Scudo Sports

Karşı Çıkıyorum! Nükleere Karşı Pedal Çevirelim!

Scudo
Nükleer atıklar kurşun levhalardan yapılma (dışı güçlendirilmiş) "kutu"lara konulur ve o atığın üzerine cam eriği dökülür, bu sayede levhaya bir şey olsa da nükleer atık dışarı çıkamaz.
Ben nükleeri destekliyorum, termik santrallerde elektrik üretmekten kesinlikle daha iyidir. Ayrıca hiç kimse nükleer santrallerin normal koşullarda çevreye termik santralde elektrik üretiminden daha çok zararı olduğunu ispatlayamaz.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Termikle nükleer birbirine rakip değil. Al birini vur ötekine. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerek: rüzgar, güneş, dalga, akarsu... Bu türlerden yararlanabilmek için yeterince kafa yormadan nükleere yönelmek hiç adaletli değil. Güneş ve rüzgar cennetiyiz, rüzgardan azıcık enerji üretiyoruz ama, güneşten sıfır.

@turanilhan

Her şeyin sorumlusu elektrik mi yani ? Bu ülkede diyanetin bütçesi 5.442.000.000 TL yani 5 buçuk milyar lira . Hesap yapalım hocam ;

Diyanet - 5.5 milyar tl
Kaçaksaray - 5 milyar tl ( aylık milyonlarca liralık maliyetini katmadım )
Başkanın yeni uçağı - 300 milyon lira

Daha neler var da uğraşmayayım.Bu paralara acaba kaç tane rüzgar tarlası kurulur güneş enerjisi tarlaları kurulur bilen biri aydınlatırsa iyi olur.Paraları harca dağıt sonra da nükleere kılıf hazırla , yaptıkları budur.

@Orhan A Peki bana sadece yenilenebilir kaynaklarla ülkesinin elektrik ihtiyacını karşılayan ortalama Türkiye büyüklüğünde tek bir ülke söyler misiniz?

• Beğen
Tepkiler: S.Paker
@Ertuğrul İstersen bir daha oku yazılanları,belli ki anlamamışsın.Tabiki doğalgaz,petrol,kömür rezervlerimizi kullanmaya devam edeceğiz. Ama yenilenebilir kaynaklara yönelmemiz gerekiyor. Ayrıca bor rezervimiz de var. Tabi kamyonlar tonunu 100 liraya satmazsak ...

@Onur İlker Gündoğdu Ben her şeyi gayet iyi anlıyorum. Neyi anlamadığımı söylerseniz daha iyi olacak sanırım.
Bu söylediğinizden yola çıkarsak siz nükleer santrale karşı değilsiniz? Bence siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Gösteremem, çünkü yok. Gösteremem, çünkü bu sorun dünyanın ortak sorunu. Fosil yakıtlardan ülkelerin/tekellerin ne paralar kazandığı malum. Fosil yakıtları tüketmemek için bir miktar da nükleer kullanıyorlar. Şöyle bir örnek vereyim: Almanya'nın enerji projeksiyonunda önümüzdeki birkaç on yılda enerji ihtiyaçlarının %80'ini yenilenebilirden karşılamak var. Demek ki, yenilenebilir enerji ile Almanya gibi sanayisi gelişmiş, enerji tüketimi yüksek bir ülkenin ihtiyacı karşılanabilecek. O halde hemen sormak gerek: neden şimdiye kadar fosile ve bir miktar da nükleere yönelindi? Ülkemizde yenilenebilir kaynakları kullanmak için iyiniyetle çaba harcamadan rotayı nükleere çevirmeye karşıyım. Benim, nükleer olmadan enerji ihtiyacının karşılanamayacağı konusunda ikna edilmeye ihtiyacım var. Denemek ister misiniz?

@Ertuğrul Abi tüm enerjimizi güneşten rüzgardan karşılayalım bir anda dememiş,sen öyle anlamışsın.

Ayrıca benim nükleeri savunduğumu nerden çıkardın anlamadım ? Bor içinde yüksek oranda Hidrojen tutabilme yeteneğine sahip bir rezerv.İşin esprisi de bu zaten. Temiz ve çok daha güçlü bir enerji kaynağı nükleer ve diğerlerine göre.

