Scudo Sports

Kamp yapan müzisyen kayboldu... eşi: çadırı yırtılmış

@Canoguz1 çadırdan 500 metre uzaklaşacak olsan telefon ve cüzdanını çadırda mı bırakırsın? işte kim veya neyden kaçtı , gece mi düşme olayı oldu? sor işaretleri var .Yaralar sadece düşme sonucumu oluşmuştu? ayakkabıları giyilimiydi? yoksa yalın ayak mı bulundu? ceset üzerinde Radyasyon ölçümü yapıldı mı? eşyaların konumu, çobanların konumları ve ifadeleri en son telefon görüşmeleri bütün bunlara bakılıp değerlendirme yapılıp bir sonuca varıldı mı? Arabasının anahtarları neredeydi vs vs. Olası tüm senaryolar göz önüne alındı mı?
eşi telefonu ve cüzdanı çadırdaydı demişti, çadırda yırtılmayı açıklayacak bir şeyler olmalı.çadırın keskin bir şeyle yırtılmasını nasıl açıklamak gerek?

Scudo
Arkadaş müslümana nerden bağladınız olayı yaw, benim son hatırladığım İşid din adına adam kesiyodu oda müslümandı sözde...

Haberde gömbe yaylası yazmışlar, genel olarak resimlerine bi baktım, benimde gittiğim çoğu yer bu durumda ıssız, dağ başı biz ozaman ya..... ye.....şik :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

mekan şurası sanırım gömbe yaylası ikiz göller diye aratınca çıkıyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@berberci
%99,yani nerdeyse tamamı müslüman olan bir toplumdan bahsediyoruz.Sizin durumunuz ayrı tabi.Azınlıksınız sonuçta.
Kardeş değiliz ama birbirimize saygılı,hoşgörülü olmak zorundayız.Ben sizden korkmamalıyım,siz de benden.Burada müslümanlardan korkulacağı algısı yaratılmaya çalışılıyor.Ben buna itiraz ediyorum.Konu içinde bir kardeşimiz cin demiş,hemen dalga geçmeler filan.Bunlar doğru değil.Bizim inancımızda cin de var,şeytan da.İnanmayan saygı duysun.Dalga geçmesin.Allah(c.c)hepimizin akıl sağlığını muhafaza etsin.

@Nolan
ülke nüfusunun %99 müslüman olduğu açık bir yalan.
kim yapmış bunun sayımını?
nitekim böyle bir sayım laik bir ülkede mümkün değildir.
ve Türkiye laik bir ülkedir.
dolayısıyla %99 müslüman savı da boştur.

@berberci
Bunu bilemeyiz tabi.Ben Türkiye'de insan denildiğinde müslüman anlıyorum.Suudi Arabistan'da da gayrimüslimler yaşıyor ama Suudi Arabistan'da insan denilince,herkes müslüman anlar sonuçta.

@Nolan

Öncelikle konuyu müslümanlık din konusuna nereden getirdiğinizi anlamamakla birlikte size bir kaç sorum olacak?
1 ülkemizin yüzde doksan dokuzunun müslüman olduğunu nereden çıkardınız. Bu bilgiye nereden ulaştınız veya tek tek herkese ulaşma imkanınız olupta mı bu bilgiyi paylaşıyorsunuz?
2 size göre müslüman olmayan bir insandan herşey beklenir. Onlarda sözüm ona, vicdan yoktur! Diğer insanlara kolaylıkla zarar verebilirler çünkü müslüman değiller onlar kötü siz iyimisiniz? Veya müslüman olmayan bir insanın müslüman olan veya olmayan birilerine sürekli şiddet uyguladığını gördünüz duydunuz mu? Lütfen bilgi?
3 konuyu dine getirdikten sonra şimdide konu içersinde müslümanlardan korkulacağı algısı oluşuyor diyerek ikinci kere kafanıza göre algı oluşturuyorsunuz amacınız nedir?
4 bizim inancımıza saygı gösterin diyorsunuz ama başkasının inancı veya inançsızlığı niçin sizi rahatsız ediyor?. Önceki mesajlarda müslüman olmayan bir arkadaşa Allah hidayet versin inşalah doğru yolu bulursun kardeş gibi bir mesaj vardı. Kime göre neye göre doğru yol? Neden kendi inançlarınızı başka inançta olanlara dikte etmeye çalışıyorsunuz? O zaman siz başkalarına saygı gösteriyor musunuz?

