Scudo Sports

Kask tavsiyeleri

merhaba arkadaşlar
kask almaya karar verdim :p:p:p:p:p:p
bu konularda daha acemi olduğum için tavsiyelerinizi bekliyorum
vakit ayırıp ilgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler
(bu arada bütçem en fazla 30-35 tl ye kadar)
(link atarsanız sevinirim)

Scudo
35 liraya bulabileceğin herhangibi bi kask olabilir. :D

konuyu açarken belirttiğim gibi bu konularda acemiyim :p :utn: :rolleyes: :islik: :mlk: :)

sana madde madde yardımcı olayım ozaman :D

1. bisikletçiye git
2. 35 liraya hangi kasklar var diye sor. pazarlık yapmasını biliyorsan 45-50 liralık kasklarada bak sonra 35 liraya pazarlık yap.
3. kaskı almadan önce kafana tak oluyormu diye gör.
4. ilk 3 maddeyi başarıyla uyguladıktan sonra kaskı satın al ve güle güle kullan :D

Kask önerebilirdim ama bütçenizi görünce vazgeçtim, belirlediğiniz bütçeyle alacağınız kask kafanızı korumaz. Allah göstermesin düşüp kafanızı yere vurduğunuzda kalitesiz kasklarda ilk darbeyi emme olayı olmadığından kask kırılır, kafanız yere çarpar yani. Bütçenizi dört kat daha arttırıp en azından malzeme kalitesi iyi olan ve yere düştüğünüzde kafanızı çarpmadan o gelecek ilk darbeyi emen malzeme kalitesi olan bir kask almanız daha sağlıklı olur.

Kask işi şakaya gelmez, benim tavsiyem 35 tl lik kaska güvenme biraz daha para biriktir güzel bi kask al...

peki bana bütçe sınırlaması olmadan kasklar önerebilirsiniz bende ona göre değerlendiririm

çok teşekkürler :alkis:

Ben linkteki kaskları öneririm, markalı ve gerçek CE olması önemli.
Giriş seviye için yeterlidir ban göre.

Su olabilir:
(link)
En azindan EN1078 standardina uygundur. Diger cogu kask ne kadar korursa o kadar korur yani. Fakat internet stogu yokmus su an.

Bu kaskın fiyatını internette 140 tl olarak görmüştüm fakat Decathlon'da 80 tl olunca ilgimi çekti. Hazır arkadaşın bütçesi çok yüksek değilken bu kask hakkında bir yorum beklerim. :D

prowell in kasklarıda uygundur bi bak istersen.
(link)

Yol kaskı mı MTB kaskı mı?
Geçen sene Decathlon'dan 50 liraya aldığım MTB kaskı Bell Roam'u kenara koyup kendime yeni yol kask Giro Atmos aldım. Hem havalandırma hem de ağırlık olarak farkı çok hissediliyor. Giro Atmos tavsiye edebilirim ama fiyatı 100 -120 dolar arası. İlla ucuz olacak diyorsanız bahsettiğim Bell Roam'a bakabilirsiniz.

kullandığım bisiklet mtb türü ama bisikleti şehir içinde kullanıyorum ama yol bisikleti kaskı da olabilir :cool:

arkadaşlar biraz araştırma yaptım :

sedona mv-39: (link)
sedona mv-23: (link)
sedona hb-88: (link)

bu kasklar sizce nasıl? birde kafamın kaç beden-kaç cm olduğunu nasıl ölçücez? :mlk:

@ibrahim öcal

Kaşınızın 1 cm üzerinden kafanızın etrafını mezura ile ölçün. Mezura yoksa iple ölçü alın sonra o ipi metre ile ölçerseniz kafanızı ölçüsünü bulabilirsiniz :)

@Berkay*

Kusura bakmayın linki eklememişim mesajı da düzeltemedim. Buraya ekliyorum linki.

(link)

Uvex I-VO modeli var çok memnunum..Gönül rahatlığıyla aldım sende alabilirsin tabi stoklarda varsa. Delta bisikletten almıştım.
Videoda I-VO modeli, bendeki koyu gri. Profil resmimdeki kask.

Geri