Scudo Sports

Kaskınızla alay mı ediliyor? O zaman içeri buyrun.

@ateze

Arkadaş ilk mesajında belirtmiş aslında ''KRO'' :D

Bende artık dışarıdan gelen sesleri takmıyorum.Zaten ortala 25-35 km hızla giderken beni görüp,laf üretmeleri ve dile dökene kadar sözünün yarısında ben onları duymayacak kadar uzaklaşmış olyorum genelde :p

Scudo
Kesin Çözüm Arabaları Duymak Koşulu İle Müzik Dinlemek:) Yadaaaaa Çözümlerin En Babası O Başındaki Ne laa Die Gelen Sorunun Cevabını Hiç Vermemek :p

Valla kaskı bilmem ama tayt işi en zoru arkadaşım bana göre.Tayt giyemem asla, alay edilip edilmemek değil de, ben şahsen giymem, giyeni de ayakta alkışlarım, sonuna kadar da saygıyla eğilirim gösterdiği cesaretin önünde.

Kask benim de umrumda olmaz asla, çünkü Allah korusun kafa üstü düşsen kask patlar, takmasan kafan patlar öbür türlü yani..

sen kendin için mantıklısını yap boşver, hani bisiklete binmeyip de kaskla gezen olsa garip olur ama;bisiklete binip de kask takmayan kişi anormal görülmeli artık.İnsanlar yeni uyanıyo bisiklet konusunda neyi nasıl yapması gerektiği konusunda.

sen; metrolardaki yürüyen merdivende koşarak tepinen, araba kullanıp ta kemer takmayan, yemek yiyen insanın karşısında suratına karşı dumanını üfleyerek sigara içen, başkasına saygı duymayan, gelişmesi ve düşünebilen bir yaratık olması bile istenmeyen bir çoğunluk toplum içindesin artık.

Zaten Bisikletin kendisiyle alay edip çocuk musun diyen salaklar da çıkıyo arada ona bakarsan ohoooo bulaşma o zaman

strese sinire gerek yok, ben 23 yaşında kolesterola girdim, şeker sınırındayım, sigarayı bırakalı neredeyse 5 ay oldu,ben napıyım o zaman? sigarayla savaşta ömür boyu süren zaferle ben galip oldum. seminer versem bıraktırırım da o pisliği, o kadar iddialıyım.

(Öyle lanet şey ki, son sigaran kalsa pakedinde; hayatında en sevdiğin insan gözünün önünde sigarayı kırıp atsa boğazlarsın onu. Üstüne gider alırsın pakedi, yakarsın sigaranı, çekersin sonra vicdan azabını tüten dumanıyla. İnsanı oyuncak etmekten başka hiçbir işe yaramıyo, sahte zevk resmen.Keyif verdiğini zannedersin ama, aksine nikotin ihtiyacın oldugunda da seni köpek gibi bağlar kendine. İhtiyacın karşılandığı sürece sadece hayat normaldir. Kalanı kabustur. Kanseri manseri korkutmuyo zaten gözümü, hala palavra gibi geliyo,insanın kişiliğini bozan bir pislik sadece yani ama yeni fark ettim.Spora başlamam şart yani kısaca en kısa zamanda..)

4 sene evvel ayıptır söylemesi ama 2 adana dürüm üstüne waffle yiyip de üstüne deli gibi sigara yaktıktan sonra hareketsiz yaşam biçimi edasını bozmadan domuz gibi uzanıp kıvrılırdım, 19kilo aldım 1 senede. Millet ilkten ooo kilo almışsın derdi övünürdüm bile :)

e şimdi? ne alaka bunlar dimi?

o 3-5 çapulcu gerizekalı adam(adam da değildir) bilir mi ki seni? boşuna gereksiz yaşayan moronlar ancak kendi yaşadığı hayatın gereksizliğinin farkında olmadığı süre böyle basit şeyler yapar.

Sen takma elalem senin iyiliğini düşünmez, canı sıkılmıştır kendi çapında eğleniyodur sadece, boşver etsin lafını gülüp geçmene bile gerek yok ta umrunda olmamalı böyle şeyler yani, sen kendi düzeninle devam et, o bisikleti yöneten tek kişi var, kontrol sadece sende yani. Hareket çekip de haklıyken haksız olup ta başını gereksiz yere belaya sokma bence. Kavga etsen de kafalar aynı, mankafa yani, değiştiremezsin. Adamları dövsen bile gene beyinlerindeki sistematik düşünce işleyişi aynı olucak. Boşa yorulduğunu görüp te katil olmak istersin sonra :)

bir de sana tavsiyem; değişik bir şey yaptığın zaman insanların sana bakıp bakmadığını merak ederek davranmazsan, sana bakanların nasıl baktıklarını görmezsen huzurunu 2 paralık edemez kimse..

