@Kerem Özbayrak
Konuyu yazarken her boyutunu düşünerek ve "Din duygusu olmayan bir kişi vicdansızdır." teziyle yazmadım. ama şunu biliyorum ki vicdan Allahın bir nevi sana yaptığın iyi-kötü şeyleri hatırlatmasıdır. vicdanın kaynağı din değilse o zaman insanı yaratan Allah tır diyeceğim. nasıl ki bir makinayı, bir bisikleti yapan ustaysa, ondan anlayan, arızası olduğunda tamir eden yine ustasıdır. insan gibi mükemmel bir makinayı -ki bilim adamları insanın sadece gözünü incelemek için ayrı ayrı bölümler oluşturmuş, hala incelenmektedir..- yapan da Allah tır. eğer evrime inanıyorsanız, demir, alüminyum, petrolü bir yere koyalım ve onların bisikleti oluşturmasını ümrümüz boyunca bekleyelim.. Vicdana dönecek olursak, islamiyette "kalp mühürlenmesi" vardır. kişi senelerce kötülük yapmaya ve eğer islamiyete inanıp bunun zıddına amel işledikçe sonunda Allah kalbini mühürler. buna artık vicdan duygusunun çalışmayışı diyebiliriz.. müslüman da pekala günah işleyebilir ve hapis yatabilir. çünkü insanda kötülüğe sevk eden "nefs-i emmare" ve kötülüğü yapmasını teşvik eden şeytan vardır. tövbe eder, helalleşir vs. fakat suçsuz, masum, kimseye zararı olmayan, kamp yapan bir insanı öldürecek bir
kişiden bahsediyoruz. Böyle bir insanın vicdanı nasıl çürümüştür hayal edebiliyor musunuz? bu sadece müzisyen arkadaşın başına gelen bir hadise ve gündelik duyduğumuz, duymadığımız nice cinayetler işleniyor. ülkenin %99 unun müslüman olduğuna inanmıyorum. eğer öyle olsaydı "müslüman elinden ve dilinden kimseye zarar gelmeyen insandır" hadisi gerçek olurdu. Ben bir müslümanım hatalarım kusurlarım çok.. belki yukarıdaki hadisteki gibi hâlis bir inanan değilim. fakat Allah suçsuz bir insanı öldürecek kadar anarşist ruhlu ve vicdansız yapmasın!
Evet üstteki yazılarımda genellemiş gibi oldum ve hatalıyım. ülkemizde işlenen suçlar Avrupadaki bir ülkeden daha çok. bu bilgiden yola çıkarak onların daha dindar ve vicdanlı olması beklenir. Ama madem %99 luk bir müslümanlıktan bahsediliyor. Allah ı, ahireti, cenneti, cehennemi duyduğu ve işittiği halde durduk yere nasıl bir insanı öldürür, onu tahlil etmeye çalışıyorum. Vicdansız dememe müsade edin

)
@berberci Adanalı hemşehrim inancını sorgulamak haddime düşmez. fakat islamiyete göre inançsız ölürsen sonun ebedi hüsran olacak.. Naçizane seni inanmaya davet ediyorum. burası yeri değil, biliyorum. şu vecizeye kulak ver lütfen:
"Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?"