Güneş ve rüzgar cenneti olsak da dünya üzerinde gelişmiş hiçbir ülkenin enerji üretimi yenilenebilir enerjiye dayanmıyor henüz. Güneş enerjisi çok verimsiz çalışan bir enerjidir (yaklaşık %7 verimle), ayrıca bir güneş panelinin ömrü 10 yıldan azdır. Güneş panelleri üretilirken yaşanan çevre katliamı da hesaba katıldığında ne yazık ki şu an için güneş enerjisi çevreci bir enerji sayılmaz. Teknoloji geliştikçe elbette doğa üzerindeki kirlilik ayak izi daha az olan güneş enerji panelleri üretilecektir.

@Orhan A
hocam tuttturmuşsunuz güneş rüzgar diye. doğayı bu kadar verimli bir şekilde enerji üretmek için kullanabilecek teknoloji olsa abd kullanırdı zaten, nükleer santralleri de kapatırdı. ama iş o kadar kolay değil. ilerleyen zamanlarda uzaya güneş panelleri yollayıp enerji üretilmesi planlanıyor ama çok masraflı iş bunlar, aynı şekilde rüzgar güllerinin yapımıda oldukça masraflı, uzun vadede kendini amorti edip kara geçebiliyo. ayrıca rüzgar gülleri de var ülkemizde kütahya dumlupınar da ve manisa kırkağaç ta

http://static.panoramio.com/photos/original/107193188.jpg

Arkadaşlar bende nükleere karşıyım fakat ülkemize yapılacak olan nükleer santraller ilk defa ülkemizde denenicek yani başka ülkelerin kullandığı santralleri kullanmıcaz. Tabi buda çok kötü birşey ilk defa yeni teknolojiyi bu ülkede kullanacaklar zararı var mı yok mu yoksa bir arızası çıkacak mı çıkmıcak mı orası da ayrı bir konu!

Nükleer santralin yapılması tarafindayim.
yarin öleceğimiz belli mi? değil.
Memlekette bilgili mühendislerimiz var, Ülkemizin kalkinmasi açısından destekliyorum.

@turanilhan kardeşim adını bilmiyorum geçen gün bir yerde okumuştum. ama öyle olucakmış. o teknolojii ilk defa biz kullanıcakmışız ben tabi onuda istemem zararı olucakmı olmucakmı? sorular sorularrrrr...

Maalesef tartışma burada bilimsel argümanlardan çok tamamen içten gelen şekilde yapılıyor :(

oturup şunu konuşabiliyormuyuz? önümüzdeki 20 yıl içerisinde enerji ihtiyacımız bilmem kaç milyar MW artacak.

bunu karşılamak için

X MW kadar güneş tarlasına
X MW kadar rüzgar santraline ihtiyacımız var

üstüne HES , Baraj , jeotermal , Dalga enerjileri v.s ile X kadar MW enerji sağlar isek ve bunların ilk kurulum maliyetleri nin de X kadar olduğunu hesaplayıp. gelecekte karanlıkta kalmayıp ortalama %5 büyüme nin de açığa çıkaracağı enerji ihtiyacını karşılarız.

nükleer enerjiye ençok karşı olan benim ! peki içinde bulunduğumuz bu kapitalis çarkta dönerken oyunu kurallarını nasıl değiştireceğiz ?

• Beğen
Tepkiler: Alpaslan.Savacı
tüm türkiye'de elektrik kesintisi oldu ve sebebini bilen yok. siz nükleeri savunup durun. nükleer santraldeki sorun elektrik kesintisine de benzemez. siyasi maksatla nükleeri savunuyor çoğu kişi. japonya'da olan kazadan sonra almanya 2020'ye kadar nükleer santrallerini kapatma kararı aldı, keza fransa da bu yönde kararlar alıyor. biz de hurra diyerek nükleere koşuyoruz. tabii bunda nükleer santrali olan ülkelerin ileride nükleer silah yapabilme yeteneğine kavuşma ihtimali de ekleniyor. biraz da bunun gazıyla destekleyenler var. madenlerde insanlar yüzer yüzer ölüyor, ancak bir yetkili çıkıp hata bende demiyor. ama nükleer santrali sorunsuz idare edeceğimize inanıyoruz. sahi biz saf mıyız?

arkadaş koymaya geliyor tape kayıtlarından hatırlarsınız umarım

az çok tahmin edilebilir bir şey her hangi bir sorun çıktığında ellerini açıp dua edecekler ama iş iş ten geçmiş olacak bende biliyorum santrallerın güvenlik dereceleri var.Daha adamların yaptığı marmaraya güvenemiyoruz bakalım nükleer kumarı nasıl olacak

page_bu-milletin-a-koyacagisantrali-ihalesini-kazandi_911473840.jpg

an itibariyle birçok büyük şehirde yine elektrikler kesilmeye başlandı.

Geri