Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Dahon a d18 modelini türkiye ye göndermedi diye çok kızıyordum ama vitesse d8 i aldıktan sonra iyi ki getirmemişler diyorum. Beklentimi tam anlamıyla karşılayan bir bisiklet aldığımı düşünüyorum. Henüz deneyimlediğim eksi bir yönü olmadı. Dün sahil şeridi ve minibüs yolunda 2 saat kadar kullandım. Sele aşırı rahat değil ama çok da problem çıkardığını söyleyemem.

Scudo
@gaskiller35 Dahon'lar gibi katlanıyormuş sağolun ama gidonun arada ezilmemesi için arada mıknatıs yok her halde...:)

@cavo memnunmusun bende 3 model arasında kaldım ama mu d8, visc d18 ,vybe d7 (fiyat olarak en makul)

Çocuk demiş 8 vites 20" le 55 kilometre/saat hız yaptım, diğer çocuklar hepsi milyar kıta ötede kaldı benim hızımdan, kız demiş ne kadar vecihi bir erkek. Birlikte nice kadanslara yelken açmış, sarılmışlar.

Selamlar, 15 senedir bisiklet kullanmamıştım ama en son arkadaşımın salcano 16" katlanabilir modelini kullandığımda gayet güzel bir teknoloji olduğunu farkettim, ayrıca insanların da dikkatini çekiyor o yüzden katlanabilir bisiklet almak istiyorum. Amacım İstanbul sahil yolunda akşamları bisiklet sürmek.

Şimdi aklımda birkaç model mevcut. Bütçem maks 800 tl civarı. Kredi kartıyla alacağım için ikinci el biraz zor olur.

Bianchi Folding Bike
Salcano İzmir
Bfold 320

Ayrıca n11'de Istbike diye bir model var, disk frenli olduğu için dikkatimi çekti. Fiyatı da uygun duruyor, kullandığım salcano'nun frenleri çok hoşuma gitmemişti acaba bu modeli alsam sıkıntı yaşar mıyım? (link)

Özellikle Istbike ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler

@Temren85 bunların arasından bfold 320 derim ya da biraz daha bütçeyi zorlayıp kron alabilirsiniz...

Arkadaslar Dahon Visc D18 alacagim.Kullanan veya bilgi verecek olan var mi?

@tugrulboraerkil
Henüz Turkiyeye gelmedi visc d18. Uzun suredir bekliyorum bende ancak henüz bi haber yok. Ön sipariş vermediyseniz gelse de almanız zor olur gibi.

@osman öksüz
Peki sen daha once hic katlanir kullandin mi?Benim bu ilk deneyimim olacak.Bu arada seni Visc D 18 in hangi ozelligi cezbetti?

nasıl yok visc d18 ?

(link)

satılıyor uzun zamandan beri ?

Evet şimdi üye olunca farkettim kusura bakmayın. . üye olmadan önce stokta gözüküyor.

2 hafta kadar önce arkadaşa tern c7 aldık. Bu haftasonu eymir'e bisiklete binmeye gittiğimizde arkadaş tern ile gelmiş. Bir müddet pedalladıktan sonra arkadaşa ben süreyim dedim. Benimde alma fikrim var ama emin olamadım bir türlü. Yaklaşık 8 km kadar sürdüm. Yorumlarım söyle
Gidon ve sele konumu çok hoşuma gitti dik durup rahat kullanabiliyorsunuz. Ama bisiklette bir dengesizlik geldi bana alışmadığım için olabilir ama sanki emanet gidiyorum düşecem zannettim. 7 vitesli idi en düşüğü ağır en yükseği de hafif kaldı. Max hız 22 km yapabildim. Uzun turlara gidileceğini düşünmüyorum ama kısa mesafeler için ideal. Katlanıp evde az yer tutması ise can alıcı nokta bence. Velhasılı ben vazgeçtim. Bu arada tern'in 24 jant versiyonu varmış onu denemeyi düşünüyorum son kararımı o şekilde vereceğim.

B7'nin vites aralığı dar, 8 veya daha çok viteslilerde 55km/s yapabilirsiniz.

Çünkü 52 diş ayna kol, 11-32 ruble var.

B7 ise 12-28 rubleli ve ayna kol küçük.

Denge konusu ise göreceli, çok atak, oynak olduğu kes, bazısı garip ve güvenilmez buluyorken Ben bayılıyorum. Yüksek süratte de gayet stabil geliyor bana. Ama şehir bisikletinde olduğu gibi elinizi bırakıp gitmek falan imkansız

istanbul'da bisiklete binmeyi özledim yaaa.. visc gelsede alsam

@malemsteen ilk defa katlanır sürüyorsanız bisikletin dengesiz gelmesi çok normal. Katlanırlar düz gidon olduğu için il etapta biraz dengesiz geliyor bunu hepimiz yaşadık. Bu şehir içinde kıvrak olmasını sağlıyor; ama elbette hafif bir dengesizlik hissi veriyor il zamanlar. Örneğin şehir yol bisikletlerinde el bırakıp sürmek çok kolayken bunu katlanırda yapmak çok çok zor

Edit

Tern Verge P20 de güzel.Ama fiyatı naahoş :)

• Fiyat:
    1.325 $
    Renk:
    Siyah / Turuncu
    Jant Ölçüsü:
    20"
    Vites:
    20 Vites 2x10
    Ağırlık:
    11,0 Kg
    Katlanma Zamanı:
    10 saniye
    Katlanmış Ölçüsü:
    38 x 79 x 72 cm
    Sürücü Boyu:Verge-P20.png
    142 - 190 cm
    Maks. Kapasite:
    110 Kg
    Kadro:
    Hyroformed 7005 - Aluminyum
    Maşa:
    6061 Aluminyum
    Ekstra:
    Tailight

• Vites Kolu:
      Sram X5 Trigger 2x10
      Ön Aktarıcı:
      Microshift
      Arka Aktarıcı:
      Sram X7 10 Vites
      Aynakol:
      FSA Vero Custom 55/42 T
      Arka Ruble:
      Sram 10 Vites 11/32 T
      Zincir:
      KMC X10
      Pedal:
      Katlanabilir
      Ön Fren:
      Kinetix SpeedStop V-fren
      Arka Fren:
      Kinetix SpeedStop V-fren
      Lastik:
      Schwalbe Kojak 35-406, 95 Ps

Ama aklım aşağıdaki Dahon Vector DD30' da kaldı.Fakat Türkiye'ye gelişi sanırım 2016 veya 2017' yi bulur.Tam bir makine:harika:

Vector DD30.png

Geri