Geçen hafta ışıklarda beklerken, trafik polisi yanımdan geçiyordu.
Spd'ye yeni alışmaya başladığım için yol verdim.
İçerideki memur bey -artık tipimde hayret edilecek ne varsa- eliyle "Bu ne yahu?" hareketi yaptı.
Artık kaska mı yaptı o hareketi, yoksa bir hatamız mı oldu bilemeyeceğim.
Artık polis -hem de TRAFİK- polisi böyle yaparsa vay halimize.
Ama tabi bir kişinin yaptığı hareket, tüm polislere itham edilemez.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Kask ın önemini başımın arkasına 7 dikiş yedikten sonra anladım.Bisikletimi satın alıken kaskımıda almama rağmen, ben o gün kafama basit bir kep takmıştım.Kim ne derse desin umrumda bile değil.Çünkü o acıyı çok iyi biliyorum.

Evet kask sorunundan öte olan sorun tayt sorunu..Sanki ilk defa taytlı bi insan görmüş gibi dönüp bakanlar insanın sinirini bozmak için ideal..Türk halkı spordan anlamıyor..Bunun en büyük ve en önemli örneği geçen gün Kürek Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda Sapanca'da yapılan yarışlarda Ankara Üniverstesi'ndeki Sporcuların tayt giydikleri için (ki bunların bazıları milli takım sporcusu olması) dövülmesi çok üzücü..Bende kürekçiyim..Neyseki şans eseri işim çıktığından dolayı o gun Sapanca'ya gitmedim..
Ülkemizin bu sporları nı ve giysilerini bu tür olayların tekerrür etmemesi için tanıması gerek..
Ayrıca kaskı takarken bana bakanların alay edenlerin rahatsızlığını hissetmemek içimden "kaskı yakışıklı,karizmatik olmak için değil,yaşamak için takıyorsun..." sözünü geçiriyorum..Bana faydası oluyor...Tavsiye ederim..
İyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@Can Sonbay

istanbul dışında bi şehirdeki bayan voleybol takımında oynayan amatör kızlar aileleri tarafından zorla takımdan çekiliyolarmış maç esnasında giydikleri maç gereği taytlar için seyirciler salonu tıklım tıklım doldurup taciz ediyomuş topluca lafla/sözle diye devre aralarında, maç sonunda veya başlarında. Tek kelimeyle hayvanlık diyoruz biz buna ama açmak istedim uzun uzun cümlelerle.

bu sapancadki anlattığın olayın kadınlarda olan versiyonu gibi bir şey bu da, tayt olayı yine. Erkeksen farklı tür bakarlar, ayıplar gibi; kadınsa daha başka türlü, bu sefer ilgiyle, ilgiden başka olaylara sapıyo sonra.onlar taytı güzel vücutlu bayanlarda görüp hayranlıkla izleme arzusunda yaşayan insanlar sadece.

Futboldan başka hangi spor gerçekten ilgiyle sadece spora olan odaklanmaya dayalı biçimde takip edildi sizce? Basketi saymıyorum, o daha yeni yeni ama onu bile saymıyorum ben diğer sporlar arasında futbol kadar, sadece futbol maçlarını tamamen sadece futboluyla ve kurallarıyla ilgilenip de maçları ya da müsabakaları takip eden bir kitlenin bir arada oldugunu gördünüz mü?