İnsan olmanın yada insanlığın ayarını din ile ölçüyorsanız namaz kılmayan oruç tutmayan kişiler insan değil mi ozaman

@thieft3000

insan olmanin ölçüsünü din ile ortaya koyan İslamiyet inancına göre Allah tır. Çünkü buyuruyor ki " ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım". Düşünün ki isverensiniz ve yanınızdaki çalışanınız emirlerinizi dinlemiyor. bir dinlemedi, iki dinlemedi, üçüncüye tekdir eder kovarsiniz. emirlere itaat etmeyen alt rutbedeki bir komutan düşünün. rütbeleri sökülür ve belki cezaya çarpılır. insanın makamının sabit kalmadığı şununla anlatılıyor : meleklerin ve hayvanların makamı sabittir. onlara şeytan musallat olmaz ve makamları sabittir. zaten insanın makamı da sabit olsaydı onun yaratılmasına sebeb kalmazdi. insan nefis ve şeytanla mücadele ederek Allah'a iman ve ibadet eder, meleklerin üstüne çıkar. eğer böyle yapmazsa hayvandan da aşağı düşer. bu yazıları endişeli yazıyorum. kimseyi itham etmek istemem. sonra " bize hakaret mi ediyorsun" gibi cevaplar almak istemem. konuyu biraz bildiğim için cevap yazmak istedim. detayını merak eden netten arastirabilir..

arkadaşlar konunun ne olduğunun farkında mısınız ? nerden nereye taşımışsınız gerçekten de tebrikler lütfen bence din konusunu bırakıp biraz konunun gerçeğine odaklanın derim.

@caner adsız
-Konuda,cinlere inandığını söyleyen kardeşimizle dalga geçilir gibi mesaj yazılması ve sonrasında insanların hayvanlardan daha tehlikeli olduğuna dair mesajlar yazılması,benim konu hakkında bir iki cümle kurmama neden olmuştur.
-%99 konusunu bilemiyeceğimizi söylemiştim.Böyle bir rakamın sürekli gündemde olduğunu biliyorum.Belki %95'tir,bunu bilemeyiz.Önemli olan toplumun çok büyük bir bölümünün müslüman olmasıdır.
-Gayrimüslimlere dair bir şey yazmadım.Gayrimüslimler hakkında menfi sözler edenleri de pek ciddiye almayın lütfen.Biz yüce peygamberimiz H.z.Muhammed(s.a.v)'in amcası Ebu Talip'i de bağrımıza basmışızdır.Bizim kıstasımız doğruluktur,dürüstlüktür,hoşgörüdür,sevgidir.Karşımızdaki kişi gâvur da olsa,sonuçta insandır ve biz insanı bağrımıza basarız,insana güveniriz,insanı severiz.Müslümana yakışan da budur.
-Tekrar edeyim.Türk insanı denilince aklımıza müslüman gelmeli.Suudi Arabistan'lı denilince de aklımıza müslüman gelmeli.Bu genel bir kanıdır.İstisnalar,azınlıklar ayrıca konuşulur.Bu bağlamda Türkiye'deki insanlara(müslümanlar) güvenil(e)meyeceği,dağdaki ayının bile daha güvenilir olacağı iması doğru değildir.Dediğim sadece budur.Yani ben,dağda sizi görünce korkmam ama bir ayıyı görünce korkarım.Müslümanların korkulacak bir şeymiş gibi lanse edilmesi doğru mu?
-Dinimiz gereği tebliğ ve cihata inanırız.Dua ederiz,gerekirse iki cümle ederiz.Gerisine asla karışmayız.Kimin hidayete ereceğini Allah bilir.Dinde zorlama yoktur.Kimsenin inancına veya inançsızlığına karış(a)mayız,kimse de bizim inancımıza karışmasın.

