arkadaşlar bende cratoni c blaze kask aldım. fiyatı piyasada ki kasklardan biraz daha yüksek. ilk defa duyduğum bir marka ama alman malı olduğu yazıyor üzerinde. sitesinden de baktım. aldım bi kere geri dönüşü yok tabi de nasıldır, kailtelimidir ? boşuna mı para verdim yoksa
Kaskı imkanın olursa deneyip al derim. Ben de bell kask aldım denemeden, bedeni oldu ama afedersin mantar gibi geziyorum, insan giydiği şeyin yakışmasını da istiyor...
Çok methedilen Bell kaskı bir hevesle denemiştim Dechatlon'da, kafama güzel oturmamıştı. Haklısınız, denemeden almamak lazım. Değiştirme imkanı olan yerden almak da bir çözüm tabii
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrardan merhabalar herkese...
Bugün herkesin birçok kere sorduğu konulardan birisi hakkında bir sorum olacak sizlere...Konumuz Kask.
Yakın zamanda ciddi bir kaza geçirdim.Bir gece turunda 70 Km/h hız ile asfalta resmen çakıldım.Gerek benim aldığım önlemler ve gerekse birazda şansım sayesinde hafif sıyrıklar ve yaralar ile kurtuldum.70 Metre sürüklenmenin ardından farkettim ki çok severek kullandığım kaskım da düşmüş ve çıkmış...Ne kadar sert sıkarsanız sıkın büyük kask kafaya OTURMUYOR ! Ciddi bir kaza veya bir deneme olmadan da çok net anlaşılamamıştı...
Her neyse bu kazadan sonra 3 sefer giydiğim kaskımı tabi ki satacak ve yerine bir kask alacağım. Kaskımın Modeli Sedona Mv-29 üst seviye bisikletçi kaskıdır.
Öncelikle sizden yardım istiyorum. Large boy bir üst seviye kask istiyorum Giro öneriliyor fakat tam modeli lazım ve fiyat malesef 150-160TL yi geçemez :/
Bu arada hemen belirteyim benim kaskım Mv-29 u almak isteyen için ayrı bir konu açacağım yeri burası değil tabi ki.Ama almak isteyen de bana ulaşabilir çünkü bana büyük.
Eğer bana kask tavsiyesinde bulunur ve zaman ayırabilirseniz müteşekkir olurum.
Sevgilerimle...
Geçirdiğin büyük kaza için geçmiş olsun. Kask ve beden ölçüleri hakkında çok can alıcı bir konuya değinmişsin. Piyasada Giro markası adı altında satılan kaskların büyük bir kısmı replika diye tabir ettiğimiz kopya ürünler. Dayanaksızlığı sebebiyle !! büyük beden kask'tan çok daha tehlikeliler. Geçen haftaya kadar bende kask yenileme sürecim nedeniyle büyük bir arayıştaydım. Ve sonuç olarak Xlc fuego marka bir kask aldım. Kafama tam oturmakta ve verdiği güven hissi gayet tatmin edici.
Çok teşekkür ederim.Hem iyi dilekleriniz hem de gösterdiğiniz ilgiden ötürü sayın abim.Söylemiş olduğunuz kaskı hemen araştıracağım en kısa zamanda bilgilendireceğim herkesi.
Sevgiler...
Bekir Bey Selamlar dilerim Kask da kaza sırasında bendeydi fakat kaskım tamamen çıkmış ve sıfır hasar almıştır. en ufak minimal bir çizik bile yok.Kolumun kaska çarpması sonucu çimenlik bir alana düşmüştü.Eğer ki ilgileniyorsanız bunu resimler ve incelemeler ile gösterebilirim.İlginiz için çok teşekkür ederim sevgiler...
Yok ilgilenmiyorum da, kaza geçirmiş kaskı satmak diye düşününce garip geldiği için sormak istedim. Yoksa siz de biliyorsunuzdur ki kaza geçiren kaskı alıp tekrar kullanmak çok tehlikeli bir şeydir. Gözünüzle fark edemediğiniz bir çatlak yüzünden o kask patlayıp sürücüsünün büyük hasar almasına ya da ölümüne sebep olabilir.
Siz 70 KM/s ile giderken düştüğünüzü ve kafanızdan fırlayan kaskın kolunuza çarpıp çimene düştüğünü söylüyorsunuz. Diyelim bu kaskı sattınız ve alan kişi (Allah korusun) yukarıda bahsettiğim şekilde bir kaza geçirip ciddi bir durumla karşı karşıya...
Ben aynı durumda olsam ne kadar üst seviye değerli olursa olsun o kaskı satmaya kalkmaz kaldırıp çöpe atardım. Nacizane bir tavsiye.
Çok doğru bir noktaya değindiniz dikkatiniz için tekrardan teşekkürler...Fakat böyle bir durum söz konusu değil.Kaskta hiçbir şekilde bir problem söz konusu değil.Bu bizzat işin uzmanları tarafından kontrol edildi.Fakat dediğiniz kadar minimal bir çatlak var ise(ki bu 0 aldığınız bir üründe de rahatlıkla olabilir) bunu tespit etmek hem 2. elden hemde 0 üründen mümkün değil.Önce Güvenlik sonra eğlence mantığı oturmuş kişiler olarak buna azami dikkat gösteriyoruz forumdaşlar olarak bilirsiniz.Dikkatiniz ve tavsiyeniz için teşekkür ediyorum.
Sevgilerle...
Kimdir hocam bu işin uzmanları, ne işle uğraşıyor bu insanlar? Cidden merak ettim ama, geyik olsun diye yazmıyorum. Güldürdünüz beni, allahta sizi güldürsün.
Madem sordunuz cevaplamak isterim Öncelikle bir insanı güldürmüş olmaktan müthiş kıvanç duydum,zira güldürebilmek her ne şekilde olursa olsun bir zekâ işidir
İşin uzmanları Türk Hava Kuvvetlerinde Görevli Uçak Bakım/Gövde Onarım personeli devre arkadaşlarımdır.Uçak üzerindeki mikro çatlakların tespitinde veya koruyucu sıvı katmanının arasındaki mikro düzey ezilme ve yine çatlakların tespitinde rol oynayan devre arkadaşlarımdır Aynı arkadaşlarımız ile yaptığımız Drone'ların veya insansız RC(Radio Control) uçakların kaza sonrası hasar tespitini de bizzat biz yapıyoruz Murat Bey.
Güler yüzünüz Eksik olmasın Murat Bey.
Onur bey'in bahsetmiş olduğu kaskı ben de bisiklet dünyasına yeni adım attığım bugünlerde aldım.Bahsedilen kask oldukça ergonomik ve rahat olup oldukça hoşuma gitti.Ayrıca CE ve tüvtürk logoları da mevcut.Kendini kanıtlamış bir kask..
Sadece bilgilendirme amaçlı belirtmek gereği hissediyorum affınıza sığınarak.Kask Satılmıştır bilgilerinize arz ederim.Eğer daha fazla ve uygun kask önerisinde bulunabilecek arkadaşlarımız varsa hala beklemedeyim...
Sevgi ve esenlikle kalınız,teşekkür ederim...
Ucuz kasklarda gayet koruyucudur, çoğu birbirine benzer maddeden yapılıyor, zamanında bende ucuz smart marka bir kask kullanmıştım 2 kere düşüşümde gayet iyi korudu, sedonanın bazı ucuz modelleri vardı o fiyata onlara bakmanı öneririm.