Tenis olur,ralli olur, 5000kişilik tribün varsa, boştur bizde çoğu, tenisçinin ya da diğer yarışçıların/sporcuların antrenörü, akrabası, tanıdığı, karısı,kocası,çocuğu ya da zengin çevreden buna yatırım yapan adamları, yarışmadaki koordinatörler,başkanlar falan doldurur.

mesela hentbol olur, kimse kuralını bile bilmez, ilgilenmez, kim izler? oyuncuların yakınları,koçları,.... o yüzden boşuna yer israfı diye düşünülüp yatırım bile yapılmaz.bu sorunlar okullardaki imkan eksikliklerinden çıkıyo zaten ilk başta. doğru düzgün eğitim olmuyor bununla ilgili, spor ahlakı veya etiği konusunda eğitim alabilmeli bir öğretmen adayı olarak bence herkes.

bisiklet de buna dahil, yarışmalar oluyo, ne kadar insan takip edebiliyo? bu forum olmasa ben nasıl öğrenirdim mesela? yarışan ben olsam(gerçi bilmiyorum) F1deki ferrari ekibi gibi kendi ekibim, ailem, çevremdekilerden başka kim izlemeye gelir ki? diğer yarışanların aynı şekilde ailesi akrabası koçu, ekip şirketteki adamları falan, bi de aranjörler olur başka kimse gelmez yani sanmıyorum.Bi fikir üretmekte bile zorlanıyorum çünkü ben de bilmiyorum ne nedir ya da değildir bu konuda ama, küçük görülen işler gibi bakılmasından doğan neticeler bunlar malesef.bir de gelişmemiş toplum içinde oldugumuzun göstergesi bunlar. bir çok şehirde şort bile giyemezsin bu ülkede.

ya benim kafamı kurcalayan bi konu daha var haziran sonunda dedmleri ziyaret etmeye kastamonuya gidicem çok güzel biyer bisikletimi de götürmezsem çatlarım bol bol da arazi sürüşü yapıcam ama oranın halkı çok geri bi toplum kasksız çıkmayı hiç sevmiyorum istanbulda bile insanların muamelesinden rahatsız oluyorsam kim bilir kastamonuda nolur bu yüzden kaskı ewde bırakmayı düşünüyorum eminim oraya gittiğimde insanlar garip garip bakıcak hatta laf atıcaklar ben bunları yaşamak istemiyorum siz nasıl görmezden gelirdiniz benim yerimde olsanız kastamonlular bilir veya kastamonuya yolu düşenler çok güzel biyer tam bisiklet için yartılmış sanki ama halkıda bi o kadar yabaz

Arkadaşlar tv'den oldukça uzak kaldığım için bu kürekçi sporcuların başına gelenden haberim yoktu.Az önce sizlerden kulaktan dolma bilgilerle google'dan bir aratma yaptım.Bir sitedeki konu ile alakalı habere yapılan yorumu sizinle paylaşmak istiyorum: (Müsadenizle oha oğlu ohalık bir yorum)
''Tayt ve şort giydiği için dövülen sporcular:
kendilerini balerin sanmış sporculardır. tayt giyip malı mülkü ortaya salıp kolayca hava atabileceklerini "bakın bizde ne var" demeyi sporculuk sanan tiplerdir. bu millet baleyi ve baletleri bile sevememiş, değil ki taytlı kürekçiyi sevecektir. kürekler kafalarında kırılarak yazık edilmiştir.''

@bisikletcanavari

Bu tür insanlara acıyorum...Kürekçilerin asla öyle sergileme gibi bi derdi olmamıştır..Hatta kürekçilerin İngilizce bi atasözü var..Ancak forum kurallarına aykırı olduğu için yazamayacağım..Benim kulubum caddebostan migrosun ilersinde..Bazen acil işim çıktığı zaman veya taytımı değiştirecek zamanım olmadığı zaman taytla gidiyorum..Ve küçümseyici,alaycı,ezici bakışlar içinde kalıyorum..Bu yüzden Türk milletine malesef acıyorum...

• Beğen
Tepkiler: ali karagönlü
@fırat ayanyan

çok kalmıycaksan götürmeye zahmet etme o zaman dayan biraz

@Can Sonbay

emin ol ki orada yaşayıp da yetişen insanlar değillerdir acınacak tipler, ya sonradan görmedir, ya özentidir, ya eziktir de başkalarının ezmişliğini içinde bastırıp fırsat bulunca başkasını ezdiğini sanıp da kendi çapında keyif alan beyinsiz moronlar bütünü ordakiler zaten.

küçük dünya insanı hepsi, valla istanbul bana mahalle gibi geliyo neredeyse, her türden insan var, ve oradaki salakların hepsi ancak %1'i bile değil bu tüm şehrin. boşver, onlar kendi ezikliğiyle yaşar sürekli.

nefret ediyorum orayla ilgili her şeyden zaten, tanıdığım ne kadar beyinsiz varsa orada takılır, bi sahili güzel ama ona diyecek lafım yok.

