Scudo Sports

Kapitalizmin “Planlı Hızlı Tüketim” modeline karşı “Kendin-Yap” gönüllüleri

Yeri geldikçe devam ederiz artık....

Scudo
@baykuş97

Şimdi bakınız. Allah (cc) rahmet eylesin ama şimdi bu mültecinin Avrupa'da işi ne diyorum ben.
Hatalı buluyorum yani oralara kadar gitmesini. Eğer müslümansa ve zulümden kaçıyorsa, hayatını, ailesini koruyorsa.
En yakın ülkelere kaçabilir yani. Ben doğru bulmuyorum Suriye mağdurlarının Avrupa'ya gitmelerini.
Zaten orada istenmiyorlar. Dilleri ayrı, dinleri ayrı, yedikleri, içtikleri ayrı. Çok ayrı noktaları var bu insanların.
Ölümden, zulümden kurtulmak değil de daha iyi bir hayat için kaçıyorlar Avrupa'ya.
Dinimizde yüzme bilmeyenlerin denize girmeleri bile sıkıntı iken, bu maceralar doğru değil.

Şimdi ben Ankara'da evsiz zor durumda bir adam olsam, Ümitköy'de bir villanın izinsiz duvarından atlayıp,
o villanın bahçesinde-içinde kendime çadırdan-kartondan bir hayat kurabilir miyim? @İbrahim A. @şamilkafkas

Bu şekilde ölmeleri hem o hükümetlerin hem kendilerinin hatası. Ya sınırdışı edilmeliler ya da en azından bir barınma imkanı tanınmalı.

@baykuş97

Ben anlamadım Demokratik Almanya yeniden mi kurulmuş ?

@hogutmen

Fıkradan çıkaracağımız ders, serbest piyasa ekonomisinde bolluk vardır. Ürün arzı konusunda pek sıkıntı yoktur.

Planlı ekonomi yokluk demektir. "Ampul komplosu" belgeselinde -ki kendisi bir kapitalizm eleştirisidir- belirtildiğine göre
doğu alman mühendislerin en az 25 yıl idare edecek şekilde beyaz eşya üretmesi zorunlu diye hatırlıyorum.

Mülteci dramı ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Tek söyleyeceğim Allah kimseyi toprağını terk etmek zorunda bırakmasın. Benim dedelerim bunu bir kere yaşadı, bir nesil kırılıp gidiyor, aileler parçalanıyor, insanlar telef oluyor.

Yine para üzerine odaklanmanızı sağlayacak kısa bir video paylaşıyorum.

@hogutmen Kuzey afrika'da fas,tunus,cezayir,libya ülkelerinde,müslümanlar müslümandan kaçıyor,gavur dedikleri karşı sahildeki ülkelere mülteci oluyorlar...afganistan,ırak,suriye,mısır dahil,bu ülkelerdeki müslümanlar müslümanlar'dan kaçarak,gavur dedikleri ülkelere mülteci oluyorlar...türkiye'de insanlar almanya,hollanda,isveç,norveç danimarka olsun,isterse tuvalet temizlik işçiliği olsun gavur dedikleri ülkelere kapağı atmak için can atıyorlar..gelin bu işi çözelim!!almanlarla nüfusumuz aynıdır.türkiye ile almanlar yer değiştirsin,almanlar tümü ile türkiyeye yerleşsin bizimkiler'de tümü ile hazır kurulu iş alanları olan almanya'ya yerleşsin.tabiki siyasetcilerimizde oraya yerleşsin onlarınki'de bize gelsin üç yıl sonra bakın ne olacak?? buyrun birde kıssadan hisse baykuşa yavruları demişki anne bizim yuvamız b..kokuyor peki ne yapayım yavrucaklarım? karşıda'ki kırlangıç yuvası tertemiz oraya taşınalım anne baykuşda demişki ahhh!!! yavrularım sizde bu popo varken orayıda b... edersiniz.oturun oturduğunuz yere.

