Scudo Sports

Katlanır bisikletle tura çıkılır mı?

@KuzuBoyz
Nerden çıkardınız bunu. Yok kaynak yerinden kaynaklayın, insanların hevesini kaçırmayın. Ben değil dahon veyahut tern ile tura çıkma daha ufak olan strida ile 100 km tura çıkıyorum zaten turlar günlük 100 er 100 er ilerleniyor sorun yok. Katlanır ile dünya turuna bile çıkılır hiçte sorun olmaz. böyle yorum yazarak olmaz diyerek birbirimizin motivasyonunu kaçırmaya gerek yok. Varsa olmayacağına dair kesin teknik bilgileriniz önünüzde saygıyla eğilirim ama lütfen bu şekilde hiçbir başlıkta kimseyi yönlendirmeyin

@Tolga Uşaklı

Katılıyorum güzel özetlemişsiniz . katlanır ile Türkiye hatta dünya turuna bile çıkılır

Scudo
Bisiklet alırken kendine ''nerede süreceğim?'' sorusunu sormalı bence.

Bir katlanan bisiklet kullanıcısı olarak(daha amatörüm), benim en büyük sorunum toplu taşıma idi. Tamam her saat binebiliyorsunuz belki ama istanbul'dayız koca bisikletle bin bakalım binebiliyorsan, insan sığmıyor koca bisikleti nasıl sığdırayım :D en azından katlananın bir toleransı var.

Mtb alırsın yolda sürersin, yol alırsın dağda, bayırda sürersin. sürersin ama... Tur diyorsak bisikletin tepesinde uzun süre kalınacağı için konforun nasıl olur.

(500.000km yapmış otomobil de gider ama nasıl gider, bir depo benzin yaktığında ayriyetten kaç litre yağ yakar :D)

Forumda avrupa gezisi yapmış bir arkadaşımız vardı, gayet güzel anlatımıyla turunda çok ''büyük'' sorunlarla karşılaşmadan tamamlamış.

Çıkacağım tur genellikle arazi, dağ, orman olacak diyorsanız, katlananla çk, olmaz çok zor yani.

Bu bisikleti düzgün yollarda kullanacak olan, canı istediğinde katlayıp hop toplu taşımaya atacak olan alsın yürüsün derim kısaca :)

Benim anlamadığım katlanır kültürünün K sinden anlamayan, anlamayı bırak haberi olmayan, katlanır bisikletle bir defa dahi muhattab olmamış buna cesaret bile edememiş kişilerin yorumlarına neden bu kadar içerliyorsunuz arkadaşlar.

@Yusuf'san
Ne bileyim bilmiyorum. Ortak payda bisiklet olunca herkese gönül veriyoruz yardımcı olmaya ve hataları düzeltmeye hep birlikte bir adım daha ilerlemeye çalışıyoruz. Benim strava kayıtlarında var strida ile 92 km sürdüm. Strida ile fethiyede babadağ dan iniş yaptım. Kron FD 500 ile performans turları yaptım sıkıntı yok. Katlanır ile uzun tur yapılır

Bir hata düzelmiş oldu. Hiçte yormuyor açıkcası çünkü her yerini kendine göre ayarlayabiliyorsun

Biraz sinirlenerek yazdığım için yorumumu sildim.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@KuzuBoyz 1. Ve 2. Soruya cevap; istedigimde hizlica katlayip ulasima (ucak,gemi,otobus,hatta motosiklet vb.)entegre edebilmek. Ben de tur bisikleti kullanicisiyim tabiki gonul isterki cok iyi bir tur bisikleti ile aylarca yolda olmak. Fakat zamanin kisitliysa ve bisikletle gitmek istedigin yerler cok ve birbirinden uzaksa neden katlanirla olmasin? Bence gayet mantikli. Tabiki benimde katlanirla ilgili tereddutlerim var bir cogumuz gibi. Tecrubesi olanlardan (faal olarak kullananlar) bilgi paylasimi istemek neden bu kadar tepkiyle karsilaniyor ki. Ayrica her soruya cevap vermek zorunda degilsiniz. Boyle seymi olur cok sacma cocuk bisikleti gibi seyler soylemek yerine anlamaya calismak daha yerinde bir davranis olmaz mi? Saygilarimla.

• Beğen
Tepkiler: mutkugurler ve mhd
@nonsteril
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye bir söz var gerçekten çok doğru,bende katlanır kullanıcısıyım,o saçma sapan yazan arkadaşa söylüyorum,kimse kimseye burda sinirlenemez,katılmadığın düşünceye kafana göre cevap veremezsin arkadaşım,cevap vermezsin oluyr biter,arkadaş foruma geliyoruz stres atıp hobimizi paylaşalım diye ,ergen tripleri millete ukalalık yapmalar,sana mı soracağız turu ne ile yapacağımızı

Arkadaşlar merhaba, turlar için katlanır 26" ler hakkında ne düşünüyorsunuz? örneğin mosso marine 26" modeli var iş görürmü yorum yaparsanız sevinirim. Aynı şekilde geotech fold up 26d modelide var bu tarz bisikletler kullanmış kişiler yorum yapabilirmi - ve +ları hakkında

@Dağhan

Katlanır bisikletimle uzun tura çıkacağım. Araziye de gireceğim. Ne dersin? Olur mu?