levent'e ,maslağa, ortaköye, maçkaya, beşiktaşa, ara sıra sarıyere gider gezerim, ne biliyim bahçeşehirde 3 sene yaşamışlığım da var, gidiyorum, ki oralar o cadde dediğini 10a katlar, orada görmüyorum oradaki beyinsiz insanların yapmacık kibirlerini.

anca citroen saxosunu ya da peogeot 206sının arka farını kilotlu çorapla modifiye eden tipler dolanır çoğunlukla. ne manzarası var ne de adam gibi yapısı ama inanılmaz da pahalı.insanında iş yok, bi stada maç izlemeye gidersin, yolunda iş yok trafiği çıldırtır adamı,

bu saydığım yerlerin manzarası, boğazın dibinde oluşunun ötesi olamazken ne biliyim bu kadar beyinsiz olmuyo oralarda. kabataş-beşiktaş yolunda sürekli bisiklet formasını,kaskını taytını giymiş 4-5 kişilik ortamı görüyorum yani. üsküdarda bile rastladım 2-3 kez böyle gruplara falan, ama anormal bakan görmedim ama beni de ilgilendirmedi hiç başkalarının bakışı, kendim gördüm yeter :) (gerçi ben de adamların biiskletlerinin dibine kadar yanaşıp bazen bakıyorum vapurlarda bisikletlerine,ben de bu şekilde bakarak rahatsız edebiliyorumdur belki :p :)) yani gezinen adamlar oldukça ve çoğaldıkça eminim insanların iyice hevesi artıyo, cesaretleri de artıyo gitgide.yaygınlaştığını fark ediyorum biraz.

boşver sen rahat rahat yaşa hayatını, kimse senin için ya da iyiliğin için gülmüyo orda salak salak. onların aptalca tavırları da senin hevesini 2 paralık etmesin.

@fırat ayanyan

demişsin de ben de o diziyi izliyorum, ben de kıro mu oluyorum yani?

tartışmak istemiyorum sonucu belli bu konuşmanın da, insanları sanırım yanlış sınıflandırıyosun, ya da sınıflandırmakla hata yapıyosun.

yani insanı dinlediği müziğe göre sınıflandıran tipleri de çok gördüm, onun gibiler yüzünden müzikten anlamayan dış görünüşüyle kendini palyaçoya çeviren çapulcu takılan çok insan türedi bu yüzden.

isteyen lost'u izler isteyen de yaprak dökümünü, kurtlar vadisini, kavak yellerini vs vs yani, isteyen istediğini izler de,

yani öyle bi yaklaşımla yazdın ki izleyenlerin hepsi kıro, benim umrumda değil başka kimlerin izlediği zaten, ben seviyorum o ayrı.kimse bana hesap da soramaz niye izliyosun diye.sorgulayamaz da gerçekten izleyip izlemediğimi.çekinecek de değilim.

biraz kibir seziyorum yani yazılarında; fakat sana hiçbir fayda sağlamaz, aksine sinir hastası yapar seni iyice, çünkü her ne olursa olsun, olması gerekeni hayal etmekle değil, elinde olanı kabullenmekle geçer zaman.

Zaten böyle yaşarsan, değil kastamonuya kadar, istanbulun öbür yakasına geçsen kafayı yedirirler sana o zaman, ama şunu da iyi bil; bu memleketin içersinde, senin oksijenini tüketmekte olduğun kısmı daha %1'i bile değil. Daha ne yerler var, ne kadar kötü yerler var bakıma, eğitime ,gelişmeye, değişime muhtaç,

üniversite hayatımın sonlarındayım, ve bu gecen 4 senede ne insanları tanıdım 7bölgeden, gerçekten sadece senin yaşadığın %1i bile değil.

Ben biraz da kendi yaklaşımlarınızı da irdelemenizi de tavsiye ederim biraz, (taytı katmıyorum bunlara) malesef acıklı tarafı da, bu ülkenin arzularımızı tatminkar düzeyde karşılamak gibi lüksü / imkanı olmadığını da kabullenmek durumundayız mecburen de her ne kadar bu ağırımıza gitse de.

Önemli olan zaten elindekilerle bir şeyler üretebilmen, kendi kurduğun düzenini kimsenin bozmasına izin vermeyecek kadar güçlü olmak zorundasın sonuçta, hayatta keyif alarak yapacağın şeyler böyle ucuzca burnundan gelmemeli yani.

