Arkadaşlar
@Tolga Çelebi beye bir yerde katılıyorum bir yerde de katılmıyorum.
katıldıgım konu katlanır bisikletler şehir içi ulaşım için tasarlanmış bisikletlerdir.Bunu kimse inkar edemez.
2aydır Geotech fold up 20.2 model bisiklet kullanıyorum, bisikletin agırlıgı 11kg katlanır bisikletlere göre birazcık hafif.
bisikletim 8 vites 11-28 ruble ve 53 dişli ayna kola sahip bu donanımla şehirde düz yollarda çok güzel hızlarda gitmek mümkün
hiçde insanı yormuyor. temel olarak yol bisikleti diyebiliriz. sıra yokuşa gelince orada tıkanıyorsunuz ve bisiklet gitmiyor ve sizi çok yoruyordu.
buraya kadar Tolga bey ve diger arkadaşlar haklı.
ufak bir modifikasyon ile arka rubleyi 11-32 ile degiştirdim bu konuda tavsiyem 11-34 ile degiştirilmesi benimki biraz aceleye geldi ):
sonrasında düz yolda yol bisikleti performansı yokuşlarda ise MTB performansına sahip bir bisikletim oldu.
bu modifikasyonun bana maliyeti 45tl oldu.
Eger katlanır bisikletinizle yokuş tırmanmada sıkıntı yaşıyorsanız benim gibi basit bir degişikle sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz.
(link)
bisikletiniz 8 vitesse bu ürün fazlasıyla uygun maliyetli olarak işinizi görecektir.
9 vitesse secenekler daha fazla olabiliyor.11-36T gibi .
Sonuç olarak piyasada çok fazla model ve marka var size fiyat olarak uygun maliyetli bir model alarak bunun vites sisteminde bu bir degişiklikle mükemmel performanslı bir bisiklet sahibi olabilirsiniz.
Benim tavsiyem ikinci el temiz bir salcano izmir modeli alarak bunun üzerinde şu degişikler yaparak çok üst düzey bir bisiklet sahibi olabilirsiniz.
1-Arka Ruble 9lu 11-34T degişimi maliyeti:60TL (link)
2-Arka Aktarıcı 9lu sistem uyumlu:maliyeti 115TL (link)
3-9lu vites kolu: maliyeti:85 tl (link)
toplam olarak 260tl maliyetli olarak yaptıgımız modifikasyon ile heryerde çok rahat bir şekilde yüksek performanslı olarak bisiklete binebilirsiniz.
bisikleti ikinci el degilde sıfır alırsanız sıfırı burada 720tl (link)
toplam masraf 720+260 =980TL ye tern ,dahon ve geotech gibi markalarda 1500-2500tl arasında yer alan bisikletlere eş deger bir kalitede bir bisiklete sahip olabilirsiniz.
bu donanımın üzerine birde 20x1,35 veya 20x1,1 gibi bir lastık ile performansta tavan yapabilirsiniz.