllarca yönetti hindistanı.

Bağımsızlıklarını da"sivil iteatsizlik" eylemleri ile kazandılar Gandhi sayesinde.

Herşey gönlünce olsun Ahmetcim.

"dal" ( harika bir mercimek çorbası ) içtikçe bizi de hatırla .

Ahmet abi merhaba,

Yelkenleri açmışsın yine,çok güzel mekanlara pedal basmışsın ellerine sağlık.Umarım GPA2 2008 de tekrar buluşuruz zira muhabbetine doyamadık.

Sağlıcakla kalmanı temenni eder hatasız kazasız yolculuklar dilerim.

Merhabalar Arkadaslar.

Bu son gunlerde elim bir turlu bilgisayara gitmek istemedi, neden mi?

Su anda son 2 haftadir cektigim butun resimler viruslu bilgisayarlar sayesinde ucup gitmek uzere. Bakalim bir foto laboratuarina verdim 2 saat sonra durum belli olacak umarim operasyon olumlu gecer?

Su anda muthis bir yerdeyim. Kerem'in dedigi Varanasi'ye dun geldim. Burasi Hindularin Mekkesi. Butun Hindularin tek istedigi olumden sonra yakilip Ganj sularina kullerinin savrulmasi.
Bu sabah tavsiye uzerine hafif bir kahvalti, sonrasi kotu olmasin diye, sonra altin mabede gittim. Ufacik sokaklardan gecilip en az 10 kere uzerinizin arandigi bir yer, kamerayida almadilar. Bisiklet ayyakkabilarimi da cikarmak zorunda kaldim geri dondugumde tekrar bulunca bayagi bir sevindim. Guvenlik onlemleri cok fazla zira bu dinlerin birlesimi bir ulkede ne zaman bir karisiklik olacagi kestirilebilir gibi degil. Dun yilbasi kutlamalarinda asiri Hindular kiliseleri basip, yakmislar 1 olu ve cok yarali var.
Sonra Ganj kenarina o meshur torenlerin yapildigi yere geldim. Cok mistik bir havasi var. Hemen etrafina sozde rehberler takiliyor. Birisi beni icinde ihtiyarlarin olumu bekledigi bir yerin ucuncu katina cikardi, oradan hersey gorulebiliyordu ancak yardim istekleri dozunu kacirdi hatta yardimimi bile az buldu. Bugune kadar bu kadar israrci ve hircin turist rehberlerine az rastladim.
Neyse sabah biraz erken oldugu icin yolunacak turist az di galiba. Once bir kayik kiralayip 2 saat kiyi boyu gezdim. Bu arada olulerin yakildigi yerde fotograf cekmek kesinlikle yasak. Donuste turistler cogalmisti. Bir yerlerden seyredebilmek daha bir rahatti.
Tam bir saat bir balkondan yakilma islemlerini sayrettim. Oyle bekledigim gibi asiri bir sok olmadi ben de, herhalde hayat beni cok sertlestirmis:). Duman harici oyle goruntulerden, kokulardan falan pek etkilenmedim diyebilirim ama gordugum manzaralar omur boyu unutulacak gibi degildi.
Hele genc birisi vardi ki onlari yakmadan kayiktan direk Ganj'a atiyorlar.

Neyse arkadaslar fazlasiyla olumsuz seylerden bahsettim kusura bakmayin.
Aksam uzeri de Ganj kiyisinda atesler altinda muhtesem bir ayin toreni vardi. Hindular sanki o anda Ganj ana ile kucaklasiyorlardi. Yaklasik 1 saat muzikli, dansli bayagi iyiydi.
Bugunluk Varansi bitti bakalim yarin yeni yerlere.
Turkiyeye Selamlar
Ahmet

@gürsel

Gursel'cigim cok tesekkurler. Yola cikmadan once iki kere sana ugradim bulamadim.
Bu arada yola cikmadan once yaptigin teknik yardimlara cok tesekkurler. Gursel Turkiyede bulamadigim parcalari bana ozel imalat yapti. Ayrica atolyeni banada kullandirdigin icin sagolasin.
Yavas yavas hazirlan sene dedigin ne ki cabuk geciyor:) .
Ahmet

Merhaba Ahmet Abicim,
Değişik kültürleri tanımak ne kadar da güzel. Bizlerede bu zevki tattırdığın için çok teşekkürler. Fotoğrafların için çok üzüldüm. İnşallah kurtarabilmişsindir.
Birgün oralara yolumuz düşer ise önceden neler yapacağımızı bizlere öğretiyorsun. Yolun açık olsun...
Bir gün bir yerlerde buluşmak dileği ile...
Sabırsızlıkla diğer fotoğrafları ve hikayeleri bekliyoruz...

Sevgiler...

• Beğen
Sevgili Ahmet,

Varanasiye doğru gittiğine göre kuzeye Nepal e doğru gidiyorsun sanırım. Bihar a doğru gidersen daha dikkatli ol. Hindistan bir ev ise tuvaleti bihardır diye bir söz var.

Nepal ile ilgili aşağıdaki haberide bilgine sunuyorum. Uzun süredir çalkantılar devam ediyor. Biz oradayken sokağa çıkma yasakları ve grevler oluyordu. Yukarı çıkmadan son haberleri takip edersin. Ancak Nepal in ekonomisi neredeyse tamamen turizme dayandığı için karışıklıklar turistleri çok etkilemiyor , bunuda belirteyim.

