Scudo Sports

Karbon kadro yorulması

Yanlış hatırlamıyorsam bu ''ömür boyu'' ürünün ömrü olarak sınırlıdır. Yani 5-7 yıl ile sınırlı olması lazım..

(link)

"And we back every bike with the best lifetime warranty in the business, all the way back to our very first frames built in 1976. "

Trek gerçek anlamda ömür boyu garantiden bahsediyor. Firmaya göre değişiyor sanırım.

Scudo
(link)

"And we back every bike with the best lifetime warranty in the business, all the way back to our very first frames built in 1976. "

Trek gerçek anlamda ömür boyu garantiden bahsediyor. Firmaya göre değişiyor sanırım.
Ben de bu şekilde biliyorum. Ömür boyu ömür boyudur. Sanırım bazı Türk firmaları malzemenin kullanım ömrü x kadardır bu sebeple ömür boyu diye bir tabir kullanıyor olabilir. Her şeyde algı yapmaya elverişli bir coğrafyada bulunduğumuz için hiç şaşırmam 😁😁

Yanlış hatırlamıyorsam bu ''ömür boyu'' ürünün ömrü olarak sınırlıdır. Yani 5-7 yıl ile sınırlı olması lazım..
BH 'de 10 sene kullanım ömrü veriyor,ondan garanti kapsamı dışında.

Size göre denklik ile eşitlik de aynı şey o zaman? Ya da tungsten diye bir maden var, bilmem duydunuz muama bu maden de çelik kadar sağlam ama çelikten %45 oranında daha hafiftir... Aleminyum ile karbon arasında da benzer bir ilişki var.. Gayet anlaşılır bir konu..
Laf salatası mode ON karşiiim...

Laf salatası mode ON karşiiim...

Eğer bu bana yazıldıysa, Konu salata olunca bakıyorum heyecanlandınız 😁 demek isterim. Ardından, foruma girdiğimden beri yerli ve market markalarına aşağılamalar gırla almış başını gitmiş. Şimdi benim kullandığım salcano cyclocross bisikletin maşası furş takımı dahil full karbon. En çok darbe emen yerlerden biri olan maşa hem de su borusundan hallice salcano ya ait bir karbon 10 yıldan fazla aktif kullanılıyor hala kırılmadı.. Herhalde bu karbona güven konusunda iyi bir ispat olur 😁

Eğer bu bana yazıldıysa, Konu salata olunca bakıyorum heyecanlandınız 😁 demek isterim. Ardından, foruma girdiğimden beri yerli ve market markalarına aşağılamalar gırla almış başını gitmiş. Şimdi benim kullandığım salcano cyclocross bisikletin maşası furş takımı dahil full karbon. En çok darbe emen yerlerden biri olan maşa hem de su borusundan hallice salcano ya ait bir karbon 10 yıldan fazla aktif kullanılıyor hala kırılmadı.. Herhalde bu karbona güven konusunda iyi bir ispat olur 😁
Serdar;

Hafriyat kamyonuna arkadan kafalama gir, kırılır mı gör. Kullandığın kaskta bunun dahilinde. ;)

Serdar;

Hafriyat kamyonuna arkadan kafalama gir, kırılır mı gör. Kullandığın kaskta bunun dahilinde. ;)

Abi haklısın, böyle bir şeyi hiçbir bisikletli yaşamasın, temennimiz bu hepimizin ama bizim tedirginliğimiz , düz yolda kırılır mı? :D logar kapaklarının asfalt ile birleştiği yerlerde mesela , bisikletin titreşimi lastiklere jantlara jant tellerine sele borusuna vs tansiyon artıyor... Böyle bir durumda kırılmalarından korkuyorum.. Ya da markete girerken bisikleti bıraktık, dikkatsiz birinin temasıyla bisiklet yana düştü, böyle durumlarda kırılmasın yeter

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Burada çok tartışıldı ömür boyu garanti sizin ömrünüzü değil firmanın bisiklete biçtiği ömürü kapsıyor. Misal 3 sene bir kadronun ömrü dediğinde ömür boyu garantisi o bisiklet için 3 sene oluyor.
Hayır aslında insan ömrünü kastediyor ama Alu kadrolarında var diye biliyorum.(Benimki öyle mesela) Hatta "ilk sahibi ölene kadar" diye bir şey yazıyor :)
Yani başkasına satınca da garanti bitiyor:)

Burada çok tartışıldı ömür boyu garanti sizin ömrünüzü değil firmanın bisiklete biçtiği ömürü kapsıyor. Misal 3 sene bir kadronun ömrü dediğinde ömür boyu garantisi o bisiklet için 3 sene oluyor.
Hocam bu süre garibanlar için " ya hep ya hiç" olarak değiştirilmeli xd

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Benim bisikletimde karbondan ve hic yoruldugunu görmedim, bastikca banamisin demiyor gidiyor. Ama bir süre sonra ben yoruluyorum, bir banka oturuyorum ve bisikletim beni ayakta oturmadan, yatmadan bekliyor.
Yani demek istedigim bisikletim hic yorulmadi ama üzerinde gitdigim halde ben okadar yorulmusumki bir kac ay raporlu istrat verdiler. Bu arada o aylarin gecmesini bisikletim yine yorulmadan beni ayakta bekleyecek.