@izterdek iyi güzel, ozaman bırakın Allah CC yapsın değerlendirmesini, burada yakından uzaktan alakası olmayan bir konu altında ülkenin bilmem kaçı müslüman, müslüman müslümandan korkmasın, insan olmak için müslüman da olunmalı gibi deyişler ne alaka ben anlamadım ki, konuyu değiştireyim diye uğraşıyorum aynı tartışma genede devam ediyor, bu mantıktan çıkarsak siyasete de bağlanır bu konu.

@Nolan ayrıca katıldığım bir görüş, insan hayvandan tehlikeli. Sürekli yürüyüş yaptığım yerlerde zaman zaman elinde tüfekle sağa sola ateş eden, zaman zaman dedektörle hazine arayan tiplerede denk geliyorum, bide arazinin sahibi gibi ne işin var burada lafları, artis artis bakışlar bendemi tüfekle dolaşam, insan insandan nasıl korkmasın biraz mantıklı düşünün yaw.

İnsan olacagimiza ADAM olmaya calissak?
Bir insani ADAM yapan seyler
AHLAK
SAYGİ
VE SEVGİDİR...

@orcunek
Yani konunun birebir Bisiklet ve turlarla alakası yok. pekala dine atıf yapılabilir. 2. si eğer bu bir cinayetse metafizik, ölüm ve ötesi, öldürenin alacağı ceza... ve böyle olayların yaşanmaması, bizim başımıza gelmemesi için din ne diyor vs. bunlara İslamiyet açık cevaplar veriyor. Dolayısıyla dinden bahsetmek böylesi durumlarda gayet normal. 3. sü konunun bu boyuta tasinmasinin müsebbibi biz değiliz. Dinin hiç bahsini acmadigimiz mevzularda yorumlar gelmesi beni açıklama getirmeye mecbur etti. Yoksa konuyu okuyanlar " din bu konuda yetersiz kaldı" gibi düşünülebilir.

@Nolan

Cevabı kendin vermişsin hocam, uzatmanın manası yok. Ülkemizdeki insanların adaletli, dürüst ve güvenilir olmadığını, ve dediğiniz gibi ülkenin %99'unun müslüman olduğunu düşündüğümüz zaman müslüman olduğunu söyleyen birine güvenmek doğru değil, açık ve net.

@Nolan

Değildir. Siz bir Türk ile bir Arap'ı asla bir tutamazsınız. Her ikisi de genel olarak ele aldığınızda müslümandır. Ancak bu onların karakteri değildir ve karakteri hakkında hiçbir bilgi vermez.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@dodurgalı_06
Peki,ne yapacağız?Bir toplum içinde yaşıyorsak,birbirimize güvenmemiz lazım.Güven ortamı yoksa,bu toplum nasıl ayakta duracak?

@Nolan
Güven ortamı sağlanacak, bu kadar kolay ama zor

Allah rahmet eylesin. Tek başına ıssız bir arazide savunmasız bir çadırda kalmak büyük risktir kim ne derse desin.

Valla her gün tecavüz, çocuk kaçırma, gasp vb olayları hesaba katarsak zaten dışarı çıkmak büyük bir risk halihazırda. @Türko
O değil de bu emniyet ne işe yarar ben bunu çözemedim. Kapatsınlar madem, boşuna masraf. Hadi önleyici bir çabanız yok, bari failleri bulun arkadaş. Hepsini Müge Anlı buluyor.

• Beğen
Bence hocam bu sorunun çözümünde yine din yatıyor. Kalbinde iman ve Allah korkusu yeşeren bir insan böyle şeyler yapmaya cesaret edemez. en azından bu olayların sayısı azalır. insanların eliyle hazırlanan hukuk kuralları yeterli olsaydı bu gün bu halde olmazdık sanırım. insanların kalbine bir yasakçı koymak gerekir. yoksa her bir ferdin yanına suç işlemesin diye bir polis diksek, ne kadar zor ve masraflı olur. Düşünün..

• Beğen
Geri