Scudo Sports

Karşı Çıkıyorum! Nükleere Karşı Pedal Çevirelim!

Scudo
@serdar k ya adam diktatör zaten bişey yok yani .İlk fırsatta yurtdışına.Kimse bilmiyor bu adamın ülkeye ne kadar zarar verdiğini.Adam gitse bile bu ülkenin düzelmesi 30 yıl sürücek.Ahhh ahhh şu yol sevdasından.biyerlerinin kılıyım demeSinden vazgeçmesi laZım bu halkın

• Beğen
Tepkiler: Y. Birol
Zaten hep bu yüzden bu ülkede bir şeyler yapılamadı. Bizim neyimiz eksik ? Bu ülke bunu gayet güzel kaldırır. Yermekten vazgeçin ülkemizi. Bunun için pedal değil, koltuğumu kaldırmam.

• Beğen
Tepkiler: eyupaltindal
Çevrecilik adına pek bir şey bilmeden nükleer enerji'ye karşı çıkmak ahmaklıktan başka bir şey değildir. Avrupa'nın en çok altın çıkan madeni bizde üstelik 40 yıldır yasak olan siyanür yöntemi kullanılıyor bunun haricinde dünyadaki doğalgazdan elektrik üretiminde %70'i yine bizde santrallerin. Madenler çıkarılırken çevreye bir sürü ağır metal salınımı ve kanser yapacak etki salınıyor. İzmir'liler Bergama'dan ötürü iyi bilirler. Daha Hes'leri saymıyorum bile bunların yanından bile geçemez. Bu sularla her gün duş alıyoruz ve suyu ağzımıza almasak da deri yoluyla bütün ağır metaller vücuda yerleşiyor ve ömür boyu barınıyor. Şimdi kalkıp bunlarla mücadele etmeden nükleer'e karşıyım demek at gözlüğüyle yaşamak değil de nedir?

@Çağrı Fatih Yamalı Yani Japonya bile 32 tane nükleer santral çalıştırmak zorunda kalmış hem de tektonik faaliyetler bakımından en kötü bölgede bu bi süreçtir de kime anlatıyorsun tehlike yanı başlarında zaten haberleri yok; nükleer yoksa çevre temiz kaza olmaz diye bir şey mi var daha 20-30 yıl önceden atılmış nükleer atıklar yeni bulunuyor Türkiye'de yabancı şirketler boşaltmış gitmiş bunlardan haberleri var mı acaba?

@Rotinda A.
Sleamlar Nükleer Karşıtı Platform üzerinden daha çok destek bulabilrsiniz.
Hatta birde Mersin Nükleer Karşıtı Platform vardı...
Kolaylıklar

kakalanan nükleer enerji değil. bütün dünya nükleerden vazgeçip güneş ve rüzgar enerjisine dönüyor algısıdır.
nükleer enerjiyi bağımsız bir şekilde iyisiyle kötüsüyle değerlendirmek gerek.
kulaktan dolma bilgilerle yazmayalım. insan bilmediği şeye düşmandır.

@Burak Salgın tüm dünya nükleer'den vazgeçti de kardeşim 50 yıldır harıl harıl nükleer enerjiyi bütün dünya ülkeleri kullandı. Bu bir basamaktır zaten briç ülkeleri ve bizim gibi az gelişmiş ülkeler için hatta Fransa gibi sanayisini oturtmuş ülkeler dahi kullanmış vaktinde nükleer enerjiyi bi tane mühendisle konuş da alternatif enerjiyi Türkiye'de üretip kullanmanın ne kadar masraflı olacağını ve vakit kaybettireceğini anlatsın sana. Facebook'tan güneş tarlaları görüp ay ne güzel bizde de olsa keşke falan demekle olmuyor bu işler azıcık gerçekçi olmak lazım ki rüzgar tribünleri için dünyada en düzenli rüzgarların Türkiye'de olduğunu bilerek söylüyorum tüm bunları alternatif enerji olmaz demiyorum ama devrim arabaları gibi olur.

@Burak Salgın Gaza niye geleyim insanların cehaletlerini örtmeye çalışıyorum. Öyle muğlak ifadeler kullanmışın ki eleştiriye devam edebilirim :)

@izmirlefkosa kimin cehaletini örtmeye çalışıyosun güzel kardeşim anlamadım? mesajımdan ne gibi bir anlam çıkardın? ne demek istediğimi anlayan anlamıştır. 21 yasında ne gordunkı 28 yasındaki adama akıl vermeye kalkıyosun. nerden buldun o egoyu.

• Beğen
Tepkiler: izmirlefkosa
@Burak Salgın 28 yaşında olan kim? ben kime akıl vermişim? ''insanların cehaletleri'' demişim burdaki insanların kelimesi belirsiz bir sıfatlandırma alınmana gerek yoktu ki :) ayrıca egoyla alakası yok ki bu durumun yaşla hele hiç yok bence sen yanlış anlamışın bi çok şeyi ben 28 yaşındaki o bilmediğim adama akıl vermeye çalışmam ama tanımadığım insana da 21 yaşında ne gördün ki diyecek kadar saygısızlık yapmam.