Demekki bisiklet, pardon daha dogrusu karbon o kadar dayanikli bir seymis ki insan bile onun kadar dayanamiyor ve yoruluyor.

Benim bisikletimde karbondan ve hic yoruldugunu görmedim, bastikca banamisin demiyor gidiyor. Ama bir süre sonra ben yoruluyorum, bir banka oturuyorum ve bisikletim beni ayakta oturmadan, yatmadan bekliyor.
Yani demek istedigim bisikletim hic yorulmadi ama üzerinde gitdigim halde ben okadar yorulmusumki bir kac ay raporlu istrat verdiler. Bu arada o aylarin gecmesini bisikletim yine yorulmadan beni ayakta bekleyecek.

Demekki bisiklet, pardon daha dogrusu karbon o kadar dayanikli bir seymis ki insan bile onun kadar dayanamiyor ve yoruluyor.
Tüm yorgun karbon pisletlere gelsin abi bu eserimiz.

36.500 km, 3 yıl oldu. Kadroda hiç bir değişiklik yok, esnemezliği ilk günkü gibi. Hala soğuk asfaltta canımı okuyor. Sadece göbek yuvası biraz genişlemiş. Gidonda bir eskime mevcut, emekli olayım demeye başladı. Jant telleri 1mm civarı uzamış.

Doğrudur, benzer durum Cannondale (alüminyum ) çin de geçerli. Fakat bazı durumlar garanti kapsamı dışında kalıyor, hatırladığım; ilk sahibi olmalısınız ve üzerindeki boyayı değiştirmiş olmamanız gerekiyor..

Dostlar merhaba ben kron r2 karbon kadrosunu aldım çünkü 25 30 binlira verip bir bmc veya başka bir marka kadro almazdim onun yerine böyle bir şey yaptim.r2 hakkında Daha doğrusu kadrosu hakkında bilgi sahibi olan varmı.yanlis bilmiyorsam Scott in bir kadrosuymuş.bu arada boy 190 kilo 90 bir sıkıntı yasarmiyim. Normalde bisiklet Peugeot r 13 du Vision Trimax 35 jant seti aldım sonra kadro sonrada sele .ve son olarak da Bike 24 den DEDA Vinci gidon seti aldım sonuç olarak böyle bir yük seltme yaptım sizce iyi yapmismiyim birde kadro hakkında yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla... Bu arada pedalla beraber 7.8 kg sele dünyanın en rahat selesi bence.tavsiye ederim gidon ve gidon boğazı da geldiğinde bı 150 200Gr daha duser diye bekliyorum bakalım şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.IMG_20211125_162318.jpgIMG_20211125_162325.jpgIMG_20211125_162402.jpgIMG_20211021_190613.jpg

Son düzenleme:
Dostlar merhaba ben kron r2 karbon kadrosunu aldım çünkü 25 30 binlira verip bir bmc veya başka bir marka kadro almazdim onun yerine böyle bir şey yaptim.r2 hakkında Daha doğrusu kadrosu hakkında bilgi sahibi olan varmı.yanlis bilmiyorsam Scott in bir kadrosuymuş.bu arada boy 190 kilo 90 bir sıkıntı yasarmiyim. Normalde bisiklet Peugeot r 13 du Vision Trimax 35 jant seti aldım sonra kadro sonrada sele .ve son olarak da Bike 24 den DEDA Vinci gidon seti aldım sonuç olarak böyle bir yük seltme yaptım sizce iyi yapmismiyim birde kadro hakkında yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla... Bu arada pedalla beraber 7.8 kg sele dünyanın en rahat selesi bence.tavsiye ederim gidon ve gidon boğazı da geldiğinde bı 150 200Gr daha duser diye bekliyorum bakalım şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.278548 dosyayı görüntüle278549 dosyayı görüntüle278550 dosyayı görüntüle
BMC yada başka marka kadro neden almazdınız , fiyat nedeni mi yoksa farklı bir sebep mi var? Kim diyor Kron kadrosunun Scott ile aynı olduğunu acaba?

BMC yada başka marka kadro neden almazdınız , fiyat nedeni mi yoksa farklı bir sebep mi var? Kim diyor Kron kadrosunun Scott ile aynı olduğunu acaba?
Üstadım kron aynı zamanda scottîn Distributor'lugunu yaptığı için kadro scottîn bir modeli ile aynıymış dediler bana bende onların yalancısıyım 😅 üstad bir tane bmc Team Machine kadro vardı 25000 ₺ idi.simdi ben onu alirimda hanımda beni alır 😊 ufak ufak yok trainerdi kadroydu falan aldık öyle göze batmadan .Bike 24 den 315euroluk DEDA Vinci didon seti i daha bilmiyor 😅kadro yu sıfır aldım ama seti sokuldu üstünden ilk ben bindim yani.dedim 40 yaşındayım 10 sene beni idare eder diye kendi çapında bir dream build yaptım😅🍻 .ve evet fiyat kastirirdi biraz.

Hımmmm, birazdan konudan kendine vazife çıkaranlar gelir....
Forum dediğin de yardımsever/akıldane üyelerin varlığı ile anlam kazanır, haydi rastgele....

Geri