@şamilkafkas
hep @baykuş97 nin yuxunden serbest piyasaya vurmak icin yapiyor böyle.
elinizi vicdaniniza diger elinizi de cuzdaniniza koyun. baykusun sordugum sorular isine gelmeyince neden cevap vermedinii gormezden geldigi göreceksiniz.
planli ekonomi ile ilgili bir elestirisini goren var mi? goren varsa bana da haber versin,.

su an videonuzu izleyemem mumkun zamanda insallah.

@alper 76 zeigeist ilk bolumu beni hayal kirikligina ugratti. bilahare yazarim.

REYHANLI, Türkiye – 21 yaşındaki Dima* açık tenli, kahverengi iri gözlü, kendine güvenen bir kadın. Pembe bir elbise giymiş, başını da siyah bir başörtüsüyle gevşekçe örtmüş. Evli ve iki küçük çocuğu var, fakat kocası Adli şu anda Lübnan’da taksi şoförlüğü yapıyor. Adli, Dima’ya her ay para gönderiyor.
Yine de (link) zor ve bu durum Dima’yı da iş aramak zorunda bırakmış. Dima, birkaç ay önce Türkiye’nin Suriye sınırındaki(link) kentinde bir pamuk fabrikasında iş bulmuş. İlk birkaç hafta her şey yolunda gitmiş. Ta ki orta yaşlı, dul bir erkek olan Türk patronu ona cinsel tacizde bulunana kadar.
Dima, Reyhanlı’nın küçük bir köyünde, çadırının önünde otururken Al-Monitor’a şöyle konuşuyor: “Bana sarkıntılık etmemesini, bana dokunmamasını söyledim. O ise çalışmak istiyorsam bu durumu kabul etmem gerektiğini söyledi.’’
Dima’ya kulak asmayan patron, birkaç gün sonra ona tekrar sarkıntılık etmiş ve kendisine “hoş vakit geçirterek’’ daha çok para kazanabileceğini söylemiş. Dima teklifi reddedince, patron bu defa kendisine ve arkadaşlarına genç Suriyeli kızlar bulması için Dima’ya aracılık yapıp yapamayacağını sormuş, “O para kızların işine mutlaka yarayacaktır.’’ diye de eklemiş. Dima maaşını bile almadan fabrikadan kaçmış ve bir daha oraya dönmemiş.
Hayal kırıklığı yüzünden okunan Dima şöyle devam ediyor: “Birçok Suriyeli kadın çalışmaya muhtaç ve işverenler bunu biliyor. Erkekler, Suriyeli kadın mültecilerin savunmasız hâlinden faydalanıyor. Biz onurumuzu korumak için Suriye’den kaçmıştık, ama şimdi hayvan muamelesi görüyoruz.’’

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Polis Akademisi Suç Araştırmaları ve Kriminoloji Araştırma Merkezi’nin (SAMER) 11-13 Aralık 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlediği sempozyumda, “Türkiye’deki Suriyeli mülteci kız çocuklarının maruz kaldığı cinsel istismar” tartışıldı
Sempozyumda sunum yapan Sosyolog Doç. Dr. Mualla Kavuncu, “Suriyeli çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismar, başlangıçta sadece sığınmacı kampı dışındaki mülteciler için söz konusuydu. Ancak cinsel istismar, bugün sığınmacı kamplarına kadar girmiş durumda” dedi.

