Scudo Sports

Kaskınızla alay mı ediliyor? O zaman içeri buyrun.

Merhaba arkadaşlar .Evet gülende oluyor kızanda oluyor dalga geçende oluyor.Geçen beni turist sanıp sövenler bile oldu. :mad: Allah bildiği gibi yapsın onları.Bazı şeyleri hala aşamamışız . Ben onlara küçük insanlar dierek muhatap bile almıyorum ,:(
Bir arkadaşımız demiş ki "motorcuların kaskı ile neden dalga geçilmiyor alışıldı " gibi .Bizdeki sorun şurda ki kaskın şekli , sanırım rüzgara göre dizayn edilmiş ama böyle biraz daha şekli değişik olsa en azndan şekil seçenekleri olsa, takması daha kolay olur diye düşünüyorum.
Sevgiler ,saygılar...

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
Scudo
Ya ben kaskla bu kadar dalga geçileceğini sanmıyodum hatta çok normal bişe diye bakıyodum yazıyı okudum kompleks sahibi oldum:D

• Beğen
Tepkiler: murattaner
@canmurad

Evet şekli yüzünden ve bisiklete binmeyen insanlar düşmek nedir anlayamaz. Özellikle ülkemiz içerisinde, bu sorunlar bitmez. Cunku alışamıyor insanlar, bir 20Sene sonra bile alısamıcaklar.

Okullardan başlaması lazım çünkü bu eğitimin. Soradanda oluyor ama biraz zor oluyor.

Başınıza gelen olay insanlık dışı bir olay. Turist diye insanlara küfür etmekmi gerekiyor. Benimde basıma buna benzer bi olay geldi ve çok üzüldüm.

Sultanahmet meydanında düştüm bisikletten japon turistler yardımıma koştu.
Türk elemanlarda gülüyolardı, türk çift.

Yanlış anlaşılmasın ama gavurlar(bana göre muhasır medeniyetler) bizden her yönde ilerdeler.

Özellikle almanyada yaşamış olsanız çok büyük bir saygı görürsünüz. Bisiklet sürücüleri muhasır medeniyetlerde hakettiği ilgi ve alakayı her zaman almıştır.

saygılar.

@Soner Sarihan

hocam bunlara içten katılıyorum

Alay edenlere vs. çok önceleri bende bir şekilde karşılık vermeye çalışıyordum.Ama sonralardan en iyi tepkinin söylenenleri duymamak daha doğrusu söyleyenlerin dilinden anlamıyormuşcasına duymamamışlıktan gelmek olduğuna karar kıldım ve öylede yapıyorum .

• Beğen
Tepkiler: canmurad
hmm.. bisiklet üstünde geçti çocukluğum ve en son ne zaman düştüğümü ya da kaza yaptığımı bile hatırlamıyorum. hiç bir zaman da kaskım olmamıştı. şimdi yeniden bi bisiklet sevdası sardı beni ve artık daha büyük mesafeler düşündüğüm için kask da almayı planlıyorum.normalde kimin ne dediği umrumda olmaz benim, ama yine de bakkala falan giderken kask takacağımı zannetmiyorum. üşenirim gibi geliyor.

şimdi merak ediyorum. eminim ki çoğunuz antremanlarınızda, turlarınızda kasklarınızı ihmal etmiyorsunuzdur ama ya kısa mesafeler? 150-200 mt ötedeki bir yere gideceğiniz zaman da kask takıyor musunuz? bunu samimiyetle soruyorum.

benim orada koruyacak bir şeyim var demek gayet yeterli bir cevap :)