Pakistan dan geçmemende iyi oldu iyice karıştı ortalık. Bir tanesi de neredeyse beni öldürecek olan canlı bombalardan biri Benazir Butto yu öldürdü.

Selamlar.

Varanasi fotoğrafların çok güzel.
Umarım tüm fotolarını kurtarmışsındır.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nepal meclisi, monarşiyi feshetti

Nepal meclisi, Maocu gerillaların barış görüşmelerinin devamı için şart koşmasının ardından yaptığı oylamada, monarşiyi feshetti.

Televizyondan canlı yayınlanan meclis oturumunda, Nepal'in "federal demokratik bir cumhuriyet" olmasını öngören yasa tasarısı, 329 üyeli mecliste 270 oyla kabul edilirken, 3 karşı oy kullanıldı.

Yetkililer, mevcut Nepal Kralı Gyanendra'nın genel seçimlerin sonrasına kadar herhangi bir yetkiye sahip olmadan sarayında yaşamaya devam edeceğini belirtti.
Seçimlerin gelecek yıl nisan ayının ortalarında yapılması bekleniyor.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Merhaba Ahmet

Kolay gelsin, saglikli ve guzel tur yapma dileklerimle.

Son olarak Varanaside oldugunu ve Kathmandu dogru gidecegini ogrendim. Nepalde 3 ay kadar 2 kere bulundum . Nepalle ilgili yazacagim bazi bilgilerin sana yardimci olabilir

hangi yolu alacaksin.Pokhara Kathmadu uzerindenmi gideceksin. Pokara Nepalin en kucuk guzel bir gol kenarinda kurulmus sakin sehirlerinden bir tanesi. Kahtmandudaki kalabalik karmasiklik Pokharada yoktur. Ayrica Pokora gunluk bisiklet turu yapabilcegin bircok yer vardir gol etrafi ve yoredeki dag yamaclari gibi.

Ben Pokarada iken cok guzel ve temiz bir aile pansiyonunda kaldi. Odedigim ucret gunluk yaklasik 1 $ 100 rupi nepal. Bu fiatlara bir cok yer var.

Pokara Kathmandu yolu kalabalik degil fakat katmanduya yaklasinca trafik cok kalabalik. Pokhara kathmandu yolundan ayrilip tali yollarla kuzeye ve guneye giden yollar uzerindeki koyler kucuk kasabalar Nepal kulturunu daha iyi bir sekilde temsil eden yorelerdir.

Senin guzargahin Butwal Bharatpur Khatmabdu ise Royal Chitawan National Park tan gececeksin. Nepalin encok ziyaret edilen yerlerinder. Asya Rhino su ve safari tur populer turistler icin. Safari Fiatlari yuksek kathmandudan yapilan rezervasyonlar icin. fakat orada direk olarak cok ucuza fiat bulabilirsin.

Eger Pokara ya gedersen Anapurna trek i yapacakmisin. Sezon biraz gec kis kosullsri basladi fakat kisa bir bolumu yapilabilir.

Anapurnada 3 cesit trek var.
1- Anapurna etrafinda tam trekking - yaklasik 1 ay
2-Jamson trek -half of Anapurna trek- Anapurnanin bati yakasi trek i. Bu iki turlu yapiliyor ya gidis donus 1 gun kadar , yada ucakla Jamson a ucup buradan trek i yapmak.
3- Anapurna base camp.

Sezon biraz gec Jamson trek yapilabilir.

Kathmandu

Kathmandu da ben Tibet guest house da kaldim.Biraz pahali ve iyi kaliteli bir otel. Fakat bana bisikletci oldugum icin cok buyuk indirim yaptilar. 3 $ a . Otelin gunluk fiati 6-10 $ dan basliyor

Tibet guest house bulundugu sokak cikmaz sokak . sokagin sonunda sag ve sol tarafta iki otel var. Burada iki fransiz bisikletci toplam gunluk 2$ oduyordu.

Kathmandudan kuzeye dogru Langtang a gidiliyor. Langtang trekking cok yapilan trekking lerden. Buraya dogru yapacagin bisiklet turu bombos yollarda cok iyi olur. Gunluk tur Kokani-Shivapur water shed . birkas gunluk tur Langtang national park a dogru cok iyi olur.

kathmandu ve etrafindaki ring road da trafik cok yogun.

Bhathapur sehri eski tarihi bir sehir. Khatmandudan bisikletle Bhatapura gitmek bir felaket. Yol cok cok kalabalik .

Ben Kathmanduya geldigimde sokaga cikma yasagi vardi. Bisikletimi Otelde brakip 95$ a Luklaya ucakla gittim. Lukla everestbase camp trekin basladi yerlerden birtanesi. 3 haftalik Everest base camp trek i yaptim. Ben dondugum gun sokaga cikma yasagi kaldi.

Eger vaktin varsa Everest base camp trek cok iyi bir trek bana gore Anapurnadan cok daha iyi.

Benim Anapurna trekkingde bizden maocu gurup 1$ gunlugune topladilar.Turustlere karsi hicbir ters kavgaci hareketleri yok.

Katmanduda gosteri ve yuruyus lerde turistlere karsi hicbir haraket yok . Guruplar turistlere karsi saygili ve barisci.

Umarim yazdigim bilgiler sana yardimci olur

Cem Terzi

Geri