Sen tak kaskını, yoluna devam et, kitlemiyo seni lafıyla sözüne olduğun yere o laflar.

insanların asıl sorunu, artık birbirini can kulağıyla dinlemiyor olması, asıl sorun bundan çıkıyor ya, dış görünüşüne göre ya da ağzından çıkan cümleleri işitmek istediği şekilde olup olmadığına göre yargılayıp da ona göre konuşmasını, tavrını değiştiren tipler çıkıp sonra salak salak konuşuyor ya da moronca hareketlerinden sakınmıyor.

onlar sen kask taktın diye laf atıyor, sen de kıro olduğunu görüp de ona göre gittin esprini yaptın mutlu oldun öyle mi? eyvallah o zaman..

zaten binerken bunların hep olacağını bilip de umursamadan gezmek varken, kusursuz bir dünyanın ötesinde tertemiz, hep - her zaman mutlu yaşayacağın bir hayat mı bekliyorsun? çok bekler bunu hala bekleyen varsa aranızda..

konu çok saptı farkındayım ama; o bir laf edilirken arkasındaki hassasiyeti de düşünmek gerek, bir laf ortaya atılmadan önce de birkaç kez düşünmek gerek, her zaman doğruyu söylemek gerek tabi ama her yerde de söylememek gerek.burada sadece senin gibi düşünen ya da yaşayan eşin dostun yok yani, o tur attığın yollarda da olmıycak..

Bu Alay konusu cok oneml aslında arkadaslar

Geçen gun bi komsu cocuguyla gezintiye cıktık mahalleler arasında

bayır aşagı yaklasık 55 - 60 km hızla giderken arkadan arabalar geliyomu diyede kontrol etmek durumundaydıkcunku gittigimiz mahalle biraz acayip bi yer

ben arkaya baktım one bi baktım bi uyarı levhası arkaasında buyuk 1 metre yuksekliginde kum yıgını ... komsu cocuguna baktım arkaya bakıyo arba geliyomu diye onune bak demeye kalmadı

levhaya carptı takla attı kum yıgınını gecti bide arkada cukur warmıs 2 metre derinliginde oraya dustu o hızla

ambulanstır falandır 1 hastanede yattı ama cok ucuz yırttı Alllah korudu tam tabiriyle

kask olsaydı aldıgı yaraların %90 nını kesin almayacaktı

ona onceden kask takmasını onerigimde ise arkadaslar alay ediyo robot diyolr falan filan demişti

@celil.mayaoglu

abi yazdıklarının çoğunda hakılısın sözüm tüm kurtlarvadisi izlecilerine değil sadece sokakta gördüğün serseri tipli insanlara söyledim hatırlıyomusun bi ara polat adamın birinin kafasını kesmişti ondan sonra da haberlerde duyduk 1 2 kişi sokakta kafa kesmiş yani bu gibi insanlarydı sözüm işie biraz da komiklik katmaya çalıştım ama sen kibir olarak görmüşsün ya da ben işe mizah karıştırmaya çalışırken olayı mahfetmişim bi rahatsızlık yarttıysam çok özür dilerim bide söylemeyi unuttum bide böyle tayt giymesi gerek sporcuyu döven insanlarımız war sözüm bu gibi insanlaraydı

birde yani insanı dinlediği müziğe göre sınıflandıran tipleri de çok gördüm, onun gibiler yüzünden müzikten anlamayan dış görünüşüyle kendini palyaçoya çeviren çapulcu takılan çok insan türedi bu yüzden.Demişsin hiphop bi kültürdür bol giyinmeninde bi sebebi vardır bu yazdığım hiphop içindi yani sende pek anlamdan etmeden herşey hakında yorum yapma herkesin bildiği kendine beni aşşalayacağına biraz sende eksikliklerinim kapat bilmiyorsan sus
senin yaptığın da bi nevi ço bilmişlik oluyo ama dünyadan bi habersin

Arkadaşlar konuyu biraz kask olayından ayrı mecralara kaymış gördüm, konunun açık kalmaya devam etmesi için seviyeyi yüksek tutmaya, insanlara saygılı bir şekilde hitap etmeyi uygulamaya davet ediyorum (evet bu bir uyarıdır ;) ). Lütfen tartışmalarımıza seviyeyi düşürmeden ve forum kurallarına uygun bir dille devam edelim...

Geri