Türkiyenin yaptığı şey yürümeden koşmaya çalışmak.Diğer santralleri madenleri adam gibi olsun ondan sonra açsın.İşçi ölümleri duymaktan ülke perişan hale geldi.Bunu düşünün.Ayrıca yine söylüyorum ülkede elektrik zaten pahalı ve nükleer yapılırsa dahada zam gelebilir(gelicek).Önemli olan nükleer yapmak değil onu kullanmak.Onu türkiyeye yaptırıp elektriğini başka ülkelere vererek olmaz.

• Beğen
Tepkiler: cenktopoglu
Olm o değilde sigara krizine giren kekonun biri bu tesisi havaya uçurursa şaşırmam,önce duman dedektörleri çalışır aha nükleer reaktör çık ısındı diyen,bedavadan atom mühendisi olmuş birisi de tesisdeki acil durum tertibatlarını harekete geçirir,yazılımınıda türkler yaparsa çakışır o yazılımlar sonra dünyanın en gereksiz faciası olarak 4-5 şehir haritadan silinir.olurmu olur burası türkiye

@Çağrı Fatih Yamalı o zaman arkadaş nükleer ile ilgili baya tecrübe etmiş olmalı. insanların bu konudaki cehaletini örtme cüretini kendinde bulduğuna göre.
forum köşelerinde millete saygısızlık yapmayın. çok açık bir tavır belirtmişsiniz, anlamadan dinlemeden insanlara saldırıyorsunuz. tartışmanın neden bu hale geldiğinin seyrine bakın. şimdi sanada laf anlatmaya çalışıyorum, benimde işim zor. hayat erken yaşta insanlara birçok şeyi gösterebilir ama, aldığın şeyleri değerlendirmedeki olgunluğu belirli bir zaman sonra elde edersin. bende sana onu yapıyorum bak şu an.

@Burak Salgın Kardeşim sen de benim cehaletimi örtebilirsin değil 21, 10 yaşındaki bir çocuk da senin cehaletini örtebilir bu cüretkar bi davranış da olabilir ama saygısızlık falan değil, tenkit doğası gereği sert üslupla yapılır.

Nükleeri savunan arkadaşlara,
Almanya'nın enerji tüketiminde gördüğü nükleer enerjinin payı 2022'de "yüzde 0" olacak. Örnek gösterdiği ülke tüm nükleer santrallerini o tarihe kadar kapatma kararı aldı ve kapatmaya başladı. Bizim nükleer santrali kurmak istediğimiz tarihte Almanya'da hiç nükleer olmayacak.
Kaynak için: (link)
Ve ne ilginçtir ki, yine verilen ve kaynağı gösterilmeyen iddia da doğru değil. Rüzgar ve güneş yeterli değil demiş. Almanya, "Energiewende" Enerjide Dönüşüm programıyla, 2050'ye kadar elektrik ihtiyacının en az %75'ini, arkadaşımızın "yetersiz" dediği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.
Ayrıca Bugün 15.30 IMC TV'de Nükleer Santral ile ilgili durumun gerçkte neden yanlış olduğu ve ne tür felaketleri getireceği ile ilgli değerlendirmeler yapılacak.
Konuşmacı Özgür GÜRBÜZ..
Kolaylıklar...GET_2A1_long_term_targets_l.png

Yazılan yorumları tebesssümle okudum. Arkadaş meğer her ilde 8-10 tane ağır sanayii tesisi varmış , 7-24 çalışıyormuşta , enerji yetmiyormuş , gibi bir enerji ihtiyacının olduğunu mu zannediyorsunuz ?

Bu tesis yapılınca , elektrik maliyeti düşecek mi sizce ? Yoksa tesisin maliyetini faturalara mı yansıtırlar mı ?

Üretilen enerji nereye gidecek bunu düşünen oldu mu ?

Güneydoğuda kaçak açığını kapatmak için mi ? Yoksa her zamanki gibi , kaçak kullanımına gözmü yumulacak ? sayısı hızla artan , Avm , Residant , Villaların ihtiyacını mı karşılayacak ? Adı hızlı olan ama kendisi normal hızla seyreden trenler için olabilir mi ? Hangi tesisimizce kullanılacak ? Ortada bu kadar enerji ihtiyacı olan hangi tesisimiz kaldı ?

Bu tesiste görev alacak ve denetleyecek kişiler, gerçekten işinin uzmanlarından mı seçilecek ? Yoksa en partizan olanlardan , siyasi yakınlarından mı ?

Neresini tutsan elinde kalacak bir durum. Ama siyasi irade kararını vermiş. Öylede olacak , böylede olacak. Ortaya nasıl bir tesis çıkacak bilemem ama Allah sonumuzu hayır etsin.

Geri