• Beğen
Tepkiler: siyaha
@smee

tabikide;) ben 5 metre gitsem dahi kask kafamda,dalga geçenler kıskançlıktan geçiyorlar.en iyisi 900000000000000000000000000000 metre kare bir şehir olsa sadece içinde bisikletçiler yaşasa,kask takana gülmeyen bir toplum olsa,insanı turist diye küfretmek gibi düşüncelerin hiç akıllarda olmayacağı bir şehir olsa çok güzel olurdu.ne güzel sabah kalkıp hiç antreman arkadaşı bulabilecekmiyim diye düşünmeye gerek dahi yok,çünkü koca şehir,hepsi pedalşör:D

ahh!! kaskım olaydı da alay edileydi:(
bisikletimi alalı yaklaşık olarak 1 ay oluyor ama halaa bir kask bulamadım.öyle beğeni meselesi de değil hani..görme bile görmedim!neden mii?rizede yaşıyorum ve bulamıyorum.yok,gelmiyo.en son bugün bisikleti aldığım dükkana uğadım,hocam geldi mi kask deyii.cevap şu oldu; motor kaskı geldi seni allah koricak,bekliycen!!
kaskım yokken de uzun uzun bisiklet sürmek istemiyorum.çıplak hissediyorum kendimi resmen.ki bugüne kadar kask kullanmışlığım yoktu, bu hissiyatın sebebbi forumda okuduğum uyarılar,yazılardır (forumdaki herkese teşekkürler)
bir soruylan bağlayayım: pes edip motor kaskı mı alsam hafifinden??oyyy

internet sitelerinden kask siparişi verebilirsin ancak yanlış olur. çünkü mutlaka deneyip alman lazım kafana oturmayan kaskı alırsan sorun çekersin. bi tanıdığında varsa onun kaskını deneyip ölçülerine bakarak sipariş verebilirsin aslında..

Oya dostum. Sorununu anlıyorum ve sanada sonuna kadar katılıyorum.Biraz ufak bir yerde yaşadığın için sanırım bisiklet malzemeleri pek tercih edilmiyor. Bence her gün git ve pes etme :). Siz gidip kask diye direttikçe o arkadaşımız sana kaskı illaki getirecektir.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: oyaa
@ManitoN

evet, ben de denemem gerektiğini düşündüğüm için bu konuda kararsız kalmıştım!..gördüğüm bisikletçiyi durdurup ; hocam bi dakka kaskınızı bi kafama ölçeyim! mi desem:p
ilginiz için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Anıl Kuşaksız
Bugün bana da oldu.Üç beş çapulcu toplanmış(çete olmuşlar heralde kendi aralarında)yok tekerlek dönüyo,yok öyle,yok böyle.Kendi kendime dedim ulan in aşağıya de ki:Sen de dönüyosun,yuvarlak olan herşey döner.Ama kendimi tuttum.Bi baktın en az 15 kişiler.Korktum tabi doğal olarak bakmadım bile geçip gittim.

• Beğen
Tepkiler: mhmmd123
unutmayınki arkadaşlar bölgelerin hepsi aynı değil benim bölgemde insanlar daha buna alışık değil :( önce turist sanıp laf atanlar sonra karşılık gelmeyince arkamdan küfür edenlere bile rastladım sonrasını anlatmayım...ama gerçek olan tek şey şu bisiklet benim hayatımın vazgeçilmez bir parçası.bu nedenle en güzeli kendini o güzellige kaptırıp herkesi ama herkesi boş vermek.

• Beğen
hayko-cepkin arkadaşada dalga geçiyo kırolar :) ani fren ile duruyo bakıyo 1,3 sn ye fln noldu bi sorun mu var kardeşim diyo sonra yoluna gidiyo hep bu taktiği uyguluyo :)

• Beğen
@afd92

Demek ki kask takmak mecburi imiş.Ya otaşlardan biri bize de gelirse(kasksız iken)halimiz yaman.:D:D

geçenlerde denizlide şehir içinde bisiklet biniyordum bir grup kendini bilmez abiler benim arkamdan ""lan uzaylı"":D dedi bende onların cahilliine verdim arkama bile bakmadım iyi yapmışım değil mi?:D:D

• Beğen
Tepkiler: Daywalker
Geri