Kamp dışında ve içinde yaşayan Suriyeli kadın ve çocukların kadın tacirlerinin eline düştüğünü belirten Kavuncu, şunları söyledi: "Suriyeli küçük kızların imam nikâhıyla kuma yapılması da çok yaygınlaştı ve yaş sınırı 11-12’ye kadar düştü. Ailelere ortalama 2 bin ile 5 bin TL arasında başlık parası veriliyor. Bu nikâhlar bazen Suriyeli kızlar ve kadınlar tarafından bir kurtuluş şansı olarak görülebilse de; çoğunda, nikâh görüntüsü altında fuhuş ve çocuk-kadın ticareti yapılıyor. Şiddet ve tehdit altında zorla çalıştırılan bu kızların yaş ortalaması 15-18, ama 12’ye kadar düşebiliyor."
"BU İŞE BULAŞAN GÖREVLİLER ORTAYA ÇIKARILMALI"
Doç. Dr. Kavuncu’ya göre, Suriyeli çocuk ve kadınların cinsel istismarının önüne geçilebilmesi için şu önlemlerin acilen hayata geçirilmesi gerekiyor: * Hükümet derhal bir ekip kurup tüm sığınmacı kamplarında cinsel istismar ve fuhuş iddialarını teftiş ettirmeli.

• Beğen
Nijerya'da bulunan mülteci kamplarında yaşayan kadın ve kız çocukları cinsel istismar saldırılarına maruz kalıyor. Boko Haram çetesinin saldırılarından dolayı yaşadıkları toprakları terk ederek kamplara yerleşen Nijeryalılar, bu kez de kamp yetkilerinin saldırılarına uğruyor. Kampta devlet yetkilerinin kadın ve çocuklara yemek ve suyu "cinsel ilişkiye girme" karşılığında verdiği ortaya çıktı. Nisan 2015 istatistiklerine göre Nijerya'da 1,5 milyon kişi mülteci kamplarında yaşıyor.

• Beğen
Böyle yapmayin konu cigirindan cikiyor lutfen. ozellikle son iki mesaj. boyle devam edemeyiz. 3 onceki de kuresel adalet aniti serbest piyasa degil.

patates fotografina da iyi para vermiş. ben o kadar veremem.

@hogutmen

Sen bana olmayan bir şeyin kötülüklerinden bahsediyorsun, bense sana yüzlerce yıldır yaşadığımız sistemin kötülüklerinden... Haliyle ben de malzeme bol :)

@hogutmen Suriye mağdurlarının Avrupa ya gitmesini doğru bulmuyorum, dediğin için o mesajlar..
Onlar savaşların mağdurları ve bütün savaşlarda olduğu gibi savaşın tek kaybedeni... Filler tepişirken olan çimenlere olur... Burda filler senin serbest zannettiğin piyasanın belirleyici aktörleri... "Diktatörleri devirip özgürlük getirdiğini" iddia edenler.. Demokrasi ihraç etmeye çalışan anlı şanlı adamlar...

• Beğen

evet bu da benim aklima cok geldi yazmayi hep unuttum. demirperde arkasinda 90 senede
insaniyet adina kimbilir ne kotulukler islendi.
ne zulumler işkenceler. tatarlar kirimli turkler hem de milyonlarcasi stalin zulmuyle. evinden vatanindan dininden olanlar. binalar bile. sytalinin yiktirdigi en meshur kilise. bakmaya bile kiyamazsiniz. dayanabilirseniz bir bakin.

• Beğen
@baykuş97

hakli gerekce yani. soranlara Türkler boyle boyle. Tövbe bismillah. kanim dondu artik yazamayacagim. :(

Yukarıda vatandaşın teki denize düşenin yılana sarılacağını unutmuş sanırım. Hani gavur dedikleri ülkelere sığınıyorlar falan demiş de başka ne yapsınlar? Sen ülkende kovuyorsun defolun buradan diyorsun? Ayrıca Birinci Dünya Savaşında Fas'a sığınan avrupalıları ya bilmiyor ya da şimdi yeni öğrendi vatandaş. Gerçi Türkiye'ye de avrupadan milyonlarca sığınanlar oldu. Onlar akın ederken mahalle duvarlarında "defolun gidin buradan pis türkler pis müslümanlar" yazıyordu. Ama onu yazanların denize düşünce yılana sarılması aşağıda:

51757 dosyayı görüntüle

Geri