@nonsteril

Konu şuydu: Katlanırla uzun tur, arazide kamp. Bu etkinliğe Dağ bisikleti ile çıkmak yerine katlanır ile çıkmak. Yolculuk sadece bisikletle olacak. Toplu taşımaya binilmesi düşünülmüyor. Verdiğim ise cevap katlanır bisikletin arazide sıkıntı yaratacağıydı. Tabi forumu okumadan cevap vermek huyumuz olduğu için herkes şarlamış bilip bilmeden. Cevap yazarak ben hata ettim aslında. Yazılanları tekrar okuyunca ne kadar boş ve gereksiz şeylere kızdığımı farkettim.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Şafak Hasret

Bu sorunun hicbir yerinde arazide surecegi ile ilgili bir bilgi goremedim. Soruyu soran da onunla araziye giremeyecegini(daha dogrusu dag bisikleti kadar verim alamayacagini ) en az benim kadar en az sizin kadar tahmin ediyordur bundan emin olabilirsiniz.

katlanır bisikletle ben sehir içi 25 ile 70 km arasında geziyorum.İstanbul içinde tecrubelerime dayanarak söylüyorum burada arkadaş katlanırla çıkılırmı diye soruyor.Benim şahsi görüşüm katlanırla çıkılır.Zaten gezi amaçlı tur ise zaman baskısı yok ben geze geze göre göre giderim diyorsan hertürlü çıkılır fakat tekli aynakol varsa çok iyi kondisyonunuz olmalı yokuş performansı için yada 2 li aynakol olması rahatlatır.yokuşlar sorun olabilir.günlük şehir içi kullanım için tasarlandıklarından kısa mesafede sorun olmaz uzun turlarda eğim açısı ve mesafesi sorun olmaması açısından 2 li aynakol tavsiye ederim

Öncelikle merhabalar, Katlanır bisiklet ile uzun tura çıkmış birisi olarak şu işe bir açıklık getirmek istedim. Bütün bisikletler ile uzun tura çıkılabilir buna katlanır bisiklet de dahil. Sadece araç kullanmak için katlanır bisiklet ile tura çıkılmaz, bu bir zevk meselidir. 4200 km kadar bir yol yaptım sadece bir kere arka lastiğim parçaladı 16x1.35 bisikletin orjinal lastiğini kullanıyordum. Daha sonra Schwalbe Maraton Plus ile değiştirdim hiçbir sorun kalmadı. Daha kötü arazi koşullarında lastik yüzeyini daha da büyütüp sorunu daha da azaltabilirim,1.75 e geçmek gibi. Fakat Avrupa içinde 1.35 gayet yeterliydi. Tabi bozuk arazi koşullarında ek yerleri olduğundan dolayı daha fazla titreşim oluyor bunları hissedebiliyorsun fakat ek yerlerinin kopması gibi bir durum söz konusu değil, böyle birşey ne duydum ne gördüm. Mesafe gitme konusuna geldiğimzde %10-15 gibi bir kayıp söz konusu, daha yavaş gidiyorsunuz fakat bayırları daha rahat tırmanıyorsunuz. Lastik boyutu ufak olduğundan pedalı daha rahat çevirebiliyorsunuz ama daha az mesafe gidiyorsunuz. Ben 6 Vitesli bir bisiklet ile tura çıktım ve de çok memnunum tekrar böyle bir tura çıkacak olursam yine katlanır bisikletim ile çıkacağım.

@gmfaruk
Bu adam sağlam bike friday ci...ikinci bisikleti sanırım pocket companion, birsürü brooks sele pert etmişliği var, ropörtajını izlemenizi isterim..

@Hamit.Ç
@Hamit.Ç

Ferrari ile rally cross yapılır, yapıldı da ! (1978 model Ferrari 308)

ferrari rally.jpg

Porsche ile de rally cross yapıldı. (911 GT3)

porsche rally.jpg

SUV ile drag yarışlarına katılan tonla insan var ve benim diyen spor arabalara çok rahat kafa tutabiliyor. (Jeep Grand Cherokee SRT - Audi R8'le yarışıyor) Ayrıca BMW X6M, X5M, Mercedes G65 AMG, G63 AMG, ML63 AMG gibi fabrika çıkışı araçlara da rastlayabilirsiniz drag yarışlarında. (bknz. Youtube)

suv drag.jpg

Yol bisikleti sahibiyim ve kısa süre önce katlanır bisiklet alıp toplamda 100-120 km kadar kullandım. Yol bisikleti ile +100km turlara çokça kez çıktım ve şu aralar katlanır bisikletim ile düşünüyorum (Yüksüz olarak). Göbekten vitesli olmasına rağmen gayet performanslı gidilebiliyor ve sağladığı konfor da muazzam.

Tura çıkar mıyım bu bisikletle (yüklü olarak) sorusuna ise şu an için hayır demek durumundayım. Tek sebebi de; bisikletin maksimum taşıma kapasitesi 105kg ve ben 100 kiloyum. 95kg altına düştüğüm an arkada hazır olan bagaja, pedal çevirirken çarpmayacak bir çanta bulup çadırlı kamp olaylarına gireceğim.

Sayın @Şafak Hasret, eğer gönlünüz katlanır bisikletten yanaysa hiç düşünmeyin alın. Lastik ebatı vs. gibi şeylere takılmayın, aldıktan sonra "iyi ki" diyeceğiniz ya da demiş olduğunuz şeyler arasına girecektir muhtemelen.

Geri